Duits anti-Israëlisme – een overzicht

Screenshot_89

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

De ontwikkelingen van het anti-Israëlisme in Duitsland werden in de loop der jaren veel teveel verwaarloosd. Duitsland is niet als andere landen in Europa. Zijn naziverleden is niet alleen blijven hangen bij marginale neonazi-groepen. Enkele elementen van een deel van de Jodenhaat van de bevolking zijn gemuteerd in de demonisering van Israël. De statistische informatie om dat te bewijzen, is er al ruim tien jaar.

In 2004 werd aan Duitsers in een peiling gevraagd of ze het eens zijn met de uitspraak dat “Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert”. 68% van de Duitsers was het hiermee eens. De vraag werd ook op een andere manier gesteld: “Wat de staat Israël tegenwoordig met de Palestijnen doet, verschilt in principe niet van hetgeen de nazi´s met de joden gedurende de Tweede Wereldoorlog deden.” 51% was het hiermee eens. De cijfers tonen aan dat anti-Israëlisme ook wijdverbreid is in de mainstream van de Duitse samenleving.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoordden de Duitsers in drie vernietigingskampen ongeveer twee miljoen mensen, hoofdzakelijk Joden. Als Israël de Palestijnen had willen vernietigen, hoeveel van hen zouden er nu waarschijnlijk nog over zijn? In werkelijkheid is het aantal Palestijnen toegenomen.

Waar komen deze van haat vervulde meningen over Israël in Duitsland vandaan? Hoogstwaarschijnlijk speelt het naziverleden daarbij een rol. Er is sprake van een psychologische behoefte om Israël van gelijksoortige misdaden te beschuldigen als de generatie van de eigen voorouders. Dat helpt de historische schuld te verzachten. De in Duitsland geboren Israëlische psycholoog Nathan Durst zei: “Als iedereen schuldig is, is niemand schuldig.

Het Duitse weekblad “Stern” interviewde in december 2017 Juliane Wetzel van het Centrum voor antisemitismeonderzoek van de Technische Universiteit in Berlijn. Ze zei: “Ook in het midden van de Duitse samenleving is sprake van antisemitische geluiden, die zich presenteren in de vorm van Israël-kritiek.”

“Als er een keer opgeroepen wordt tot een solidariteitsdemonstratie tegen antisemitisme, zoals in 2014 in Berlijn, dan staan daar bijna uitsluitend leden van de joodse gemeenten. De Joden voelen zich door vertegenwoordigers van bepaalde minderheden bedreigd, ja. Maar ze voelen zich ook door de meerderheid in de steek gelaten.” Wetzel noemde een soort samenvattende typologie: “Het verbranden van vlaggen is een in islamitische groepen optredende handeling. Evenals Molotovcocktails naar gebouwen, graffiti, verbale en lichamelijke aanvallen. Daders uit het linkse spectrum oefenen meestal verbaal geweld uit. De schending van begraafplaatsen is daarentegen een typische rechts-extreme daad.”

Een onderzoek voor de binnenlandse veiligheidsdienst van de deelstaat Hessen analyseerde daar internetsites in de Duitse taal. Het kwam tot de conclusie: “Antisemitische delicten worden in principe ingedeeld bij rechts gemotiveerde daders, zolang er geen nadere informatie over de ideologische achtergrond van de daders bekend is.” Het onderzoek stelde vast dat antisemitisme onder moslims “kwantitatief en kwalitatief minstens zo relevant zijn als het traditionele antisemitisme van de rechtsen.” De minister van Binnenlandse Zaken van Hessen, Peter Beuth (CDU), zei: “Een immigratie van antisemitisme moeten we tegengaan.”

De Duitse “welkomstpolitiek” voor vluchtelingen, die grotendeels uit Syrië en Irak komen, heeft voor de komst van anti-Israëli´s geleid, van wie velen ook antisemieten zijn. De “Hanns-Seidel-Stiftung”, gelieerd aan de Beierse CSU, heeft een onderzoek onder asielzoekers in de deelstaat Beieren uitgevoerd. Ze stelde vast dat meer dan de helft van de islamitische asielzoekers van mening is dat Joden “teveel invloed” hebben in de wereld.

Een zojuist gepubliceerd onderzoek van het “American Jewish Committee” over Syrische en Irakese vluchtelingen in Duitsland, uitgevoerd door Günther Jikeli, stelde vast: “”Antisemitisch patroon en stereotype waren bij alle enquêtes zeer wijdverbreid, zelfs daar, waar de geënquêteerden hun ´respect´ voor het Jodendom of de betekenis voor de vreedzame co-existentie van moslims, christenen en Joden benadrukten.” Het onderzoek stelt eveneens vast: Bijna alle Arabische geënquêteerden beschouwden een fundamenteel negatief imago van Israël als natuurlijk en plaatsten zelfs vraagtekens bij het ´bestaansrecht´ van Israël.”

Er zijn op dit moment in Duitsland twee prominente stemmen die de benoeming van een “gevolmachtigde antisemitisme” eisen. Dat wordt ondersteund door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière. Zo´n benoeming zou een stap in de goede richting, echter lang niet voldoende zijn. De Duitse regering zou er een diepgaand onderzoek naar moeten houden wie bijdraagt aan de wijdverbreide, gitzwarte opvattingen over Israël in Duitsland. Psychologische behoeften van een deel van de bevolking kunnen dat slechts deels verklaren.

Dat zou het mogelijk moeten maken om de bijdragen aan de demonisering van Israël als resultaat van de eenzijdige berichtgeving door Duitse media te identificeren. Ook zouden de politici, die ophitsen tegen Israël, geanalyseerd moeten worden. Een van hen is de sociaaldemocratische minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriël, die herhaaldelijk abusievelijk Israël een Apartheidsstaat noemde. Andere te analyseren activiteiten zijn de bevorderaars van de discriminerende BDS-beweging tegen Israël en diegenen die in de kerken anti-Israëlische haat aanwakkeren.

De Duitse regering heeft het thema van het anti-Israëlisme veel te lang verwaarloosd. Daarom is het onwaarschijnlijk dat er voldoende interne krachten zijn om dit tot stand te brengen. Daar is vermoedelijk aanzienlijke druk van buitenaf voor nodig.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", antisemitisme, Arabieren, asielwaanzin, Barbarisme, Duitsland, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

46 reacties op Duits anti-Israëlisme – een overzicht

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Toch wel erg vreemd. Want er zijn toch ook veel Duitse Joden. Moeilijke materie.

  Like

 2. Patriot 2.0 zegt:

  “Bijna alle Arabische geënquêteerden beschouwden een fundamenteel negatief imago van Israël als natuurlijk en plaatsten zelfs vraagtekens bij het ´bestaansrecht´ van Israël.”

  Ongelooflijk dat dit geaccepteerd wordt in een Europees land.

  Like

  • Rookmelder zegt:

   @Patriot, zo ongelooflijk is dat niet. zet ze op de Noord,- of zuidpool, het zit ‘m in de islam die in elke Arabier geworteld is, ongeacht het land of de plaats. Acceptabel in een Europees land ? Lees resolutie 1605 en 1743 -hier recentelijk nog aan de orde geweest- en je zult lezen dat de islam in Europa geaccepteerd en gehonoreerd wordt ondanks het verderfelijke gedachtegoed. Dichter bij huis ? Lees de motie Halsema en overtuig jezelf !

   Geliked door 3 people

   • Patriot 2.0 zegt:

    Ja, ik weet het wel, maar kan het bijna niet bevatten, dat is het meer.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Patriot, dat kan, het is en blijft je eigen keuze, maar wordt het niet -eens- tijd dat je je geloofwaardigheid en goedhartigheid t.o.v. dit minachtende beleid overboord gooit ?

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Patriot, ik bedoelde eigenlijk goedgelovigheid….

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Rookmelder.
    Het is waar. Dank u.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Patriot. hou me ten goede, het is goedbedoeld, maar geloof me, de politiek heeft het beste met zichzelf voor, en wij worden al jaren gewoon ronduit belazerd, ondanks dat je het niet zou verwachten, dat is al zo vaak bewezen, het is echt de harde realiteit !

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Rookmelder
    Uw opmerking is OK. Ik kots ervan dat onze leiders Europa aan het vergooien zijn. De generatie van mijn (voor-) ouders (die niet meer leeft) heeft zoo hard gewerkt om alles na de oorlog op te bouwen. Mijn vader stond aan de Grebbenberg als soldaat in WOII. Ik begrijp best wat er gebeurt, maar het blijft soms onwerkelijk.
    Mvrgr..

    Like

 3. Rensk. zegt:

  Ik zag van Acht bij een progamma van terugkijken op hun ambtsperiode. Allemachtig wat een rare pief. Hij praat over zn vrouw ( als zijn meisje) Ik zou er niet tegen kunnen als een vent zo met/over mij praat. Ook niet als ik 30 zou zijn. Allemachtig. En meneer had spijt dat ie niet veel meer anti-Israel is geweest in zijn ambtsperiode. Demente gek. Ook spijt dat ie zn kinderen niet heeft zien opgroeien. Man man wat een verschrikking.Een en al spijt. Daarom heeft hij ook zo’n zure kop. Dat heeft “”geregeerd”.Elke kabinetsperiode is het steeds meer bergafwaarts gegaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Harry zegt:

  Je zou natuurlijk kunnen stellen dat de moffen per saldo nogal anti-Joods zijn .
  Gelukkig zijn er ook uitzonderingen , ik heb er al zo’n stuk of vijf geturfd ………………….
  Het zou ze sieren als ze nou eindelijk eens met z’n allen in staat zouden zijn om toe te geven dat ze met een overgrote meerderheid fout waren .
  En misschien ook dat ze nog steeds niet helemaal genezen zijn van dat idee .
  En dat ze eindelijk eens enige loyaliteit ten opzichte van Israël aan de dag zouden behoren te leggen . En niet verder heulen met Israëls vijanden .
  Of beter nog , dat ze een beetje van die miljarden die ze nu aan de geitenneuker import besteden , aan Israël te doen toekomen , als smartengeld , schadevergoeding , douceurtje , of hoe je het ook benoemen wilt .
  Dan zouden ze zich nog een beetje van hun goede kant laten zien .
  Gewoon een aardig gebaartje .
  Maar , ik maak me geen enkele illusie …………………………
  Moffen blijven moffen , tenslotte .

  Geliked door 3 people

  • Rookmelder zegt:

   @Harry, een goed en aardige suggestie, maar zoals je zelf concludeert, je denkt toch niet dat Duitsland de “vijanden” van een zielig slachtoffervolk, wat zich Palestijnen noemt, gaat supporten.

   Like

   • Harry zegt:

    Nee , dat denk ik ook niet Rookmelder , ze waren fout en ze zijn nog steeds fout .
    En of ze een schuldgevoel hebben ?
    Ik betwijfel het , ze hebben in ieder geval nog een wel een heel grote bek .
    En ook nog steeds een heleboel antisemitische schweinen in hun midden .
    Nog steeds van die gekken die de “hitlergroet” brengen .
    Worden die er uit gevist ? Langdurig opgesloten ?
    Ik heb er nog niks van vernomen .

    Als iemand ingebroken heeft, een moord gepleegd of iets dergelijks, dan zegt men soms : hij heeft straf verdiend , maar hij heeft zijn straf uitgezeten en dan doen ze net of het gewoon weer goed is , alles wordt vergeten en vergeven .
    Persoonlijk vind ik dat niet , als iemand zo iets flikt , dan vind ik dat men hem dat gerust zijn leven lang mag nadragen !
    Ook al heeft ie dertig jaar in de gevangenis gezeten .
    Zoiets kun je toch nooit meer ongedaan maken ?

    In mijn woonplaats zaten voorheen ook ettelijke NSB-ers , die hebben ze hier altijd met de nek aangekeken , die kwamen er nooit meer tussen .
    Die moesten dan ook echt geen praatjes meer hebben .
    Je zag ze nog wel eens even op de dijk staan , een sigaretje roken , maar daarna verdwenen ze altijd weer naar binnen en kwamen amper buiten .
    De laatste ( bij mijn weten) is inmiddels dood , gelukkig .

    Als iemand met de moffen heulde , dan verdient ie totale verguizing , dat verjaart wat mij betreft nooit .
    Maar misschien doe ik nu wel net zo rancuneus als sommige dames ……………

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Harry, daar zit een kern van waarheid van in en v.w.b. het schuldgevoel van de Duitsers denk ik, dat het in de loop der generaties is afgenomen en het er t.z.t. niet meer zal zijn, ondanks dat de historie van die sombere en zware periodes met zovelen onschuldige doden en slachtoffers wel hun plaats in de geschiedenis hebben gekregen en zullen houden.

    Like

  • theresageissler zegt:

   Ik was aanvankelijk van plan, je voor eigen rekening te laten doormopperen:
   Rust is maar alles, tenslotte, en een beetje rust kan deze site na de afgelopen maanden wel gebruiken.
   Maar opeens realiseerde ik me ten volle, wat me tóch niet lekker zat,
   en dat gaat nu eens even niet om mij: Ik ben tenslotte maar een “aangetrouwde mof,” als je het dan zó wilt stellen.
   Maar er zijn hier nog andere mensen: “Droevige Mof” bv., heeft zich al bekend gemaakt als Duitser, en Keulenaar. En Anna is ook van Duitse afkomst.
   Zij staan aan onze kant; daarom willen ze hier ook met ons mee-discussiëren. En er is geen reden, waarom ze dat níet zouden mogen.
   Heb je deze -intussen overbekende- grieven nu nog niet voldoende te kennen gegeven? Iedereen wéét het nu wel.
   En het is pijnlijk voor onze mede-reageerders, die dit níet verdiend hebben.
   Denk, GVD, ook eens een beetje aan anderen, alsjeblieft!

   Like

   • Rookmelder zegt:

    @Theresa, regel 2 van Harry: “Gelukkig zijn er ook uitzonderingen, ik heb er al zo’n stuk of vijf geturfd”.

    Like

   • Harry zegt:

    Ze kon het toch weer niet laten , alle goede voornemens ten spijt .

    Heb in Afrika nogal eens met schorpioenen van doen gehad , lelijke beesten die over hun kop heen proberen te steken .
    Heel pijnlijk en dodelijk , soms .
    Dat zijn van die rotbeesten die blijven aanvallen ook al kost het ze soms de kop .
    Moslimstreken hebben ze !
    Er liep er s’ nachts eens een over de lakens van mijn bed , dan staat je haar ook ineens recht overeind , sindsdien heb ik ze altijd vermorzeld .
    Maar dit terzijde .

    “Rust is maar alles”, lees ik, alleen wordt dat meteen opgeofferd als madame iets niet aanstaat .
    Je moet eens aanleren om sterk te wezen , gewoon zwijgen en af en toe slikken .
    Niet iedere keer weer alles oprakelen , we weten het nou wel !

    Van “Droevige Mof” kun je in ieder geval nog stellen dat ie WEL zelfkennis heeft en dat kun je ook niet van iedereen zeggen . Vind dat ook wel humor hebben en dat mis jij .
    En Anna , ken ik ook niet , maar ik kan me niet herinneren dat die nou zo voor de duitsers in de bres springt .

    Maar het gaat ook helemaal niet om die mensen , maar dat wordt er gemakshalve maar bijgevoegd , want je moet toch een handvat zoeken , niet ?

    Maar goed , ik mopper maar door voor EIGEN rekening , dat is ook prima zo , ik betaal altijd mijn eigen kosten en verplichtingen .
    Verdomd , soms zelfs nog voor anderen ook !
    Terwijl er bij zijn die de boel ZO GOED op orde hebben , dat ze nog geen treinkaartje kunnen kopen .
    ” Denk, GVD, ook eens een beetje aan anderen ,” ???
    Denk jij eens even terug , dan !

    Ik heb dit jaar voor meer dan 2500 euro aan kerstpakketten uitgedeeld , aan minder bedeelden ,
    maar ik denk niet aan anderen ?
    Ik kies dan natuurlijk wel aardige, sympathieke mensen uit !

    Like

   • droevige mof zegt:

    Waarom koos ik voor de naam droevige mof? Omdat we moffen zijn geassocieerd met drie rampen: 1914 -1918, 1939 -1945 en 2015 – ??? Of ik een persoonlijke fout heb, is niet relevant. “Moffen blijven moffen, tenslotte ”

    Like

   • theresageissler zegt:

    @Harry, 13.32u: Daar gaan we weer: Aannames, aannames!
    Wat weet jij van mijn al dan niet gemaakte goede voornemens?
    Wat weet jij ervan, om wie het mij al dan niet gaat?
    En trouwens: Al dan niet opzettelijk plaats jij hier “aan anderen denken” in een een geheel ándere context, dan die ík bedoel. Dus daar zit je óók al naast (voor het geval je dat niet door hebt.)
    Daar zal ik verder niet op ingaan, hoewel ik er een heleboel over zou kunnen zeggen. Alleen nog één ding, waarvan ik dácht, dat je dat inmiddels wèl door had, maar enfin:
    Ik “moet” he-le-maal niets en ik laat me door geen mens op de wereld -laat staan jij- voorschrijven, of, en wanneer, ik “sterk moet wezen, zwijgen en slikken, begrepen? En in de bres springen zal ik voor wie ík wil! Ik ga het vanaf nu zelfs váker doen: Dat was nou toevallig eens MIJN goede voornemen.
    Hou jij maar liever eens op met koffiedik kijken over wat er in een ander omgaat, want je brengt er een verdómd beetje van terecht! (geen bevel hoor, daar doe ik niet aan. Zie het als een goede raad.)

    Like

  • Nemesis zegt:

   Er zijn inderdaad bitter weinig uitzonderingen. En toeven dat ze fout zijn geweest? Nee hoor ze voelen zich slachtoffer.

   Like

 5. Harry zegt:

  Wat me soms ook opvalt is dat die “columnisten” de éne keer een heel anders getint verhaal produceren dan de de volgende maal .
  Waarschijnlijk heeft dat te maken met hun beloning .
  Ofwél ze weten haast niet waar ze nú weer eens een verhaal over zouden moeten schrijven , ofwel ze tasten hun lezerspubliek af , wáár de meeste bijstand zit .

  In dat kader zou ik de DDS medewerker Tim Engelbart willen noemen , die dwarrelt als een blad aan een boom in de herfst .
  Soms komt ie met een anti-VVD verhaal , de volgende keer trapt ie op een heel vileine manier Wilders weer in de grond .
  Het jongetje is net als een dwarrelwind !

  Ik zou hier toch eens de loftrompet willen steken over Joost Niemöller ,
  de rustige en stabiele onderzoeksjournalist , die voortdurend de plank ráák slaat ,
  dus géén dwarrelkont.

  Like

 6. Rookmelder zegt:

  Zo te lezen heeft de Duitse propagandamachine, in welke vorm dan ook, een “nuttig” resultaat gescoord. Het is te gek voor woorden, t.o.v. de hele wereld voelt Duitsland zich schuldig over hun misdaden, uitgerekend het volk wat het meeste geleden heeft !

  Geliked door 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   Precies, Rookmelder! En daar mag best wel eens meer bij stilgestaan worden.
   Ik heb de ‘gewone’ Duitsers face tot face meegemaakt; ik kan meepraten over hoe ze ècht zijn: Mensen zoals iedereen.
   Geen heiligen, maar dat is geen enkel volk.
   Ze hèbben geleden, vóór- en ná ’45. Maar daar wensen sommige figuren niet bij stil te staan.
   En hun kinderen, die na die tijd geboren werden en er part noch deel aan hadden, maar het wèl allemaal op hun brood kregen van alles, wat niet-Duitser was, of zich zo beschouwde…..Verdomme!

   Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Thereas
    Ik vind het goed dat je dit naar voren brengt. De waarheid is nu eenmaal genuanceerd, en dat kan lastig zijn. Zwart-wit denken is makkelijker.

    Zelf begrijp ik de opstelling van het huidige politieke Duitsland niet, maar mijn ervaringen met Duitsers (op vakantie, met jarenlange buren) zijn bijna altijd positief.
    Ik heb, zoals zovele anderen, wel sterk het idee dat ze nog altijd erg wortelen met WOII en (Christelijk) schuldgevoel. Dat is niet makkelijk te overwinnen , want het gaat natuurlijk wel om grote gebeurtenissen. Het beste ermee. Patriot.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Theresa, daar zit wat in, maar voor de duidelijkheid, ik bedoelde met het volk wat het meeste geleden heeft de Joden, overeenkomstig het artikel !!

    Like

  • delamontagne zegt:

   Wat te denken van het Russische Volk ? 12 miljoen doden in WOII

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Het is me niet helemaal glashelder Rookmelder , wat je bedoelt .
   Vind je dat het Duitse volk het meest heeft geleden in de oorlog ?
   Begrijp ik dat goed ?

   Zouden dat de Joden niet zijn , zeker relatief gezien ?
   Hoeveel Russen zijn er niet gesneuveld en verhongerd , doodgevroren , doodgemarteld ,
   etc ?
   Volslagen zinloos !

   En niet vergeten , wie heeft die oorlog opgestart ?
   Zou het niet billijk zijn dat de daders het hardste gestraft worden ?
   Zijn die zielig ?
   Duizenden vliegende bommen op Londen afgevuurd , mag je dat vergelden ?
   Van mij WEL !
   Waar hadden de andere Europese landen al die ellende aan verdiend ?
   Duitsers zijn een zwerm slaafse smeerlappen die een socialistische gek volgden !
   EEN kogel in hitler’s kop had een enorme berg ellende kunnen besparen !
   Maar niemand deed dat .
   Althans niemand heeft raak geschoten .

   Behalve hij zelf uiteindelijk , had ie dat maar tien jaar eerder gedaan !

   Geliked door 1 persoon

   • Rookmelder zegt:

    @Harry, achteraf gezien is dat begrijpelijk, ik had het -iets- duidelijker moeten omschrijven, maar bedoelde idd. de Joden, het artikel ging immers over Duits anti-Israelisme,. Maar dat is bij deze dus dan wel duidelijk en rechtgezet ! Overigens is de aanvulling van delamontagne en jou over de Russische slachtoffers ook waar en zeer terecht !

    Like

   • Nemesis zegt:

    En nu volgt deze zwerm slaafs hun socialistische aanvoerster Merkel die beweert dat de islam bij Duitsland hoort. En ja hoor ze heeft het weer voor elkaar, de GroKo (Grote Koalition) is besloten CDU/CSU samen met de SPD. DDR2 wordt nog erger als het origineel.

    Like

   • Net zoals de EU aan zijn macht kwam zo kwam Hitler ook aan zijn macht………………..met leugens en lange voorbedachte rade. Hadden de Nederlanders of de Belgen of de Duitsers ooit geprobeerd de treinrails op te blazen? Zelfs de SS hadden geprobeerd Hitler op te blazen. Heeft u Junker of die bak ellende ( Balkenende) al opgeblazen die door justitiële foefjes de EU grondwet er doordrukte ondanks een NEE van het Nederlandse volk?

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @rookmelder, Het joodse volk heeft het meest geleden en niet de Duitsers. Na de Joden leden de Roma en Sinti het meest.

   Like

 7. Krater zegt:

  Schrijver heeft het over 2 miljoen mensen die vermoord zijn in vernietigingskampen. Ik heb altijd geleerd 6. Is dit artikel vanuit de losse pols of vanuit de onderbuik geschreven?

  Like

 8. M. zegt:

  Als de bevolking nu nog niet ziet dat ze geen enkele goede bedoelingen met ons hebben dan gaan ze het ook niet meer zien.
  De politiek is unaniem tegen het volk moet u het nog duidelijker hebben?

  Like

 9. M. zegt:

  We kunnen de Duitsers niet de oorlog na dragen net zoals Simons ons de slavernij niet kan na dragen simpel omdat we er geen deel aan hebben gehad omdat we nog niet eens geboren waren.
  De nieuwe generatie heeft ook niet gevraagd om wat de oude deed dus kan je ze dat ook niet verwijten.
  De Duitsers worden ook klem gezet net als ze dat voor de 2e wereldoorlog ook werden.
  Net zoals we allemaal in de EU klem gezet worden en opzettelijk verdeeld worden.
  De gemiddelde Duitser waar ik mee bekend ben die baalt net zoals wij dat doen dat hun land om zeep geholpen word en is weinig tot niet bezig met iets anti zijn op anti het eigen land slopen na dan maar daarin verschillen ze niet van ons.
  Daarbij is de media ook de boel flink aan het opfokken en kloppen de cijfers die men opgeeft van onderzoeken onder de mensen meer niet dan wel.

  Like

 10. M. zegt:

  We worden als Europese bevolkingen allemaal op dezelfde manier genaaid dat zou een band moeten gaan scheppen in plaats van verdeeldheid en verwijten te krijgen over wat er vroeger is gebeurd.

  Like

 11. Jan zegt:

  Groeiend antisemitisme in Duitsland volstrekt onbespreekbaar

  ‘Het is explicieter, agressiever en wijdverbreid geworden – en met educatie willen we niet opdringerig voorlichten zonder stereotypen te reproduceren’


  Hij vertelt dat zijn zoon is aangevallen op school, en dat niemand iets ondernam. Uit de context van zijn verhaal blijkt dat het om Turkse of Marokkaanse daders ging. Terwijl zijn zoon drie maanden thuis zat kwam er ‘geen officiële beschuldiging jegens de daders maar de school ontkende de aanval niet’. Hij is daar nog boos over. ‘Ook de Duitse ouders, dus niet de Turkse of Marokkaanse Duitsers, maar de christelijke Duitsers, hebben een open brief geschreven naar de school – dat wij de goede naam van de school hadden geschaad. Mijn zoon werd ook gevraagd in een andere klas te gaan omdat hij zou provoceren – omdat hij jood is.’

  http://politiek.tpo.nl/2018/01/26/groeiend-antisemitisme-duitsland-volstrekt-onbespreekbaar/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s