Weidel en Gauland (AfD) over de “grote coalitie”: “De verliezers gaan gewoon op dezelfde manier door”

Screenshot_106

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

De fractievoorzitters van de AfD in het Duitse parlement, Alice Weidel en Alexander Gauland, becommentariëren het resultaat van de oriënterende gesprekken tussen de CDU/CSU en de SPD:

politikstube

“Het resultaat van de oriënterende gesprekken voor een ´grote coalitie´ begint al in de preambule met een groteske grap. Uitgerekend die partijen, die door de kiezers het meest werden afgestraft, willen een ´stabiele en handelingsbekwame regering´ vormen.

De verliezers gaan dus gewoon door en willen – geen grap –  ´de sociale samenhang in ons land versterken en de ontstane splijting de baas worden´. Een splijting, waarvan de oorzaak precies in de politiek van diezelfde regeringspartijen is gelegen.

Deze schrikbarende inleiding past echter bij het geheel, want ook de rest van het document bestaat daarna slechts uit vage intentieverklaringen en ongeloofwaardige aankondigingen.

De gezinshereniging voor migranten met een beperkte beschermingsstatus moet eerst achterwege blijven, maar daarna op een bepaald moment toch plaatsvinden. Voor alle andere migranten zal ze sowieso onbeperkt doorgaan.

Er worden maximale aantallen voor de jaarlijkse ongecontroleerde immigratie genoemd. Bij nog steeds open en onbeveiligde grenzen zijn dat gewoon luchtkastelen. In plaats van recht en wet te respecteren, worden vage begrippen zoals ´integratievermogen van de samenleving´ voor maatgevend verklaard.

Er moet nog meer Duits belastinggeld naar Brussel toe. In plaats van na de Brexit de EU-begroting eindelijk af te slanken, moet het buiten controle geraakte bureaucratieapparaat in Brussel ten koste van de Duitsers weer worden opgeblazen. Dat was echter nauwelijks anders te verwachten van de zwart-rode Duitsland afschaffingscoalitie. Toch is dat een van de weinige eerlijke passages van het document. Ook al heeft men wijselijk de nul procent rente waanzin van de ECB, TARGET-saldo´s en schuldenunie ongenoemd gelaten.

Bij het thema belastingen wordt het dan opnieuw compleet ongeloofwaardig. ´Wij zullen de belastingdruk van de burgers niet verhogen´, zegt men. Dat zou wel eens het punt kunnen zijn dat zichzelf het snelst opgelost zal hebben. Hier is het slechts een kwestie van tijd totdat de CDU/CSU en de SPD de burgers nog dieper in de zakken zullen grijpen om de miljardenuitgaven voor welkomstcultuur en EU te dekken.

Een eerste maatregel om de burgers te ontlasten zou de al lang noodzakelijk afschaffing van de al lang voor andere doeleinden bestemde solidariteitstoeslag moeten zijn. Maar zelfs daarover is men het niet eens geworden. Slechts de intentieverklaring om deze toeslag op een bepaald moment te verlagen.”

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Merkel, moralisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Weidel en Gauland (AfD) over de “grote coalitie”: “De verliezers gaan gewoon op dezelfde manier door”

 1. Gerrit zegt:


  Ze willen dit volbrengen dit jaar.

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Ik word weer misselijk, hoop dat het morgen weer over is, want ik moet er de hele dag op uit.

  Like

 3. Qvic zegt:

  Dus weer precies het zelfde, maar nu in een ander jasje.

  Like

 4. jan zonder land zegt:

  De aan de macht zijnde partijen in duitsland weten donders goed dat, als zij geen kans een regering te vormen, zij bij nieuwe verkiezingen, worden weggevaagd. Daarom gedogen ze elkaar terwijl ze in andere omstandigheden elkaar hadden afgemaakt. Zo is dat ook in nederland. Als de kiezers in NL hun keuze trouw blijven, dus massaal PVV stemmen, komt het moment dat het afgelopen is is met de huidige regeringscoalitie. Weg met Rutte, weg met Rutte, c.s. En niet te vergeten, weg met Merkel.

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Opmerkelijk dit. Moet Duitsland nou echt weer helemaal kapot? Verlangt men naar een nieuwe wederopbouw en vergeet men dat daar een heftig prijskaartje aan hangt?

  Niet dat het hier beter is waar crimineel Rutte gewoon MP kan worden, omdat hij steun kan kopen met ons geld, onder corrupte partijen als daar zijn: CDA, D666 en CU.

  Duitsland zit op een verkeerd spoor en heeft zojuist besloten nog een pokkeneind de verkeerde kant op te rijden.

  Like

 6. Patriot 2.0 zegt:

  Het einde van Europa. Rest ons een revolutie/burgeroorlog.

  Like

 7. Onno zegt:

  Narcisten/psychopaten gaan altijd gewoon door. De optelsom van WARE krankzinnigheid immers. Zelf de samenleving in de puin draaien en dan ijskoud zichzelf aanbieden als redder. Logisch!
  Net zoals -veranderende wat aan de oppervlakte veranderd moet worden- (voor de goegemeente/’gullible fools’) verzwegen en verholen levenslang door eed gebonden elitaire SS’er en Nazi opgeleid internationaal jurist met opdracht tot spioneren/intrigeren Prins Bernhard, die zich ineens (goed beschouwd hoogst eigenaardig en twijfelachtig) ontpopt als leider van het ILLEGALE verzet in (het door hem stiekum verachte en gehate) Nederland te………Londen……waar hij zat met het hoogverraderlijk afgedankte staatshoofd om Nederland juridisch met huid en haar in de klauwen van Hitler te spelen, mét alle ENORM SCHADELIJKE internationaal-staatsrechtelijke gevolgen voor Nederland en de normale, waardige Nederlandse staatsburgers van dien.
  IJskoud/onverschillig “over de meelstreep stappen” en gewoon doorgaan, alsof er -volkomen normaal- niets aan het handje is…..dat is vervolgens het parool.

  Het schitterende resultaat zien we o.a. in afzinkende zeden, cultuur, “vrije” media en ‘shitholes’ (Haïti-Calcutta-Mekka aan de Maas, waar enkele normaal van geest zijnde Nederlandse staatsburgers zich nog als verbijsterde schimmen bevreemd en schichtig over straat bewegen: sorry……racistisch) als Rotterdam en andere (grote) steden.

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Niet voor niets bestaat de uitdrukking:

   “Macht corrumpeert op den duur altijd”.

   Je raakt verblind als je te lang (succesvol) in een machtspositie bent. Dus moet je eigenlijk wijs zijn, en na een bepaalde (niet te lange) termijn zelf terugtreden. Dat het moeilijk is, blijkt keer op keer. Nu dus… met Merkel. Ze is inmiddels de weg kwijt.

   Like

 8. Rookmelder zegt:

  Weidel en Gauland zijn helden, weliswaar aan de zijlijn, maar hebben een goed zicht op en een heldere visie over de Duitse situatie, de groko -grote coalitie- zal Duitsland wentelen en omvormen in een democratuur, een schijndemocratie, oftewel, een dictatuur in een democratisch jasje !
  Duitsland gefeliciteerd, de meerderheid heeft immers hiervoor gekozen !

  Like

  • Anneke zegt:

   Wij leven in héél Europa in een soort van democratuur. Dit roep ik al járen, maar men wil deze realiteit totaal niet zien of horen. Amerika is zich nu enigszins wat aan het loskoppelen, dankzij Trump. Héél beheerst, stap voor stap.

   Like

 9. Patriot 2.0 zegt:

  Sargentini is inmiddels in Hongarije, om te kijken of de rechtsstaat in Hongarije in gevaar is. De VISEgrad landen moeten en zullen in het gareel, maar… dat gaat NIET lukken.

  Like

 10. Anneke zegt:

  Hiermee graven ze hun eigen ondergang. Dit beseffen ze blijkbaar ook al niet !!!

  Like

 11. Jan zegt:

  +++Demnächst im Kühlregal: Pizza Sozialisto!+++

  Die SPD kümmert sich um die wirklich wichtigen Dinge – und wird sich innerhalb der Groko dafür einsetzen, die Zutaten für Pizzen und Cola gesünder zu gestalten. So sollten Lebensmittelhersteller beispielsweise weniger Salz, Zucker und Fett einsetzen, und somit gesündere Produkte herstellen.

  Wie das Deutschland bei der Bewältigung der vielen Probleme helfen soll, die durch die alte Groko verursacht wurden, ist nicht bekannt.

  https://www.focus.de/politik/deutschland/positionspapier-der-bundestagsfraktion-zucker-salz-fett-jetzt-fordert-die-spd-neue-vorschriften-fuer-pizza-und-cola_id_8319742.html

  Like

 12. Jan zegt:

  ++ Vernünftige Zuwanderungspolitik à la Merkel und Schulz ++

  Die Zuwanderungspolitik der #GroKo lässt sich wohl nur noch als Realsatire beschreiben.

  Im Koalitionspapier wird festgestellt, dass mit einer Zuwanderung von 180.000 bis 220.000 Migranten pro Jahr zu rechnen ist. Anstatt sinnvolle Maßnahmen gegen diese Masseneinwanderung zu ergreifen, erklärt Martin Schulz: “Wenn jetzt mehr kommen, dann kommen eben mehr”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s