Omul Nou (De Nieuwe Mens)

Screenshot_159

(Door: Alcor C. Crișan – Vertaald en ingekort door “egregs”)

Paradoxaal genoeg, na alle vergeefse pogingen die door de laatste Roemeense dictator in die richting ondernomen werden, is de nieuwe mens in het Westen inmiddels een feit. Het  moderne Roemenië wil niet achterblijven en zou het liefst gelijke tred houden met de veranderende tijden. In het verleden was een ieder zich goed bewust van de schizofrenie tussen aan de ene kant de officiële lezing, het fameuze “Limba de lemn” (het houten jargon), en aan de andere kant het privé discours zoals dat bestond onder familie en vrienden. In Roemenië en in de andere Oostblok-landen wist men kundig de officiële propaganda (waaraan niemand enig geloof hechtte) te onderscheiden van de werkelijkheid in de wereld om hen heen. Inmiddels echter liggen de zaken heel wat minder helder.

Want in het Westen kwam een vergelijkbare fictie aan de macht, een fictie naar het model van ‘Newspeak’: de term die George Orwell er met een lugubere vooruitziendheid voor bedacht. Vertrouwde woorden werden ontdaan van hun betekenis, vervangen door anderen en buiten gebruik gesteld. De bedoeling was dat de realiteiten die deze woorden vroeger nog hadden beschreven zodoende eveneens in de vergetelheid zouden raken. Als een besmettelijke ziekte heeft deze ‘politieke correctheid’ zich uitgebreid en haar evolutie is zorgelijk – dodelijk zelfs.

Na ‘de Koude Oorlog gewonnen te hebben’, is het Westen hard op weg de vrede met zichzelf te verliezen. De oorzaken zijn veelvoudig en verward. Een koloniaal schuldgevoel,een suïcidale wens om open te staan voor andere culturen en godsdiensten (met name de islam), en een gebrekkige kennis t.a.v. deze laatst genoemde. Hieraan gekoppeld de wens om ter zake iedere kritische discussie te verdoezelen en onmiddellijk in de kiem te smoren – afgedaan als ‘racistisch’,’extremistisch’ en ‘intolerant’. Hoe meer islamitische terreurdaden er plaatsvinden, des te meer ook probeert de ‘goedmenschen-pers’ de schuld af te schuiven op ‘islamofobie’. En ongeacht, zo heet het dan, hadden al deze ‘gebeurtenissen’ sowieso niks van doen met de ‘authentieke islam’; een ‘religie van vrede en liefde’ immers.

De nieuwe mens bestaat – helaas. Blindelings vaart hij (zonder eerst onderzoek te doen) op de éénrichting koers die links-progressieve multiculturalisten voor hem hebben uitgezet. Zo mag van Kerstmis of Pasen niet langer gesproken worden, uit angst dat dit de islamieten zou beledigen. Ramadan daarentegen kan niet vaak genoeg genoemd worden – iets waar kennelijk geen enkele christen ooit geacht wordt enige aanstoot aan te nemen.

Diegenen die zich de communistische periode nog herinneren, zullen weten dat Kerstmis en Pasen indertijd ook verboden waren. Dat de traditionele begroetingen “Christos a înviat!” (Christus is verrezen) en  “Adevărat a înviat!” (Hij is waarlijk opgestaan) vervangen werden door het aldus voor universeel gebruik voorgeschreven “La mulți ani!” (nog vele jaren).

De nieuwe mens accepteert gedwee alles wat de autoriteiten en hun gelijkgeschakelde media hem voorschotelen. In de Brusselse metro en op haar luchthaven laat hij zich aan gruzelementen blazen, elders suizen de slagersmessen of hakbijlen hem om de oren en op weer andere plekken bevindt hij zich onder de verpletterde slachtoffers van een ‘op hol geslagen vrachtwagen’. Maar aansluitend pakt hij toch weer z’n stukje krijt, tekent een paar bloemen op het asfalt en roept om vrede.

De nieuwe mens is een groot succes. Met hem heeft de westerse beschaving een grote kans om in de nabije toekomst voortijdig te verdwijnen.

Aferim! (Gefeliciteerd!)

http://inliniedreapta.net

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Lügenpresse", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Elite, establishment, Eurabië, EUSSR, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Oost-Europa, political correctness, propaganda, Roemenië, Rotzakken, socialisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

16 reacties op Omul Nou (De Nieuwe Mens)

 1. Thom zegt:

  De nieuwe mens is ontstaan doordat er een overvloed aan goederen en nieuws was waar ze niks voor hoefden te doen. Vroeger was er op de kermis een dikke dame met knieën van 1 meter omvang die de bezoekers gingen bekijken. Je kon er gaan kijken naar een gevecht met de beer, wat geen gevecht was maar de beer van achteren op zijn rug slaan. er waren steile wand races waar ze met de motor onder je neus doorreden. Je moest werken voor je geld en er was een grote onprettige sociale controle. Toen kwam de tv, de mobiele telefoon, het internet. Vooral kwam er de Sociale Dienst en de gastarbeiders. Dit alles heeft van de Nederlanders en andere volken in West-Europa moeders kindjes gemaakt. Dat is de nieuwe mens is: Een reet in de luchtsteker of een plumpudding op kippenpootjes of een querulant met linkse ideeën. Vrede zij met hen.

  Geliked door 2 people

  • Klaas zegt:

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Vroeger was niet alles beter. Dat lijkt maar zo. Doe mij deze tijd maar met alles weten, materiele welvaart en een goede gezondheidszorg. tv, auto en mobiele telefoon. Zaak is wel om baas te blijven over jezelf en geen slaaf te worden van al je apparaten. Laat al die nieuwe techniek maar komen, geweldig. Heel erg jammer is dat nederland overstroomd wordt door gelukszoekers die hier niets te zoeken hebben. Geef ze geen uitkering, geen onderdak, geen eten, geen medische verzorging. HELEMAAL NIETS. Pak ze op en sluit ze op in een interneringskamp. Bij voldoende aantallen voor rendabel transport, over de grens ermee. En waar ze blijven zal me worst zijn. Ik heb mezelf op dit punt volledig ontmenselijkt omdat ik met niemand meer wil delen. De christenen met humanitaire opvattingen zijn er de oorzaak van dat er steeds meer opvreters komen. Dat vind ik het grootste gevaar van deze tijd. Ook de linksmensen zijn voor mij inmiddels staatsgevaarlijk want die blijven maar doorgaan met het weggeven van andermans geld. Mijn geld dus. Als gepensioneerde wordt ik al op alle fronten door deze fijne regering en hun linkse broeders in het kwaad bestolen en klem gezet. Dat ben ik nou meer dan zat. Dus Thom we zijn het op veel punten eens blijkt wel. Ik ga er echter nog veel verder mee. Je mag al die opvreters en en gelukszoekers ook gewoon neerschieten of op andere wijze grootschalig elimineren.

   Like

   • Thom zegt:

    De huidige christenen hebben humanitaire opvattingen wat betreft vluchtelingen. De katholieke pastoors en priesters vijftig jaar geleden in Brabant hadden dat zeer zeker niet.
    Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen, was hun opvatting.
    Dat tweede geloof was niet eens de islam maar het protestantisme.

    Links heeft de multiculturele maatschappij ingevoerd, waarbij VVD en KVP/CDA aan mee hebben gedaan met hun gastarbeiders uit aanvankelijk economisch motief.
    Pas later zijn de kerkleiders links geworden en nou zijn ze veranderd in ordinaire linkse dwazen. Dat waren ze vroeger absoluut niet. Waar ik geboren ben bestond de gemeenteraad voor het grootste deel uit rechtse boeren. Nou hebben ze een Turkse PvdA wethouder en is 10% van de inwoners Turk, terwijl ze de industrie om zeep hebben geholpen.

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Goed omschreven Thom

   Like

 2. edwin vissers zegt:

  “Een wereldregering is ook de religie van de rijken en machtigen. Het motief achter een wereld regering kan goed klinken, maar er zit een addertje onder het gras. De wens om de wereld tot een betere plaats te maken lijkt op een Messiaanse beweging. Maar als het al is gebaseerd op God, dan is het compleet verdraaid en destructief geworden, omdat het is gebaseerd op menselijk ego. Dat is altijd al de basis van de seculiere academische wereld, en de diepste wens is om het menselijk intellect te stellen tegenover dat van over de Ene die heerst over ons allemaal.”

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Ik vond het vreselijk van die Beer. Vroeger als kind al.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  De Nieuwe Duitser …………?

  Duitse moeder vertelt haar zoontje dat “allah” hetzelfde is als God en dat we vanaf nu het woord allah moeten gaan gebruiken omdat Duitsland nu eenmaal aan ’t veranderen is.
  Schijnt op de Duitse TV uitgezonden te zijn ? ?

  https://lesobservateurs.ch/wp-content/uploads/2018/01/Allemagne1.mp4?_=2

  https://lesobservateurs.ch/2018/01/16/serie-televisee-allemande-tous-les-enfants-sont-musulmans-videos/

  Like

 5. Republikein zegt:

  Ave, op naar 2 extra verlofdagen.

  Like

 6. Lucie zegt:

  De nieuwe mens is een gehersenspoeld wezen dat niet meer zelf nadenkt.
  De nieuwe mens………een totaal links extremistische figuur.

  Like

 7. Sabeltant zegt:

  De nieuwe wereld die de zogenaamde nieuwe mens omarmt houdt gelijke tred met de misdaadcijfers…
  Helaas zijn de nieuwe mensen verblindt door de mooie verhalen over verbinden en geluk voor iedereen.
  De realiteit is anders. Een land gaat terug naar de middeleeuwen als je maar genoeg barbaren importeert.
  Onze leiders doen er alles aan om de oude (dure) Europeaan te vervangen door (goedkoop) importvolk met een zo laag mogelijk IQ. Europese steden zullen vervallen in armoe en geweld.
  De dagelijkse leiding ligt niet meer bij de politiek maar bij clan’s die straten/wijken/stadsdelen overnemen. Degene met het meeste geld en geweld wordt de baas. Wie tegenwerkt wordt op klaarlichte dag overhoop geknald.
  Net als in de landen waar de meeste barbaren vandaan komen loop je kans op straat neergestoken te worden voor je telefoon of volle boodschappentas. De daders willen zich daarmee bewijzen bij de clan en zijn niet ouder dan 13/14/15 jaar en krijgen voor elke overval cash betaald.
  Bij grote overvallen op bv winkels worden diezelfde jongeren ingezet om de straten af te zetten door bv met spelen op straat, scooters en fietsen de politieauto’s tegen te werken.
  Het zijn de getto’s tegen elkaar en samen tegen de rest van de staat.

  http://www.breitbart.com/london/2018/01/02/sadiqs-london-knife-crime-gun-crime-theft-burglary-rape-homicide-massively/

  Like

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Als je dit leest bekruipt je het gevoel om het als ‘belachelijk’ af te doen. Als je echter goed om je heen kijkt, radio en TV aanzet en ten overvloede ook nog een krant opslaat ontdek je dat dit de echte realiteit is. Hoe hebben we het zover laten komen? Belangrijker is de vraag: Hoe komen we hier in godsnaam weer vanaf? Of zijn we het point of no return al gepasseerd.
  Arme kinderen en kleinkinderen van ons. We hebben de wereld voor hen verziekt.
  Of, is er toch nog wat aan te doen? Zou de gemeenschap nog wakker geschud kunnen worden?
  Misschien zijn er nog mensen te vinden om te helpen de gemeenschap wakker te maken!?!?!?
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten –

  Like

 9. Williaan zegt:

  Vertrouwde woorden werden ontdaan van hun betekenis, vervangen door anderen en buiten gebruik gesteld. De bedoeling was dat de realiteiten die deze woorden vroeger nog hadden beschreven zodoende eveneens in de vergetelheid zouden raken. Als een besmettelijke ziekte heeft deze ‘politieke correctheid’ zich uitgebreid en haar evolutie is zorgelijk – dodelijk zelfs.

  Klopt helemaal! De algehele verwarring stichten is uit stekend gelukt. Links, rechts voor en tegen enz. worden door elkaar gehutseld, antoniemen te pas en onpas gebruikt. De jongere generatie weten het helemaal niet meer en de ouderen zijn het spoor bijster.
  Zelfs van de reguliere media word je niet wijzer, vaak zelfs het tegendeel. Gehersenspoeld als je niet oppast.

  Geloof iedereen behalve je mede mens en zeker de media en politici

  Like

 10. John van Antwerpen zegt:

  Willen jullie vrede ? bereid je dan maar voor op oorlog.
  Dit wisten de Romeinen al.
  Wie zijn opgebouwde cultuur niet verdedigd is geen cultuur meer.
  Het enige wat ons rest is ons scherp te zetten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s