Ook in Delft reden tot zorgen over Somalische gemeenschap, maar wie maakt zich zorgen?

Screenshot_136

(Door: Jesper Neeleman)

DELFT – Het gaat slecht met Somaliërs in Nederland, concludeerde het Centraal Planbureau (CPB) vorig jaar. Ook de Somaliërs in Delft doen het niet best. In de Prinsenstad leeft zo’n 50% van de Somalische huishoudens van een bijstandsuitkering.

Nederland telt 40.000 Somaliërs. Onderzoekers van het SPB namen deze groep recent onder de loep. De uitkomst was, zo concludeerde het SPB, ‘zorgwekkend’. Somaliërs in Nederland kampen met taalproblemen, slechte schoolprestaties, armoede en een laag opleidingsniveau. Zo’n 52% van de Somalische Nederlanders leeft van een bijstandsuitkering, 82% van de Somalisch-Nederlandse kinderen groeit op in een arm huishouden.

Navraag bij de gemeente Delft leert dat de situatie in Delft niet veel verschilt met de landelijke cijfers. In Delft wonen 651 Delftenaren met een Somalische afkomst. Ongeveer 50% van de Somalische huishoudens leeft volgens de Gemeente Delft van een bijstandsuitkering. In totaal, dus over de gehele ruim 100.000 inwoners tellende bevolking, telt Delft 3658 mensen met een bijstandsuitkering.

Lees verder>>>
(h/t “Donald Duck”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid, praatjesmakers, Rotzakken, Somalië, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Ook in Delft reden tot zorgen over Somalische gemeenschap, maar wie maakt zich zorgen?

  • paulzwueste zegt:

   De eerst zin van meneer Neelleman is al hartstikke fout en totaal misleidend.
   Met die Somaliërs in Nederland gaat het fantastisch!
   Ze liggen de hele dag met hun broeders quad te kauwen en de hele zooi onder te kwatten. Verder zitten ze op z’n Somalies te loeren en te sissen naar de meiden.
   En dat allemaal op onze kosten.
   Allemaal in de criminaliteit, vormen ze ’n direct gevaar voor de hele bevolking…

   Weg met dat totale ongedierte!

   Like

 1. BertG. zegt:

  En de andere 50% zit in de Wajong omdat ze nog achterlijker zijn dan de rest of zwaar gehandicapt.
  En de Wajong valt niet onder de bijstand.
  Niemand werkt uit die groep, kan ook niet als je de taal niet kan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Thoth zegt:

  Juist, 80% leeft van een uitkering, d.i. dus 32000 mensen…

  Hier zie je hoeveel mensen een woonruimte hebben gekregen… :

  https://public.tableau.com/profile/centraal.bureau.voor.de.statistiek#!/vizhome/DASHBOARD_cohortstudieAsiel/Tabel1

  Like

 3. Patriot 2.0 zegt:

  En zo gaan na de grote steden, ook de middelgrote steden naar de ….

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Gelukkig maar dat Henk Tetteroo geen racist is en ook afstand neemt van de PVV.
  Ik kon het artikel dus met een gerust hart lezen.
  Je moet tenslotte je woorden “op-een-goudschaaltje” wegen, voordat je ze uit.
  Anders is het artikel natuurlijk NIETS waard.
  Je zoudt b.v eens je laten ontvallen dat die moslimse Somaliërs nooit-en-te-nimmer gewone NL-ers zullen zijn.
  Dan sta je naast wilders uiteraard binnen de kortste keren voor het gerecht.
  Uiteindelijk gaat NL verworden tot een land met a.h.w. verschillende “stammen”.
  De z.g.n. “Melting-pot” zoals in N.Y wordt het niet met mensen die ALLAH boven alles stellen.
  Als ik nu weer zie hoe gemakkelijk de verborgen Salafist uit Rotterdam wegkomt met zijn bewoordingen over salafisme.
  “De islam moet meer geduld hebben om zich in het openbaar te …………….”( de boel over te nemen ) heeft de verhulde Taqiyah -salafist in gedachten gehad )

  Like

 5. Cathja zegt:

  Ik maak me wel zorgen, ja. Somaliërs horen in Somalië te wonen en te werken, en niet in Nederland hun handen op te houden. Ze verstaan en spreken onze taal niet, en bovendien staan ze cultureel gezien mijlenver bij ons vandaan, zodat integratie tot mislukken gedoemd is.

  Nu de vraag: waaróm zitten ze hier, en wat denkt men van de Somalische mensen te kunnen verwachten? Alleen maar dat de helft voor altijd de handen op zullen houden, die door de werkende Nederlanders gevuld moeten worden?

  Daar zitten we toch niet op te wachten?

  Geliked door 2 people

  • theresageissler zegt:

   Nee, WIJ niet, maar ZIJ zitten, behalve op uitkeringen, misschien ook wel te wachten op de grote kans om hun steentje bij te dragen aan de grote opdracht, die ze van hun -kuch- gelóóf hebben meegekregen, namelijk: de wereldwijde verbreiding van dat “geloof.”
   Vergeet niet, dat somaliërs overwegend MOSLIMS zijn.

   Geliked door 1 persoon

 6. Wolf zegt:

  Erg vervelend om van “Somalische gemeenschap””, Turkse en andere zogenaamde “gemeenschappen” te spreken. Het is een bij elkaar geraapte zooi islamitische luie parasieten . DAT en alleen DAT !! hebben ze gemeenschappelijk met mekaar .

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  Ze zijn alleen gekomen om te parasiteren en uiteraard niet om te werken. Die mogelijkheid wordt ze ook volop geboden !!

  Geliked door 1 persoon

 8. ReaGluurder zegt:

  Deze uitkeringswaanzin kan ook alleen maar in tijden waarin het geld bij de Haagse plinten opklotst. 500 M I L J A R D heeft ONS deze waanzin al gekost! Maar het Klootjesvolk vindt het allemaal wel goed! En ging al chillend onderuit bij Geer/Goor!

  Geliked door 1 persoon

 9. Thomasson zegt:

  Somaliërs en andere Afrikaanse negers hebben in Nederland niets te zoeken Al is het nog zo slecht in hen land. Heeft dat werkelijk enig zin om zo veel geld te investeren in mensen die niets aan Nederland kunnen bijdragen? Behalve dan de islam, terreur, criminaliteit en …Oh ja! Ze zijn ook uitstekende verkrachters.
  Het is bekend dat import van Afrikaanse negers beteken import van onnodige problemen. Dus, wie heeft ze nodig?
  In Delft – vooral Delft Zuid – wonen veel autochtone armen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen die met hun gezin niet meer dan een paar tientjes per week te besteden hebben. Mensen die niet in staat zijn van hen uitkering de lopende rekeningen te betalen. Deze mensen hebben geen integratiecursussen nodig en ook geen anti radicalisering training. ZIJ ZIJN MENSEN VAN WIE DE KINDEREN ZIJN ONZE TOEKOMST. Als wij niet voor deze kinderen vandaag zorgen, zal onze toekomst niet rooskleurig zijn. Dat geldt ook voor de linksige gutmenschen die deze kinderen minachten en verachten. Zij zien ze als minderwaardig tegenover de moslim en andere import derde wereld kinderen.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Cijfers van de overheid zijn bedrog. In het echt is het natuurlijk veel erger.
  Wat kun je er dan nog over zeggen? Als de overheid al zwart op wit heeft dat de dobbernegert voor de helft werkschuw is, waarom sturen we ze dan niet terug?
  Kom ook demonstreren mensen, pik het niet langer.

  Like

 11. Johan zegt:

  Die Somaliërs zijn een irritant achterlijk volk. Horen ook eigenlijk niet thuis in Nederland.
  Je kunt je afvragen, welke idioot het bedacht heeft om hele volksstammen van die halvegaren hierheen te halen ? Ze kunnen niks. Ze doen niks. Ze leren de taal niet. Ze passen zich niet aan.
  Een groot deel van hen zit alleen maar de hele dag qat te kauwen. Wat moet je daar nou mee ? Oplossingen zijn er eigenlijk ook niet voor dit probleem. Integreren kunnen ze niet of willen ze niet. Nou, het is een mooie boel. Daar is Nederland mooi klaar mee. De enige uitzondering hierop was Hirsi Ali. Dat was de enige goede van Somalische afkomst. Helaas hebben ze haar alweer het land uit gepest.

  Geliked door 1 persoon

 12. texel zegt:

  Op Texel zit ook een vrij grote groep Somaliërs, geen van alle werkt, spreek ook maar een beetje de nederlandse taal. De omgeving van de wijk zie je langzaam de boel vervuilen. Ze integreren niet, ze klitten alleen maar bij elkaar. Die wijven lopen in groepjes met nagelnieuwe dure kinderen en wandelwagens door het dorp, 3 a 4 kinderen naast de kinderwagen, 1 in de kinderwagen en 1 in de buik. Waag het niet om iets tegen ze te zeggen, een vuile haatblik is je deel. Texel is nederland in het klein, zegt men.

  Geliked door 1 persoon

  • Anja Oudenes zegt:

   Oh.wat erg .Wij hebben een huisje in de de Slufter(Landal) Ieder jaar gaan wij 1 a 2 keer naar ons lekkere eiland .Zag er ook steeds meer insluipen .Zo zonde !!Als je aan komt rijden zie je die zwarten net weg fietsen (schoonmakers???) en het is gewoon smerig .Ben iedere keer uren bezig met schoonmaken! Je kan klagen wat je wil ,maar een blanke schoonmaakster schijnen ze niet meer te kunnen krijgen .Maar dit volk zit vooral in de Koog ,toch???Walgelijk!

   Like

 13. texel zegt:

  foutje: nagelnieuwe dure kinder en wandelwagens

  Like

  • Anja Oudenes zegt:

   Maakt niet uit Texel.Het enige wat dit volk kan is neuken ,hand ophouden en een kinderwagen besturen !En ,oh wacht Texel bevuilen natuurlijk want daar zijn ze ook rete goed in .

   Like

 14. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

 15. Hendrik M. zegt:

  Wel enigszins verklaarbaar als je er wat onderzoeken bij pakt, Somalië, niet direct genoemd, maar zie de landen waar Somalië aan grenst; zitten die Somaliërs zomaar aan een IQ wat tegenwoordig “verstandelijk beperkt” heet en vroeger “debiel”….
  Zie: https://www.dutchmultimedia.nl/wat-zijn-de-landen-met-het-hoogste-iq-en-het-laagste/ ; iets naar beneden scrollen en u ziet een leuk veel verklarend lijstje.

  Like

 16. Republikein zegt:

  Slappe luluh gedoe, ik mag die geliefde Hishi ook niet, kwam hier via, en nu in een denktank, hep ik zelf hoor kutmajoor.

  Like

 17. Onno zegt:

  Prins Bernhard lacht zich dood in zijn grafkelder in Delft……..Een elitaire verzwegen psychopathisch hoogverraderlijke SS’er, die Nederland ijskoud heeft uitgeleverd aan Hitler, als Führer van het illegale (haha) verzet te Londen zien en hem vervolgens als onderkoning en ware vazal van de USA/GB ‘deep state’ walgelijke (psychopathische) gruwelmoordenaars van Dresden hier ongestraft niet alleen rond laten darren, maar achter de schermen ook nog de lakens laten uitdelen.

  Geniaal. Met die grandioze prestatie verdient je alle Somaliërs en Tokkies ter wereld op je dak joh…….Over irritant achterlijk en lui volk gesproken. Steek je hand eens in eigen boezem. Misschien kun je je dan nog net op tijd uit de nesten werken…..

  Like

 18. traves zegt:

  Maar waarom worden ze niet terug gestuurd?Want zij zijn toch ook gevlucht uit somalie,maar kunnen terug gestuurd worden als het wat rustig is geworden.want je moet ze nooit een permanente verblijf geven!kijk maar wat een puinhoop!

  Like

 19. John zegt:

  JE VERWACHT HET TOCH NIET , HE

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s