Veilig en anoniem surfen anno 2018, hoe doe je dat?

Screenshot_151

(Door: David Janssen)

In 2018 staat er in Nederland behoorlijk wat te veranderen op het gebied van online privacy. Een centrale rol hierin speelt uiteraard de geplande introductie van de hernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Een beknopte samenvatting van wat de Wiv precies behelst is terug te lezen op sleepwet.nl, maar het komt erop neer dat er op veel grotere schaal dan voorheen persoonlijke informatie over Nederlanders verzameld mag gaan worden. De inlichtingendiensten zullen meer bevoegdheden krijgen om de communicatie van Nederlanders te onderscheppen, en deze informatie kan ook makkelijker bij buitenlandse overheden en inlichtingendiensten terecht komen. Een grote groep Nederlanders maakt zich zorgen over de mogelijke impact van deze wetgeving op de privacy én veiligheid. De betrokkenheid van gewone burgers bij dit onderwerp blijkt ook wel uit de meer dan 400.000 handtekeningen die werden verzameld ten behoeve van een referendum.

Privacy staat wereldwijd onder druk

Niet alleen in Nederland staat de privacy overigens onder druk. Ook zijn er genoeg landen waar vrij internet en online privacy een utopie lijken. Denk aan landen als ChinaEthiopië, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland en Eritrea. De toegang tot het internet wordt veelal sterk gereguleerd, het surfgedrag wordt gemonitord en de bevolking krijgt online slechts te zien wat de regering wil dat men ziet.

Lees verder>>>
(h/t “D.G. Neree”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Veilig en anoniem surfen anno 2018, hoe doe je dat?

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Goede, nuttige informatie. Doen!

  Like

 2. BigLJohn zegt:

  Ik gebruik de nieuwste versie van Real Hide IP. Na lang experimenteren met vele proxy programma’s, werkte deze ver-uit het beste. Geen snelheidsverlies van de computer, en vele instelmogelijkheden. Voor VPN moet maandelijks aan de VPN server betaald worden. Iets van €6,- per maand. Mijn Real Hide IP is gratis, als u begrijpt wat ik bedoel….https://www.hideallip.com

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Is het downloaden van uw link volkomen veilig en werkt het normaal met alles wat reeds is geïnstalleerd op mijn laptop aan doorsnee programma´s? Want ik zit niet te wachten op interne conflicten tussen programma´s onderling. Graag wacht ik op uw reactie.

   Like

   • BigLJohn zegt:

    Guardiacivil 16 januari 2018 om 17:43 Er is niets mis met de link, het programma is geen virus of malware. Conflicten met andere software geeft het niet, misschien een iets trager internet bij gebruik van het programma. Het internet signaal moet immers een grote omweg maken eer jij het zelf op je computer of laptop ziet. Op sommige computers of lap-tops wil het programma niet werken. Dat las ik ooit op een of ander internet forum.

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat weet je nooit, of het bij jou zonder conflicten goed blijft draaien.
    Dat moet je altijd maar afwachten.
    Wat bij de 1 goed werkt, hoeft niet ergens anders ook goed te werken.
    Dus elk programma wat je installeert, blijft op eigen risico

    Like

 3. ReaGluurder zegt:

  Doodeng, tussen al die Speurneuzen zitten zwz Mollen!! Er gaan doden vallen met als bron gelekte informatie uit de SleepwetTent!! Het landje van Onze Voorouders verkloot en afgegleden!!

  Like

 4. Benesha zegt:

  Lulkoek of beter fake news dat er in Rusland censuur op het internet is. Zelfs mensen als deze die ons waarschuwen voor Orwelliaanse praktijken blijken zelf het slachtoffer van propaganda.

  Like

  • theresageissler zegt:

   Goed, als U het zegt….
   Hoewel een alternatieve benaderingswijze dan wellicht zou kunnen zijn, U af te vragen, hóe mensen als deze dan wel het slachtoffer konden worden van propaganda…
   Zou het nu ècht uitgesloten zijn, dat, waar nagenoeg álle bestuurlijke machten ter wereld bezwijken voor de verleiding, Rusland in een soortgelijke faux pas vervalt?
   Een Rus is óók maar een mens, hoor!

   Like

 5. R. van Marle zegt:

  dat staat het al jaren de privacy is niets meer waard geworden

  Like

 6. Karel Dokter zegt:

  Handig naslagwerk:
  https://fubar.mobi/2014/02/19/gebruik-id-kaart-scanners-brengt-veiligheid-in-gevaar-niet-wennen-maar-weigeren-dus-maar/comment-page-11/#comments
  Let op! Zo goed als de NSA The Onion Route kon inpikken, zullen die snuffelaars
  ook wel hideallip inpikken. Dat is niet een kwestie van of maar van wanneer.

  Like

 7. Hansfree zegt:

  Ik vrees dat het nog wel zover komt (of al zo is…), dat als men op de een of andere manier kan detecteren dat een bepaalde klant van een provider zijn IP-adres afschermt, hij/zij automatisch verdacht is en extra in de gaten wordt gehouden, ook buiten internet om. Gewoon een statistische afwijking van ‘normaal’ (argeloos) internetgedrag is wellicht al voldoende reden.
  Ik hoop dat het slechts overdreven paranoïde gedachten van mij zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s