Europees Parlement: Pensioenfonds zal failliet gaan

Screenshot_222

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Het in het jaar 2009 besloten pensioenfonds van het Europees Parlement zal uiterlijk in het jaar 2026 failliet gaan. Dan moeten de EU-belastingbetalers ervoor garant staan.

Contra magazine

Zoals de secretaris-generaal van het Europees Parlement, Klaus Welle, in een interne commentaar voor de begrotingscontrolecommissie meedeelde, heeft het voormalige pensioenfonds van de EU-parlementariërs een financieel gat van minstens € 326 miljoen. Dat betekent: ook onder de beste omstandigheden – dus met een jaarlijkse opbrengst van een uiterst onwaarschijnlijke 5% – is er vanaf 2026 geen geld meer. Bij een opbrengst van 2% per jaar reiken de middelen zelfs nog maar tot het jaar 2024.

Volgens de “Bild-Zeitung”, die hierover bericht, bezat het in het jaar 2009 ingestelde fonds eind 2016 weliswaar een vermogen van € 146,4 miljoen, de aanspraken van de voormalige EU-parlementariërs op hun pensioen bedroegen echter € 472,6 miljoen. De lopende jaarlijkse uitbetalingen bedragen € 20,3 miljoen.

In totaal, aldus het bericht, hebben meer dan 700 (ex-) parlementariërs aanspraak op betalingen uit het pensioenfonds en tot eind 2022 zullen minstens 145 van hen met pensioen gaan. Maar als er geen geld meer is, zullen de EU-belastingbetalers hiervoor moeten opkomen.

Omdat de Europarlementariërs oorspronkelijk geen pensioen kregen, werd het pensioenfonds in het jaar 1990 opgericht. Toen daarna in het jaar 2009 de EU-afgevaardigden-status werd ingevoerd, volgens welk de parlementariërs uniforme salarissen en een bijdragevrij pensioen uit de begroting van het Europees Parlement (die ook door de EU-belastingbetalers betaald moet worden) kregen, werd het pensioenfonds gesloten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, establishment, Europees Parlement, EUSSR, Graaien, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Europees Parlement: Pensioenfonds zal failliet gaan

 1. BertG. zegt:

  Wat is het verschil dan, elke belasting betaler, betaald al alles voor wat daar gebeurt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  Ik heb geen medelijden met die EU personeel.
  Dikke bult eigen schuld. Ze hebben hun zakken al meer dan genoeg gevuld met ons belastinggeld. Dus nu krijgen ze een koekje van eigen deeg. Net goed !!!
  Ze hebben destijds onze pensioenfondsen kapotgemaakt. Daardoor zitten wij nu met onvoldoende AOW en pensioeninkomen.

  Like

  • Hendrik zegt:

   Je gelooft toch zelf niet dat ze geen geld gaan krijgen, die gaan wij heus wel weer betalen, linksom of rechtsom. Zij krijgen hun onverdiende loon echt wel, maak je geen zorgen.

   Geliked door 2 people

   • Oeps48 zegt:

    @ Hendrik (22 januari 2018 om 21:19)
    Dames en Heren.
    Ik vrees, dat Hendrik gelijk heeft. Daarom is het de hoogste tijd om uit de EU te stappen.
    NEXIT, NEXIT, NEXIT !!!

    Geliked door 1 persoon

 3. Patriot 2.0 zegt:

  Daar gaan onze pensioen-miljarden: naar het gat van Europa. Halt!!!!!

  Geliked door 2 people

  • boorzalf zegt:

   1200 miljard euro daar zitten de EU idioten op te azen. En wij maar langer door werken tot de dood, zodat de EU elite de pensioenen niet hoeft uit te betalen.

   Like

   • Rookmelder zegt:

    @Boorzalf, sterker nog, volgens het CBS en CPB van sept. 2017 is het inmiddels zelfs 1649 miljard !! Wereldwijd gezien het grootste pensioenfonds naar bbp norm.

    Like

 4. Dat komt omdat ze daar geen 1064 euro per maand als pensioen krijgen zoals andere nette mensen, die trouwens altijd braaf de hele teringzooi betaald hebben, maar 1064 euro per dag. Plus eventuele aanwezigheidspremie als ze nog ergens een lintje moeten knippen of een stagiaire of ander dansjongetje moeten doen.

  Nooit in de geschiedenis van de mensheid kwamen zoveel brave volkeren zoveel touw, wurgkoordjes en valbijlen tekort.

  [Redactie: Mevrouw Kassa beschouwt dit als fekenieuws dus doe effe zwarte balkjes zetten als ’t te dol wordt voordat ik vannacht door de ME uit de vodden wordt gesleurd]

  Geliked door 3 people

 5. Wachteres zegt:

  Was ons pensioengeld niet overgeheveld naar de EU? Nou dan ….

  Geliked door 4 people

  • boorzalf zegt:

   Daar wil de EU naar toe, een Europese pensioen pot.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    “Samen zullen we alles delen”. Ja, en als je dan de financiele toestand van Frankrijk ziet, dan weet je het wel. Frankrijk hoeft zich niet aan de spelregels te houden.
    En Polen, Hongarije? Ja, dan komen die malloten met een artikel 7 procedure aan zetten. En als je dan beseft dat hetgeen Polen aan het doen is wat betreft Trias Politica etc niet anders is dan wat in Duitsland allang gebeurt…
    Tijd om het torentje van Rutte te bestormen…

    Like

   • monalisa64597182 zegt:

    Boorzalf zal het nog een keer schrijven de EU wil voor u 750 euro de man aan pensioen arm of rijk geven, hier zit u AOW bij dus een echtpaar gaat 1500 euro ontvangen dit schrijf ik al jaren dus de vetpot die u nu misschien ontvangt?? word dus gekort dat wil de EU met u.

    Like

 6. Tistochwat zegt:

  heeft het voormalige pensioenfonds van de EU-parlementariërs een financieel gat van minstens € 326 miljoen

  Is dat MIJN probleem?!

  Laat die parasieten maar 3/4 van wat ze zichzelf elke maand toebedelen, in een ouwe kous stoppen als ‘pensioen voor later’.
  Dan hebben ze nog steeds véél meer pensioen dan wij ooit zullen krijgen.

  Geliked door 2 people

 7. Thoth zegt:

  Ik wil geen Europees Parlement en ik wil zeker niet hun pensioen gaan betalen.

  Fuck it.

  Geliked door 4 people

 8. Rensk. zegt:

  Ik weet nog steeds niet het hele fijne van wat er nu heel precies tot in detail met onze pensioenen is gebeurd. Degenen die hun handtekening eronder hebben gezet ook niet. Maar veel vertrouwen heb ik er niet in. Die gasten van de West-Europese regeringen enEU smijten met het geld van anderen.

  Like

 9. NExit is de enige remedie om daar niet ook nog aan mee te moeten betalen. Nog los van wat er dankzij Europees wanbeleid aan de grenzen en Europese quota aan geluks- en geldzoekers nog als cumulerende kostenposten mee komt liften. Het Pond kon wel eens rap in waarde gaan stijgen.

  Like

 10. Petra DeBoer zegt:

  Nexit

  Like

 11. Onno zegt:

  Allen in (of sluipend uit op) machtsposities, om te beginnen in openbare dienst en bestuur, proactief (!) testen op psychopathie. Anders is het (met ‘pure evil’ aan de stuurknuppel) dweilen met de kraan open!

  Like

 12. Piet Karbiet. zegt:

  Onlangs zijn die pensioenen verhoogd met 13%, meen ik. De dekkingsgraad van hun pensioenpot is maar 33%. De pensioenen in Nederland worden al 10 jaar niet geindexeerd want de dekkingsraad is “maar” 105%. Knettergek. Some animals are more equal …

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Met dergelijke gegevens moet enig EU-lid een surseance/conservatoir en/of faillissementaanvraag indienen. Bij wie? Diezelfde die de regels bepalen.

  Wat had Brexit/Engeland gelijk!

  Like

 14. Rookmelder zegt:

  What’s new ? En wie zal dat betalen ? U, jij en ik !
  Die hele nare EU-club, hetzelfde als de socialisten, veel tamtam, grote feestjes, ballonnen, slingers en confetti, maar een ander laten betalen !

  Like

 15. Scarlatti Bombatti zegt:

  De pensioenen zijn allang overgeheveld naar de #EU door die Knettergekke Jette Kleinsma heet dat kreng toch? Iedereen kent of zou moeten kennen toch de videos die over onze pensioenroof gaan ‘Zwarte Zwanen 1,2,3,4,5….’ google er anders nog maar eens na….
  En reken maar dat de ‘beheerders v ONZE pensioenen’ hun zakken al lang gevuld hebben en meer dan dat… veilig gesteld hebben…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s