Palestijnen: Zonder intrekking van Amerikaanse erkenning van Jeruzalem geen vredesgesprekken

Screenshot_61

(Vertaling: E.J. Bron)

De belangrijkste Palestijnse onderhandelaar, Saeb Erekat (foto), verklaarde gisteren dat alle door de Amerikanen geleide vredesgesprekken zouden worden afgewezen totdat de VS hun erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël weer zouden intrekken.

Israel Heute

Volgens een bericht van het Palestijnse persbureau “Wafa” zei Erekat dit tegen de radiozender “Voice of Palestine”. Alle toekomstige Amerikaanse vredesvoorstellen of oproepen om naar de onderhandelingstafel terug te keren, zouden door de Palestijnse leiding als onacceptabel worden afgewezen, totdat de Amerikaanse president Donald Trump een koerswijziging met betrekking tot zijn Jeruzalem-verklaring van 6 december 2017 zou ondernemen, zei Erekat.

Daarmee bevestigde hij eerdere uitspraken van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas, die onmiddellijk na de verklaring van Trump zei dat de VS afscheid zouden hebben genomen van hun leidersrol in het vredesproces. Hij zou niet meer bereid zijn om Amerikaanse vertegenwoordigers te ontmoeten.

Erekat zei ook dat elk toekomstig vredesakkoord rekening zou moeten houden met Jeruzalem. “zonder Jeruzalem als hoofdstad is een Palestijnse staat waardeloos”, zei Erekat.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Donald Trump, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Moslims, Rotzakken, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Palestijnen: Zonder intrekking van Amerikaanse erkenning van Jeruzalem geen vredesgesprekken

 1. Rookmelder zegt:

  Nou Erekat, dat is geen nieuws samen met je partner in crime Abbas, zo kennen we jullie al en weer, rekken en trekken, zeuren, drammen en dreigen. Maar de koers is onder Trump gezet en daarvan zal niet meer afgeweken worden, sterker nog, zelfs de omliggende Arabische “bondgenoten” zijn jullie strontvervelende mensen spuugzat aan het worden en zullen met Amerika en Israel de spelregels, zonder jullie, gaan bepalen en dan is het voor de Palestijnen take it or leave it ! Jullie hebben het spel decennia laf, gemeen en hoog gespeeld en daardoor nu …….verloren !

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Inderdaad, ze gaan weer op de chantage toer, maar dat werkt met Tump erbij NIET.

   Like

  • Anneke zegt:

   vraag aan een Palestijn; waarom hebben jullie Jezus gekruisigd, antwoord hij: dat hebben wij niet gedaan, wij, de Palestijnen, woonden/bestonden daar toen nog niet. Zo zit het dus!
   Hoezo claimen Jeruzalem als hoofdstad, er is maar een volk dat het recht heeft om Jeruzalem als hoofdstad te claimen dat mag duidelijk zijn, Jeruzalem voor de Israëliërs.
   Zoek dat maar eens uit.

   Geliked door 1 persoon

 2. Flo zegt:

  Deze man wordt binnenkort gek verklaard ,geld wint uiteindelijk altijd

  Like

 3. Anna zegt:

  Wat een blaaskaak Hij heeft pas een long transplantatie onder gaan in……; jawel Israël .
  Je zal maar donor zijn aan z’ on sujet…..

  Like

 4. M. zegt:

  Er veranderd dus niets …zelfde geouwehoer als altijd.

  Like

 5. Rensk. zegt:

  Apart weer om te lezen dat mensen eisen stellen, terwijl ze nog niet in de gaten hebben dat hun positie niet van dien aard is dat ze eisen kunnen stellen. Ze hebben nog niet helemaal door dat het afgelopen is en dat hun eisen niet ingewilligd zullen worden. Althans niet zolang Trump aan de touwen trekt. Trouwens dat praten heeft al decennia nul opgeleverd, dus in die zin is er niet veel veranderd dat ze niet aan de onderhandelingstafel komen.

  Like

 6. Pieter zegt:

  Of Trump zn woorden nou terug neemt of niet, maakt geen ene flikker uit. Van constructief onderhandelen hebben die filistijnen nog nooit gehoord.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Ook met Jeruzalem is een Palestijnse staat waardeloos !!

  Like

 8. Sabeltant zegt:

  Palestijnse persbureau “Wafa”.

  Wij van WC eend.

  Like

 9. Who the hell cares what the palestinions want. It is clear that they never wanted real peace talks anyway.and now they do not want any contact with America. …..What a relief.!!!

  Like

 10. Cathja zegt:

  Dit is gewoon chantage. Maar Amerika laat zich niet chanteren. Abbas heeft al talloze malen aangegeven niet meer met Israël over vrede te willen spreken, dus deze leugen van onderhandelaar Erekat is glashelder.
  Ook wanneer Amerika zich niet had uitgesproken over de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem (en daarmee Jeruzalem als hoofdstad van Israël zou erkennen), dan zouden de zogenaamde Palestijnen ook niet tot vredesbesprekingen te bewegen zijn.
  Men wil doodgewoon de Joden uit Israël verdrijven, en het land aan de zelfbenoemde Palestijnen geven.
  Zou er dan werkelijk vrede zijn?
  Vergeet het maar!

  Like

 11. Mary zegt:

  De man heeft hoogmoedswaanzin, dan geen “onderhandelingen”, er viel toch niets te onderhandelen met dat gajes dus er veranderd niets!!!, ik zou als ik Trump was de geldkraan helemaal dichtdraaien.

  Like

 12. kruisridder zegt:

  Binnenkort failliet de PA.

  Like

 13. Trucker zegt:

  De Erekat zit er al sinds de “man met de Colt” in het VN gebouw kwam liegen (meester terrorist Arafat) en heeft nog geen jota van zijn repertoire gewijzigd.
  Abas is niet uit op vrede, zijn mond gaat net genoeg open om klanken uit te stoten maar nooit ver genoeg om de gespleten tong te tonen.
  Get rid of them Bibi.

  Like

 14. Eagle Drakes zegt:

  Typisch geval van ontkenning van feiten en dromen. Jerusalem is wat het is en was en altijd zijn: De hoofdstad van Israel, en daar doet ‘erkenning’ niets aan toe of vanaf. Het pelestijnse ‘volk’ bestaat niet; de ‘palestijnse staat’ bestaat niet, dus hebben ze geen hoofdstad nodig, en de claim van de mohammedanen is gebaseerd op niets anders dan op een ‘nachtgezicht’ waarin de profeet zich voorstelde met zijn paard geland te zijn in een ‘verre stad’, Jerusalem wordt nergens genoemd, en voorts is het zo dat de arabiren die circa 1300 jaar daar de hersers waren, nooit enige aandacht aan Jerusalem hebben gewijd. maar nu Israel er een mooie stad van gemaakt hebben, willen ze die inpikken. Zou ook volgens internationaal recht ook een mooie boel worden, als een of ander niet definieerbare groep mensen een bestaande hoodstad van een bestaand land, zou inpikken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s