CDA en “anonimiteit”

Screenshot_164

(Door: “D.G. Neree”)

Zo, dus het CDA, het CHRISTEN Democratisch Appèl, wil het anoniem posten en reageren op het internet gaan bestrijden. En dat noemt zich christenen? Dan wil ik hierbij deze hypocriete farizeeërs op de volgende zaken wijzen. Dat boek waar jullie je inspiratie en grondslag voor het leven uit halen, kunnen jullie me misschien zeggen wie die boeken heeft geschreven? Niemand weet wie die Marcus, Mattheüs, Lucas en Johannes waren en of dat hun echte namen waren. Deze boeken werden minstens honderd jaar na Jezus’ dood geschreven en zeker niet door mensen die zelf getuigen waren van de beschreven geschiedenissen. Deze namen waren “noms de plume” of ook “noms de guerre” ofwel pseudoniemen. En dat is wat een groot deel van de internetschrijvers ook gebruikt. Pseudoniemen. Dat is toch iets anders dan anoniemen, wat “geen naam” betekent.

Dan wilde ik u even wijzen op Paulus, jullie grote voorganger. Heette hij niet eerst Saulus en veranderde hij zelf zijn naam niet in Paulus toen hij “het licht had gezien”? Maar ook Jezus zelf had het niet zo op met de door de ouders uitgereikte namen van zijn discipelen en gaf ze andere, zodat Simon bijvoorbeeld Petrus werd, etc.

Maar ook het Oude Testament staat vol met pseudonieme en anonieme schrijvers. Dat Mozes de 5 boeken van de Pentateuch niet geschreven kan hebben, is al wel gevoeglijk aangetoond (Hoe kan de auteur Mozes gebeurtenissen beschrijven die na de dood van de mens Mozes zijn gebeurd?). Genesis is een aangepaste samenvatting van Babylonische mythen. Anonieme mythen wil ik benadrukken. En ook andere boeken zijn niet geschreven door degenen aan wie ze toegeschreven zijn. Het voert te ver om hier met meer voorbeelden te komen, want het wemelt ervan en ik wil naar het voornaamste punt en dat is dat de door de hypocrieten van het CDA veel betreurde eerste christenen in Rome ALLEMAAL pseudoniemen gebruikten uit angst om in de gevangenis en in de arena terecht te komen. En dat niet alleen, maar Jezus Christus zelf werd geanonimiseerd. Zijn naam werd niet uitgesproken of geschreven, maar bijvoorbeeld weergegeven door een vis, een wijnrank of een lam en werd er met elkaar gecommuniceerd door middel van symbolen in plaats van rechtstreeks dingen te benoemen. Waarom denkt u, leden van het CDA, dat dit was? Ik hoef het u niet te zeggen, u kent uw geschiedenis beter dan ik. Als het toen mogelijk was geweest om anonimiteit tegen te gaan (het absurde idee alleen al: het is juist een wapen tegen censuur en vervolging), dan had dat hele boek waar u uw leven op baseert helemaal nooit bestaan en dus ook geen CDA en dan was de heer Buma gewoon een sacherijnige ouwe vent met een hekel aan alles wat buiten zijn controlemanie valt.

Maar het aannemen van pseudoniemen stopte niet bij de schrijvers van de Bijbel. Namen alle kerkvaders niet andere namen aan bij hun intrede in de kerk of het klooster? Wie wist nog dat broeder Innocentius van de Augustijner Orde in werkelijkheid vroeger Klaas Pieterszoon heette, die in het hele land gezocht werd wegens afpersing en gewelddadige berovingen? Tot aan de paus neemt iedere prelaat tot op de dag van vandaag een pseudoniem aan en ook de eindeloze stoet van boeken schrijvende theologen veranderden hun naam van Jantje van de vismarkt in een klinkende Latijnse naam. Zo maakten ze heiligen van zichzelf.

Dus als het CDA anonimiteit wil bestrijden en pseudoniemen wil verbieden, laat ze dan maar beginnen bij hun eigen boek en daarna de eigen partij opheffen, aangezien die gegrondvest is op anonieme trollen. En trollen waren ze, die Jezus en zijn volgelingen! En over nep-nieuws gesproken: al die 4 evangelies vertellen verhalen die op fundamentele punten van elkaar afwijken en elkaar tegenspreken. Een of meerdere bevatten dus nep-nieuws, waarschijnlijk alle vier. Maar jullie (pseudo)christenen van het CDA zweren op ieder woord in die Bijbel, althans dat zeggen jullie. En komen dan aan met een onbewijsbare entiteit die jullie aankleden zoals jullie willen, waarna jullie onderling ruzie gaan maken over de juiste interpretatie, waarbij woorden aangehaald worden uit het boek waar twee delen verder precies het tegenovergestelde staat, zodat er nog voor duizend jaar voer is voor nieuwe heethoofdige nep-verhalen, gebaseerd op nep-figuren in nep-situaties. En jullie willen gaan bepalen wat waar is en niet waar en welke naam iemand voor zichzelf gebruikt? Als jullie het voor het zeggen hadden gehad was er nooit een christendom ontstaan!

Kijk, beste CDA’ers: de mensen die onder pseudoniem op het internet schrijven, gebruiken hun eigen teksten en fantaseren niet de boel bij elkaar zoals de schrijvers van jullie boek. Ook geven ze zich niet uit voor iemand anders of eigenen ze zich andermans teksten toe zoals de schrijvers van jullie boek. Ze gebruiken schuilnamen, omdat ze dat de vrijheid geeft om hun meningen en kennis door te geven zonder bang te hoeven zijn dat hun ramen ingegooid worden, ze hun baan verliezen of verketterd (!) te worden als zijnde van een verkeerde denkrichting.

Ik zou dus ter afsluiting zeggen: haal de balk eerst uit je eigen oog voordat je splinters bij anderen wilt gaan verwijderen, stelletje huichelaars! Wat zei Jezus ook alweer over jullie soort? Het is te vinden onder het trefwoord Farizeeërs. Hoe durven jullie je nog christenen te noemen, laat staan christenen te vertegenwoordigen.

Door:
“D.G. Neree”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, Censuur, Christendom, cultuurrelativisme, democratie, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

46 reacties op CDA en “anonimiteit”

 1. N.E. Derlander zegt:

  Ik noem politici van de Nederlandse christelijke politieke partijen dan ook nep-christenen. Uit hun beleid van de laatste decennia is immers geen greintje naastenliefde te bespeuren.

  Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   @N.E. Derlander

   Jawel hoor, voor hun moslimbroeders.

   Geliked door 1 persoon

  • Wolf zegt:

   Het CDA had niet mogen bestaan. Het is een bijelkaar geraapt zooitje van katholieken, vrijgemaakte gereformeerden en islamieten. de Christeen Historische Unie CHU [ Hervormd] en de Anti revolutieonaire Partij ARP [ Ook Hervormd] hadden nooit in zee moeten gaan met die rooien van de KVP en rooie gereformeerden. De laatste twee slijmen en pamperen met een bijgeloof ISLAM genaamd. Onvergeeflijk!

   Like

 2. Toch vind ik de bijbel een mooi en waarheidsgetrouw boek. De Openbaring, het laatste boek van de bijbel, voorspelde de komst van een valse profeet. Dat is natuurlijk Mohammed uit de zevende eeuw. Er staat drie keer in de Openbaring over de valse profeet geschreven. Ik heb ontdekt dat de Hoer van Babylon de paus is. En dat het Wilde Beest waar ze op zit de islam is. Er wordt zeer negatief geschreven over de valse profeet, de Hoer en het Wilde Beest. Denk je dat die christenen van het CDA weten wie de valse profeet, de grote Hoer en het Wilde Beest zijn. Nee echt niet… en dat durven ze ook niet zo te benoemen. Allerlei verschillende uitleggingen krijg je van allerlei verschillende christenen. De pausen hebben het christendom wel zo gemaakt als het nu is. Bijvoorbeeld de drieéénheidsleer, het zogenaamde eeuwige leven in de hemel voor dooie christenen, moslims zien als je broeders en zusters en de aanbidding van de maagd Maria.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob Fleumer zegt:

  Zo, die zit!!!!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Patriot 2.0 zegt:

  Nu gaat de politiek ineens verontwaardigd doen, nu het nieuws hen niet aanstaat,
  is het niet, mw. Ollongren?

  Geliked door 1 persoon

 5. Williaan. zegt:

  Dat is een raak geschreven stuk

  Geliked door 1 persoon

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  ’t Zijn mensen… óók de anoniemen…
  die hun normen op de draadjes striemen
  het is hun Recht, dat voelt als Plicht
  nu Ons Volk onder Haar zwijgen zwicht
  en alle quasi-Christenen met de hunnen
  wil ik graag hún “dappere zwijgplicht” gunnen !
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 2 people

 7. Patriot 2.0 zegt:

  Geinspireerde boeken zijn niet gemakkelijk toe te schrijven aan een persoon. M.i. gaat de vergelijking met “anonimiteit” niet helemaal op. Ongelukkige vergelijking.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps48 zegt:

   @ Patriot 2.0 (18 januari 2018 om 14:18)
   Dames en Heren.
   Geïnspireerde boeken ???? Je bedoelt een kleine selectie van bewerkte en gecensureerde geschriften. De bisschoppen wisten het immers beter, dan hun God !!!

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Geinspireerd ja. Ik had het niet over de sharia).

    Like

   • Oeps48 zegt:

    @ Patriot 2.0
    Dames en Heren.
    Dat hier niet de sharia maar de bijbel bedoeld werd was wel duidelijk.
    Maar met de inspiratie van de bijbel is een heleboel loos. De zogenaamde kerkvaders wisten blijkbaar beter dan hun god wat er wel en niet in de bijbel mocht staan. Ze hebben slechts een kleine selectie aan geschriften toegelaten. De overige hebben ze apocrief verklaard en geprobeerd te vernietigen. De teksten, die ze wel toegelaten hebben, zijn zwaar gecensureerd en bewerkt. Er is aan toegevoegd en uit weggelaten. Onderlinge ruzies en politieke overwegingen lagen daaraan ten grondslag. Ze wilden vooral de Romeinen niet tegen de haren in strijken. Het Nieuwe Testament is niet “de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid”. Nee het is slechts een halve waarheid. En halve waarheden zijn ……..

    Like

 8. Henk der Niederlànder zegt:

  Wat je hierboven schrijft @D.G. is waarschijnlijk ook de reden dat veel katholieken de kerk verlaten hebben, Ik althans wel.
  Veel mensen hebben de hypocrisie gezien vanuit de kerk en met name deze zogenaamde Cristelijke opportunisten, die terug te vinden zijn bij met name het CDA.
  De mensen die zich niets meer laten vertellen door dit soort zijn legio.
  Wat je hierboven schrijft is een waarheid als een koe en zou je epistel in de msm afgedrukt worden zou men bij het CDA alleen maar in een stuip schieten en zich verder ingraven in hun eigen ”gelijk”
  Wat hier dan op neer komt, het demoniseren van degene die de boodschap (waarheid) brengt.
  Als je kijkt naar die rokkendrager in Rome die in feite bezig is het Christelijk geloof te vernaggelen ten gunste van de Islam omdat de lul vind dat hij ook een toontje in het politieke koor mee wil zingen moet het toch wel duidelijk zijn welke richting de kerk en hun vazallen in willen gaan.

  Geliked door 2 people

 9. Rookmelder zegt:

  Een leuk artikel, die de top van CDA en een groot aantal stemmers daarop, in de zak kunnen steken. Anderzijds, dat de scribent het tikt op basis van -veelal- aannames, selectief gebruik van en uit de Bijbel en het middels zijn eigen interpretatie daarvan bekrachtigd, so be it ! Komt bij, dat er in het verleden en -nu- nog dagelijks pseudoniemen werden/worden gebruikt om voornoemde redenen waarom internetgebruikers dat in het huidige tijdgewricht nog steeds zullen en blijven doen !

  Geliked door 1 persoon

  • Rookmelder zegt:

   Aanvulling. Te snel i.v.m. afspraak, corr.: tijdsgewricht. V.w.b. pseudoniem-en-, het is -echt- van alle tijden en werd niet alleen gebruikt bij en om in het artikel genoemde reden-en-, zie bijgevoegde link, waarin de scribent ook niet zou opvallen, omdat volgens mij zijn eigennaam met een H…….. begint ! https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_pseudoniemen

   Geliked door 1 persoon

   • Henk der Niederlànder zegt:

    Inderdaad zijn er enige aannames hr Rookmelder maar niet eens aannames die geheel ten onrechte zouden zijn.
    D.G. is een persoon die schrijft wat zijn hart hem ingeeft.
    Een quote van dhr Van Frikschoten aan mij indertijd over D.G. ach Henk je kunt van D.G. zeggen en denken wat je wilt maar het is een lieve en goudeerlijke persoon.
    Het was geen roddel oid waar het om ging maar om een klein onenigheidje tussen D.G. en mijm
    Zelfs zo klein dat Ik de aanleiding vergeten ben.
    Sinds die tijd lees Ik de artikelen met grote interesse en respect als D.G. ze geschreven heeft.
    En BTW D.G. valt niet onder de letter H maar hij zal nu snel gevonden zijn nu er nog maar 25 letters over zijn.
    Mvgr Henk

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Henk, nee joh, til er niet te zwaar aan, ik speelde ook niet op de persoon en lees zijn artikelen altijd met belangstelling, het was me wel duidelijk dat de scribent met dit artikel op deze wijze en manier de schijnheiligheid van het CDA, en met name C daarin, terecht bloot lag en aan de kaak stelde. Gniffelend las ik de wederom terecht huichelaars en Farizeeers, dat klopt ook, omdat ze de uit het verleden meegenomen C onterecht gebruiken. Het grote boek is niet de leidraad voor hun handel en wandel, maar wordt te pas en te onpas mis-ge-bruikt, om daarmee hun doelstellingen te bereiken en een bepaalde groep christenen aan zich te binden en vast te houden, maar gelukkig niet allemaal, zoals in de slotzin van het artikel ook bedoeld wordt !

    Like

 10. Jan Willem zegt:

  D.G. Neree nou, nou u bent aardig op de hoogte, maar de Allerhoogste een heel lelijke bijnaam geven, siert u niet. Maar goed er is nog hoop.

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   welke bijnaam geef ik “de Allerhoogste”? bedoelt u Jezus? Was Jezus niet een trol in de ogen van de Farizeeërs en schriftgeleerden?
   Misschien is het beter aan wat u de allerhoogste noemt helemaal geen naam te geven en er helemaal niet over te spreken, want alles wat daarover gezegd kan worden riekt al snel naar persoonlijke interpretatie en dus een inperking van dat wat geen inperkingen kent. Uw benaming “de allerhoogste” bijvoorbeeld. Daarmee suggereert u dat er een rangorde is van goden en riekt dus sterk naar polytheïsme, veelgodendom. Dat is het probleem. Zodra men erover spreekt beginnen de misverstanden en meningsverschillen, vanwege de menselijke inperking en afbakening van dat waar men tegelijkertijd van meent dat waar men het over heeft grenzeloos, beginloos, eindeloos etcetera is.

   Geliked door 3 people

   • D. G. Neree zegt:

    Even een tweede aanvulling:
    Het was in de tijden dat de bijbelboeken werden geschreven helemaal niet vreemd of afkeurenswaardig om pseudoniemen te gebruiken of teksten van anderen onder eigen naam te “publiceren”. Sterker nog, het was een bewijs van kunde. Er was geen drukpers en de meeste verhalen werden mondeling overgeleverd en hier en daar opgeschreven door degenen die konden schrijven, meestal leden van de priesterkaste als ik het zo mag noemen. De profeten waren dichters. De psalmen van David zijn niet allemaal door David verzonnen en de spreuken van Salomon niet allemaal door Salomon.

    Ook waren veel teksten helemaal niet bedoeld als historisch waarheidsgetrouwe teksten, maar dienden ze om een punt over te brengen of de mensen te onderrichten of te vermaken. Wij zijn nu vertrouwd met letterlijke kopieën, maar in de tijd van de bijbel en de middeleeuwen verspreidden verhalen zich met de snelheid van de menselijke benen of hooguit een paard of een kar. Vrijwel niemand kon lezen dus was men afhankelijk van verhalen die mensen vertelden op hun reizen.

    Vergeet ook niet dat men tot zo’n 150 jaar geleden nog nooit van copyright/auteursrecht had gehoord. Kunstwerken kopiëren of “in de stijl van” maken was een bewijs van beheersing van de kunst. Maar het is het CDA dat dat blijkbaar niet meer weet.

    Het toont alleen maar dat het CDA uit is op macht over de mensen en als de dood is voor andere (politieke) ideeën die aan het opkomen zijn en bereid is die tot zwijgen te brengen, net als de Romeinen de christenen tot zwijgen wilden brengen en de Schriftgeleerden Jezus en zijn aanhang.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Goed zo, DG.
    Pak ze maar aan met hun eigen woorden.
    Klopt helemaal.
    Als je ’t hebt over “de allerhoogste” , dan suggereer je ook dat er ook nog een paar zijn die daar dan onder staan, een rangorde dus.

    Like

  • BertG. zegt:

   Nou heb ik het toch 3x zitten terug lezen, maar geen bijnaam kunnen vinden.
   Of je bedoeld Trol of nep figuren.
   Dat waren het toch ook, dus dat is geen bijnaam dan.

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @D.G. Neree, de kern van uw betoog klopt want de pseudoniemen oftewel “anoniemen” die destijds de bijbel schreven bleken het juist te hebben. O.a. archeologisch onderzoek ondersteund tekens weer de historische nauwkeurigheid van de bijbel maar ook veel ander wetenschappelijk onderzoek ondersteund andere zaken uit de bijbel zoals natuur wetenschappelijk onderzoek.

   Door pseudoniemen te verbieden bereik je dus niks.

   Like

 11. Charles zegt:

  http://patternsofevidence.com
  http://truediscoveries.org/red-sea-crossing

  De bijbel onzin?….laat me niet lachen. Het onzin te denken dat allemaal vanzelf opstaan is uit een “oersoep” en evolutie bestaat niet, wel devolutie

  Like

 12. Lucie zegt:

  CDA heeft voor mij helemaal afgedaan,deze bedriegers hebben niks meer met het Christelijk geloof te maken,zij heulen met de vijand.
  Als je de islam voortrekt,zijn ze in mijn ogen gigantisch hypocriet .

  Geliked door 3 people

 13. Mary zegt:

  Haha dat hele vaticaan zal blijken een grote criminele organisatie te zijn!!!.

  Geliked door 1 persoon

 14. Rensk. zegt:

  Precies. Ik gebruik een andere dan mijn eigen naam. Niet omdat ik iets te verbergen heb, maar idd zoveel onrust krijg in mijn omgeving vanwege mijn niet politiek correcte gewenste mening. Ik heb al genoeg klappen gehad van het leven en hoef niet nog meer.. Ik heb mezelf weer terug en mijn vrolijke karakter en wil dat graag zo houden. En ik ook niet onder de knoet wil van wie dan ook.

  Geliked door 1 persoon

 15. D. G. Neree zegt:

  Ter aanvulling: Ik wil hiermee niet de mensen voor het hoofd stoten die in godsdienst troost vinden en proberen zo goed mogelijk te leven. In het Christendom/De Bijbel is veel goeds te vinden. Mijn tekst is alleen gericht tegen de politieke partij het CDA. Die mensen hebben blijkbaar niets meer met het christendom te maken, behalve wanneer het ze uitkomt. In andere gevallen verloochenen ze net makkelijk hun al lang vergeten grondbeginselen en geestelijke achtergronden.

  Geliked door 2 people

  • janzonderland zegt:

   Uw betoog en argumenten zijn in mijn ogen volledig waar, Weg met die schijnchristenen en schijndemocraten. Hun bedoelingen zijn duidelijk. Het cda wil achter mijn voordeur en in mijn privésfeer de dienst uitmaken. Smerige klootzak, die Buma c.s.

   Like

 16. Aegolius cs zegt:

  Geen beter steekhoudend schrijver dan hij die het licht heeft gezien. Niet cynisch bedoeld. We kunnen meer dan duizenden teksten schrijven tegen politiek/bestuur en/of geloof.

  Geliked door 1 persoon

 17. topsporter zegt:

  Voortreffelijk deze informatie.

  Geliked door 1 persoon

 18. theresageissler zegt:

  D. G., dit verschijnsel heeft zich door alle eeuwen heen overal ter wereld wel zó ongelofelijk vaak voorgedaan!
  Om er maar even één voorbeeld uit te lichten tamelijk dichtbij huis en uit de recente geschiedenis:
  In de jaren ’50 van de vorige Eeuw, ten tijde van de politionele acties in Nederlands-Indië lieten de militaire wapen-depots aan de vooravond van vertrek dominees en priesters aanrukken OM DE WAPENS TE ZEGENEN.
  En dan de andere dag de schaapjes in de kudde bijvoorbeeld weer doorzagen over het zoveelste van de tien geboden, “Gij zult niet doden.” Snap je?
  Maar dát moest je dan ongetwijfeld opeens weer ánders zien.
  Breek je daar nu maar verder niet het hoofd over: Laten we ons liever concentreren op het schandalige initiatief van die farizeeërs, de privacy nóg verder te willen aantasten!
  (En dat zegt nota bene iemand -ik- die nog geen moment de behoefte heeft gehad, om juist híer gebruik van te maken: Ik ben ik en kom maar op als het je niet bevalt. – Maar dat het een onvervreemdbaar recht is om daar anders in te staan, een recht, waaraan niet mag worden getornd, dat staat buiten kijf!)

  Geliked door 2 people

 19. Republikein zegt:

  Helder en bedankt.

  Geliked door 1 persoon

 20. M. zegt:

  Het zijn ook neppers neergezet om aversie op te wekken tegen christenen.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Daar heb ik het CDA niet voor nodig gehad om dat op te wekken, dat doen ze uit hun eigen al.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Dat was al duidelijk, ja….

    Like

   • BertG. zegt:

    Dus jij bent het ook met mij eens dat ze aversie opwekken bij hun medemens.
    Anders was het je niet al duidelijk geworden.

    Like

   • M. zegt:

    Misschien hieronder even lezen hoe geweldig die satansknechten zijn voor uw gezondheid daar vallen die paar christenen waar je ooit eens mee te maken had ver bij in het niet.
    Je weet wel dat goddeloze zooitje vruchteloze bomen die het voorzien hebben op u en uw medemens.
    Anders dan de christen, die nu de hele corrupte bende zichtbaar maakt waar iedereen zo hoog mee loopt, levensmoe als ze zijn.

    Like

 21. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Toen de formatie besprekingen niet meer wilden vlotten en dreigden vast te lopen, kwamen de hogere belangen van EU en N.W.O in het nauw. Dus bedacht de satinische Pinokkio snel een duivelse list.

  Hij haalde alle charmes uit de kast en vroeg de leiders van een tweetal zogenaamde christelijke partijen het C.D.A. en de C.U. om samen met het beest van de Demonen 666 aan de onderhandelingstafel plaats te nemen.

  Ooh, wat waren ze verrukt. Met een grap en een gulle lach beloofde de satanische Pinokkio ze de hemel op aarde. Ze dominees trapten erin. Ze zagen zich al als vice-premier in een nieuw kabinet. Dat zou toch wel een mooie stap in hun carrière zijn, nietwaar. Eer ze het beseften hadden ze hun ziel en zaligheid aan de ruttige satan verkocht.

  De besprekingen verliepen moeizaam. Er moesten nogal wat christelijke normen en waarden en democratische principes worden ingeleverd. Zo werd de christelijke naastenliefde opgeofferd voor grote kapitaal. Bejaarden en zij met wat minder inkomen zouden verder worden kaalgeplukt. Maar dat waren onbelangrijke detaillls voor de hypocriete farizeeërs. Een kniesoor, die daarop let. Meedoen in RUTTIG-3 vonden ze belangrijker, dan hun christelijke afkomst en democratie. En verkiezingsbeloften werden verloochend. Toen het eindelijk zover was, dat de duivelse Pinokkio zijn “vertrouwen in de toekomst” kon presenteren, moesten ze samen drie stappen achter Pinokkio blijven staan. Pinokkio nam zelf met een grote grijns op zijn smoel alle honneurs waar. Pinokkio proclameerde zijn duivelse leugens.

  In het nieuwe kabinet was er voor de farzeeërs geen plaats. Ze moesten in de Tweede Kamer blijven zitten. Per gratie Gods mochten ze een paar onbeduidende pionnen aanleveren op onbelangrijke posten in RUTTIG-3. De satanische Pinokkio had in het duivelse politieke schaakspel zijn slag binnengehaald en zijn farizeeërs heel sluw op een zijspoor gerangeerd. Maar onderwijl helpen zij RUTTIG-3 wel aan een meerderheid in de kamer. En zo heeft de duivel zijn heerschappij weer eens bevestigd.

  Zij, die met satan scheep gaan, moeten met hem over. Ze verkopen hun ziel en zaligheid voor mooie praatjes, doch mogen slechts het onderspit delven.

  En wij, wij zitten met de gebakken peren bij de aangebrande koffie. De uitslag van de verkiezingen werd geen recht gedaan. De grote winnaar en tweede grootste partij werd met een satanisch cordon sanitair buitenspel gezet.

  Satan is nu de onbetwiste alleenheerser. Wij hebben het nakijken. Gaan we hier nog wat aan doen, of laten we het gebeuren. Laten we onze stem horen en laten we satan een poepje ruiken. Gaan we satan mores leren en geven we hem van katoen, of laten we onze stem teloor gaan. Hebben we ruggegraat en principes. Zijn we bereid de barricaden op te gaan en het land plat te gooien, of druipen wij af als sadduceeërs. ??????????

  Geliked door 2 people

 22. Wachteres zegt:

  In de begintijd van het Christendom zou het CDA zijn broeders verraden hebben aan de Romeinen, enkel en alleen om zijn eigen hachje te redden.

  Jezus wist wel raad met dit soort figuren: Adderengebroed en witgepleisterde graven noemde hij hen.

  Hypocriet is nog veel te mild.

  Like

 23. Peacepipe zegt:

  Religie maakt meer kapot dan je lief is!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s