Peilingen: AfD op 14%

Screenshot_78

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de nieuwste peiling zou de AfD, als er nu parlementsverkiezingen zouden zijn, meer dan 14% van de stemmen halen. De SPD daarentegen is onder de 20% gezakt.

Die Freie Welt

Volgens de nieuwste peiling van “Spiegel-Online” (Wahltrend/Civey van 09-01-2018 met ongeveer 11.800 geënquêteerde burgers) zou de CDU/CSU 31,1%, de SPD 19,3%, de AfD 14,5%, de FDP 9,3%, Die Linke 9.9% en de Groenen 11,1% van de stemmen halen.

Volgens een vergelijkbare INSA-peiling van 08-01-2018 zou de CDU/CSU op 31,5%, de SPD op 19,5%, de AfD op 13,5%, de FDP op 10%, Die Linke op 11% en de Groenen op 10% van de stemmen komen.

Zodoende wordt aangetoond dat de AfD zich als de op twee na grootste partij in Duitsland heeft gevestigd.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Peilingen: AfD op 14%

 1. guusvelraeds zegt:

  Zolang de AFD niet de grootste wordt zal het moeilijk blijven. Kijk naar Nederland bij de PVV. 2de grootste en door het cordon nog steeds aan de zijlijn terwijl CDA en VVD schoorvoetend wel standpunten van de PVV innemen en verkopen als zijnde van hunzelf.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   14%…?
   Allemaal leuk en aardig, maar gezien de ontwikkelingen van het afgelopen jaar zou ieder redelijk denkend mens toch mogen verwachten dat de AfD al boven de 20% zou zijn gestegen….

   Of ben ik nou gek…?

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Helemaal met u eens, het is nog altijd veel te weinig. Het besef van de situatie is nog lang niet door gedrongen.

    Like

   • svalan2013 zegt:

    Ik kom (nog) veel bij de oosterburen en kan je verzekeren dat de mensen die ik spreek allemaal 100% Afd zijn. En dat zijn niet alleen arbeiders die ik spreek.
    Maar ja in media lees je natuurlijk andere dingen.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Misschien drukken de media de percentages wel?!

    Like

 2. Frans Brassens zegt:

  Een gunstig bericht. Moge dit niet via trucs en andere manipulaties beïnvloed gaan worden door de corrupte pers en andere ‘instanties’. Benieuwd wat we hiervan gaan horen in Nederland….

  Like

 3. Henk der Niederlànder zegt:

  Zo lang ze niet de grootste zijn zal een cordon sanitaire van kracht blijven.
  De Duitse msm zal er daarom alles aan doen om de AFD te demoniseren en daarmee de kans om de grootste te worden proberen te frustreren.
  Het is ook makkelijk uit te leggen waarom.
  Een aantal Duitse ”toppoliticie” zijn doodsbang dat mocht de AFD werkelijke macht krijgen in Duitsland dat er dan rechtzaken gaan komen zoals op dit moment opgebouwd worden in de USA tegen de Clintonclan.
  Het gevolg zou zijn dat ook een ineenstorting zou komen in het klantenbestand van zeer veel kranten, wat ook de reden is dat deze kranten blijven roeptoeteren voor de huidige regering.
  Zo lang de Duitser dat niet in wil zien zal er niet snel iets veranderen in Duitsland.
  In Frankrijk is het precies hetzelfde gesteld en dus zijn Merkel en Macron van plan hun kartel uit te breiden door een nog innigere samenwerking

  Like

 4. Rookmelder zegt:

  Positief voor de AfD, vermoedelijk ligt het bij verkiezingen beduidend hoger, maar,… ook deze partij zal gedemoniseerd en buitengesloten worden middels een cordon sanitare, dus verder groeien is noodzakelijk en de sombere toekomst van Duitsland zal daar ook een handje aan bijdragen.

  Like

 5. Reagluurder zegt:

  Had gezien de omstandigheden in DE allang 25% moeten zijn! Maar ’t is niet netjes (!) hè om met de AfD te sympathiseren. Met de Kerst nog met een paar Duitse kennissen kort gesproken over de situatie in DE. Toen de AfD ter sprake kwam, werd ik misprijzend aangekeken. Nee, daar moesten ze niks van hebben. Denk dat ze ook maar amper weet hebben van hetgeen er allemaal speelt in DE. Willen het ws ook niet weten. Gisteren nog een uitgebreide repo gezien op de Duitse TV over de economie. Wel zo’n 40% van de Duitsers heeft het moeilijk om rond te komen. Een dame had 50 jaar in de catering gewerkt en krijgt nog geen 800 pensioen/maand!! Heel veel Duitsers hebben 2 of nog meer banen. Bijna iedereen in de repo was ongerust over de toekomst. En dat in een bijna oververhitte economie.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Schiet niet erg op vind ik.

  Und unsere Kinder fragen: „WARUM, PAPA?“
  https://conservo.wordpress.com/2018/01/06/islamische-republik-westeuropa-ein-albtraum-wird-wahr/

  Spijt komt na de zonde, afgezien van bedrog.

  Like

 7. droevige mof zegt:

  Degenen die aan deze enquête wilden deelnemen, moesten zichzelf identificeren. We weten dat veel AFD-kiezers om een ​​goede reden incognito willen blijven. Daarom is het resultaat van deze enquête twijfelachtig.
  Het tijdschrift Der Spiegel was de klant. Alles is al gezegd…

  Like

 8. Gert zegt:

  Heel goed. Hoop dat het werkelijke percenrage hoger ligt. Duitsland is een dictatuur aan het worden. De regering heeft de sociale media zoals facebook aan banden gelegd. Alles wat maar aan islamkritiek, of over immigratie, integratie hun gal spuien of wordt gezegd wordt gecencureerd. Net als de mainstreammedia op de hand van de overheid is. Daarom is het voor AfD moeilijk hun geluid goed te laten horen. Ze worden bij bijeenkomsten ook belaagd door, niet verrassend Antifada, anti fascisten, zeg maar fascisten van linkse snit lastig gevallen. Hoop dat de duitsers ondanks opwerpingen daar door heen gaan zien en nog meer op de AfD gaan stemmen. Zodat ze meer van betekenis worden. Het is de enige partij die realistisch is en opkomt voor hun cultuur en vrijheden.

  Like

 9. J. Vulkanoloog zegt:

  40,3% van de Duitsers stemt nog altijd links… En ik verwacht niet dat dit nog veel meer omlaag gaat. Links is het probleem, en dat lost zich alleen op als er voor een flink aantal decennia niet-linkse regeringen het ambtenarenappartaat en het onderwijs hervormen en ontlinksen. En dat is een hele klus. Gaat erg moeilijk worden, temeer daar de AfD er altijd buiten gehouden zal worden, totdat deze partij daadwerkelijk meer dan 50% gaat halen (nooit dus). Uitzichtloze situatie en het vraagt om een heel andere aanpak en denkwijze…

  Like

 10. droevige mof zegt:

  Dat kan hier heel snel gaan. De Romeinen noemden het furor germanicus, de Duitse woede.
  Hij treedt graag op als een illusie begraven ligt.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Zeker, zeker, zeker….
   Die “Furor Germanicus”, zullen we dit maal opnieuw meemaken.
   WOII was een reactie op WOI en het aandeel van Duitsland in de komende oorlog in Europa zal weer een reactie zijn op de bijna honderd jaar door Duitse politici gecreëerde en voortgezette verrotting van de Duitse identiteit.

   Zie het maar als een uitslaande furie die heel Europa zal meeslepen, en tegelijk zal bevrijden van de islam..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s