Duitsland op weg naar nieuwe verkiezingen?

Screenshot_142

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In de SPD was er tijdens het partijcongres van de partij in de deelstaat Sachsen-Anhalt een meerderheid tegen coalitieonderhandelingen met de CDU/CSU. Als dat zo doorgaat, zal er vermoedelijk geen “grote coalitie” komen.

Contra magazine

De afwijzing binnen de SPD tegen een nieuwe editie van de zogenaamde “grote coalitie” met de CDU en de CSU is blijkbaar groter dan verwacht. Gisteren nog stemde het partijcongres van de SPD in Sachsen-Anhalt met 52 tegen 51 stemmen bij vier onthoudingen voor een voorstel van in totaal zes arbeidsgemeenschappen binnen de partij tegen de vorming van een nieuwe “grote coalitie”.

Schulz, die nog enige tijd na de verkiezingen coalitieonderhandelingen met de CDU/CSU uitsloot, toen echter tactisch terugkwam op dit besluit, omdat hij (evenals veel andere toppolitici van de SPD) gewoon toch niet van de macht en mooie baantjes wilde afzien. Per slot van rekening had hij zijn aantrekkelijke EU-baan opgegeven om de sociaaldemocraten aan te voeren in de verkiezingen. En aan de regeringstroggen is gewoon meer te halen dan in de oppositiebanken.

Weliswaar oefent de SPD-chef zich ondanks de nederlaag in noodgedwongen optimisme, maar of binnenkort het landelijke partijcongres in Bonn daadwerkelijk een ander resultaat zal opleveren dan dat van het partijcongres in Sachsen-Anhalt, mag met het oog op de vooral bij de basis en ook bij de linkse partijvleugel wijdverbreide scepsis met betrekking tot een nieuwe editie van een “grote coalitie” betwijfeld worden.

Desondanks is de vraag te stellen of uiteindelijk de korte termijn zucht naar macht en banen wint, of het verstand, volgens welk het aandachtige waarnemers toch duidelijk moet zijn dat een nieuwe editie van de “grote coalitie” onder leiding van Angela Merkel uiteindelijk de SPD zal vermalen. Nog eens vier jaar regeringsdeelname en uiteindelijk als kleine partij te eindigen, of de poging van een partiële vernieuwing in de oppositie, dat is de vraag die gesteld kan worden. Maar als de gedelegeerden dan nee zeggen, dan zullen nieuwe verkiezingen bijna onvermijdelijk zijn, omdat de CDU/CSU het risico van een minderheidsregering niet zal aangaan.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, sociaaldemocraten, Socialisten. Bookmark de permalink .

36 reacties op Duitsland op weg naar nieuwe verkiezingen?

 1. Rensk. zegt:

  Precies. Wat gaat er winnen? De hebberigheid of het gezonde verstand? Wint het gezonde verstand dan mag ik hopen dat heel veel zaken anders aangepakt gaan worden. NPO/ universiteiten onder de loep nemen. LInkse leraren, die kinderen de kop gek praten etc etc Mensen mogen ook weer leren zich niet zo godvergeten verwend te gedragen. Onuitstaanbaar dat soort mensen.
  Wat mij betreft mag de hele NPO opgedoekt worden en weer vanaf de grond opgebouwd worden. Weg met de vele oervervelende verwende BNkinderen. Plus Islam niet meer als religie erkennen met bijbehorende voordelen.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  http://www.breitbart.com/london/2018/01/13/merkels-grand-coalition-jeopardy-spd-members-saxony-anhalt-reject-deal/

  Merkel’s ‘Grand Coalition’ in Jeopardy as SPD Members in Saxony-Anhalt Reject Deal

  BERLIN (AP) — Members of the center-left Social Democratic Party in Germany’s Saxony-Anhalt state have voted against a proposed national-level coalition with Chancellor Angela Merkel’s bloc.

  German news agency dpa reported that delegates at a party convention in the eastern state narrowly backed a motion by the youth wing on Saturday rejecting a renewal of the “grand coalition” that has governed Germany since 2013.

  The Social Democrats’ leadership hammered out a deal Friday with Merkel’s Union bloc that will be put to members on Jan. 21.

  Like

 3. Jean zegt:

  Hoe men het keert of draait, wat voor leugens er ook mogen verspreid worden “het gezond verstand zal altijd de overwinning halen” en in Duitsland zit het gezond verstand bij de AfD zoals in Nederland bij de PVV in Vlaanderen bij het VB in Frankrijk bij het FN in Oostenrijk bij FPÖ enz. enz.
  Er zullen nog veel leugens verkocht worden door het links gespuis maar……de waarheid heeft zijn rechten en Europa moet dus heel snel die EU beerput dumpen en onderlinge afspraken maken hoe we de problemen met die massa importbarbaren aanpakken, uiteraard door de buitengrenzen te sluiten én te bewaken zodat er niets meer binnengeraakt maar wel massaal buiten geflikkerd wordt wat hier onveiligheid brengt en teert op parasitisme.
  Het ligt in onze handen en het kan én moet “zonder geweld, barbaars geweld eigen aan die barbaren”.

  Like

  • Rensk. zegt:

   En kijken wat te doen met al die gasten die hier niets te zoeken hebben . Die moeten terug. En géén gezinsherenigingen meer. Over en uit.

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Jean, de veranderingen komen niet zonder geweld. De machthebbers zullen hun macht nooit vrjwillig afgeven, voor welk principe dan ook. In den Haag en Berlijn zijn ze daar absoluut zeker van. Ze weten dat het volk niet in opstand komt , het laat zich paaien met mooie beloften die later weer worden ingetrokken onder een stortvloed van leugens. Vooral Rutte is daar een meester in.

   Liked by 1 persoon

 4. Harrie Vaes zegt:

  Er wordt zo gewrongen en gekronkeld dat de coalitie er gewoon gaat komen en dat de Duitsers weer jaren van het zelfde afbraakbeleid krijgen tot alles echt naar de kloten is gegaan.

  Liked by 3 people

 5. Jan D. zegt:

  Schulz zal wel even onderdruk worden gezet door de EU, met name door zuipschuit Junker,let op.

  Liked by 1 persoon

 6. BigLJohn zegt:

  Merkel is net zo’n vreselijke figuur als Rutte. Niemand kan symphatie voor deze figuren opbrengen, en toch winnen ze iedere verkiezing. Niemand acht het wenselijk dat ze nog ooit weer in de senaat terugkomen, en iedere keer flikken ze het weer opnieuw. Maar ja, wat wil je. Als die gladjanussen de complete MSM media achter hun hebben staan, stembusfraude hun dingetje is, ze geboren leugenaars zijn met gladde praatjes, en ze kunnen vertrouwen op een kudde uiterst dom kiesvolk, ja wat kan er dan nog missgaan….Reken er maar op dat die griezel van een Merkel alweer gaat terugkomen, net als Rutte overigens. Nieuwe verkiezingen in Duitsland ? Een hersenspinsel !

  Liked by 5 people

 7. Patriot 2.0 zegt:

  Als die “grote coalitie” er toch zou komen. houdt ie niet lang stand, want:

  links-liberaal loopt op zijn laatste benen.

  Like

 8. theresageissler zegt:

  Enfin, die “grote Coalitie”staat dan toch nog niet vast. Wát, als er metterdaad nieuwe verkiezingen komen en Herr Lammert krijgt zijn zin, dat wil dus zeggen: Verkiezingen zónder Merkel?
  Bijna niet voor te stellen, maar ja, hoop doet leven.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Zelfs na nieuwe verkiezingen zal in het politieke landschap met één plus of min bij deze of gene nauwelijks iets veranderen zolang Merkel het vaandel ondersteund blijft dragen. Overigens zal dat niet de vraag zijn………

  Like

 10. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

 11. Petra DeBoer zegt:

  Offtopic: Ex-moslims stellen Paus Franciscus zijn houding ten opzichte van de islam aan de kaak.
  Dit artikel is opgenomen op het katholiekforum en word dus door hun ondersteund.

  http://www.katholiekforum.net/2018/01/04/ex-moslims-stellen-paus-franciscus-houding-tegenover-de-islam-aan-de-kaak-en-organiseren-petitie/

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   De vorige paus moest wijken, want hij was te lastig voor NWO. j

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot 2.0., ik kan niet anders concluderen dan dat dit zo is. Deze Paus is geen christen die de bijbel als leidraad heeft en dat merken gelukkig steeds meer mensen waaronder katholieken.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Petra DeBoer
    Afshin Ellian stelt vandaag in Elsevier dat universele liefde iets is dat niet in de politiek thuis hoort. Heel kernachtig opgemerkt.
    Het leidt tot grenzeloze, utopische benaderingen als je het mij vraagt. Het lijkt erop dat de paus deze fout maakt: hij bedrijft te veel politiek (in dienst van NWO, in een alliantie met Merkel?).

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Petra
    Ook nog: de vorige paus kaartte de Armeense genocide (1915) aan: dat is hem ook niet bepaald in dank afgenomen. Zgn. niet tactisch genoeg gecommuniceerd. Geloof ik niet. De waarheid is iets te hard voor bepaalde mensen.

    Like

   • M. zegt:

    De vorige was een echte , deze niet .

    Like

  • Rookmelder zegt:

   @Petra, mooi dat je hem hier weergeeft, had het al eerder gezien op een anders site, de vorige Paus Benedictus was een echte Paus, maar te lief en niet politiek gezind genoeg en is daardoor gewoon keihard aan de kant gezet t.o.v. deze minne en laffe jezuiet, die meent zich overal mee te moeten bemoeien en dat ook doet, enkel naar voren geschoven om de belangen van de deep state in Amerika en de toekomstige NWO te behartigen en uit te dragen.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @rookmelder, mee eens maar ik begrijp niet waarom de katholieken niet in opstand komen.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Petra
    Er is toch die brief van de ex-moslim priesters Er zullen best meer inspanningen zijn. Ook in het Vaticaan woedt natuurlijk een voortdurende machts- /richtingen strijd.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Petra, logisch, maar net als onder de protestanten zijn er ook talloze katholieken die zich gedragen als “pluisjes”, die liever de andere wang toekeren en denken dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen, ze belazeren daarmee anderen, maar vooral zichzelf !

    Like

 12. Wachteres zegt:

  http://www.pi-news.net/2018/01/eu-beschluss-fluechtlinge-duerfen-sich-ziel-land-aussuchen/

  Dies bedeutet de facto Millionen neuer moslemischer Invasoren nach Deutschland
  EU-Beschluss: „Flüchtlinge“ dürfen sich Ziel-Land aussuchen

  Like

 13. Jan zegt:

  Schulz: In Europa komen steeds steeds meer rechtse rukkers en dat zijn nazi’s

  Like

 14. Jan zegt:

  Nicole Höchst, AfD: Wat gaan jullie doen tegen de terreur van de islamitische verkrachters?”
  De socialistische gek: “Alle familieleden laten overkomen”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s