Overheid die jaagt op nep-nieuws is een gevaar voor de persvrijheid

Screenshot_168

Minister Ollengren (D66).

(Door: Roderick Veelo)

Het gaat dan toch gebeuren. Brussel zet de aanval in op nep-nieuws. De Europese Commissie heeft een groep van 39 experts samengesteld die inlichtingen en bestrijdingsmiddelen gaan aanleveren, opdat Brussel bij machte is iedere hoax onschadelijk te maken.

Wat de invloed en de schade van nep-nieuws is weet niemand, maar politici dichten het grote krachten toe. Het verhaal dat nep-nieuwsberichten vanuit Rusland de presidentsverkiezingen in Amerika beïnvloed hebben is bij u bekend. Of – en in welk mate – er sprake is geweest van invloed weten we niet. Uitspraken over de impact van nep-berichten zijn namelijk een slag in de lucht.

Een groot onderzoek onder Amerikaanse kiezers zou uitkomst kunnen bieden. Ik suggereer de volgende vragen: is tijdens de verkiezingscampagne uw voorkeur voor een kandidaat veranderd? En door welke gebeurtenis(sen) is dat wel of juist niet gebeurd?

Lees verder>>>
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, cultuurrelativisme, D66, democratie, Europa, EUSSR, hersenspoeling, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Persvrijheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Overheid die jaagt op nep-nieuws is een gevaar voor de persvrijheid

 1. Flo zegt:

  Ze graven d’r eigen graf

  Like

 2. Patriot 2.0 zegt:

  Wie bepaalt wat nep nieuws is, en wat zijn de criteria die gehanteerd gaan worden ?. TRANSPARANTIE GRAAG.

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  Nog nooit is het gevaar voor het vrije woord zo groot geweest.

  Nep nieuws is ALLES wat tegen de gevestigde orde is.
  Het maakt geen bal uit of het Russen, Chinezen of gewoon dwarse Nederlanders zijn. feit is dat de EU onwelgevallig nieuws wil aanpakken, nu bij monde van Russische inmenging, wat natuurlijk kolder is.
  Ante EU, anti islam, kritisch op de klimaat leugen, migratie.
  De EU gaat bepalen hoe u hiermee om moet gaan en wat u MOET geloven dat het beste voor u is.

  Reeds nu zijn de zoekresultaten van Google en consorten aangepast.

  Vrije meningen internet worden al aangepakt. Op meningen op Twitter worden hordes nep-Twitteraars losgelaten die er een complete flauwekul van maken waardoor de burger afhaakt.
  Fora zonder moderatie op plaatsing van stukken en reacties worden door nep-personen lastig gevallen welke als enig doel hebben discussies onmogelijk te maken.
  Mooi voorbeeld is TPO waar nep-personen reacties plaatsen met als enig doel te zieken en af te kraken. Maar ook andere sites met onwelgevallig nieuws of andere meningen worden door deze nep personen lastig gevallen. (ik ben blij dat heer Bron wel controleert.)

  Censuur waar de EU landen van beschuldigd passen ze zelf toe.

  Joseph Goebbels herleeft!

  “Wanneer je een grote leugen vertelt en deze vaak genoeg herhaalt, dan zullen de mensen hem uiteindelijk geloven. Je kunt de leugen net zolang in stand houden zolang de staat het lukt om de mensen van de politieke, economische en militaire consequenties af te schermen. Daarom is het van levensbelang voor de staat om al zijn macht in te zetten voor de onderdrukking van afwijkende meningen. De waarheid is de doodsvijand van de leugen, en daarom is de waarheid de grootste vijand van de staat.”

  Joseph Goebbels, minister van Volksvoorlichting en Propaganda en uiteindelijk de laatste rijkskanselier van nazi-Duitsland.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Volgens de meeste theologen heeft de mens een vrije wil, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij God…………….en de Europese Commissie, (voor al uw vragen over ons (nood)lot.)

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  In Duitsland zijn ze al flink gevorderd in het verwijderen van “NEPNIEUWS”.
  Met linkse min. Hansworst Maas en zijn roodharige DDR verklikster Kahane.
  Hitler en alle andere vooral linkse dictators hadden dat ook al heel vroeg in de gaten.
  Het gaat weer die kant op.
  Overigens geloof ik ook niks van dei russische invloed op de amerikaanse of ned. of eu verkiezingen.
  Maar het klinkt zo interessant.

  Like

 6. Jean zegt:

  In plaats van de hele parasiterende EU bende leeglopers de EXIT te wijzen nemen ze er nog 39 extra parasiterende leeglopers erbij, het kan blijkbaar niet op, het gezegde is een waarheid als een koe nl. “misdaad loont”.
  “De waarheid” doet die parasiterende EU bende enorm pijn dus moet “de waarheid” bestreden worden met alle middelen want anders komen de postjes in gevaar.
  Burgers in Europa “”””wakker worden”””.

  Like

 7. monalisa64597182 zegt:

  Dan kunnen ze meteen deze man oppakken de heer Andreas_Toinfen deze verkondigt al jaren nepnieuws op de telegraaf en de telegraaf laat dat toe

  Like

 8. monalisa64597182 zegt:

  Wat is persvrijheid nog als je wat schrijft en je maakt het te bond dan krijg je een ban.👮‍♂️👮🏻‍♀️ De politie gaat straks meekijken.???

  Like

 9. Jan zegt:

  In Amerika geeft Trump de Fake News Awards uitgereikt

  https://gop.com/the-highly-anticipated-2017-fake-news-awards/

  Like

 10. Jan zegt:

  Weldra ook in Nederland

  Like

 11. paulzwueste zegt:

  Dat wijf moet nodig direct terug naar Zweden om zich daar groepsgewijze te laten uitwonen door haar geliefde “vluchtelingen”…. om daarna in ’n uitgeholde boomstam te peddelen naar centraal Afrika waar ze nog verder kan laten uithollen…

  Weg met dit soort levensgevaarlijke half-Zweedse import-verraders…!!!

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  Dit was te verwachten, mensen kijken minder TV, kopen geen krant meer, dus de staatspropaganda bereikt te weinig mensen.
  Wat gaan ze dan doen? Juist: andere media zwart maken en verbieden.
  Zodat over 5 jaar iedereen weer gelooft dat de criminaliteit daalt. Bijvoorbeeld.

  Like

 13. M. zegt:

  De enige reden dat ze zogenaamd fake nieuws willen aanpakken is om hun corruptie kaartenhuis omhoog te houden. Daarom loopt men hier in dezelfde lijn.

  Like

 14. M. zegt:

  Verkeerde filmpje …..excuses.

  Deze hoort er bij.

  Like

 15. Elisah zegt:

  https://gop.com/the-highly-anticipated-2017-fake-news-awards/

  Fake news awards, dat die zelfvoldane ollongren die valse lijst maar eens goed bekijkt.

  Like

 16. M. zegt:

  Het enige waar de overheid op jaagt is op de waarheid.

  Like

 17. Asgard zegt:

  Prachtig dit, zweedse kutjepoep die het de burgers wel even gaat vertellen wat echt en nepnieuws is, gewoon schitterend dit hehe!, Ooit Bush.jr horen zeggen tegenJohn Kerry dat politiek voeren ontzettend lastig is geworden omdat de burger vandaag de dag alle kennis van Internet afhaald, m.a.w we kunnen het volk niet meer voorliegen en bedriegen, video is nergens meer te vinden op het onternet , althans mij lukt het niet meer, allemaal verwijderd,..zeg dan toch al genoeg, madame kutjepoep , ik zeg gewoon optyfen met je Volvo naar je eigen land waar massale verkrachtingen vandaag de orde van de dag zijn,..achterlijke koekoek.

  Like

 18. Rensk. zegt:

  Alleen ze gaan niet weg. Niet vanzelf. Integendeel. Ze zullen zich nog vaster bijten in hun missie naar macht. Dat soort mensen zijn taai hoor in hun slechtheid. De zweedse, die ons Nederlanders gaat vertellen wat wel en niet waar is, omdat ze denkt dat wij dat zelf niet kunnen kijkt vreugdeloos de wereld in. Als je wraak voelt dan moet je daar naar kijken. Naar dat vreugdeloze gezicht van deze dame. Ziet er ook erg ongezond uit. Zou ze fastfood eten en blikken cola? Samen met haar pot.

  Like

 19. Bas zegt:

  39 Experts dus ! Experts die van zichzelf bij de tijd zijn dus ! Experts die ons allen de maat gaan nemen om te bepalen welk berichten goed voor ons zijn, en welke niet. En dan ook nog de kosten van salaris etc. om al die onzin te onderzoeken. Idioot allemaal !

  Like

  • hendrikush zegt:

   Benieuwd hoe dat toegaat in die commissie. Met 39 mensen beslissen of iets “nep”
   danwel toelaatbaar is? Dat worden onwerkbare kool-en-geit beslissingen waar niemand verantwoordelijkheid voor wil dragen. Bezigheidstherapie voor bureaucraten.
   En een mooie markt voor nieuwe ondergrondse internetfora.
   Versleutelen via een kwantum-computer en niemand kan er iets van maken.

   Like

 20. Wolf zegt:

  Ik haat dat ROTWIJF!

  Like

 21. Jan zegt:

  Om 18.00 uur was er nep-nieuws bij de NPO over de ‘government shutdown’ in Amerika. Glashard werd beweerd dat dit was omdat men het niet eens kon worden over de begroting, terwijl het door de Democraten als chantagemiddel gebruikt wordt tegen de Republikeinen om af te zien van hervorming van de immigratiewetten. Kortom, alle illegalen en moeten blijven, hun familieleden dienen na te komen en er dient geen eind aan te komen. Ook alle criminelen dienen te blijven.
  https://townhall.com/columnists/sheriffdavidclarke(ret)/2018/01/22/government-shutdown-n2437699

  Wordt de NPO nu aangepakt en op zwart gezet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s