Kandel geen op zichzelf staand geval: Wederom stak een Afghaanse immigrant in op zijn Duitse vriendin

Screenshot_81

De verzwegen slachtoffers van de vrouwen onderdrukkende religie islam.

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

De slachtoffers van Kandel en nu weer Darmstadt zijn nog maar het begin. Wanneer de islam zich in Duitsland maar eenmaal voldoende heeft uitgebreid, zullen wij slachtoffers zien zoals op de foto hierboven, die typische mishandelingen en verminkingen toont van islamitische vrouwen door hun mannen, naar wier wil ze zich niet hebben geschikt. De meeste van de hierboven getoonde slachtoffers komen uit Afghanistan.

Michael Mannheimer Blog

Geen andere religie kent zo’n totale legitimering van geweld tegenover vrouwen als de islam

Twee dagen voor Kerstmis heeft een 16-jarige Afghaanse immigrant in Darmstadt op zijn ex-vriendin 10 keer ingestoken met een mes. Getuigen hadden het schreeuwen van de jonge vrouw gehoord en de politie en de ambulance gewaarschuwd.

De gevallen van aanvallen met een mes in Duitsland zijn sinds de invasie van de Merkeliaanse schijn-asielzoekers dramatisch toegenomen. In Duitsland werden om en nabij de 10 mes-aanvallen per dag gemeld. Dat waren meer dan 3600 mes-aanvallen in Duitsland per jaar.

Zoals de Duitse actrice Silvana Heissenberg schreef in haar brief aan Merkel:

“U bent de meest verachtelijke en meest criminele Bondskanselier di het Duitse volk ooit heeft moeten dulden!..

U zwoer o.a. in uw ambtseed “schade van het Duitse volk” af te houden, precies het tegendeel doet U dagelijks…

Om GEEN enkele Duitse aangelegenheid heeft U zich bekommerd. U heeft de hele natie bewust tegen elkaar opgehitst, tweedracht gezaaid en hele families vernietigd.”

De hele brief valt hier te lezen: https://ejbron.wordpress.com

Geweld tegen vrouwen wordt binnen de islam door de koran gelegitimeerd. Mannen, wier vrouwen zich niet zonder slag of stoot voegen naar de wil van de man, mogen volgens de koran hun vrouwen bruut in elkaar slaan.

Soera 4:34 luidt:

“De mannen dragen de verantwoording voor de vrouwen, daar Allah de één boven de ander heeft gesteld en omdat zij van hun bezittingen uitgeven. Daarom zijn eerbare vrouwen die gehoorzamen en zij, die geheimen van(hun echtgenoten) met hulp van Allah behartigen.”

En zij, wier weerspannigheid gij vreest: Vermaant haar, mijd haar in het echtelijk bed en slaat haar! Zo zij u dan gehoorzaamt, zo zoekt tegen haar geen voorwendsel. Voorwaar, Allah is verheven en groots.”

Een imam in Spanje gaf jaren geleden een boek uit met de titel “Hoe sla ik mijn vrouw op de juiste manier?”

Destijds berichtte zelfs de Frankfurter Allgemeine Zeitung over deze zaak:

“Een imam in de Zuid-Spaanse stad Fuengirola moest vanwege verklaringen over het slaan van vrouwen een gevangenisstraf van 15 maanden uitzitten. Hij had in een boek tips gegeven, hoe men vrouwen slaat zonder blauwe plekken achter te laten.

Een rechtbank had hem daarvoor veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Normaal gesproken worden in Spanje gevangenisstraffen tot twee jaar omgezet in voorwaardelijk,als de veroordeelden tot dan toe niet eerder waren veroordeeld. In dit geval had de rechtbank echter de imam geclassificeerd als “sociaal gevaarlijk”, reden waarom het vonnis moet worden voltrokken.

“Heb alleen maar de koran vertaald”

Imam Mohamed Kamal Mostafa verklaarde voor hij zijn gevangenisstraf ging uitzitten opnieuw dat hij niet had opgeroepen tot het mishandelen van vrouwen, maar uitsluitend de koran had vertaald. De gerechtelijke uitspraak zou een vonnis tegen de koran zijn.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, 30. 11. 2014

Met “de juiste slagen” werden dus die slagen bedoeld die geen voor de politie bruikbare sporen bij het slachtoffer achterlaten – zodat degene die slaat zich er uit kan kletsen en vanwege een tegenovergestelde verklaring in de regel niet zou worden bestraft. Het boek werd een bestseller, de imam werd echter door een Spaanse rechtbank wegens het verbreiden van instructies voor lichamelijke verwonding tot een gevangenisstraf veroordeeld.

In een interview zei hij totaal geen schuldgevoelens te hebben, daar hij precies datgene schreef wat Allah beval in de koran. Het vonnis van de wereldlijke rechtbank zou hem niet interesseren. Er zouden in Spanje tijden aanbreken waarin de islam het weer voor het zeggen zou hebben – en dergelijke vonnissen niet meer zouden voorkomen.

Islamitische apologeten en infiltranten in de westerse wereld proberen dit koran-vers, zoals gewoonlijk, neer te zetten als “verkeerde vertaling”

Wat hen echter niet lukt, aangezien Oriëntalisten als Hans-Peter Raddatz of de wereldberoemde Bernhard Lewis, beide de Arabische taal machtig, de nauwkeurige vertaling van dit vers en zijn navolging in de gezamenlijke islamitische Oemma van over de hele wereld konden aantonen. 80 procent van de bewoners van Duitse Blijf-van-mijn-lijf-huizen zijn islamitische vrouwen, die voor een deel door hun echtgenoten half doodgeslagen werden.

Screenshot_80

Dat Merkel een dergelijke vrouwvijandige cultuur Duitsland binnenlaat, dat de hele top van Duitsland, de drie laatste Bondspresidenten inbegrepen, de islam als “deel van Duitsland” rekenen, is een onbegrijpelijke en niet te verontschuldigen aanslag op de westerse cultuur en de westerse waarden.

De Duitsers, maar ook de hier wonende islamitische slachtoffers van deze mohammedaanse vrouwenhaters zijn allemaal slachtoffers van de islam-apologeten uit politiek en media, die de islam ondanks alle tegengestelde inzichten nog steeds bestempelen als een religie van vrede.

Merkel, Wulff, de onuitsprekelijke Gauck en Steinmeier zijn, samen met de rest van het politieke establishment, in de grond direct mede-schuldig aan het doden van Duitse meisjes en vrouwen door moslim-macho’s.Aan hun handen kleeft niet alleen het bloed van Mia uit Kandel, maar ook dat van duizenden andere Duitse slachtoffers, die tot op heden door het politiek gewenste binnendruppelen van de islam het leven moesten laten.

(Michael Mannheimer)

____________________________________

Parallellen met Kandel: 16-jarige steekt ex-vriendin neer – Justitie vraagt om verificatie van leeftijd

In Darmstadt heeft een 16-jarige zijn ex-vriendin zwaar verwond met een mes. Met een stiletto zou hij tien keer op de 17-jarige hebben ingestoken. De daad vond twee dagen voor Kerstmis plaats.

Getuigen hadden het schreeuwen van de jonge vrouw gehoord en de politie en de ambulance gewaarschuwd. De 17-jarige werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De vermoedelijke dader werd gearresteerd.

De verdachte Afghaan is in 2015 naar Duitsland gekomen als onbegeleide minderjarige vluchteling en heeft in een woongroep gewoond, berichtte een woordvoerster van de politie in Darmstadt. Het 17-jarige slachtoffer bevindt zich inmiddels niet meer in levensgevaar.

Parallellen met de vergelijkbare daad van Kandel

De zaak doet denken aan de dodelijke steken op een 15-jarige in een drogisterij in het in het zuiden van Pfalz gelegen Kandel. Het meisje werd woensdag na Kerstmis  neergestoken in een drogisterij. De vermoedelijke dader is haar ex-vriend, een zogenaamd minderjarige vluchteling uit Afghanistan.

De daad heeft een discussie in gang gezet over verplichte leeftijdtesten voor jonge vluchtelingen. Volgens een actuele enquête voor de “Welt” is een grote meerderheid van de Duitsers vóór verplichte leeftijdtesten bij jonge vluchtelingen. 78% sprak zich uit voor een obligatoire test op leeftijd. 17% was daar tegen.

De test op minderjarigheid door middel van röntgenonderzoek is sinds oktober 2015 wettelijk toegestaan. Van de regeling wordt echter niet in alle deelstaten gebruik gemaakt.

Justitie vraagt leeftijdstest aan

In de zaak van Darmstadt wil Justitie met betrekking hiertoe opdracht geven tot een advies. Een woordvoerster zei tegen “Bild am Sonntag” dat de dader “er duidelijk ouder uitzag dan de opgegeven leeftijd deed vermoeden.” Als hij meerderjarig zou zijn, zou voor hem ook het volwassenen strafrecht kunnen gelden.

Voor daders onder de 18 geldt het jeugdstrafrecht, bij de beëindiging van het 21ste levensjaar het volwassenen strafrecht. Tussen 18 en 21 jaar is het een kwestie van oordeel of de dader nog als minderjarige of reeds als volwassene wordt veroordeeld. Daarbij is beslissend of er sprake is van een ontwikkelingsachterstand, dus of de beklaagde zich nog in een ontwikkelingsfase bevindt en nog niet met twee benen in het leven staat.

Bij Abdul D., de vermoedelijke dader uit Kandel, wordt momenteel meerderjarigheid “door alle betrokkenen uitgesloten”, heet het in het district Germersheim, waar het verantwoordelijke Bureau Jeugdzorg is gevestigd. De leeftijd was volgens het district in 2016 vastgesteld in Frankfurt door middel van een “inspectie” en een eerste medische screening.

Bron: www.focus.de

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op Kandel geen op zichzelf staand geval: Wederom stak een Afghaanse immigrant in op zijn Duitse vriendin

 1. kampersrene zegt:

  Dat ze die Afghaanse messenheld zeker niet terugsturen want ze zouden hem kunnen folteren of pijn doen en daar kan die niet tegen .De rechter zal zeker begrip tonen zoals zijn college in Karlsruhe die bijna tranen in de ogen kreeg als hij dacht aan het het lot dat die arme turkse extremist mogelijk te wachten stond.Hij handelde volledig naar de richtlijnen van de menschenrechtenorganisaties iets waar ze in de Islamlanden voor moeten bulderen van’t lachen

  Geliked door 2 people

 2. kampersrene zegt:

  Allemaal de wil van Allah , van een sadist gesproken. Al goed dat wij Westerlingen ” beschaafde mensen zijn en zelfs begrip tonen voor hun cultuur en zijn fratsen,zelfs de Paus kust de voeten van die stenen tijdperk-ers nadat hij ze eerst gewassen heeft

  Geliked door 2 people

 3. Cathja zegt:

  “Daarbij is beslissend of er sprake is van een ontwikkelingsachterstand, dus of de beklaagde zich nog in een ontwikkelingsfase bevindt en nog niet met twee benen in het leven staat”…

  Dit soort uitspraken maken mij keer op keer woest! Zelfs ‘als je nog niet met twee benen in het leven staat’, dan zou er als 17-jarige allang een besef moeten zijn dat je je handen thuis hoort te houden, en geweld tegen medemensen niet getolereerd wordt. Als Afghanen dat besef niet en nooit zullen hebben of krijgen, is er maar één optie, en dat is: UITZETTING NAAR AFGHANISTAN!
  Dit land tolereert allerlei geweld omdat het nu eenmaal in de koran staat. Wij hier leven niet naar de ‘regels en bevelen’ uit de koran, maar wij hebben respect voor onze medemens. De smeerlappen die wel over de schreef gaan uitgezonderd.

  Merkel heeft haar handen doordrenkt met bloed van onschuldigen. De zwaarste straf die kan worden opgelegd is de enige gepáste straf!

  Geliked door 1 persoon

  • Rookmelder zegt:

   @Cathja, je heb gelijk, hieruit kun je meteen weer opmaken hoe de bevolking ronduit belazerd wordt door de eigen regeringen, die maar blijven volhouden dat deze import van “gelukszoekers” noodzakelijk is om de vergrijzing in de werkzame sectoren op te kunnen vangen, het is een grote bombastische leugen !

   Like

 4. kampersrene zegt:

  Ik vraag me af of je van de linkse broeders , als je dergelijke afschuwelijke daden van vrouwenverminking verafschuwd , ook de stempel van racist krijgt ?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Kampersrene.
   Natuurlijk niet.
   Dat zijn en blijven “verwarde mannen”, en ’n “verwarde man” kan nooit ’n racist zijn.

   Maar… overigens, alles wat ’n moslim doet, doet hij in opdracht van Allah.
   De moslim heeft dus geen eigen vrije wil, zoals wij.
   Kent daardoor geen enkele vorm van verantwoordelijkheid .
   Mag daardoor straffeloos vrouwen, kinderen, kortom hele bevolkingen wegvagen.
   Als het maar namens Allah gebeurd.
   Vandaar dat links de leugen “verwarde man” moest bedenken.
   De waarheid dat de islam púúr slecht is, zullen ze voorlopig nooit erkennen.
   Dat zal pas gebeuren als links in grote aantallen wordt afgeslacht.
   Dáár is het wachten op.

   Oh wat zullen ze jammeren….

   Geliked door 1 persoon

 5. Thomasson zegt:

  Moslims zijn gevaarlijke beesten met pathologische trekken. Dat kan ook niet anders na eeuwenlang onophoudelijke neef en nicht huwelijken. De inteelt slaat daar door. Zij zijn allang geen mensen meer. Men kan bijvoorbeeld van een haai of een gifslang niet verwachten dat zij zouden niet aanvallen en bijten. Dat zit in hun instincten en zo ook bij de moslims. Het is vanzelfsprekend dat zij eerbiedigen de god Allah, die bij hen past. Een god die van moord en bloed houdt en zo ook zijn psychopaat van een profeet met zijn afwijkende seksuele neigingen.
  Maar hoe moeten wij onszelf schetsen? Zijn wij helemaal gezond van geest en verstand? De wijze waarop wij in west en noord Europa politieke leiders kiezen, laat duidelijk het tegendeel zien. Wat de actrice Silvana Heissenberg schrijft is 100% waar. “Angela Merkel (samen met Adolf Hitler – ieder op zijn manier) is de meest verachtelijke en meest psychopathische Bondskanselier die het Duitse volk ooit had moeten dulden!”.
  Adolf Hitler is op democratische manier aan de macht gekomen. Maar vanaf het moment dat hij kanselier werd, was het te laat. Er heerste, 13 jaar lang, een terreurregime waarin miljoenen mensen werden vermoord. Maar het regime van Angela Merkel is anders. Duitsland is nog steeds een democratisch land. Waarom hebben de Duitsers deze geesteszieke vrouw weer herkozen? Waarom kiezen wij nog steeds partijen die met opzet een gevaarlijk spel met ons leven spelen? Politieke leiders die onze landen volpompen met monsters uit islamitische landen en Afrika en hopen dat zij ons op een dag zoude verdelgen.
  DE KALERGI-PLAN MOET WORDEN UITGEVOERD. Wij zijn de noodzakelijke slachtoffers op de weg naar het einddoel.

  Geliked door 1 persoon

  • Hier eindelijk iemand., die precies zegt zoals het is ! Hoewel het afzichtelijke monster Merkel slechts de. boodschappen dienstmeid is van de liederlijke criminele en moordenaars-bende, die zich de elite noemt, met aan het hoofd Soros, die zichzelf God noemde en . tevens de rest van de schaduw regering. Deze zijn er op uit om zes millard mensen te laten vermoorden en daarvoor de islam te gebruiken. Ook de islam zal uiteindelijk geofferd worden, hetgeen de ‘elite’ geen moeite zal kosten, aangezien de islam zichzelf zal vernietigen. Dus Thomasson je slaat de spijker op de kop !

   Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Pim Fortuyn: “de islam is niet door de Verlichting gegaan”.

   Ze denken ( en doen) in wraak: oog om oog, tand om tand en doen veel te weinig aan zelfreflectie.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Er is nog iets anders.
   Als er eeuwen lang ’n bepaalde cultuur wordt gehandhaafd waarin het normaal is geen eigen vrije keuze te hebben, geen enkele vorm van verantwoordelijkheid te kennen, men geleerd heeft en doorgeeft dat iedereen die geen “gelovige” is moet worden gedood, dan heeft dat wel degelijk invloed op de genen van diverse volkeren die door de eeuwen heen in die cultuur samenleven.
   ’n Cultuur waarin beesten op barbaarse wijze mogen worden gedood, vrouwen geen enkele waarde buiten het baren van kinderen bezitten.
   Moeten worden onderdrukt, geslagen en gechanteerd met bedreigingen.
   Zelfs kinderen als moordwapen mogen worden gebruikt en moeten leren in dienst van Allah te doden, dan moeten wij te constateren dat die cultuur levensgevaarlijk is voor ongelovigen.
   In dit geval met héél véél schade voor ons westerlingen.
   Ook “links” zal zich t.z.t. niet meer aan deze vaststelling kunnen onttrekken…

   Geliked door 1 persoon

  • Rookmelder zegt:

   @Thomasson, een pluim, ik had het niet beter of mooier kunnen verwoorden !

   Geliked door 1 persoon

 6. Flo zegt:

  Ontwikkelingsfase.? Dat heet, er wordt er nooit een veroordeeld .

  Like

 7. Patriot 2.0 zegt:

  En op Nederlandse middelbare scholen wordt doodleuk verteld dat PVV niet deugt en dat het een schande is dat moslims overal de schuld van krijgen. Over onze eigen tradities en cultuur wordt gezwegen.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Patriot 2.0 Als iemand denkt dat Nederlandse middelbare scholieren achterlijk zijn, dan heeft hij het goed mis. Ondanks dat deze jongeren dag in dag uit met hun neus boven hun smartphone zitten, zijn ze not niet in totale zombies veranderd zijn dat ze geen signalen vangen van hun directe omgeving. Integendeel. Middelbare scholieren staan op de frontlijn. Zij zijn het meest geconfronteerd met het gevaar van de multiculturele samenleving. De jongeren op het schoolplein hebben dagelijks te maken met islamistisch en andere multicultureel geweld; inclusief het gebruik van messen en andere wapens. Jongeren op een VMBO school lopen het meeste gevaar, jongeren op het Gymnasium het minste. Hun scholen zijn niet te vinden in een schorriemorrie buurt.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    … en die gymnasiasten gaan straks het beleid bepalen….

    Like

   • Anja Oudenes zegt:

    Volkomen gelijk,maar MBO scholen zijn dus totaal geïndoctrineerd door linkse leraren .Pro Islam en deze leraren zijn ook als de dood van dit volk !!!!!

    Like

   • anna zegt:

    Jongeren in het bijzonder onderwijs worden totaal gehersenspoeld door linkse mutsen en dan te weten dat ze niet het vermogen hebben te oordelen, mijn kleinzoon komt thuis met verhalen waar je misselijk van word ….

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Thomasson, jouw betoog wordt ook ondersteund door de leerlingen zelf, wanneer er enquetes worden gehouden over div. maatschappelijke aspecten, waarbij meestal Wilders en de PVV opmerkelijk hoog scoorden !

    Like

 8. Patriot 2.0 zegt:

  AIVD heeft volgens zichzelf in de afgelopen 6 jaar, 4 zware aanslagen voorkomen. Ik weet niet wat ik er van moet denken.

  Like

 9. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Zijn er nu nóg steeds niet genoeg bewijzen ?
  .
  Jasterke

  .

  Like

 10. duinsnip zegt:

  De AFD zou van deze foto een grote poster moeten maken en in het parlement ophangen. Islamofobie!

  Like

 11. Patriot 2.0 zegt:

  Ook in Nederland:
  https://www.ad.nl/binnenland/zoon-13-stak-moeder-neer-uit-eerwraak~a6d0c2a0/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  “Zoon (13) stak moeder neer uit eerwraak
  Een 13-jarige jongen uit Arnhem heeft zijn moeder in september op haar onderduikadres neergestoken uit eerwraak. Hij leerde van zijn vader dat volgens hun Afghaanse traditie de moeder nooit van de vader had mogen scheiden.”

  Wat vind u er van mijnheer Rutte, en u, mevrouw Ollongen?

  Like

 12. sadu zegt:

  En de Duitsers gewoon weer op Merkel stemmen terwijl ze via de achterdeur afgeslacht worden door de barbaarse import profiteurs, wat een volk !

  Like

 13. Patriot 2.0 zegt:

  Twitter Geert Wilders:
  “29.9 per cent of Muslim students in the German state of Lower Saxony imagine fighting and risking their lives for Islam. Also 27.4 per cent of them say that Sharia law is much better in punishing an affair or homosexuality than German law.”

  Schokkend!

  Like

 14. Elisah zegt:

  Er zijn moslimmeisjes die, soms stiekem, liever verkering hebben met een Nederlandse jongen.
  Een moesliem begint vaak aardig, maar na verloop van tijd komen de akelige trekjes wel naar boven en worden er allerlei verboden opgelegd en dat pikken ze niet allemaal meer.

  Like

 15. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/01/duitse-kindertv-maakt-reclame-voor-kindhuwelijk-van-syrische-moslimvluchteling-19-met-duits-meisje-16/

  De duitse kinder-tv stimuleert zo jonge meisjes om relaties aan te gaan met volwassen moesliemmannen…..
  steeds meer gevaarlijke gekken daar in dat land.

  Like

 16. Rensk. zegt:

  De top van heel West-Europa is zwaar gestoord. En dat is te merken tot in de onderste lagen van de bevolking. Zo werkt dat. Om de zoveel jaar gaat het weer totaal fout in de geschiedenis. Mensen vinden vrijheid zo vanzelfsprekend dat ze niet meer de tegenwoordigheid van geest hebben dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Het moet eerst weer totaal fout gaan totdat veel mensen weer tot bezinning komen en doorkrijgen dat je je vrijheid niet in de handen van een aantal gestoorde psychopaten moet leggen.En zullen ze zich er weer bovenop zien te werken..Mocht dat lukken. Dat kan soms heel veel decennia duren voordat de vrijheid dan weer in zicht is. En in moslimlanden is het voorgoed gebeurd met de vrijheid. Afgelopen over en uit. NIet meer terug te draaien.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Rensk. De gekleurde zeepbel van het leuke en gezellige multiculturele samenleving zal knappen zodra er meer en meer slachtoffers van deze gezelligheid zouden vallen. De moslims steken er enorm veel moeite in om deze zeepbel zo snel mogelijk te laten knappen. Zij – m.n. vooral de Marokkanen – sturen hun jongeren op pad om onophoudelijk slachtoffers onder de autochtone Nederlanders te maken. Denk maar eens over de tientallen wagens die bijna iedere nacht door “lokale jeugd”. in brand worden gestoken. Een inspectie op Goggle maps laat duidelijk zien dat plaats delict is ALTIJD in een buurt die rijk is aan Marokkanen en andere moslims. Ik kan mij niet herinneren dat plots klaps auto’s in brand stonden in Holwerd, Dokkum, Veendam of Terschelling. Kan mij iemand rustig uitleggen hoe dat komt?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s