Italië: Moslim voelt zich gestoord – kerkklokken verstommen

Screenshot_147

(Vertaling: E.J. Bron)

De eerste stap van de islamisering in de landen van het Midden-Oosten, die ooit christelijk waren, bestond erin de klokken tot zwijgen te brengen. Daarna verdwenen de kruisen. En tenslotte de christenen.

journalistenwatch

In het Italiaanse Genua is de eerste fase van deze ontwikkeling blijkbaar begonnen. In het district Sampierdarena wil een koran-gelovige met hulp van zijn islamitische advocaat de klokken van de kerken tot zwijgen brengen.

“Voor kerst kregen we een brief van een advocaat, die in naam van zijn cliënt beval te stoppen met het luiden van de klokken van de kerk Santissimo Sacramento (foto), omdat ze te luid zouden zijn”, aldus de beheerder van de curie, Don Michele De Santis. “We adviseerden de priester vooreerst te stoppen met luiden.” Maar het zou niet het lawaai zijn dat zo menig islamaanhanger stoort. De vijf kerkklokken van Via Luigi Carlo Farini zijn maar klein. Maar deze kerktoren wijst met zijn klokgelui niet alleen de uren aan – de eerste klanken zouden het begin van een religieus lied van de eucharistische aanbidding zijn. Dat zou onacceptabel zijn voor moslims, en dus gaf eentje van hen opdracht aan een eveneens islamitische advocaat, meldt “voxnews.info”. De advocaat zou verlangen dat de klokken overdag alleen nog voor en na de mis luiden.

Maar de inwoners van het district verdedigen hun kerk en protesteren tegen de beslissing van het rooms-katholieke bestuur.

“Handen af van onze klokken! Ze hebben geprobeerd ze tot zwijgen te brengen, maar we zullen ze verdedigen”, bericht “La Stampa” over het protest, waar honderden inwoners aan hadden deelgenomen. De plaatselijke imam Husein Salah probeert de gemoederen tot bedaren te brengen, en verklaart dat de koran-gelovige met zijn bezwaar een fout zou maken. Het klokgelui zou tenslotte een teken van vrede zijn, net zoals de roep van de muezzin, beweert hij en laat daarbij handig weg dat de roep van de muezzin geen “vredesoproep”, maar de oproep tot het verplichte gebed voor alle moslims is, waarmee ze zich vijfmaal per dag aan hun “Allah de Grootste” te onderwerpen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Italië, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

69 reacties op Italië: Moslim voelt zich gestoord – kerkklokken verstommen

 1. Patriot 2.0 zegt:

  We laten steeds onze (religieuze) cultuur ter discussie stellen door onze gasten. Stop er mee. En die advocaten maken het ingewikkeld en zaaien verwarring, en zo gaan we de bietenbrug op, als we niet uitkijken, tenminste.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Allemaal leugen en bedrog.
   Het feit alléén al dat er een aanklacht wordt ingebracht tegen het luiden van klokken tgv. een religieuze dienst wordt de kwestie “zij wel, en wij niet…” actueel.
   We zaten er op te wachten….
   Het is zo ver….!
   Vervolgens zouden wij, net als zij dus, geen oproep de kerk te bezoeken meer mogen doen.
   In het andere geval wordt het, wij wel, maar dan zij óók.

   Geliked door 1 persoon

  • Jean zegt:

   Patriot, “en die advocaten maken het ingewikkeld en zaaien verwarring” én vullen de bankrekening…

   Geliked door 1 persoon

 2. Nou ik heb er vlakbij gewoond enhet was op zijn zachtst gezegd een verscrikkeijk lawaai. Maar dat Islamgeleuter uit de moskee is nog verschrikkelijker Maar dat mag natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Flo zegt:

  Weg met de moslim en zn smerige pislam geloof!

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps48 zegt:

   Dames en Heren.
   @ Flo (14 januari 2018 om 19:14)
   De islam is GEEN geloof, maar een ideologie, van haat en geweld en overgoten met een quasi religieus sausje. Het masculine wordt verheerlijkt en het vrouwelijke wordt vertrapt en gediscrimineerd. Het quasi religieus sausje dient slechts ter camouflage en vergoelijking van het kwaad. In deze verfoeilijke ideologie draait het om heerschappij en NIET om religie. Met list, leugen, bedrog, vernedering, verkrachting, roof, moord en doodslag onderdrukken de heersers de “gelovigen” en leggen hen een schrikbewind op.
   Net zo min als de ideologie van de nazi’s, past de islam-ideologie NIET in onze cultuur !!! Het zou verboden moeten worden. Zij, die de islam goedpraten, zijn geen haar beter dan de landverraders destijds, de nsb-ers.

   Like

 4. Elisah zegt:

  Die pipo is naar het verkeerde land gegaan, als hij in Italië wil wonen zal hij de kerken en de klokken moeten accepteren of anders wegwezen.
  Misschien moeten de Christenen ook eens massaal beledigd zijn en dan reageren op die speciale manier waarop mosdoms dat ook doen als ze zich beledigd voelen…….moet ik voorbeelden noemen?

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Elisha.
   Hij is juist naar Italië gekomen om onze godsdienst te vernietigen en de islam in te laten voeren.
   Inderdaad,zouden wij massaal beledigt moeten zijn, maar het punt is dat het Christendom in het westen fini is…

   Geliked door 1 persoon

   • louis-portugal zegt:

    En vergeet niet om geld te krijgen zonder er iets voor te doen.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @paul, inderdaad, het is een geplaatste lakei en NWO-adept die de uitvoering van resolutie 1605 en 1743 vanuit gelovig en kerkelijk opzicht behartigd en uitvoert, de laffe verrader !

    Like

   • kampersrene zegt:

    Hij is juist naar Italië gekomen om onze godsdienst te vernietigen en de islam in te laten voeren. Met de hulp van de Paus moet dat lukken !

    Like

 5. jungleelephant zegt:

  Geen klokgelui?Dan ook geen gebedsoproep voor mossels!Geen wonder dat die steeds meer gehaat worden!Aanpassen of opdonderen!

  Geliked door 1 persoon

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Natuurlijik willen de moslims de klokken laten zwijgen en de kerken sluiten en de christenen vermoorden. Je bent blind als je dat niet ziet. Dat die imam de rel probeert te sussen is alleen maar voor de buhne, kennelijk is de tijd nog niet rijp voor dit soort vernietigingsacties. Je zal zien dat er ook in italie nog van die geschifte rechters zijn die in die eis meegaan. Schop ze het land uit die islamitische lamzakken.

  Geliked door 2 people

  • Jo han zegt:

   Nee hoor dat is uw overheid die dat wil, samen met de rest van die linkse overheden. De moslims doen gewoon zij zijn immers onderworpen. Hoe komt die linkse overheid hierop, waarschijnlijk een jood. Islam, ook van jood?!

   Like

   • Rookmelder zegt:

    @Jo han, ja hoor, de moslims willen het en de overheid gedoogd, honoreert en support het op alle fronten. Denk alleen maar aan : Islam is en brengt vrede en liefde !

    Like

 7. Cathja zegt:

  Eeuwenlang luiden er al klokken. Waarom storen mensen zich daar nu pas aan?

  Wat moslims betreft: je past je aan aan het land waar je zelf voor hebt gekozen om te leven, en je gaat niet protesteren tegen het luiden van kerkklokken.
  Kun je daar niet tegen, dan staat het je vrij om te vertrekken. Graag zelfs!

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk der Niederlànder zegt:

  Als de Genuezen slim zouden zijn zouden ze gewoon een zaak moeten beginnen tegen deze klootzak die zich niet aan wil passen aan de christelijke waarden.
  Zeer eenvoudig klokken het zwijgen op leggen dan hun muzzin zijn bakkes laten houden.
  Eenvoudiger kan niet.

  Geliked door 1 persoon

 9. JackvanderVeen zegt:

  Laat nou juist de schijnmoslim zich door die oproepen aangesproken voelen om gebed te doen om WEER vergiffenis te vragen voor dezelfde zonden als gisteren. Het lijken wel christenen die in de kerk op de voorste rijen hangen. Dus gewoon wegblijven bij al die “gelovigen” en doe thuis op je eigen manier het gebed. Op eigen tijden. Dan hoeft dat klokkengerammel wn ook dat luidsprekergeschreeuw, waar mijn hond soms van begint te janken en soms blaffen, ook niet meer. Probleem voor alle zeikers opgelost.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ge zegt:

  Lekker terug naar eigen land hebben ze er geen last meer van

  Geliked door 1 persoon

 11. Hendrik zegt:

  De islam verbieden in Europa zou voor een heleboel rust zorgen……….

  Geliked door 3 people

 12. Pietersen zegt:

  Hoe lang leeft de Italiaan al in Italie, minstens 50.000 jaar. Hoe lang leeft de moslim in Italie, misschien 50 jaar.

  Geliked door 1 persoon

 13. edwin vissers zegt:

  Jezus terugkeer is aanstaande .plus mines 2033

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Zo, Edwin jij bent goed ge-informeerd. Hmmm, 2033 dat is nog lang wachten!!! Terwijl het nu vijf voor twaalf is!!!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ edwin vissers 14 januari 2018 om 20:50

   Dat duurt dan nog 15 jaar!

   Like

  • Harry zegt:

   Stop nou toch eens met die drugs , man , Edwin !
   Je hallucineert bij het leven .

   En als je 15 jaar “aanstaande” noemt , dan ben je totaal van het padje !
   En wie heeft jou die datum in godsnaam ingefluisterd ?
   Hoe kom je aan dergelijke waanzin ?
   2033 ga ik niet halen , helaas , had je graag met deze waanzin dán om je oren geslagen .

   Al mijn hele leven word ik geteisterd door idioten die steeds roepen dat de wereld zal vergaan , de dag des oordeels aanbreekt , de zondvloed komt , etc .
   De grootst mogelijke onzin , natuurlijk , want er gebeurt geen donder .
   Dan wordt het uur “U”, doorgeschoven naar een volgende datum , waar ook weer geen moer gebeurt .
   Hele hordes vromen kruipen dan weg in grotten !
   Dan wordt het vervolgens vergoeilijkt door de stelling van een foute berekening , maar de volgende keer gebeurt het écht hoor ! Dán rekenen we het écht goed uit .
   Hele volksstammen zitten regelmatig heel getraumatiseerd in de put , want de Heere is hen wéér niet komen ophalen .
   En ze hebben toch zo trouw gebeden .
   En naar de kerk geweest .
   En iedere keer trouw een héle euro in de kerkenzak gedonderd !

   Kun je je voorstellen , dat het nuchtere, normaal denkende volksdeel onderhand de hik krijgt van jullie soort godsdienstwaanzinnigen ?

   Ook god is een drug , je hoeft het niet te kopen , als je gek genoeg bent kun je hem gewoon opsnuiven in de buitenlucht !
   Je komt in een trip die vaak járen duurt , of een leven lang , helemaal gratis .
   Als je labiel genoeg bent , dan .
   Je zal er maar mee behept zijn .

   Like

 14. guusvelraeds zegt:

  Je mag niet aanzetten tot geweld op dit blog en ook niet van de wet. Dat is prima zo. Maar links of rechtsom we komen steeds dichter bij dat punt.

  Geliked door 1 persoon

  • bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

   Ben het helaas met u eens, verwacht zelf oorlog zeer binnenkort, met dank aan onze ‘regeerders’ die dan allen naar veilige oorden vertrekken, klinkt bekend?

   Like

 15. Jade zegt:

  Wij gaan hopelijk toch niet dezelfde fout maken
  als al die volkeren die inmiddels slachtoffer zijn
  geworden van die verdomde islam…

  Geliked door 1 persoon

 16. Trucker zegt:

  “…de beheerder van de curie, Don Michele De Santis. “We adviseerden de priester vooreerst te stoppen met luiden.”…”

  Zou men die “beheerder” niet gewoon onderuit schoppen en vervolgens in een C130 ergens boven het Midden Oosten uit het vliegtuig schoppen met zijn parachute omgord.
  Het verraad komt als altijd uit de eigen kringen, verwonderd mij niks, Zun Tzu heeft op dit (belangrijke) gegeven gewezen in zijn werk (meer als éénmaal trouwens).

  Geliked door 1 persoon

 17. Yvonne zegt:

  Moslim voelt zich gestoord, nee moet zijn moslim is gestoord
  Ik stoor me aan alles van die lui,kom dan niet naar het westen,nou is het geluid niet fijn ik woon vlakbij een kerk het maakt me verder niet uit maar elke keer weer dat gedram van die mensen,ze moeten en zullen hun zin krijgen en ons onze eigen landen uit pesten

  Geliked door 1 persoon

 18. Rensk. zegt:

  Had die moslim de kerkklokken moeten horen als er een paus was gekozen in de donkere Middeleeuwen. Dan werden door alle kerken de klokken geluid en dan ook nog op zn hardst. Drie dagen en nachten lang en constant zonder ophouden. We zijn er dus aardig op vooruit gegaan. En dan moet je er niet aan denken dat we dat gejammer uit de moskee iedere nacht om 4 uur te horen zouden gaan krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 19. renato zegt:

  Hier is geen plaats meer voor discussie of dialoog. De bezem er doorheen en de Christelijke waarden tot de laatste ademtocht verdedigen. Zijn we de geschiedenis vergeten dan?? Vraag het de Hongaren of de Bulgaren of de Serviërs of de Roemenen of de Polen of de Tsjechen of de Slowaken of de Oostenrijkers. Zij kennen hun geschiedenis als geen ander. Shut up or shoot. Er bestaat absoluut geen enkele andere optie. Wake up…!!!

  Geliked door 2 people

 20. dickrotterdam zegt:

  MOSLIM voelt zich gestoord,?
  Nee MOSLIM is gestoord !!

  Geliked door 2 people

 21. BigLJohn zegt:

  Een goede kennis zei eens tegen mij; De macht van een advocaat is groter als die van een rechter, als er weer eens een linkse voor zijn balie staat, of een – immigrant -. De bizarre eisen waarmee linksen of – immigranten – komen aanzeilen, worden namelijk altijd door de rechter gehonoreerd. Tesamen met andere doorslaggevende factoren zal dit ervoor zorgen dat compleet Europa in no time ge-islamiseerd zal zijn. Dus ook in Italie zal het zo gaan werken !

  Geliked door 1 persoon

 22. Carthago zegt:

  Mosselmannetjes horen in een klok te zitten zonder klepel , op de zeebodem .Dat heet een duikklok.Dan hebben ze nergens last van , en wij ook niet.

  Geliked door 2 people

 23. kampersrene zegt:

  Wanneer komt er een verbod op het bezoeken en bidden in de kerken . Want dat moet de moslims toch storen.

  Geliked door 2 people

  • Qvic zegt:

   Wanneer houden moslims eens op met ons op allerlei vlakken te storen en enkel hun babarische ideologie ons proberen op te dringen. Want hun ideologie is GEEN godsdienst (regilie) die vrijblijvend is.

   Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    Moslims houden nooit op want zij hebben de opdracht van Allah om net zolang door te gaan met veroveren van andere landen en godsdiensten tot er alleen en uitsluitend maar moslims zijn. Wat ik wel fijn vind is dat moslims ook elkaar uitmoorden. Hun onderlinge haat en conflicten vechten ze ook uit in de landen waar ze te gast zijn, daar hebben andere mensen dan moslimns, erg veel last van. Een bom aanslag in bagdad bijvoorbeeld vind ik prima, Kunnen geen slachtoffers genoeg zijn maar in het westen , liever niet. Nou ja, als ze dat nou doen in een vluchtelingenkamp, vooruit dan maar moet kunnen.

    Like

 24. Laura zegt:

  “De islam doet kunst, cultuur en schoonheid kwetsen en vernederen”
  O. Falacci

  Like

 25. Stef zegt:

  Het is wachten op de klap die de moslims ons ons zullen toebrengen. Pas daarna zullen de kerken die er nog over zijn wer vol zitten.

  Like

 26. abouneenee zegt:

  De moslim is gestoord. We weten allemaal dat de moslim zich stoorde aan de kerkklok omdat het niet het gejammer betrof komende uit een minaret op een moskee.

  Als Italianen daarover gaan klagen komen zij erachter dat tolerantie slechts een recht is van de moslims, in lijn met de sharia.

  Like

 27. Pingback: Moslims in Europa willen geen kerkklokken horen! | eunmask

 28. Patriot 2.0 zegt:

  Afshin Ellian stelt het concept van de Universele Liefde in de politiek, ter discussie in Elsevier.

  Ik zou het zo zeggen: in het praktische, politieke leven is Liefde nu eenmaal begrensd, want we leven hier op aarde en daar horen grenzen bij.

  Like

 29. weg met al die stomme geloven brengt alleen maar narigheid oorlog en verdriet en verderf.

  Like

 30. Rookmelder zegt:

  Zeiken, drammen, dreigen en bedreigen, zo kennen we de moslim -weer- !

  Like

 31. Hendrik zegt:

  Ik stoor me aan moslims………………..dus kunnen die ook wel het zwijgen opgelegd worden!

  Like

 32. Jade zegt:

  En ik word gestoord van al die moslims…
  Zou de rechter daar ook iets op uit doen???

  Like

 33. Jean zegt:

  Ik voel me gestoord én geïrriteerd door elke moslim op ONS grondgebied.
  “Onveiligheid – geweld – islamieten” is één en hetzelfde en moet bestreden worden met alle middelen.

  Geliked door 1 persoon

 34. scherpschutter1943 zegt:

  Inderdaad Jean, met ALLE middelen.

  Like

 35. Qvic zegt:

  Zolang de overheid deze lieden niet addekwaad aanpakken, maar hun gang laten gaan en een hand boven hun hoofd houden voor elk misdrijf die zij plegen en alle haatzaaiende handelingen van hen door de beugel blijven zien. Wordt het met de dag erger. Het probleem is dat de overheden de grootste vijand is van de autotochtonen bevolking en daar maken de moslims misbruik van.

  Like

 36. Haim Ahmed Emmet zegt:

  Ik kan me voorstellen dat het irritant is als een klok vlak bij ieder uur of zelf ieder half uur luidt. Iedereen heeft tegenwoordig een horloge of een smart phone dus weet hoe laat het is.
  Maar het oproepen tot het gebed door een klok is minder irritant dan dat geschreeuw via luidsprekers door de moskee.
  Het is allemaal een vorm van indoctrinatie, zoals he Christendom en de Islam een vorm van indoctrinatie en imperialisme is.

  Like

 37. Jules Vismale zegt:

  Het ware beter als de Italianen die akelige en “gekrenkte” moslims daar nou eens dit nummer van André Van Duin uit 1987 lieten horen wat ongeveer zo gaat:

  André van Duin – Bim Bam

  Er was eens een koster in ’t zuiden.
  Het is een heel erg oud verhaal.
  Die liet elke dag de klokken luiden.
  Op zich is dat nog heel normaal.
  Maar door de jaren werd de koster.
  Verslaafd aan ’t luiden van de klok.
  Hij kon er toen niet meer mee stoppen.
  En daar werden ze gek en bloc.

  Maar ach, de koster was al oud en.
  Men raakte aan ’t gelui gewoon.
  (Nu? -Nee nee. -Oh.)
  Ze leerden met de klokken leven.
  En zongen in dezelfde toooon.

  … Nou, kom op nou!
  -Nou, u zou een teken geven.
  Ik doe toch zo? Ja natuurlijk is dat het teken!
  -Oh. Oh, dat weten wij niet! (Ja, ik had er geen erg)

  Bam bam bam bam.
  Hoor de klokken weer eens luiden (bim bam).
  Oh wat gaan ze weer tekeer (bim bam).
  ’t Zijn de klokken van ’t zuiden (bim bam).
  En van onze lieve heer (bim bam).
  Maar als klokken blijven luiden (bim bam).
  Doen op den duur je oren zeer (bim bam).
  Daarom zong het hele zuiden:
  “Kreeg de koster van het luiden.
  maar een keer het heen-en-weer” (bim bam).

  Maar op een dag, ’t was in september.
  Toen hielden plots de klokken stil… klokken stil…
  -Ja, hij gaat lekker. Ik heb ‘m vast.
  Toe nou! (Stoppen).
  -Oh, oh, wist ik niet. Sorry.
  Dankjewel!
  -Graag gedaan. (Ook namens mij)

  En uit de toren van het kerkje.
  Klonk een afschuwelijke gil.
  -Waaaauw!!! (O nee o nee) Goeiende gloeiende gloeiende laat die klok op me poten vallen!!! (’t is toch bal hè)
  Dan moet je uitkijken ja!!
  -Dan moet hij uitkijken ja! (Ik heb er geen erg in). Oké. (Moet je rekening mee houden)

  Men wilde weten wat er loos was.
  Dus de politie over ’t hek (oh oh).
  Daar vonden zij den ouden koster (gelukkig).
  Met een klepel in zijn nek.
  (Bam, bam… -Nee, nee, nee, nee, nee).

  Ze hebben hem met eer begraven.
  Men zette op ’t graf de klepel neer.
  (Hoe is ’t met je voet? -Huh?).
  En als het nu heel erg hard gaat waaien.
  Dan gaat de klepel heen en weer (ja hoor).

  Bam bam bam bam.
  Hoor de klokken weer ’s luiden (bim bam).
  Oh wat gaan ze weer tekeer (bim bam).
  ’t Zijn de klokken van ’t zuiden (bim bam).
  En van onze lieve heer (bim bam).
  Maar als klokken blijven luiden (bim bam).
  Doen op den duur je oren zeer (bim bam).
  “Maar gelukkig”, zong het zuiden,
  “kan de koster niet meer luiden”.
  Nee dat kan-ie nimmer meer (bim bam).

  Ja wat? Wat?.. Ho nou!!! Wat een puinhoop hè?

  Like

 38. Jan zegt:

  Ook Italië heeft zijn linkse gekken

  Pieta is in de beeldende kunst een vertegenwoordiging van de Moeder Gods die de dode Jezus Christus op haar schoot houdt. In Polen zijn de bekendste voorbeelden XIV. eeuwige Pieta uit Lubiąż, XV. eeuwige zogenaamde “Mooie stukken” in de kerken van St. Barbara in Krakau en St. Mary’s in Gdansk. Een van de beroemdste ter wereld is het Vaticaanse Pietà van Michelangelo van de Basiliek van Sint. Peter in het Vaticaan.

  Het is twijfelachtig dat een dergelijke beroemdheid – voorbij het moment (en eerder op basis van een schandaal) – werd toegekend aan de maker van “Madonna without Christ” – een beeldhouwer in Italië die gespecialiseerd is in marmer. In de versie gemaakt door Fabio Viale en geëxposeerd in Galleria Poggiali in Milaan, wordt Christus vervangen door een Afrikaanse vluchteling. Het werk, een combinatie van fotografie, beeldhouwwerk en geluid dat is gereproduceerd aan kijkers, vertelt het verhaal van Lucky Hei – een christelijke, Nigeriaanse vluchteling die aan religieuze vervolging ontsnapte.
  https://www.magnapolonia.org/we-wloszech-wystawiono-rzezbe-przedstawiajaca-matke-boska-trzymajaca-w-swych-rekach-afrykanskiego-uchodzce/

  Like

 39. Jan zegt:

  Neger probeert beeld te verkrachten

  video/1

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s