Brexit heeft tot nu toe alleen maar positieve gevolgen. Waarom de doemdenkers geen gelijk hebben gekregen.

Screenshot_157

Nadat een meerderheid van de Britse bevolking had gestemd voor de Brexit, werd chaos voorspeld. De meeste economen dachten dat een recessie aanstaande was. In de Nederlandse media las en lees je bijna niets dan negatieve berichten over de Brexit. Een overheidsstudie die vlak voor het referendum werd gepubliceerd, voorspelde dat huizenprijzen zouden kelderen en dat de werkloosheid flink zou stijgen. Er is echter geen sprake van een recessie. Groot-Brittannië noteerde in 2016 en 2017 een groei van ongeveer 2 procent, net als in 2015, schrijft The Economist. (zie onderaan de link naar het originele artikel!)

Laagste punt

De huizenprijzen zijn nagenoeg gelijk gebleven en de werkloosheid is gedaald tot 4,3 procent. Daarmee is de werkloosheid op het laagste punt in 42 jaar. Groot-Brittannië trekt nog altijd veel buitenlandse investeerders aan vanwege de relatief lage vennootschapsbelasting.

Boost

Daarnaast viel de Brexit samen met de eerste wereldwijde economische opleving in jaren. Er werd meer verhandeld en bedrijven van Seattle tot Sjanghai zijn weer bereid te investeren. Groot-Brittannië is sterk afhankelijk van internationale handel en profiteerde dus flink. Door de waardedaling van de Britse pond kreeg de export bovendien een boost. In het afgelopen jaar is de export met een tiende gestegen. Het lijkt dus allemaal heel erg mee te vallen met de rampzalige gevolgen die werden voorspeld door de ‘experts’.

[Economist]

Bron:
www.ninefornews.nl

h/t “Wachteres”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Desinformatie, gezond realisme, Groot-Brittannië, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

29 reacties op Brexit heeft tot nu toe alleen maar positieve gevolgen. Waarom de doemdenkers geen gelijk hebben gekregen.

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Ging het wel om doemdenkers? Ik denk van niet. Het ging m.i. om bangmakerij, om niks.

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   @ Patriot: dat denk ik niet ik weet wel zeker dat het bangmakerij was. Want groot vierde rijk he? Dat is het niet de bedoeling dat er landen uitgaan. Verlies van macht.
   Precies dezelfde bangmakerij dat je niets mag zeggen van Islam. Het is niet de bedoeling dat mensen na gaan denken en de vuile plannen van de EU top in gevaar brengen. Kost van kost zullen ze psychopaten zijnde hun smerige plan doorzetten. Ze weten ook dat je door desinformatie mensen in je macht kan houden. Psychopaten weten dat als geen ander, Vandaar het begin met zogenaamd het fakenieuws eruit willen pikken. Dan de Islam er nog bij door mensen iedere nacht om 4 uur de slaap verstoren met de verplichte oproep tot gebed is zeer zeer slecht voor een mens. Vooral als je de volgende dag weer hard aan het werk moet. Je kunt er ziek van worden. Het word enorm onderschat!!!! Psychopaten weten ook dat als geen ander. Ze zijn eng daar in de EU Heel eng..Nog enger dat zoveel mensen het niet in de gaten hebben.

   Like

 2. Monalisa64597182 zegt:

  De heer AT uit Amsterdam de VVD’er denhier heel anders over zie zijn berichten op de telegraaf wuz.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Allemaal héél erg leuk en aardig…

  Nu, die vervloekte islam nog het land uit werken…
  Maar dat is een ander garen om te spinnen….

  Dan begint het pas….

  Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  Ik had het gisteren al meegekregen dat de Brexit een succes is volgens de Economist en dat we dat eigenlijk niet mogen weten is omdat alle angst aan praters ongelijk hebben gekregen. Volgens Juncker zou de wereld toch vergaan na de Brexit of zoiets! Daarnaast willen deze lui natuurlijk geen Nexit of dat een ander land de EU verlaat, maar ik zeg Nexit.

  Geliked door 1 persoon

 5. Petra DeBoer zegt:

  Offtopic: schandaal in Frankrijk bij bedrijf wat smeergeld aan IS betaalde.

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Nu ja logisch toch als je bedenkt wie daar in Brussel zitting houden. Daar kan je beter van scheiden. 1 grote bijeengeraapte narcistische bende. Dan weet je toch voldoende lijkt mij. Ze voegen niets toe en breken de boel alleen maar af tot op het bot. Het is ikke ikke ikke en Europa met oorspronkelijke bevolking kan stikke

  Like

 7. Rensk. zegt:

  O en ik las op business insider dat in 2008 0,9 procent van de mannen tussen de 24 en 44 werkloos was en nu anno 2018 is dat percentage 3 keer zoveel bij mannen tussen de 24 en 44 jaar.

  Typisch te lezen die leeftijden van mannen tussen de 24 en 44. Wie zouden dat zijn.

  Like

  • Blaffertje zegt:

   “Typisch te lezen die leeftijden van mannen tussen de 24 en 44. Wie zouden dat zijn.”
   Goed opgemerkt.
   Dit zijn uiteraard onze cultuurverrijkers, de grote geld verslinders die niets toevoegen en alleen maar potverteren.

   Like

 8. Mary zegt:

  Ha Nederland deed het geweldig economisch zonder die EU, het gaat nu met sloten tegelijk naar de EU en bodemloze putten zoals Griekenland, Italie, Spanje, uitvreters etc, wij zijn alleen hollende achteruit gegaan, de gore EU club heeft Nederland nodig om alles overeind te houden samen met Duitsland en Rutte zet daar zijn handtekening grif onder. Als Nederland de kans zou krijgen uit de EU te gaan zijn we er binnen 2 jaar bovenop d.w.z. als we de overheidsuitgave patronen zoals Wilders die voorstelt gaan volgen, en precies dat wil die gore NWO club en dus Rutte en Co ten koste van alles blokkeren.

  Geliked door 5 people

  • boorzalf zegt:

   De schaamteloze zelfverrijking door de EU en het “Geheim van het leven”.

   ​Op 13 januari 2018 lazen we in de media dat het Target-2 systeem van de eurozone explodeert: er gaan namelijk opnieuw Duitse en Nederlandse miljarden naar Italië en Spanje en alles dient voor de verkoopcijfers: De drie grootste Duitse autofabrikanten hebben al voor € 280 miljard aan kredieten uitstaan –en Italië kan al in maart grote crisis veroorzaken.
   (bijbels optiek)

   Like

 9. Kees zegt:

  Alleen al de gedachte, geen lid van de EU en geen euro, dan ben je toch rijk!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Flo zegt:

  Werd er ook niet met “het wordt oorlog” gedreigd, door de eu elite maffia?
  De grootst dreiging is de pislam en zn mislims, als we daar niet van af komen gaat het fout.

  Like

 11. Republikein zegt:

  De werkloosheid is gedaald tot 4,3 procent.
  Wat een malle toestand.

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  Als de Britten straks veel minder te besteden zouden hebben, dan nog kunnen zij beslissen over hun eigen land. Over hun eigen grenzen. En Brussel zal altijd meer geld willen, meer, meer, meer. Ook dan zal het hen uiteindelijk beter gaan dan ons.

  Maar de kans is groot (en wie weet het nu echt, na al die leugens en propaganda?) dat de Britten dit jaar al meer te besteden zullen hebben en nu al de vruchten gaan plukken van de Brexit. Ik gun het ze van harte; het Vierde Rijk is een fiasco.

  Like

 13. Blaffertje zegt:

  Het mag niet slagen van de Europeesche unie.
  Als dit het verwachte succes word voor de Britten, dan vreest de EU dat er meer landen uit willen en dan moeten zij hun failliet toegeven.
  Ik kan niet wachten op een Nexit.
  Wij als Nederland hebben alles; gas, olie, uitstekende landbouw en veeteelt wat wereldwijd gewild is, goede technische kennis etc.
  Wij hebben de de EU niet nodig!
  De EU heeft ons Nodig!

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   En heel belangrijk voor de EU, we hebben een van de allerbeste havens van de wereld.
   Eerst Nexit en dan verhuren we een stukje van die haven aan Rusland. Van het idee al krijg ik een Ruttense schaterlach.

   Like

 14. janzonderland zegt:

  Denk maar eens aan het nepnieuws dat de fransen verspreiden in het eu.parlement waardoor zij op valse motieven de nederlandse visserij de nek omdraaien. En in nederland tekent Rutte lachend bij het kruisje. En er komt nog veel meer van de kant van de fransen. Die zullen geen mogelijkheid onbenut laten om ten eigen bate de nl.economie nog verder te verwoesten dan dat Rutte.c.s. al aan het doen is. De staat schept geen werk of winst. De staat schept alleen regels die remmend werken en subsidieert bedrijven die anders over de kop zouden gaan . Als voorbeeld de windmolengekte. Zit niemand op te wachten, alleen bedrijven die die dingen maken varen er wel bij. Ook het criminele milieu verdienmodel heeft nederland stevig in de greep en dat kost krankzinnig veel geld.. Allemaal belastinggeld natuurlijk. Als klap o de vuurpijl de kosten van het onderhouden van al die honderdduizenden gelukszoekers op onze kosten. Kosten die de staat geheim houdt uit angst voor onlusten.

  Like

  • Nemesis zegt:

   De Fransen teerden altijd al op de zak van de andere landen, al voor de EU. Zelf hebben en kunnen ze niks, ja staken dat kunnen ze als de beste.

   Like

 15. boorzalf zegt:

  Door die hele EU gaat NL naar de klote, het is alsof ze het er om doen. De gewone burger moet weer straat arm worden om weer controle te krijgen over de mensen. Neem nou dat pulsvissen, de corrupte groen linkse fransen hebben het verboden met hun FAKE verhalen. En groenlinks hoor je nu niet, smerige corrupte linkse terror figuren.
  https://www.geenstijl.nl/5140303/nexit-nu/
  En zo gaat het steeds verder, neem nou dat NL pensioen daar zitten de elite in Brussel graag op te azen. Mensen langer door laten werken zodat ze eerder de pijp uit gaan en er meer over blijft voor de elite.
  Ik zeg NEXIT.

  Like

 16. Alphons Mantel zegt:

  men vergeet altijd de hoge kosten van immigratie die de BReXIt hebben veroorzaakt

  Like

 17. monalisa64597182 zegt:

  Andreas_Toinfen op de telegraaf
  8 min geleden
  @Kieviet Emsland, u heeft even vette pech, ik ben al jaren trouw lezer van The Economist. Wat u hier kopieert is afkomstig van een eurofobe website van ene E.J. Bron, hij vertaalt artikelen uit Engelse en Duitse media en publiceert deze. En zoals gewend van E.J. Bron, hij publiceert heel selectief. Het artikel in de Economist is van 15 januari jl en gaat over het jaar 2016 en 2017. Dat klinkt inderdaad allemaal redelijk positief. Maar wat E.J. Bron niet doet is het resterende van het betreffende artikel uit The Economist vertalen. Dat gaat namelijk over de verwachtingen over 2019! En bij het originele artikel valt duidelijk te lezen in die slot alinea duidelijk, terugvallen bedrijfsinvesteringen, vertrekkende bedrijven etc etc. Zoals ik ook al eerder aangaf, naarmate die Brexit naderbij komt (2019) zal de Britse economie sneller gaan verslechteren en uiteindelijk licht een duidelijke recessie op de loer. Wou het toch even kwijt heer Bron want hij haat u.

  Like

 18. monalisa64597182 zegt:

  Volgens de heer AT uit Amsterdam is dit stuk niet goed vertaald heer Bron dus volgens de man heeft Wachteres het niet goed vertaald sorry ik kan steenkolen Engels mag ik op u atwoord rekenen.

  Like

 19. Peacepipe zegt:

  Er werd ook voorspeld dat als Trump president zou worden de effectenbeurzen zouden instorten en dat een totale economisch chaos zou veroorzaken. Tot op heden hoor en zie ik alléén maar dat het juist erg goed gaat met “America first”!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s