Oostenrijk: Komen er nu uitgaansverboden voor “asielzoekers”?

Screenshot_59

(Vertaling: E.J. Bron)

Asielzoekers als delinquenten. Alleen al in de hoofdstad van Ober-Österreich, Linz, was het “feest” met de jaarwisseling. In de eerste week van januari vielen vier “asielzoekers” uit Afghanistan een pas 13-jarig meisje seksueel lastig. De lijst met delicten, waarbij zogenaamde “vluchtelingen” daders worden, is lang. Sinds de grote asielvloed van 2015 zijn er weldra drie jaar voorbij. Maar de problemen zijn niet afgenomen. Nu zou er beweging in de zaak kunnen komen.

Blick

Nieuwe ministers willen eindelijk handelen

De nieuwe regering is het eens: het asielprobleem moet opgelost worden. De FPÖ stelt in het debat nachtelijke uitgaansverboden voor asielzoekers voor om van tevoren delicten te voorkomen. De nieuwe ÖVP-FPÖ-regering laat in ieder geval eenheid zien. Minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ) verklaart in naam van de regering dat het duidelijke doel zou zijn om “de asieldrang naar Oostenrijk in te dammen”. Hij zou de procedures willen versnellen en de asielzoekers n centra willen onderbrengen om meer controle te garanderen.

Op dit punt krijgt hij ondersteuning van de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Karoline Edstadler (ÖVP). Zij verwelkomt in een interview met de “Kurier” de onderbrenging in centra, omdat asielzoekers “vaak plotseling weg” zouden zijn en spreekt daarmee de omstandigheid aan dat in de afgelopen jaren duizenden asielzoekers spoorloos zijn verdwenen.

Asielzoekers kunnen niet onderduiken in centra

Minister van Binnenlandse Zaken Kickl wil graag dat asielzoekers in het vervolg “op een plek samen worden ondergebracht. Het doel moet zijn om binnen zes maanden tot beslissingen in de asielprocedure te komen.” Dat van de personen in het vervolg hun mobiele telefoon en het contant geld ingenomen moet worden, bevestigt de minister van Binnenlandse Zaken. Weliswaar zou het belangrijk zijn om “ook de aantrekkelijkheid van ons sociaal stelsel duidelijk te verminderen”, maar de extra maatregelen zouden eveneens zakelijke redenen hebben: “Een van de maatregelen om de identiteit respectievelijk de reisroute vast te stellen wanneer iemand geen papieren heeft, is het uitlezen van de mobiele telefoons.”

De vicekanselier Heinz Christian Strache (FPÖ) verklaarde vorige week in een interview met de ORF dat hij zich uitgaansverboden voor asielzoekers zou kunnen voorstellen. Een eis die al vaker door de FPÖ naar voren werd gebracht. Nog in oktober wees de gemeenteraad van Linz een desbetreffend voorstel van de FPÖ af, waarin uitgaansverboden werden geëist. In Wels werd een aanwezigheidsplicht in de asielzoekerscentra door de exploitanten verhinderd, hoewel de chaef van de afdeling veiligheid Gerhard Kroiß (FPÖ) deze gewenst had.

Asielprocedure is geen vakantie

Zaterdag concretiseerde de chef van de FPÖ in Wenen, Toni Mahdalik, de plannen van de FPÖ: “Ik zou me kunnen voorstellen dat vanaf het invallen van de duisternis tot de ochtend van de volgende dag sprake is van deze aanwezigheidsplicht”, aldus Mahdalik in een interview met de “Kronen-Zeitung”. Mahdalik vindt deze maatregel gepast: “Onze vrouwen moeten zich in het vervolg ook ´s avonds en ´s nachts weer veilig in de straten van Wenen kunnen bewegen.”

Wat betreft Mahdalik is het duidelijk: “Het onderduiken tijdens of na afsluiting van de asielprocedure moet verhinderd of moeilijker gemaakt worden. Een asielprocedure is ook geen vakantie, waarbij men zijn hotel kan uitzoeken.”

Zo ziet minister van Binnenlandse Zaken Kickl het ook, die het idee van de nachtelijke aanwezigheidsplicht verdedigt: “Wanneer we het jonge mannen in Oostenrijk in het kader van de dienstplicht kunnen opleggen dat zij ook zes maanden in een kazerne doorbrengen, dan denk ik dat je dit ook kunt verwachten van mensen die in Oostenrijk de bescherming van onze samenleving willen hebben.”

SPÖ: asielzoekers zijn geen gevangenen

Terwijl veel Oostenrijkers de plannen van de nieuwe regering begroeten, komt er kritiek vanuit de politiek. De burgemeester van wenen, Michael Häupl (SPÖ), wijst de regeringsplannen af: “De mensen zijn voor onvrijheid gevlucht en kunnen nu niet in nieuwe onvrijheid gebracht worden.” De mensenrechtenactivist Manfred Nowak ziet “een schending van het recht op persoonlijke vrijheid.” En de SPÖ-politica Frauenberger benadrukt dat asielzoekers “geen gevangenen” zouden zijn.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, FPÖ, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Linkse Kerk, Oostenrijk, Patriottisme, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Oostenrijk: Komen er nu uitgaansverboden voor “asielzoekers”?

 1. Rensk. zegt:

  Apart dat ze daar nu pas mee komen. Uitlezen van mobiele telefoons. Het moet toch niet zo heel moeilijk zijn illigalen op te sporen. Iedere getinte aanhouden en vragen om de papieren. Kost een jaar tijd maar dan heb je ze allemaal wel ongeveer in beeld. Maar ja dat heet etnisch profileren he en dat mag niet van de politieke correctheid. Ik zou het omdraaien. Ter bescherming van iedereen (ook de getinte mens) is dit de enige mogelijkheid. Wat ik hierboven lees is en blijft het een probleem. Iets wat ze aan kunnen pakken door de politieke correctheid eens even goed los te laten. Die is onhoudbaar dat is inmiddels goed duidelijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Aegolius cs zegt:

  Het wordt meer en meer “lastig” de nakomelingen van het liefdesspel dat elders ietwat anders staatsrechtelijk is geregeld, hen de evolutiedrang alhier, mogelijk sociaal en juridisch/technisch in bedwang te houden. Economisch valt alleen gezinshereniging als kostenverhoging te verwachten, alsmede de huisvesting/taalopleiding ter bevordering van culturele assimilatie waarbij we de islam van harte welkom heten. Contrair versus de EU. Engeland had het al begrepen: uit de EU.

  Like

 3. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Goed plan van de regering! Lekkere burgemeester van Wenen, de vrijheid van de indringers is voor hem dus belangrijker dan de vrijheid en veiligheid van de Weense vrouwen, je bent mooi klaar met zo’n man als burgemeester. Ja frau Frauenberger, indringers zijn geen gevangenen maar de gevangenis is eigenlijk wel de plaats waar veel van deze mensen thuis horen.

  Geliked door 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   Maakt immers niet uit: Ze hebben nu de goede coalitie! Laat zo’n burgemeester daar maar eens proberen, tegen in het geweer te komen; lúkt ‘m niet! Te veel spatsies en hij verliest misschien nog z’n job ook!
   Waarachtig, ik zeg het niet gauw, maar ik begin de Oostenrijkers te benijden!

   Like

 4. Charles Martel zegt:

  Men zou ze kunnen behandelen zoals de Palestijnse asielzoekers behandeld worden in Arabische landen, nl., ze onderbrengen in kampen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Het bevreemd mij dat er zo verschrikkelijk veel drastische maatregelen noodzakelijk zijn om de “onvoorziene” problemen van het vluchtelingenbeleid van ongekozen politici aan te passen aan onze vreedzame samenleving. Het heeft alle schijn van partijdigheid dat de “politici” onze leefbaarheid en veiligheid alsmaar pogen te ondermijnen. De huidige volksvertegenwoordiging in Brussels mag naar mijn mening een fikse schrobbering krijgen en naar huis gestuurd worden, (waar dat ook moge zijn).

  Geliked door 2 people

 6. Rookmelder zegt:

  De burgemeester van Wenen, Haupl, is een policor natte flots, “De mensen zijn voor onvrijheid gevlucht en kunnen nu niet opnieuw in onvrijheid gebracht worden”. Hoe staat dat in verhouding met de oorspronkelijke bevolking die vrijheid gewend waren, en nu het liefst allemaal door deze flapdrol in de onvrijheid worden gedwongen ?

  Like

 7. Rensk. zegt:

  Het is inmiddels duidelijk. Men wil de democratie ondermijnen en het volk onderwerpen. Op een andere manier dan Hitler, maar minstens zo niet erger als Hitler probeerde. Hitler wilde de Joden wegvagen. Maar ik durf met zekerheid te stellen dat het daar niet bij gebleven zou zijn. De autochtone Duitsers zouden daarna aan de beurt geweest zijn. Dit soort mensen houdt nooit op. Pyschopaten zijn het. Joden zijn de kanarie’s in een kolenmijn. Het is zeer verontrustend wat er nu gaande is.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Een van de maatregelen om de identiteit respectievelijk de reisroute vast te stellen wanneer iemand geen papieren heeft, is het uitlezen van de mobiele telefoons.

  Papieren hebben ze niet maar wél een mobieltje. Hoe zou dát nou komen?

  de SPÖ-politica Frauenberger benadrukt dat asielzoekers “geen gevangenen” zouden zijn.

  Dat klopt, de autochtone burgers zijn de echte gevangenen maar daar ligt mevrouw niet van wakker.

  Like

 9. Yvonne zegt:

  Mevrouw Frauwenberger dat ze geen gevangenen zouden zijn, nee maak van de bevolking dat ze gevangenen in hun huis worden omdat het buiten steeds gevaarlijker gaat worden, verkrachting, beroving ,maar ja thuis kan je ook overvallen worden

  Like

 10. M. zegt:

  Nog maar een keer.
  Als ALLE partijen UNANIEM besloten hebben met de motie in 2010 dat het TEGEN GAAN van de islamisering geen beleid is dan is automatisch het TEGEN GAAN van de EIGEN BEVOLKING beleid en hoeft u NIETS maar dan NIETS te verwachten van uw VIJANDEN die de VIJAND dienen van uw eigen geld.
  Men kan eindeloos de hoop uit blijven spreken tegen beter weten in dat ze nog wat voor het VOLK gaan doen maar hoe DUIDELIJK wil u het hebben dat dat NIET gaat GEBEUREN ?
  Anders was het niet expliciet genoemd dat de islamisering tegen gaan GEEN BELEID is.
  Staat daar dat ze zich druk gaan maken over de bevolking ??????
  GAAT niet GEBEUREN. Als dat voor ALLE partijen GEEN beleid is.

  Like

 11. M. zegt:

  En ook Geert speelt gewoon hetzelfde spelletje mee.

  Like

 12. kampersrene zegt:

  Ik heb het reeds geschreven .De enigste oplossing voor die asiel-ramp zijn niet huisvesting met alles erop en eraan maar “kampen” waar Duitsland indertijd zo goed in was. Ze opsluiten desnood met hun bootje.Dan heeft men een volledige controle . De echte ” fluchtelingen” scheiden van de avonturiers , gelukzoekers, tafelscchuimers , verkrachters , geweldenaars en terroristen

  Like

 13. Elisah zegt:

  Die mensen zijn dan misschien voor hun vrijheid gekomen, maar het is niet de bedoeling dat ze misbruik maken van die vrijheid en daardoor de vrijheid van de Oostenrijkers, en dan met nam de vrouwen, in gevaar brengen.
  Ik vind de plannen niet meer dan redelijk voor mensen die nog in de procedure zitten.

  Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:

  Oostenrijk, Israëlische vlag verboten, is provocatie

  Like

 15. Jan zegt:

  Oostenrijkse cultuur wordt door moslims verwoest

  Bezirk Perg: Unbekannte schänden Gotteshaus, zünden Heiligenbild an

  Im Raum Perg wurde eine Kirche Opfer von grenzenlosem Vandalismus. Die noch unbekannten Täter sprühten in der Kirche mit Pulver-Feuerlöschern herum, verunreinigten auch die Sitzbänke.

  Die Tat soll am vergangenen Samstag im Laufe des Tages passiert sein. Die Täter sind derzeit unbekannt, die Polizei fahndet.
  Heiligenbild angezündet

  Als wäre das noch nicht genug, zündeten die Vandalen sogar ein aufgestelltes Heiligenbild an! Sie stahlen außerdem eine Schüssel, die auf dem Hauptaltar abgelegt und mit Asche gefüllt war. Beschädigt wurden vor allem die Altäre und die Sitzbänke.

  „Wir töten alle Christenschweine“
  …..
  https://www.wochenblick.at/bezirk-perg-unbekannte-schaenden-gotteshaus-zuenden-heiligenbild-an/

  Die Kirche in Grein wurde von unbekannten Tätern verwüstet.
  http://www.heute.at/oesterreich/oberoesterreich/story/Unbekannte-verwuesten-Kirche-mit-Feuerloescher-42727350

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s