Vrolijk kerstfeest voor orthodoxe christenen!

Screenshot_7

(Door: “Balkanske priče”)

De orthodoxe kerk scheidde zich in 1054 af van de Kerk van Rome: Kopten in Egypte, orthodoxe christenen in Rusland, Wit-Rusland, Servië, Roemenië, Bulgarije, Griekenland, Syrië en andere delen van de wereld vieren Kerstmis op 7 en 8 januari!….In het Midden-Oosten nadert het einde van het christendom. Met de opkomst van de islam verdween het christendom grotendeels uit het Midden-Oosten, de bakermat van het christelijk geloof. Moslims moordden hele christelijke gemeenschappen uit. Op 29 mei 1453 bestormden en veroverden Ottomaans-Turkse strijders de stad Constantinopel, lange tijd een van de belangrijkste centra van het christendom met de Hagia Sophia, destijds de grootste kerk van de wereld. De val van de stad voelde voor christenen in het Midden-Oosten als de dag dat de wereld ophield te bestaan.

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Arabische wereld, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, katholieke kerk, Kerstmis, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse christenen, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Vrolijk kerstfeest voor orthodoxe christenen!

  • Cathja zegt:

   @ BertG.

   Niet normaal toch, dat deze mensen niet in vrede en vrijheid hun religieuze feesten kunnen vieren, maar bescherming van tienduizenden agenten nodig hebben?
   Als het nu eens andersom was: christenen die de moslims bedreigen tijdens hun feesten, hoe zou dat opgepakt worden in de moslimwereld?
   Er zouden zeer veel christenen afgeslacht worden. Dat geloof ik oprecht.

   Ik wens alle orthodoxe christenen een mooi kerstfeest toe!

   Geliked door 2 people

  • kopjethee zegt:

   Ik ben hier persoonlijk bij betrokken….mijn man is Eg.Chr. Wij zien met lede ogen aan hoe de situatie daar staps gewijs verslechterd, Op dit moment wordt ook alles zeer duur daar. En met gekromde tenen soms, volgen wij het nieuws …Maar zijn familie wil daar blijven en zijn nog nooit buiten Eg. geweest , als er iets gebeurd of zou gebeuren in de nabije toekomst staan wij machteloos en kunnen niets doen. Ook ga ik al jaaaaren niet mee daar naar toe, ben bang dat iemand als ik ( met scherpe mening ) daar niet overleef als het er echt op aan komt. Dus elk jaar blijf ik thuis en hoop ik in stilte dat mijn man ook een keer een bezoek daar, overslaat….maar ja, wat moeten we ? Heel zijn ( zeer gastvrije familie ) woont daar. De situatie voor ons wordt waarschijnlijk steeds moeilijker…..we weten geen oplossing. Ben zeer benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Internet of telefoon is niet altijd even goed met Egypte, soms hebben we geen bereik. Op dit moment gaat het redelijk, maar het kan zomaar weg vallen….

   Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @ kopjethee

    Wat moeilijk voor u en uw man (en zijn familie). Ik wens u beiden veel sterkte toe, voor nu, maar zéker voor de toekomst!

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Dat hij maar niets mag overkomen, maar niet over komen.
    Naast Amsterdam onderhoudt Caïro met veel steden een zusterverband, lekker uitwisseling van onzinnige niemandalletjes op mijn kosten.
    Is er een dokter in de zaal?
    Een vrouw volgt toch de man?

    Like

   • Rensk. zegt:

    @kopjethee: heel heel veel sterkte voor u en uw man, Het is er niet beter op geworden na de Egyptische lente.

    Like

 1. Patriot 2.0 zegt:

  De Grieken zien het zo (Haga Sophia, oorspronkelijk Byzantijnse Kerk): De Turken maakten alles kapot.

  Bron:
  Boek van D. Kaplan
  Balkanschimmen

  Geliked door 1 persoon

 2. Patriot 2.0 zegt:

  Geweldig Artikel !!! MUST READ.

  Geliked door 2 people

 3. Erg goed artikel met trieste feiten!

  Geliked door 1 persoon

 4. paulzwueste zegt:

  Die orthodoxe Kerk lijkt mij voor gelovigen veel aantrekkelijker dan die saaie christelijke kerken.
  Alles vol met goud bestikt en behangen.
  De priesters mogen trouwen.
  Ze zingen hemels.
  Nou wat let ons om massaal over te stappen…?
  Eerst even Vaticaanstad plunderen natuurlijk, en daarna maken dat we in ’n Balkan-land kunnen wonen.
  Eind goed, al goed.
  Rutte blijft dan alléén grijnzend over met die dwazen die jaren lang automatisch op hem stemden.
  De belastingen worden dan torenhoog voor de blanken om de kinderbijslag voor al dat moslimjong te betalen.

  Anders gaat hun kop er af….

  Geliked door 2 people

  • Ja Paul, in Nederland is er veel afgeschaft en alles moest modern en aantrekkelijker voor de jeugd! Het gevolg… lege kerken en inderdaad doet het pijn als je zo’n prachtige en stijlvolle dienst in St. Petersburg bekijkt. Ook het gehuwd kunnen zijn schept een veel betere band met andere gelovigen!

   Geliked door 1 persoon

  • Benesha zegt:

   Dat is absoluut geen gek idee Paul. Met lede ogen aanziend hoe ons Europa naar de afrond gaat, hoe de sociale zekerheid door asielparasieten wordt leeggezogen en zal instorten, hoe we hier steeds meer en sluipend geïslamiseerd worden, zou je eerder gek moeten zijn emigratie niet te overwegen. Ik denk dat een plan B hebben of stilletjes beginnen voorbereiden raadzaam is.

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Beste….
    Het ligt er helemaal aan hoe oud je bent en hoe je je voelt.
    En inderdaad.
    Maak ’n plan B en zorg dat je bent voorbereid op alles.
    En samen staan we sterk natuurlijk.
    Het onmogelijke wordt dan mogelijk….

    Like

  • kopjethee zegt:

   Dat de Orthodoxe Egyptische Kerk veel aantrekkelijker is dan W E L K E kerk dan ook, is zeer zeker waar. Er zijn er enkele in Nederland bijv. Amsterdam en Eindhoven, in beiden ben ik geweest. Op zondag zijn er velen die wij kennen daar vanaf rond 10 u tot 14 of 15.00 uur, en dan zou je zeggen : wa doen die mensen daar zolangg ? Je hebt een dienst van een anderhalf uur, en daarna wordt t pas echt gezellig, er is een zeer grote kantine, waar iedereen die dat wil bij elkaar gaat zitten, nemen allemaal wat mee van huis, taarten, cakes, eten enz enz noemt maar op en het is er. Alles wordt thuis door de vrouwen klaar gemaakt en samen wordt op zondag alles uitgedeeld op tafels voor iedereen ! …Als er ergens in een gezin problemen zijn, zijn die ALTIJD te bespreken met een geestelijke, je kan daar een gesprek mee hebben trouwens op elke dag van de week, indien nodig als je dat wilt, Ze doen zelfs ziekenbezoek thuis of in het ziekenhuis, maakt nie uit, als je ze nodig hebt zijn ze dr voor je ! Mocht er zelfs in voorkomende situaties IETS gebeuren in Egypte, \ziekte van familieleden of wat dan ook, en je hebt niet 1 2 3 geld voorhanden ( kan gebeuren ) , dat wordt geregeld ! In de kerk op zondag in die kantines, is het een drukte van jewelste, kinderen rennen rond en spelen in de kerk ( gelieve geen aanleg te hebben voor hoofdpijn….want die krijg je dan zeker ….poehh ) Verder kan ik geen nadelen van deze kerk opnoemen en in principe is elke christen welkom, van welke kerk dan ook ! Nou zijn Orthodoxe kerken inderdaad nogal van de versiering en ja klopt, priesters mogen ook trouwen, nu je het zegt…. Maar het is wel zeker de gezelligste kerk in Nederland, en toegankelijk voor iedereen. Ze spreken Arabisch onder elkaar ( ik een beetje verstaan na 23 jaar ) maar als je iemand kent die Egyptisch Orthodox is kun je altijd mee met iemand, voor de taal is dat gemakkelijker uiteraard. Ik zou zeggen, neem er is een kijkje en verbaas je over het feit dat je je niet verveeld in 4 uur in die kerk ! ( dat is hier in een Nederlandse kerk wel heel anders …toch ? )

   Geliked door 1 persoon

 5. Petra DeBoer zegt:

  Vrolijk kerstfeest voor alle orthodoxe christenen, en met name in het Midden-Oosten. Daarnaast veel sterkte toegewenst.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s