Jihad is uw vriend

Screenshot_180

(Door: Ton Nijhof)

“Gebruik ook geen termen waarvan het publiek weinig of geen kennis heeft of die gemakkelijk verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd. In het geval dat deze niet kunnen worden vermeden, verduidelijk dat dan. Het woord ´jihad´ bijvoorbeeld wordt vaak verkeerd vertaald als ´heilige oorlog´ en verbonden met begrippen als verkeerd, gevaarlijk, sinister, enz”.

“Hoewel sommige militante groepen de term op die manier gebruiken, heeft het concept een totaal andere connotatie voor mainstream moslims. Evenzo is de Arabische uitdrukking ‘Allahu Akbar’, die kan worden vertaald als ‘God is de grootste’, uiterst belangrijk en wordt vaak gebruikt door moslims. Het is een herhaalde eigenschap van het islamitische gebed, maar het wordt ook gebruikt als een algemeen gejuich. In de media wordt de uitdrukking soms uitgelegd als een strijdkreet. Dit kan alle gebruiken van de uitdrukking potentieel verdacht of bedreigend maken”.

Aan het woord in bovenstaande frase is niet de lokale imam in uw dorp of stad – waar staan die haathutten tegenwoordig al niet – maar een gezelschap zelfbenoemde specialisten van de Europese Unie. Met ‘specialisten’ worden overigens niet doorgewinterde kenners van de islam bedoeld, maar het betreft hier – journalistieke – specialisten in het onderscheiden van ‘nep-nieuws’. De tekst is namelijk afkomstig van een stel goedwillende linksmensen die een ‘sterk verbeterde nog betere wereld’ op het oog hebben dan de wereld die u zichzelf en uw naasten wenst. Het betreft de groep ‘Terra’: een door de EU gesponsord samenwerkingsverband tussen een aantal organisaties, waaronder Quilliam, met als missie:

“To create a Network of Associations of Victims of Terrorism or other organisations with a special focus on supporting victims of terrorism”.
(vertaling: “Om een netwerk van verenigingen van slachtoffers van terrorisme of andere organisaties op te zetten met een speciale focus op het ondersteunen van slachtoffers van terrorisme”.)

De woorden ‘jihad’ en ‘Allahu Akbar’ vallen uiteraard op, vooral vanwege de negatieve connotatie die deze hebben gekregen na de talloze aanslagen op onschuldigen in het Westen. Vrijwel alle aanslagen in het Westen kunnen tegenwoordig toegeschreven worden aan islamitische inspiratie. Dat is geen nep-nieuws overigens, maar een feit. In 2017 werden wereldwijd maar liefst 1134 terroristische aanslagen door islamieten geregistreerd en 7656 dodelijke slachtoffers. Staat gewoon op het internet, kan iedereen overal vinden en zelf controleren op feitelijke juistheid.

Jihad

Jihad (Arabisch: جهاد, djihād) is een begrip uit de islam. Het komt van de Arabische woordstam jhd, dat ‘streven’ betekent. Jihad betekent letterlijk ‘een inspanning gericht op het realiseren van een bepaald doel’. Er wordt wel een onderscheid gemaakt in ‘grote’ en ‘kleine’ jihad, waarbij de grote jihad refereert aan de innerlijke strijd tegen verleiding en eigendunk. Voorbeelden daarvan zijn het vasten tijdens de Ramadan en het trouw verrichten van de gebeden. ‘Het bereiken van een bepaald doel’ kunnen we mild opvatten als het beoogde ‘doel’ een vreedzaam karakter heeft. Bijvoorbeeld wanneer het islamitische Saoedi-Arabië of Egypte een jihad ontketenen teneinde apothekers uit Aleppo een veilig onderkomen te bieden. Dat is echter, voor zover mij bekend, niet het geval en ook nooit geweest.  In Saoedi-Arabië worden wekelijks wel de meest wrede lijfstraffen conform de meest oorspronkelijke interpretatie van de islam ten uitvoer gebracht en Egypte bracht Mohamed Atta voort, wiens jihad twee hoge gebouwen in New York (VS) liet instorten. Dat fraaie stukje jihad leverde bijna 3.000 dodelijke slachtoffers op en als ik mij wel herinner was de vreugde in islamitische landen massaal. Ook in Ede was de juichende meute niet van de straat te slaan.

Maar dat is het dus allemaal NIET volgens de groep Terra, die namens de EU de ‘vrije en onafhankelijke pers’ van richtlijnen gaat voorzien zoals bovenstaande. Hoor ik daar de laarzen stampen? Zie ik in de verte banieren van onheil?

Ja. Het is de EU…

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Jihad is uw vriend

 1. Statler & Waldorf zegt:

  2017
  2035 aanslagen.
  15.700 doden.

  Volgens:

  https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=2017

  Geliked door 1 persoon

 2. Charles Martel zegt:

  Europa staat andermaal voor een nieuwe fascistische invasie die ons definitief van onze vrijheid zal beroven, een nieuwe inquisitie is op komst, en er zullen maar weinig “intellecturelen” zijn die hun moind zullenn openen. Zoals in 1933 zal de stemming omslaan in minder dan enkele weken.

  Geliked door 2 people

 3. Aegolius cs zegt:

  U beschrijft het onderstaande uitstekend in uw artikel :

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Antropologie

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Die foto, die open bek met die tong.
  Ik moest opeens aan deze figuur denken. Die heeft ook zo’n tong:

  Geliked door 1 persoon

 5. jroam zegt:

  De jihad is niks meer dan een vrijbrief om zich achterlijk te gedragen.
  Ik ben altijd “stoer” geweest, als stoer zijnde doe je geen zwakkere kwaad. The Fonz, Fonzie uit de tv serie Happy Days. Stoer met respect.
  Horst Schimanski, als je een rolmodel nodig hebt.
  Het probleem van veelal niet westerse lui, is dat ze van zichzelf niks hebben.
  Ga maar na; iemand verkrachten doe je als normaal mens niet en van kinderen blijf je helemaal af!
  Islamietjes verkrachten niet alleen kinderen, het zijn er altijd meer!
  Dus sta stil bij het volgende:
  Een idioot loopt met het idee een kind te verkrachten, dan is er niet een van die islamitische beweging die dat tegenhoud.
  Sterker nog, ze zijn niet eens instaat zichzelf te controleren.
  De jihad wordt gevolgd omdat men te achterlijk is of te laf is om er afstand van te doen.
  In beide gevallen geeft het aan dat leven met zulke figuren in de samenleving nooit zal lukken.

  Like

 6. Thom zegt:

  De groep Terra? Ik dacht dat Aboe Talib An die in Rotterdam met een burgemeestersketting rondloopt aan het woord was.

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  De EU voor uw broodnodige “rust in vrede”

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Ik had Rutte bijna niet herkend op die openingsfoto I

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s