Het onbenul van Tom en Sintje Wiegant uit Diepenheim

Screenshot_103

(Door: Wim van Schaik)

Tom en Sintje Wiegant uit Diepenheim zijn een dagje in Amsterdam. Zou zomaar kunnen dat ze op een betonblok (gecamoufleerd als bankje) een krentenbol zitten te eten. Of ze niet bang zijn voor een aanslag? Nee hoor! ‘Wij zijn niet van die paniekvogels. Het risico om slachtoffer te worden van een aanslag is even groot als de kans om de oudejaarsloterij te winnen.’ Geen ‘paniekvogels’, die Tom en Sintje. Nee, maar wel  rasechte struisvogels.

Aanvankelijk werd in Amsterdam afhoudend gedaan over die betonblokken. Nou ja, als ‘verkeersmaatregel’, bijvoorbeeld tegen diabetespatiënten met een hypo of hyper, vooruit. Maar Amsterdam mocht beslist geen ‘politiestaat’ worden vol betonnen obstakels.  Het kan verkeren.  Na de aanslag in Barcelona werd toeristisch  Amsterdam, waar de camera’s het niet doen als je ze nodig hebt, alsnog vol geplempt met honderden lelijke betonblokken. Dus toch een politiestaat? In ieder geval een failed state.

Gecamoufleerd of niet vormen die Merkel-blokken stuk voor stuk een aanklacht tegen het schandalige Haagse open grenzen beleid. In plaats van de burgers optimaal te beschermen, scheept de overheid ze af met schijnveiligheid. Betonblokken houden misschien een auto tegen, maar geen strijders van Allah. Die verleggen gewoon hun werkgebied, trekken een bom-vest aan of halen een mes uit de keukenla.

Ondertussen wauwelen Tom en Sintje, in slaap gesust door de media met hun idiote vergelijkingen en kansberekeningen, iets over een loterij. Aanslagen? De kans dat je dood gaat door roken, alcohol, een zittend leven of het eten van pinda’s is volgens de Hilversumse hersenspoelers vele malen groter dan dat een moslim een mes in je nek plant. En het gevaar dat je loopt in het verkeer, in een vliegtuig of gewoon thuis op een keukentrapje is ook groter dan dat je onder “Allahu Akbar”-geroep om zeep wordt geholpen.

De mensjes uit Diepenheim hebben, net als al het journaal verslaafde stemvee in dit land, niet door dat het helemaal niet om risico’s zou moeten gaan. Een overheid die niets onderneemt tegen de gewelddadigste ideologie aller tijden hoort in de beklaagdenbank. We zijn in oorlog met de islam.

Het soort laffe aanvallen dat Europa teistert, is precies de manier waarop de islam altijd in het offensief gaat: door grove intimidatie en gruwelijk geweld. En terwijl het oorlog is, laat de overheid de grenzen onbewaakt. Dáár gaat het om!

En als we het dan toch hebben over risico, dan mag niet verzwegen worden dat het nogal verschil uitmaakt voor de kans die je loopt of een risico effectief bestreden kan worden of niet en of een risico wel of niet vermeden kan worden. Een piepkleine kans op een ongeluk tijdens een zelf gekozen reis of een rap toenemende kans om door een slachter van Allah afgemaakt te worden tijdens het winkelen of zomaar op straat zijn niet te vergelijken. Daar hoor je de nep-nieuws-makers in Hilversum niet over. Daar hoor je de pers ook niet over in hun laconieke leer-er-maar-mee-leven-stukjes.

Net zomin als je ze erover hoort dat nog niet zo lang geleden dit soort ‘risico’ in Nederland gewoon nul was. Nu neemt het jaarlijks toe. Wij moeten maar aan dagelijkse conflicten en de kans op laffe aanslagen wennen. Wel vreemd dat voor bijvoorbeeld Afghanen andere maatstaven worden aangelegd…

De lacherige Wiegantjes laten zien hoe men erin slaagt om de echte dreiging te verdoezelen: de islamisering van Europa. We moeten tevreden en dankbaar zijn dat tegen enorme kosten aanslagen voorkomen zijn. Blij dat we nog een dagje naar Amsterdam kunnen. ‘We hebben het nog goed’, dat is wat men tussen de oren wil planten. Niet zeuren dus dat de overheid heeft toegelaten en vaak bevorderd dat hier moslimwijken, met moskeeën en moslimscholen, ontstonden van waaruit haat gepreekt wordt tegen de rest van de samenleving. En zwijgen moeten we over de voortdurende en bewuste  import van geweld.

Vindt er toch een aanslag plaats, dan mogen we die niet zo noemen en worden de gevolgen geminimaliseerd, teruggebracht tot kille vermelding van het aantal doden. Alsof niet hele families plotseling voor hun leven lang ontwricht worden. Niets, helemaal niets hebben nabestaanden aan onzinnige vergelijkingen en kansberekeningen. (En ook niet aan kaarsjes, knuffels en stille tochten.) Het is gewoon zo, dat wanneer een dierbare door ouderdom, ziekte, of zelfs door een ongeluk sterft, dat stukken aanvaardbaarder is dan een zinloze dood veroorzaakt door een aanhanger van de haatideologie die islam heet. Iemand die hier niets te zoeken heeft.

Die stoere Tom en Sintje uit Diepenheim snappen niet dat de kans om bij een islamitische aanslag om te komen of zwaargewond, gehandicapt of getraumatiseerd te raken in dit land gewoon nul moet zijn. Het wegredeneren van het ‘risico’ door rare vergelijkingen te maken, is schandalig tegenover nabestaanden van slachtoffers en puur bedrog. Het is honderd procent politiek gedreven propaganda, die onze (mis)leiders uit de wind moet houden.

De golf van aanslagen en de tsunami aan ‘kleiner’ dagelijks geweld die het Westen teistert, is het resultaat van falende politici en falende overheden die hun primaire taak – de veiligheid van burgers bewaken –  verzaken en onze grenzen openzetten voor de voorhoede van letterlijk een leger van  haatdragende indringers.  En het gaat maar door… Dankzij mensen als Tom en Sintje, die het de gewoonste zaak van de wereld vinden om hun krentenbol op te peuzelen, zittend op het symbool van de overgave.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Islamofobie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, christendemocraten, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, liberalen, Links fascisme, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Het onbenul van Tom en Sintje Wiegant uit Diepenheim

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Indoctrinatie noemt men dat.
  Generaties na ons zullen niet beter weten en geen idee hebben hoe e.e.a. had kunnen zijn m.b.t. hun vrijheden.
  Zij zullen hun levenlang bewust of onbewust zuchten onder het juk van de islam.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Ach ja, life goes on.
  K denk dat ze op dit moment kijken naar Holland got Talent.
  Anouk zit in het panel, k dacht Ali wc-eend ook, een doodnormale hollandsche vent, ballen van staal.
  Hij werd een vriend van zijn vader, echter pas na zijn dood.
  Van Anouk heb ik wel muziek thuis, kan aardig zingen, en lekker ouwehoeren.
  Straks is het weer vaderdag, krijg ik shag en veel liefde.[ouwe grijze zeurpiet]
  Elk huis heeft zo z’n kruis.

  Geliked door 1 persoon

 3. Thom zegt:

  Diepenheim? Dat ligt ergens op het einde van de wereld in het land van nowhere.
  Ik ben er vroeger ooit geweest. De boeren organiseren er weleens een veldlopen voor de agrarische jeugd door de velden en wegen in de natuur. Nee in Diepenheim moet je niet zijn voor het laatste nieuws. Die mensen weten niet wat ze zien als ze in Amsterdam komen en kun je alles wijsmaken.

  Like

  • Alex Delarge zegt:

   Het is een prachtig pittoresk plaatsje. Ik kom er regelmatig. Geen stompzinnige inteelt muᛋᛋlim te bekennen. Een verademing. ik kan je een bezoekje echt aanraden.

   Like

 4. BigLJohn zegt:

  Het zijn dit soort van linkse schoften die ons meesleuren in de ondergang van de menselijke beschaving. Het socialisme in deze is de bron van alle kwaad, en zit in de fijnste haarvaten van onze maatschappij. Zodanig zelfs, dat de VVD zich er ook mee bezighoudt. Democratie ? Kom er niet bij aan bij de volksverlakkers van Democraten 66. De PVV word onmogelijk gemaakt, en de veel te softe Thiery Baudet snoept veel te veel klantjes weg bij de PVV. En de versplintering op rechts gaat steeds meer ten koste van de PVV. Een soort van verdeel en heers. En iedereen kent de reputatie van justitie, politie en rechtbanken. En ook niet weg te cijferen, de MSM media. De basis onder onze maatschappij is verdwenen, terwijl de rest van west Europa ook al aan het wegrotten is. Dag vogels, dag bloemen, dag Europa !

  Like

 5. Nachtkaarsje zegt:

  Tom en Sintje piepen wel anders als de meute brullend voor hun huis staat en ze de deur beginnen in te trappen om de koppen van die ongelovige honden af te snijden.
  Het hoofden afsnijden dan niet, maar in Brussel zijn de eerste woningdeuren al ingetrapt en mensen beroofd bij opstandjes en rellen door moslim jongeren.
  Ach het is toch allemaal aan dovemans oren gezegd. Maar boontje komt om zijn loontje, is al een heel oud gezegde…

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Inmiddels is ALLES in dit land en waarschijnlijk de gehele EU een leugen.
  De migratie, onze veiligheid, de statistieken, de islam, geweld, klimaat.
  Vroeger werd er door politici ook wel eens een leugentje verspreidt om de burger een beetje de goede kant op te duwen.
  Maar toen stond het land voorop, men deed het slechts om de gewenste richting te kiezen en niemand werd er slechter van.
  Tegenwoordig is de leugen om de leugens in stand te houden en het is slecht voor de burger, zijn veiligheid, zijn veiligheidsgevoel, zijn garanties voor de toekomst, en zijn welbevinden.
  Nu zijn de leugens is zo groot geworden dat de media, de politiek, een groot deel van de mensen deel uitmaken van dezelfde leugens, het is waarschijnlijk onomkeerbaar, het is te complex en de elite bewaakt de leugens goed, wetenschappers, intellectuelen die een tipje van de sluier weten op te lichten worden nog diezelfde dag onbekwaam gemaakt door tientallen tegenberichten te verspreiden, nep onderzoeken te verspreiden met als enig doel tweedracht te zaaien.
  Geen enkel bericht is meer “as it is” overal zit een bijsmaak aan, is het niet om de bevolking een bepaalde kant op te duwen dan wel om “straks” juridisch beter te staan.
  Waar is het gewone niets aan de hand nieuws gebleven?
  Over geen enkel onderwerp is nog een goede discussie mogelijk, je bent meteen voor of tegen.
  Het is zoals Sid Lucassen zegt, het land wordt gespleten, een deel leeft zijn leven en is zoals Tom en Sintje Wiegant, domme meelopers zonder enige identiteit en een deel dat het daar absoluut niet mee eens is, die zich niet meer door alle leugens laat beïnvloeden maar die geen enkele invloed heeft om zich te weren tegen de elite die er misbruik van maakt.
  Waar zal dit eindigen? Worden we allemaal Tom en Sintje Wiegant?
  Wat als de Wiegant’s in de meerderheid komen en men af wil van mensen die zich niet laten voorliegen?

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   ‘Wat als de Wiegant’s in de meerderheid komen en men af wil van mensen die zich niet laten voorliegen?’

   Daar wordt druk aan gewerkt via nieuwe ‘wetgeving’.

   Like

 7. Rapunzel zegt:

  Ik ben bezig mijn leven fijn Tom & Sintje vrij te maken. Tom & Sintje snappen daar niks van en vinden het maar raar dat ik nooit meer bel of langskom.
  Tja.
  Geen toegevoegde waarde dit soort leeghoofden, u kunt wel gaan.

  Like

 8. Goed stuk. De harde waarheid.

  Like

 9. Qvic zegt:

  Het kamp ontkenners is nog veel te groot, zij hebben zich massaal door hun eigen lage I.Q. onbewust laten degraderen tot een wil loze slaaf. Maar zij denken nog steeds dat zij in een vrije democratie leven. Daarom begrijpen zij de realistische werkelijkheid niet en blijven het islam gevaar dan ook niet (in)zien. Al leg jij hen alles met feiten en onderbouwingen uit, hoe de werkelijke stand van zaken is, dan nog ontkennen zij dat. Ze zullen nog eerder de boodschapper beschuldigen van racist of islamofoob, dan zelf eens na checken of de boodschapper wel de waarheid vertelt of niet. Deze ontkenners komen we het meest tegen bij hoger opgeleiden, zoals bij de groen links stemmers. De politieke partij bij uitstek, die de meeste (antifa) actiegroeperingen
  huisvest en waar ook vele leden de islam aanhangen. Deze politieke partij die voort is gekomen uit de PSP, CPN, PPR en EVP van huis uit studentenverenigingen die het allemaal beter dachten te weten dan de doorsnee burger toentertijd. Groen Linksers zijn de grootste voorstanders van de windmolens, die zogenaamd groen en duurzaam zijn voor het milieu. Die begrijpen dan ook niet dat windmolens (een rendement van ongeveer 15%) alleen kunnen draaien met subsidies en dat deze molens letterlijk alle leven uit de lucht weg maait. Maar ook niet dat die zelfde windmolens juist de temperatuur in zijn omgeving zullen verhogen in plaats van verlagen. Want wind koelt af, maar als je de wind met een molen gaat veranderen in een turbulentie. Zul je de omgeving juist verhogen. Omdat te kunnen begrijpen moet jou I.Q. wel de normale waarde hebben van 100 of hoger. Zo zijn er vele andere voorbeelden, die aantonen dat het I.Q. snel dalend is in west Europa.

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Heereverdoemmij wat een goed stuk is dit, ik zeg al jaren dat het niet gaat om wat de regering doet maar om wat ze nalaat en dat is, volgens onze grondwet, ons land behoeden voor onheil van buiten ons land, Rutte is een vlotte prater maar met praten krijg je de islam niet uit ons land, de islam heeft ons land de oorlog verklaard en daar zullen we iets tegenover moeten stellen en om te beginnen is dat de grenzen dicht voor illegale die ons land binnenkomen.. daarna moeten we de moskeeën sluiten en de islam verbieden als een terroristische organisatie en dan kunnen we beginnen met ons land weer op de rails te zetten zodat we ons weer veilig en zeker voelen.
  Dat lukt niet zonder uit de EU te stappen dus dat moet dan maar.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Dat moeten Tom en Sintje eens gaan vertellen tegen de nabestaanden van de talrijke slachtoffers

  Geliked door 1 persoon

 12. theresageissler zegt:

  Het vervelende is wel, dat de Overheid hier in Nederland tot nu toe hersenspoelen- en slap sussen kán, omdat er nu eenmaal tot nog toe zo’n (verdachte) rust heerst.
  Zou je op het eerste gezicht blij mee moeten zijn, maar bij nader inzien blijft dan toch weer de raag gerechtvaardigd: Wat heeft die “rust” te betekenen?
  Dat het gehersenspoelde klootjesvolk zich dat niet afvraagt, ligt voor de hand. Maar het heeft een fataal effect, want nog steeds ben ik ervan overtuigd, dat, als in Nederland dezelfde tekenen aan de wand zichtbaar zouden zijn als in Duitsland en GB, dus: Wèl één of meer aanslagen, die de nodige doden en gewonden zou den eisen, wèl grotere haatmarsen van salafisten in de steden, die de voertaal goed genoeg machtig zouden zijn om door megafoons de grofste beledigingen uit te braken, wèl deze of gene minister, die openlijk maatregelen zou afkondigen tegen de vrijheid van meningsuiting op Internet, meer Nederlanders toch wel zouden gaan nádenken en tot de conclusie zouden komen, dat er grenzen bereikt zouden zijn. Maar dat alles vindt hier niet zichtbaar genoeg plaats en uiteindelijk is dat dus geen zegen, maar de Pest!
  Klinkt ondankbaar, ik weet het, maar een realist moet het kunnen opbrengen om op een gegeven moment, op het oog ideale omstandigheden af te wijzen, als die op de langere duur fataal zijn!

  Like

 13. M. zegt:

  Iedereen die nu nog niet ziet dat Europa opzettelijk naar de tering word geholpen is of zelf van de partij die de boel naar de tering helpt of gewoon een domme ezel die niets wil weten en geen moer om het leven van zijn familie en geliefden geeft anders had het de aandacht wel.
  Maar men is nog nieuwsgieriger naar we wie in zijn reet pakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s