Italië: Economie en migratie beslissen de verkiezingen

Screenshot_125

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens opiniepeilingen zullen de Italiaanse parlementsverkiezingen op 4 maart  2018  gewonnen worden door het midden-rechtse bondgenootschap van Silvio Berlusconi. Maar de overwinning is niet zeker.

ongecensureerd.at

Migratie en economie zullen de verkiezingen beslissen

Maar Berlusconi zou Berlusconi niet zijn wanneer hij niet behalve een plan A ook een plan B en zelfs een plan C gereed zou houden. Niet alle berekeningen zijn echter opgegaan sinds hij op 26 januari 1994 onder het gelach van links bekendmaakte de politiek in te gaan. Sinds hij echter twee maanden later de overwinning wegkaapte voor de neus van de ex-communisten, treedt links met verbitterde vijandigheid tegen hem op.

Veel Italianen vinden twee onderwerpen heel belangrijk: de economische situatie en de immigratiekwestie. Wie hen daarop de betere antwoorden geeft en meer vertrouwen geniet, zal de verkiezingen winnen. Sinds 2008 zit de Italiaanse economie in een permanente crisis. Ieder jaar vertrekken er net zoveel Italianen naar het buitenland als buitenlanders legaal en illegaal naar Italië immigreren. Dat betekent een desbetreffende versnelling van de radicale demografische omwentelingen.

Vijfsterrenbeweging en Lega Nord met duidelijke antwoorden op buitenlander-kwestie

In de migratiekwestie vertegenwoordigen de Vijfsterrenbeweging en de Lega Nord de meest duidelijke koers. Een overwinning van midden-rechts kan die regeringen in de EU versterken die een onbeperkte “Refugee Welcome”-politiek als waanzin beschouwen. Van een door Berlusconi, ook al zou het alleen maar vanuit de achtergrond zijn, aangestuurde Italiaanse regering hoeven we echter niet te rekenen op soloacties tegen de wil van Brussel.

Instemming-percentages tot 50% onder de mensen jonger dan 40 jaar voor de Vijfsterrenbeweging laten zien dat de kiezers de beste antwoorden niet van de regerende gematigde of de radicale linksen verwachten, maar ook niet per se van de 81-jarige Silvio Berlusconi en een Lega Nord, die haar sterke wortels in de kiezers van het noorden (30% in Venetië) zojuist voor een onzekere ruil als totaal Italiaanse rechtse partij riskeert en daarvoor zelfs de naam Nord uit haar partijnaam heeft geschrapt.

Verkiezingsuitslag open, omdat bondgenootschap Vijfsterrenbeweging en Lega ontbreekt

Op dit moment kunnen alle drie de grote groepen nog hopen op een verkiezingsoverwinning. Geen een kan zeker zijn van succes. Een gegarandeerde overwinning zou zeker zijn voor een bondgenootschap Vijfsterrenbeweging en Lega. Samen zouden ze midden-links en midden-rechts ver achter zich laten. Aan inhoudelijke overeenkomsten zou het via de immigratiekwestie, via de directe democratie tot aan EU-scepticisme niet ontbreken. Maar deze optie wordt door geen enkele partij serieus overwogen. Italië blijft in de onberekenbaarheid berekenbaar.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië. Bookmark de permalink .

5 reacties op Italië: Economie en migratie beslissen de verkiezingen

 1. abouneenee zegt:

  Buitenlanders die graag landen willen manipuleren, zoals George Soros, begrijpen Italianen niet goed. Waar Nederlanders uiteen zijn gedreven met dank aan het door links bejubelde en door de media en onderwijs verspreidde individualisme, daar hebben Italianen nog steeds een sterk gevoel van saamhorigheid voor zover ik kan zien. Saamhorigheid is niet hetzelfde als communisme. Ik hoop dat ik gelijk heb, maar de inspanningen van Merkel en co. hebben natuurlijk als enige doel dergelijke saamhorigheid te breken en steeds verder af te zwakken. Dat is in Nederland aardig gelukt, in Duitsland volgt men braaf op wat hen vertelt wordt door NWO Merkel, braver nog dan in NL (hoop ik), in Engeland heeft men besloten de EU te verlaten, maar heeft men ondertussen wel erg veel moslims en zelfs de sharia deels bestaansrecht gegeven, in Frankrijk gaat het nog altijd de goede kant op (NOT), maar in Oostenrijk wel, idem Hongarije. En België? Failliet, Wallonië en Vlaanderen voeren een stille burgeroorlog, los van de enorme aantallen extremistische Boeddhisten… ik bedoel natuurlijk Chinezen… of toch een andere groep???

  Like

 2. abouneenee zegt:

  “Ieder jaar vertrekken er net zoveel Italianen naar het buitenland als buitenlanders legaal en illegaal naar Italië immigreren.”

  Italië is dus qua immigratie een schoolvoorbeeld als je het aan de EU vraagt, hun doel is immers de vervanging van het autochtone volk. Het is gewoon een sociaal experiment van een stel verveelden met te veel macht.

  Als er geen soloacties vanuit Italië te verwachten zijn als Sylvio iets met een regering te maken heeft, laat hem dan verre van de overwinning blijven. Stem dan massaal Lega!

  Like

 3. theresageissler zegt:

  Wat Italië betreft weet i k heus wel een sluitende oplossing voor alle problematiek:
  Evviva í Avanti, Lega Nord!
  Evviva í Avanti, Signore Salvini í Signore Borghezio! (Aufs Deutsch) HOCH! RAVO!

  Like

 4. OOOOOCCHHHH
  ITALIE , iedereen die de totale staatsschuld van dat mooie land
  zonder 1 fout alleen al op kan schrijven laat staan uitspreken !
  die moet hoogbegaafd zijn whahaha
  je hoort er nooit wat over maar , werkelijk ongelofelijk ,
  voor een land met spaghetti , macaroni en olijfolie
  en de maffia , maar die heeft nergens geen problemen mee , whahaha

  2.500.000 miljoen , je schrijft het zo 2.500.000.000.000 whaha en dat zijn dan euro ’s hee whahaha x 2.20371 is in oude keiharde nederlandse guldens
  5.507.750.000.000 . ja wat je kan doen is het zand van de schitterende stranden
  afhalen
  ja, en dan zeggen dat griekenland niet deugt , whahahahaaha
  we lopen dus gewoon met zijn allen hier in dit kleine eens zo mooie kut landje
  aan een gigantisch DOOD PAARD TE TREKKEN .!!
  EN HET ALLERERGSTE , WIE DE ORGANISATOREN VAN VAN DIT ALLES ?

  ja, wij de nederlanders ,
  DUS OP NAAR DE TOTALE ONDERGANG, WANT DANKZIJ HET GEKENHUIS
  EU ,
  IS ZELFS HET VUUR UIT IN DE HEL
  DUS NEEM ZELF BENZINE MEE

  HUGGIE VLADIMIR ,

  P.S. oooh omdat U niet allemaal alles leest !!

  RUSLAND , dat land dat opgescheept zit met de USA sancties opgelegd door onze brusselse vrienden , heeft dankzij PUTIN THE GREAT !
  ALLE OPENSTAANDE SCHULDEN ,
  in de hele wereld,
  DUS ZIJN TOTALE STAATSSCHULD TERUG BETAALD !
  EN
  is dank zij de sancties de grootste producent van graan . leuk he
  die dekselse oom vladimir

  dus , er is er 1 met hersens , en dat is niet iemand in brussel whahahahaha

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s