Iran: Geld voor terreur, maar onderdrukking van het eigen volk

Screenshot_76

(Door: Adrian F. Lauber – Vertaling: E.J. Bron)

Hoe paradox het ook mag klinken: wellicht werden de protesten tegen het Iraanse moellah-regime o.a. door royaal tegemoetkomen en niet bijvoorbeeld door economische sancties mede veroorzaakt. De door Barack Obama verantwoorde atoomdeal zorgde ervoor dat Iran toegang kreeg tot dan toe door sancties bevroren vermogen. Namelijk tot ca. $ 100 miljard.

Veel Iraniërs geloven abusievelijk dat zij merkbaar van deze economische voordelen zouden profiteren.

Maar het regime heeft andere prioriteiten. Het geld stroomt naar de Teheran-getrouwe Jihad-milities, die Iran erbij moeten helpen de hegemonie in de Oriënt te verkrijgen. Het geld stroomt naar Syrië, naar Irak, naar Libanon en Jemen.

Inmiddels is het veel Iraniërs duidelijk geworden dat hun theocratische heersers iets geheel anders in de zin hebben dan zich om hun zorgen te bekommeren.

Curieus genoeg heeft dus de overdracht van bevroren vermogens aan Iran er meer aan bijgedragen om de band tussen het Iraanse volk en het Iraanse regime te verzwakken dan menig sanctiemaatregel.

Dood aan Hezbollah!”, scandeerden Iraanse demonstranten op 30 december in Qom. Best opmerkelijk wanneer je bedenkt dat de officiële slogans van het regime eigenlijk “Dood aan Amerika!” en “Dood aan Israël” luiden.

De mensen zijn het echter zat dat het Iraanse geld naar terreur en expansionisme stroomt en niet gebruikt wordt voor het Iraanse volk zelf.

“Schaam je jezelf niet Khamenei? Verlaat het land!”, riepen de mensen in Qom. Het protest richtte zich zelfs tegen de eigenlijk als onaantastbaar geldende hoogste leiders van Iran.

Ayatollah Ali Khamenei toont volgens verwachting geen enkel besef. Voor hem worden de protesten door niet nader genoemde buitenlandse vijanden van Iran aangewakkerd. Dat het Iraanse volk heel terechte redenen zou kunnen hebben om tegen zijn regime op te staan, gaat zijn bevattingsvermogen te buiten. Misschien begrijpt hij het inderdaad niet. Misschien is zijn waarneming door zin religieuze fundamentalisme dusdanig verdraaid, dat hij de situatie werkelijk niet anders kan zien.

Welke buitenlandse vijanden bedoeld worden, is niet moeilijk te raden. De beschuldiging werd al geuit dat de protesten tegen het regime aangestuurd zouden worden door Amerikaanse, Britse en Israëlische agenten.

Volgens “Fox News” zou een bron binnen het Iraanse regime aan de Nationale Verzetsraad van Iran notulen van ontmoetingen van de hoogste leider Khamenei met vooraanstaande politici en veiligheidskrachten tot 31 december hebben doorgespeeld. Volgens deze notities ziet het regime de ernst van de situatie in en wordt het bang.

Allah sta ons bij”, staat er in. “dit is een zeer gecompliceerde situatie die verschilt van vorige.”

De documenten tonen aan dat het regime de draagwijdte van het protest begrijpt. Met verontrusting wordt er nota van genomen dat de opstand tegen de hoogste leider persoonlijk is gericht.

De revolutiewachters worden in beweging gezet

De Islamitische Revolutionaire Gardes (Sepah-e Pasdaran-e Enqelab-e Eslami) hebben al een beslissende rol gespeeld bij het neerslaan van de groene beweging in het jaar 2009. Zij zijn de pretoriaanse lijfwacht van het moellah-regime en alleen ondergeschikt aan de hoogste leider Khamenei persoonlijk.

Zoals het persbureau Reuters deze dagen meldde, zijn eenheden van de Revolutionaire Gardes intussen uitgezwermd om de protesten de kop in te drukken. De commandant van de Revolutionaire Gardes, generaal-majoor Mohammad Ali Dzjafari, gaf aan troepen naar de provincies Hamedan, Isfahan en Lorestan te hebben gestuurd.

Wanneer de aan de Nationale Verzetsraad van Iran toe gespeelde documenten betrouwbaar zijn, dan is er al van tevoren niet zonder bedenkingen gediscussieerd over het gebruik van militair geweld. Leden van het regime hebben volgens de documenten de vrees geuit dat het inzetten van de Revolutionaire Gardes of van de Basji-milities voor een toename van de vijandigheid onder de demonstranten zou kunnen zorgen.

Men kan alleen maar hopen dat het de revolutiewachters niet lukt het verzet te bedwingen… Het wordt tijd dat het Westen helpt. Iran zou zo´n geval zijn, waarin het echt de moeite waard zou zijn om de oppositie actief te ondersteunen tegen het heersende regime, want dat regime bedreigt de stabiliteit van de hele regio.

Amerika´s houding

De Amerikaanse president Donald Trump heeft al meermaals in publieke statements nadrukkelijk zijn partij kiezen voor het Iraanse verzet bevestigd.

Op 2 januari werd op zijn officiële Twitter-account het volgende statement gepubliceerd:

“Het Iraanse volk onderneemt eindelijk iets tegen het wrede en corrupte Iraanse regime. Al het geld, dat aan hen heel onverstandig door Obama werd gegeven, stroomde in het terrorisme en in de zakken van het regime. Het volk heeft weinig te eten, een grote inflatie en geen mensenrechten.”

Ook in het congres wordt ondertussen door zowel Republikeinen als Democraten gesproken over ondersteuning voor het Iraanse verzet. Congresleden verwezen naar Obama´s late reactie op de opstanden in Iran in het jaar 2009 en eisten de huidige demonstranten erbij te ondersteunen om voor een ommekeer in Iran te zorgen.

De uit Iran afkomstige en in de VS levende politieke wetenschapper Dr. Majid Rafizadeh prijst de regering-Trump. “Als (…) Iraniër kan ik u zeggen dat de ondersteuning van de Verenigde Staten en president Trump voor gewone Iraniërs van onschatbare waard eis: zij voelen zich hulpeloos en alleen in het aangezicht van de monsters die hen zo lang onderdrukt hebben.”

In de Perzisch-talige sociale media zou Amerika´s ondersteuning voor het verzet worden bejubeld, schrijft Rafizadeh.

Nu komt het erop aan dat de huidige Amerikaanse regering het beter doet dan Obama in het jaar 2009. De voormalige Amerikaanse president zette in op appeasement tegenover het moellah-regime en hielp het Iraanse volk niet toen het er op aankwam.

De regering-Trump zou nu moeten laten zien dat het niet alleen bij mooie woorden blijft en dat de Iraniërs er heel concreet bij geholpen worden  hun totalitaire regime ten val te brengen, dat terrorisme sponsort, een expansieve buitenlandse politiek bedrijft, Israël wil vernietigen en antisemitische propaganda exporteert.

Juist nu, nu het regime de Revolutionaire Gardes al inzet om het verzet te stoppen, hebben de Iraniërs bijzonder dringend hulp nodig.

Op 2 januari heeft de Amerikaanse ambassadrice bij de VN, Nikki Haley, aangekondigd dat Amerika zou streven naar het houden van speciale zittingen van de VN-veiligheidsraad en van de VN-mensenrechtenraad om de situatie in Iran te bespreken. Alle vrijheidslievende volkeren zouden het Iraanse volk moeten bijstaan, zei Haley tijdens een persconferentie.

Bij de protesten in Iran werden tot nu toe minstens 21 mensen gedood en honderden gearresteerd.

Bron:
https://conservo.wordpress.com
Auteur: Adrian F. Lauber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, dictatuur, Iran, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, sjiieten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Iran: Geld voor terreur, maar onderdrukking van het eigen volk

 1. Rensk. zegt:

  Obama een president die geroemd word door links en onvoorstelbare stomme besluiten heeft genomen. Kon nog wel eens de meest slechte president zijn ooit als de hele ware geschiedenis naar boven zou komen.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Het Perzische volk zal uitsluitend de ketenen van de radicale islam kunnen verbreken met voldoende steun van uit het buitenland.
   Hier ligt een van de belangrijkste prioriteiten van Trump… om op die manier de invloed van de Russen in Perzië te niet te doen…

   Maar Amerika heeft z’n belangen aan Saoedi Arabië gekoppeld….!

   Like

 2. BertG. zegt:

  Goh, lijkt Nederland wel.
  Dat doen ze hier ook.

  Like

 3. Rookmelder zegt:

  Ook hier heeft Trump, die door andere westerse “leiders” belachelijk wordt gemaakt, het voortouw genomen en een voorzet gegeven. Maar Brussel en de laffe Europese “leiders” hoor je niet, sterker nog, die houden zich doodstil en zijn/waren bezig om de betrekkingen met Iran te normaliseren, enkel omdat het Euro’s zal/zou opleveren, de mensenrechten daar zal ze worst zijn, stelletje hypocrieten en nagemaakte griezels !

  Like

 4. jan zonder land zegt:

  Laten de Iraniërs het zelf maar uitzoeken. Het zijn moslims die het westen naar het leven staan. Ze dan nog te eten geven is boter aan de galg smeren

  Geliked door 1 persoon

  • Saandeknikker zegt:

   Onderwerp: Het Weer !
   Aan: daniel.van.dam@telegraaf.nl
   Hallo Daniel

   Kunt u het niet een keer uitleggen, waar komen die Roze Wolken toch vandaan ?

   Ik heb wel een vermoeden ! Ik heb video`s op YouTube gezien van
   o.a. Herman Russchenberg (professor T.U. Delft), Spelen met Wolken !
   Wolken Witter maken, en Fietsen is Zee gooien (fig.) en er moet natuurlijk Meer
   gedaan worden, ja meer Stofdeeltjes in de Atmosfeer die het Zon licht beter en meer
   reflecteren, een test (aan vliegtuigbrandstof stoffen toegevoegd om wolken te creëren)
   die 4 jaar zou gaan duren gaat na (zeker) 10 jaar nog gewoon door.
   (Maarten Horst, YouTube)

   Hier nog een paar namen van YouTubers, Jim Lee (climateviewer.com)
   zeer uitgebreid internet site, met de Historie van Chemtrails .

   Dane Wigington (GeoengineeringWatch.org) strijd al jaren tegen Chemtrails,
   die meteorologen zouden een keer naar Dane moeten luisteren,dan kramen
   die niet zoveel onzin meer uit.

   Mysterieuze vondst duinen ? (Amsterdamse waterleidingduinen),(Telegraaf eind 2017) Roze dingetjes een soort jelly achtige substantie, het zijn net kwalletjes de boswachters wisten niet wat het was en via Twitter vragen stelde. Heksensnot of Sterrengruis ?
   De EI-geleiders van kikkers die vogels en vossen niet kunnen verteren, Raar Verhaal.
   En niks over die roze wolken ?

   De Vraag ! Zouden die Condens strepen ! Chemtrails ! Die Roze wolken, Spelen met Wolken geen invloed hebben op de samenstelling van Sneeuw ?
   Begrijpt U hoe gevaarlijk het wordt ? en waarom er niet over gesproken Mag worden !
   Wij die de schade betalen mogen dit niet weten ?

   2014 zijn de polen gesmolten ! Ja hoor Al Gore, CFR google it !
   Ze vertellen allemaal het zelfde verhaal net als de Bilderberg groep !
   Het is allemaal Nieuw Wereld Order ! En dat NWO kan alleen maar een
   Dictatuur worden, dus echt iets om naar uit te kijken die toekomst………..

   O ja CNN is FAKE NEWS ,dat is toch ook uw opdrachtgever ? een vreselijke zender, de NPO/NOS doet vrolijk mee met CNN door het verspreiden van het echte NEP NIEUWS .(ik kijk Alles, CNN MSNBC BBC NPO ARD CBS allemaal Fake News ik kijk liever naar FOX-NEWS klinkt het beste, ik lees ook veel…)

   Nou oké hier laat ik het bij, Nog het besten met het belazeren van de bevolking .

   Bijlage foto van mijn uitzicht afgelopen zomer op het westen, Allemaal ! gecreëerd door Vliegtuigen…Mooi he ! …Zie foto`s op Buienradar.En zeg niks over vliegtuigstrepen,dan wordt je geblokkeerd…..

   En nog een goed 2018 allemaal.

   Like

 5. kampersrene zegt:

  Aan de uitdrukking op hun gezichtje kun je afleiden dat ze beide genieten van een porno – filmpje

  Like

 6. boorzalf zegt:

  Sinds het nucleaire akkoord is de handel van Europa met Iran weer booming. Europa’s geld helpt Iran in hun oorlog tegen Israël. Tijdens haar bezoek aan Teheran werd de Europese minister van Buitenlandse zaken Frederic Mogherini gefotografeerd met een Iraanse sluier om haar hoofd, breed lachend naar de ayatollahs. Zij is het symbool van de Europese verzoening met de radicale Iraanse terreurleiders.

  Like

 7. Jan zegt:

  CONFIRMED: Cash from Obama’s $1.7 Billion Ransom Payment to Iran Traced to Terrorist Groups (VIDEO)

  http://www.thegatewaypundit.com/2018/02/coonfirmed-cash-obamas-1-7-billion-ransom-payment-iran-traced-terrorist-groups-video/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s