Het einde van objectieve journalistiek

Screenshot_82

(Door: “bozeoudeman”)

Tot toch wel mijn verbazing lees ik dat een columniste in een krant de waarheid geweld aandoet, omdat zij vreest dat de waarheid schrijven een racist, fascist of iets anders akeligs in de ogen van de politiek correcte lezers van haar zou kunnen maken. Als excuus voor het schrijven, en dus ook publiekelijk rondbazuinen van in dat geval leugens waarin zij negatieve zaken met islamitische of zwarte daders deze gemakshalve in witjes verandert, stelt de columniste dat dit mag, omdat zij nu eenmaal geen journaliste, maar columniste is.

Zij beroept zich dus op een soort dichterlijke vrijheid. Leuk, maar een krant is geen roman. Op zich begrijp ik haar redenatie, maar dan wens ik wel dat er in het vervolg zeer duidelijk bij haar column wordt aangegeven dat niets wat in de column staat geschreven op werkelijkheid berust of hoeft te berusten, en dat alles is voortgekomen uit het door de columniste zuigen aan haar grote duim.

Op die manier maken zij en de krant zich niet langer schuldig aan valse werkelijkheden suggereren door het beschrijven van zaken die in werkelijkheid niet hebben plaatsgevonden. Of zelfs erger, die wel hebben plaatsgevonden, maar waarvan de columniste in kwestie op cruciale punten gemakshalve de schuld op de schouders van andere bevolkingsgroepen legt, omdat zij, de heilige columniste, niet voor racist of fascist wil worden uitgemaakt door de waarheid te schrijven.

Gevalletje nep-nieuws? Nee, stelt de columniste, want zij is geen journaliste. Zo lust ik er ook nog een. Mijn voorstel aan de columniste: Word snel lid en kruip omhoog in een politieke leugenpartij, daar bent u helemaal rijp voor. In ieder geval geeft deze columniste duidelijk aan dat alles wat men in sommige kranten leest beter met een forse korrel zout moet worden genomen.

Daarom ben ik blij met wat zij stelt; zij bewijst hiermee namelijk dat de grondbeginselen van vrije pers door die zelfde pers op grove wijze worden overtreden. Helaas blijkbaar ook als het gaat om het journalistieke basisgegeven waarheidsvinding als het om onderwerpen gaat waar, bij het brengen van objectieve berichtgeving, direct grote groepen schreeuwers klaar staan om die waarheid de nek om te willen draaien. Enkel en alleen omdat echte waarheid hen niet uitkomt, en dus ook niet aanstaat.

Dat wellicht door meer nep-journalisten en columnisten op deze manier ‘politiek-correct’ politiek wordt bedreven en waarheden worden verdoezeld, verdraaid en de schuld zelfs ook nog eens op de schouders van eventuele toekomstige slachtoffers wordt gelegd, heeft volgens dit soort niets met het schrijven en brengen van leugens van doen. Gevalletje eigenrichting? Tunnelvisie? Beperkt denken? In ieder geval geen objectieve journalistiek.

Maar als het echt om leugens gaat, zullen het de Russen onder aanvoering van Poetin wel weer zijn die eigenlijk de schuld aan dit alles dragen. Of zou men dit ook hebben verdraaid? Is het dus eigenlijk Clinton in plaats van Poetin die de verkiezingen in de VS heeft geprobeerd te frauderen? Is het Soros die via beïnvloeding heeft gezorgd dat Macron de Franse president is geworden? Wat deed die Soros ook in Brussel?

De waarheid lijkt zo de leugen en de leugen opeens de waarheid! Of ga ik te ver in mijn gevreesde veronderstelling dat overal waar het de politiek correcte meute uitkomt de waarheid en werkelijkheid zijn omgedraaid door ‘journalisten’ die, als het hen uitkomt, zichzelf dan enkel columnisten gaan noemen?

Zo rijst ook de vraag wie er schuldig is aan onze nationale ramp? Fleurtje en aanhang? Hebben zij op heel democratische wijze, om hun idee over hun vorm van democratie te laten zegevieren, wellicht zoveel stemformulieren van bezorgde kiezers verwisseld met in dat geval dus gefraudeerde stemmen op met name hun voorkeurspartijen: VVD, GroenLinks en D66?

Als we de waarheid willen weten, moeten we vooral columns in sommige kranten blijven lezen en die dan vervolgens inhoudelijk omdraaien. Zo lijkt het wel, mevrouw de ‘niet journalistieke columniste’.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", Censuur, Desinformatie, Hypocrisie, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Het einde van objectieve journalistiek

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Je mag iedereen grof beledigen, als je daarna even zegt: “Het was satire , hoor”. Als je “vreemdelingen” beledigt, ga je voor de rechter.

  Like

 2. theresageissler zegt:

  En zó is het, “Bozeoudeman”!
  Als jee het goed nagaat, is dit in feite niets meer of minder dan een onbeschaamde manoeuvre van de betreffende “columniste”(zou de naam wel eens willen weten) die kennelijk denkt, een foute handelwijze hiermee te legitimeren!
  De “eerlijke” proberen te spelen, door toe te geven, dat je iets fout weergeeft, om dat het volgende ogenblik met rótsmoesjes aan te komen, waarom JIJ dat nu juist zou mogen doen, in tegenstelling tot een ander! Bah, wat een mentaliteit!
  Laten we d’r maar gelijk uit de droom helpen: Column of journalistiek, het valt beide onder de berichtgeving en dan het publiek willens en wetens op het verkeerde been zetten NOOIT goed te praten.
  Als ze met dichterlijke vrijheid wil werken, moet je maar romannetjes gaan schrijven; dat is het enige genre, waarin fantasie op z’n plaats is! De schaamteloosheid, GVD!
  Laat ze eerst maar eens dit farizeïsme aan de wilgen hangen en èchte integriteit aan de dag leggen!

  Geliked door 1 persoon

 3. P.Kossen zegt:

  Zo was er ook één filmrolletje met daarop de bewijzen van de genocide, waar de Serviërs van beschuldigd worden.Maar met het ontwikkelen ging het zg. Jammerlijk mis.
  Wie gelooft er nog wat, zelfs de weermannetjes doen voor het weekend uitspraken over het weer die vaak niet kloppen. Hahahaha gaat goed mensen!!

  Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   Dat filmrolletje zit in een schoenendoos onder het bed van Rutte samen met het bonnetje van Teeven, die € 1000 die we van Rutte nog krijgen, het contract waarin staat dat er geen geld meer naar Griekenland gaat en de onderste steen van de de MH 17 zit er ook in.

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Filmrolletje moest weg, omdat het waarschijnlijk geen Serviers waren maar moslims. Waarom zouden ze het laten verdwijnen als het Serviers waren?

   Like

 4. Patriot 2.0 zegt:

  Ik heb GEEN zin om begrippen als “jihad” en “salafisme” te relativeren, mijnheer Aboutaleb
  (hoe het zuiver syntactisch en semantisch ook moge zijn).

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/achtergrond/2018/01/overdreven-ophef-over-de-jihad-van-aboutaleb-575452/

  Geliked door 1 persoon

 5. Flo zegt:

  Iemand die in nederland wil leven moet gewoon met de rest meedoen,of lekker zijn biezen pakken en opzouten.

  Like

 6. Wim zegt:

  Toch wel handig om de bron erbij te vermelden.Hierbij:
  https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2017/interviews/#witteman
  En dan ook maar de nasleep, waarin deze mevrouw laat zien hoezeer zij de schaamte voorbij is:
  http://joostniemoller.nl/2018/01/sylvia-witteman-geeft-toe-maak-blanke-rottige-turk-plus-twitter-discussie/#comments
  Overigens, dat een columniste in een krant ‘de waarheid geweld aan doet’ hoeft volgens mij geen verbazing te wekken. Zijn we anders gewend dan?

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Een walgelijk zooitje !!

  Like

 8. Patriot 2.0 zegt:

  De sleepwet moet er doorheen geloodst worden.

  Like

 9. D. G. Neree zegt:

  Ik houd er niet van om naar WOII te verwijzen, maar werd de hetze tegen Joden in de jaren dertig ook niet opgezweept door columnisten, die in alle kleuren van de regenboog beschreven hoe minderwaardig en abject dat volk was?

  Geliked door 2 people

  • D. G. Neree zegt:

   Columnisten, journalisten, commentaristen en karikaturisten, allemaal deden ze mee in het opzwepen van de publieke opinie. Net zoals nu eigenlijk. Alleen is er een verschil: Nu is er internet en de kranten en de inteeltclub in HIlversum verliezen met de dag lezers en kijkers en hun ons-kent-ons-clubje slinkt snel. Jammer genoeg is hun mentaliteit doorgedrongen in alle (top)lagen van de bevolking. Ze plaatsen zich aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

   Geliked door 1 persoon

 10. D. G. Neree zegt:

  (geen reactie)
  Bert, Heb je mijn tekst per email ontvangen?

  Like

 11. D. G. Neree zegt:

  Off topic: Het einde van twitter is in zicht. Project Veritas onthult hoe Twitter “schaduwbans” uitdeelt aan conservatieven, Trump supporters en eigenlijk iedereen die tegen de politiek correcte lijn protesteert.

  Geband worden zonder dat je het zelf weet: Twitter lijkt normaal te werken voor iemand, alleen kan niemand anders diens tweets zien. Ook worden er mensen massaal “ontvolgd” door Twitterbots en worden er tweets en retweets gewist.

  https://www.projectveritas.com/2018/01/11/undercover-video-twitter-engineers-to-ban-a-way-of-talking-through-shadow-banning-algorithms-to-censor-opposing-political-opinions/

  Like

 12. Patriot 2.0 zegt:

  Aboutaleb blijft het proberen: het gelijkschakelen van Mohammed en Jezus: we zijn allemaal “salaf”.
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/01/aboutaleb-blijft-erbij-salafisten-heb-je-in-elke-religie-575616/

  NEE< ABOU< NEE< NEE.

  Like

 13. Jan zegt:

  Hoe de linkse media in Amerika denkt: Het is onze taak om jullie leven in te richten

  Like

 14. Jan zegt:

  Leugenzender ARD geeft toe dat zij de kijker manipuleert

  “Tagesschau” verstärkte Buh-Rufe für Donald Trump

  Die Buhrufe sollten deutlich zu hören sein: Die “Tagesschau” gibt eine Ton-Veränderung bei einem Bericht über Donald Trump zu. Kritiker sprechen von einer unzulässigen Manipulation.

  Trump sprach am vergangenen Donnerstag auf einer Pressekonferenz auf dem Weltwirtschaftsforum in Davos von einer “hinterhältigen, gemeinen, bösartigen, falschen Presse” und erhielt dafür von den anwesenden Personen im Saal Buhrufe. Doch die waren der Nachrichtensendung offenbar nicht laut genug.

  “Wir haben den Ton am Ende tatsächlich etwas lauter gemacht, damit man die Buhrufe hört. Nur so können wir widerspiegeln, was unsere Korrespondenten berichtet haben.

  https://www.stern.de/kultur/tv/-tagesschau–verstaerkte-buh-rufe-fuer-donald-trump-7840646.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s