Ebru Umar: “Viktor Orbán is een verademing”

Screenshot_83

(Door: Ebru Umar)

En dan is het hoge woord eruit: Viktor Orbán, de Hongaarse minister-president, ziet islamitische asielzoekers niet als vluchtelingen, maar als veroveraars. Hij heeft geen idee hoeveel migranten van islamitische komaf, die inmiddels geworteld zijn in Europa, hem toejuichen en steunen. Mensen die ooit gevlucht zijn voor de islamitische onderdrukking die de cultuur verstikt en bepaalt hoe er geleefd dient te worden; voornamelijk niet vrij.

Mensen, die hier een bestaan opgebouwd hebben en al voor 9/11 waarschuwden voor de tolerantie jegens de islam, de gebrekkige aanpak van islamitische criminelen en die tot op de dag van vandaag ageren tegen de ruimte die islamitische ‘politici’ krijgen om tweespalt te zaaien onder de Europese bevolking. We oogsten in Vlaanderen, Nederland, Duitsland, Frankrijk wat we gezaaid hebben: te veel tolerantie, te veel onverschilligheid, te veel gezinshereniging. Allemaal te veel om door de samenleving geabsorbeerd te worden. Met als gevolg dat oorspronkelijke migranten, die zelf de vrijheid opzochten, met lede ogen aanzien hoe hun nazaten dezelfde vrijheid met alle macht proberen te beknotten. Ja, het is niet alleen de oorspronkelijke westerse bevolking die niets moet hebben van islamisering of asielzoekers.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Europa, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, Moslims, Multiculti. Bookmark de permalink .

71 reacties op Ebru Umar: “Viktor Orbán is een verademing”

 1. paulzwueste zegt:

  Natuurlijk heeft Ebru Umar helemaal gelijk in wat ze schrijft.
  Maar waarom dan weer eindigen met de vraag WAAROM onze politici niet door hebben dat wij deze cultuurbarbaren niet nodig hebben en zelfs moeten weren uit Europa.
  Waarom altijd die vraag stellen…
  Waarom die politici niet direct persoonlijk aanklagen als degenen die uit zijn op de ondergang van Europa.
  Zwart op wit op papier!!!

  Bedenk nu zelfs eens het verschrikkelijkeantwoord op de vraag waarom die barbaren hierheen gehaald worden….!
  Waarschijnlijk te ongeloofwaardig voor haar publiek…?

  Geliked door 1 persoon

 2. Taljaard zegt:

  Ieder woord in dit artikel berust op waarheid.
  Bravo Ebru!

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Maar een ding is zeker. Het feit dat EU zoveel moslims binnen willen halen heeft te maken met geld. Met daartussen nog “hooggeplaatste” personen, die het geld ambieeren en tegelijk zo psychopatisch zijn dat de macht tot vernietiging van hun eigen medelandgenoten ook nog een rol vervult. Geld is de drijfveer en macht. Als we de geldstromen zouden kunnen volgen dan zouden we zien dat het enkel het geld is wat drijft. En waar dat geld vandaan komt. (uit de oliestaten) Van hoog tot laag is men zo hebberig dat ze niet beseffen dat ze hun eigen ondergang bijeen aan het graaien zijn.

  Like

 4. Patriot 2.0 zegt:

  Orban is DE man. Rutte, rot op!

  Like

 5. Blaffertje zegt:

  Viktor Orban had en heeft het goed in het snotje.
  Ik hoop dat deze man zich niet door Juncker en zijn EU trawanten in een keurslijf laat dwingen, dan is er nog enige hoop dat er iemand in Europa rond loopt met gezond verstand.
  Hij durft dingen bij naam te noemen en kijkt niet weg als het om cruciale zaken gaat zoals de verovering van Europa door de islam.

  Geliked door 3 people

 6. Flo zegt:

  Met het dragen van een hoofddoek geven die wijven al aan dat ze niks met ons te maken willen hebben , op de subsidie en uitkeringen na dan . Chinezen ,aziaten ,niks mis mee ,maar moslims ? Ik ben er helemaal klaar mee, wat een lastig klerevolk is dat .

  Geliked door 4 people

 7. theresageissler zegt:

  Waarschijnlijk uiteindelijk tóch een kwestie van wèl kúnnen, maar niet wíllen inzien. Het is zelfs niet ondenkbaar, dat ze in het prille begin nog iets heben ingecalculeerd van: “Immigratie van een dergelijk formaat uit díe delen van de wereld….Ja, dat zál in het begin wel wat strubbelingen en botsingen opleveren, maar ach, binnen één of twee generaties moet dat toch wel rechtgetrokken zijn. Hoofddoel is tenslotte, de tegenstellingen gaandeweg uit te vlakken en iedereen in vrede naast -en met elkaar te laten leven en dat bereik je alleen door het opbrengen van het nodige begríp, zovéél mogelijk begrip. Tenslotte willen we tevens de tegenstelling tussen de rássen laten verdwijnen, dus dan moet je uiteindelijk tóch zó te werk gaan, nietwaar….?”
  En nu dan blijkt, dat de praktijk een stuk weerbarstiger is, kunnen ze die omschakeling van de “tolerantie” naar het meer pragmatische denken niet maken, omdat ze daarvoor nooit een scenario hebben ontwikkeld: Ze weten niets anders te verzinnen dan: “We kunnen toch niet intolerant worden, dat mág toch niet?”
  Ze hebben niet, zoals Hongarije, de communistische overheersing aan den lijve meegemaakt; daar ligt ‘m tóch de kern van het verschil in denken – zonder daar dan de conclusie aan te verbinden, dat Hongarije in alle opzichten het paradijs op Aarde is, want daarin geloof ik, eerlijk gezegd, nu ook weer niet.

  Like

 8. baksteen zegt:

  En de NPO kan moeilijk van haar zeggen dat ze xenofoob en racistisch is……
  wat een kanjer van een wijf! heel wat ander dan dat mokkel van de volkskrant.

  Geliked door 1 persoon

 9. BertG. zegt:

  Orban mag dan een verademing zijn, maar Ebru alles behalve dat.
  Ik had het niet moeten opschrijven dat ze een hek om Israël moeten plaatsen om het daarna af te laten zinken in de zee.
  Ik had geen schijn van kans meer gemaakt om ooit nog hier iets te kunnen plaatsen.
  Maar bij Ebru zijn we wat meer van de vergeving, daar lullen we niet meer over verder.
  Laten we het dichterlijke vrijheid noemen.

  Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Maar o wee als er weer een Israël artikel voorbij komt.
    Dan zijn is iedereen met een andere mening een vijand.
    Selectief verontwaardigd, noemen ze dat ook wel.

    Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad , ze zal nog wel héél lang de juiste dingen moeten zeggen en schrijven , wil de twijfel bij mij verdwijnen .
   Een paar zwaluwen maken nog geen zomer , tenslotte .
   Ze is een turk , en dat kun je niet wegwassen . Met een Kärcher nog niet !
   Soms houden ze zich gedeisd , maar gaat dat jarenlang lukken ?
   Je ziet het aan Kuzu en die aanverwante klootzakken van “denk” , zolang ze bij de pvda zaten , hielden ze nog hun gemak , nu worden ze met de week erger .

   Geliked door 1 persoon

  • Rookmelder zegt:

   @BertG, Ebru schrijft goede artikelen, maar zwetst som ook maar wat uit haar nek. In dit geval ging het over een artikel over het ontstaan van en een oplossing voor conflicten wereldwijd. Ze gaf daarbij duidelijk aan dat het conflict tussen Israel en de Palestijnen haar niet interesseert, en dat het nooit zal ophouden, ze gaf daarbij aan dat je dan wel voor de buhne en de buitenwereld een keuze kunt maken, maar, let wel, voor haar was er maar een -figuurlijke- oplossing voor dit conflict, een hek er omheen zetten en afzinken, zowel Israel als Palestina !! Dat is wel -even- in een iets andere context dan zoals jij het heel kort door de bocht stelt.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Afzinken is dan maar het beste, dan zijn we van beide problemen af.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik kan zeer goed lezen wat iemand schrijft en daarmee bedoeld.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Bertg, mawh, een vreemde opmerking, Israel is mans zat om zichzelf op alle fronten te redden, dat heeft de geschiedenis al bewezen, support voor dat kleine stukje land te midden van alle -bloeddorstige- Arabieren lijkt mij passender en meer op zijn plaats !

    Like

   • BertG. zegt:

    HO HO HO, dit is niet mijn mening. Niet mij gaan vast pinnen op iets.
    Dat het de beste oplossing is.
    Dat is wat zij schreef.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Rookmelder.
    Ik ben het alwéér met je eens.
    Ik schrijf eigenlijk precies hetzelfde, zij het dan van een ander uitgangspunt.
    Ze beschadigt zichzelf door dit probleem zo ongenuanceerd te benaderen.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @BertG, je kan nu een terugtrekkende beweging,maken, maar je tikt het toch zelf !

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @paul, goed om te lezen, mensen hebben, hoe je het ook went of keert, niet bij alles, maar over het algemeen toch wel veel dingen gemeen. En v.w.b. Ebru, ze gaat vaak tegen de stroom in, ook een verdienmodel, maar door haar artikelen is ze niet te doorgronden.

    Geliked door 1 persoon

  • spoorinmiddelsbijster zegt:

   Serieus, die walgelijke opmerking over een hek om Israël plaatsen en het laten afzinken heeft Ebru Umar dat gezegd? Ongelofelijk gewoon.

   Like

  • spoorinmiddelsbijster zegt:

   Oh sorry BertG ik vraag net of dit waar is en nu zie ik dat je een link geplaatst hebt betreffende haar opmerking over Israël.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ik heb de link geopend en ik moet je eerlijk zeggen dat dat geschrijf van Ebru over dat afzinken van palestina en Israël bij mij erg onvolwassen, zo niet puberaal overkomt.
   Zoiets kan en mag je nooit schrijven als je jezelf als verlichtte universele schrijfster wilt etaleren.
   Die dan ook nog toevallig Turkse is, en het daardoor dubbel moeilijk heeft tussen het Turks getriefel dat hier de straten afschuimt..
   Tegelijkertijd probeert ze dan ook nog de indruk te wekken dat ze gezien de omstandigheden de martelares is die zichzelf opoffert voor de heilige zaak.
   Die van de ultieme gerechtigheid en de pure werkelijkheid.
   Maar waarom moet je daarvoor alle Joden zo maar even in de Rode zee donderen?
   Kijk, dat je dàt, dat verdomde palestijnse rotvolk gunt…, dat kan ik begrijpen.
   Maar donder die dan maar liever in de Atlantische Oceaan, want dat gedoe met die Rode Zee zal niks opleveren.
   Die Rode Zee is dermate zout dat elke palestijn zelfs zonder zwemles blijft drijven.

   Tsja Ebru.
   Beetje te veel van “Kijk mij es even, hoe ik dat er zomaar even uit weet te gooien…”

   Like

   • Rookmelder zegt:

    @paul, zo is het, dit soort artikelen krijg je als je ergens niet geinteresseerd in ben, en wel een ondoordachte, domme oplossing aan wil dragen, het draait bij haar ook om de Euro’s !

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Maar het stikt er ook van de haaien, is dan wel weer een voordeel.

    Like

   • Aegolius cs zegt:

    De link van BertG gelezen ( https://www.geenstijl.nl/4031951/ebru_umar_hek_eromheen_en_afzi/ )

    Ik wil geen duiding geven aan haar uitspraak van “hek eromheen en afzinken”, behalve dat “haatdragers” wederzijds een keus zouden moeten hebben het ultieme zelfvernietigingrecht uit te vechten. Ja en Israël afzinken heeft niet onze “voorkeur” versus de islamitische wereld.

    Laat eerst maar eens het Turkse rechtspraakkonijn uit de hoge hoed springen tijdens haar aan/afwezigheid over haar columns.
    Vooralsnog komt het artikel overeen met uw reactie paulzwueste deels overeen.

    Like

 10. koddebeier zegt:

  Ja, eindelijk is een minister-president die z’n hersens gebruikt, die zijn heel zeldzaam in Europa !!

  Geliked door 1 persoon

 11. Aegolius cs zegt:

  De EU streeft, gelet op haar(volks…) bestuursstructuur en program (Coudenhove-Kalergi) zeker geen democratie na.

  De reactie binnen de EU laten weinig ruimte over voor juiste kernconstateringen van Ebru Umar !

  Like

 12. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Te lang al werd de waarheid onder gelieg bedolven
  te lang werd er gezwegen als het graf,
  maar ‘t vileine linkse breiwerk komt niet af
  de schapen zijn haast wijzer dan de wolven…
  .
  Jasterke
  .

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Die video van meneer ‘de liberaal’ Guy Verhofstadt.
  Verschrikkelijk, wat een smerige opruier!
  Hij heeft net zo’n grote bek als Hitler en dan die verontwaardigde gebaren van meneer ‘de liberaal’.
  Wát een walgelijke dictator!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar ik heb niet zo’n hoge halleluja-pet op van Ebru Umar. Ik kan het niet met woorden uitleggen, het is een gevoel.

   Geliked door 3 people

   • Rookmelder zegt:

    @Tistochwat, houden zo, dat is een goed gevoel, het is en blijft ten slotte een Turk en er zijn er zovelen van dat soort die met een gespleten tong spreken, allemaal voor de eigen ik en mooipraterij. Abutaleb en Marcouch, Marokkanen precies hetzelfde, zijn er ook niet vies van, komen steeds meer uit de mouw. Wat hebben ze gemeen ? De islam en daardoor gebruik van taqtyya !

    Geliked door 5 people

   • theresageissler zegt:

    Ja, weet je, wat het is? Als je hier, behaaglijk in het veilige westen, nu eenmaal plezier beleeft aan de rol van extraverte-vrijgevochten-Nederlands-Turkse-met-grote-bek en je bent daarnaast zo onverstandig om vakantie te gaan houden in het land van je “roots” – waar je vervolgens in moeilijkheden raakt, omdat daar nu eenmaal thans een gek-met-lange-tenen aan het bewind is – dan mag dat aan één kant wellicht een shockerende ervaring zijn, anderzijds blijkt het dan weer een verrèkt gemakkelijke (want onverwachte- en onbedoelde) manier om prompt tot heldin te worden gebombardeerd en de Pim Fortuynprijs te mogen ontvangen.
    Anders gezegd: Alles aan Ebru is dubbel en persoonlijk zit ik tot op de dag van vandaag nog te wachten op een óndubbelzinnig terugnemen van die uitdrukking van destijds: “PVV-gekkies. Tevergeefs, naar ik vrees.
    Misschien is “Grachtengordelturk” wel een treffende benaming voor haar; dat moet ieder voor zich maar beoordelen.

    Geliked door 4 people

   • BertG. zegt:

    Theresa, je hebt helemaal gelijk.
    Maar ze durven het het net toe te geven, anders val je buiten de boot.
    PVV gekkies blijven we.

    Ebru kan niet meer stuk hier.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nou moeten we ze natuurlijk niet gelijk helemaal afmaken.
    Redelijke kritiek gebaseerd op een welliswaar grove fout is op z’n plek, maar om ze nou gelijk “te stenigen” om het maar volgens de gebruiksaanwijzing uit het boek van haar ideologische politieke sekte te benoemen, nee dat gaat me’n paar gaatjes te ver.
    Ze is ’n schrijfster die doorgaans redelijk kritisch tegen alles aankijkt wat islam betreft en dat is best moedig in haar situatie zo tussen al die Grijze Turkse Wolven die hier op elke straathoek hangen te loeren.

    Ik zie het alle moedige schrijfsters hier haar nog niet na doen

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Theresa
    Ze is best aardig, maar heeft geen kwaliteit en intellectuele vermogens. Verder best lief.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @paul, dat is ook zo, je hebt een punt !

    Geliked door 1 persoon

   • anna zegt:

    een nederlandse vriend van mij is getrouwd met een Turkse, hij beweert dat je er geen een kunt vertrouwen, ze hebben een kind en bij elk akkefietje dreigt ze dat ze dat kind meeneemt naar Istanboel

    Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:

  Batshit crazy

  Geliked door 2 people

 15. Thoth zegt:

  Heel juist. Ik heb het altijd gek gevonden dat de Arabische ‘broeders’ ineens van Lubbers een Nederlands paspoort konden ontvangen. Ronduit griezelig en wat bleek dus, terecht. Geen integratie, helemaal niets dus. Alleen moskeeën, criminaliteit en nog meer van deze onzin.

  Like

 16. Hovawart zegt:

  Het migratieprobleem belooft een Europese splijtzwam te worden, het besef dat de saamhorigheid van moskeegangers een parallelle samenleving vormt, waarbij de autochtone samenleving door EU-partijen als insociabel word gezien, en die maatschappijen op zich vormen die grotendeels langs elkaar heen leven, past het door het overwegend Boeddhistische Brussel gepredikte Grote Wij, echter beter bij de bevolkingsgroep waar verzuiling het type van maatschappelijke ordening is, gevestigd op een ideologische grondslag.
  Brussel stevent door hun causale wetten af op een specifieke oorzakelijkheid gericht op het zaaien van tweedracht en twist, de oorzaak van het (over) lijden van de westerse samenleving. Door het systematisch afbreken van alle democratische verworvenheden, zullen de nationale regeringen en maatschappijen, aan handen en voeten gebonden, dansen aan de touwtjes van Brusselse Tirannen.
  De zelfvergoding van politici, zal uitdraaien op zelfvernietiging, als wij nu niet fel ageren tegen het duivelse despotisme, genaamd socialisme.

  Geliked door 1 persoon

 17. Harrie Vaes zegt:

  Het verschil tussen Orban en Rutte is…..Orban heeft niets te verliezen in de EU….Rutte bedondert ons voor zijn promotie in de EU

  Geliked door 1 persoon

 18. Hovawart zegt:

  Het echte probleem ontstaat als er voldoende stemgerechtigden op lokaal niveau voor islamitische partijen gaan stemmen, het lokale bestuur word een orgaan van moslimgroeperingen die er een eigen visie op na houden, de roep op zelfbestuur zal groeien en de eisen om islamitische enclaves te mogen stichten in de grote steden zal eindigen in vele Bosnische Tragedies, met onschuldige slachtoffers en complete volksverhuizingen om het Europese Project zijn uiteindelijke vorm te geven.

  Geliked door 1 persoon

  • Rookmelder zegt:

   @Hovawart, dat heb je goed, en dat op termijn een gekozen burgemeester geen goed idee meer is, dan krijgt het “rattenkruid” de overhand en worden dan van hogerhand ook nog eens gesuppord door een burgemeester, alles in het kader van overheersing en onderwerping.

   Like

 19. M. zegt:

  Als het volk te lang wacht is het probleem onomkeerbaar. Nu is het nog handelbaar straks niet meer na de familietruc.

  Like

  • Rensk. zegt:

   En maar lullen over de opwarming van de aarde. Maar wel een volk binnenhalen die zich vermeerderen als de konijnen. Is ook een volk die het niet zo nauw neemt met klimaatbeheersing. Al die grieten met hoofddoek zitten in een auto met hun dikke uitdijende reet. Of als ze jonger zijn zitten ze op een scooter. Bepaalde wijken ligt een rotzooi, want het huis binnen moet netjes, maar buiten daar hebben ze geen boodschap aan. Al die konijnen worden groot en moeten ook weer een auto/scooter, want lichaamsbeweging is bij hun nog moeilijker dan de autochtone bevolking (ook al erg trouwens) En dan lullen over klimaatbeheersing. Belachelijk. Het gaat er om geld uit de zak te kloppen. Dat geld word gebruikt voor andere zaken.

   Like

 20. Karel Dokter zegt:

  On topic:
  Iedere moslim in het westen, A.Aboutaleb, K.Arib, DENK dus ook, is een infiltrant met opdracht: islamisering, zo snel mogelijk, ook met geweld! Dat alles staat zwart op wit op…
  http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=4476

  Like

 21. Stef zegt:

  De grootste boef ziet er niet als een boef uit !!

  Like

 22. Rookmelder zegt:

  Mhhh, vreemd, er zijn hier een aantal reacties in rook opgegaan…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s