De ‘Gewone man’ als voorbeeld voor het land

Screenshot_254

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Politieke partijen zijn er blijkbaar inééns ook voor ons, de ‘gewone man’… Goh zeg, daar heb ik op een enkeling na nog nooit ook maar iéts van gemerkt. Sterker nog, zij kunnen u en mij – als gewone mensen – niet eens omschrijven als zij het over ons hebben. Dat komt omdat zij zowel fysiek als emotioneel mijlenver van ons vandaan staan, lees; zich mijlenver boven ons verheven voelen. Zij zijn ook helemaal niet in u en mij geïnteresseerd. Uw- en mijn stèm echter… dat is iets anders. Niet dat die gehoord wordt, maar wèl geteld (!), via het stembiljet wel te verstaan. En dan nòg geloof en vertrouw ik de laatste verkiezingsuitslag net zover als dat ik meneer Rutte kan zien. Voor geen meter dus.

Huisdieren en huishoudgeld

Als u van dieren houdt, heeft u vast een paar dieren (al dan niet uit een asiel) in uw huis opgenomen die u als volledig gezinslid en trouw levensmaatje beschouwt. Het verantwoord opnemen van (meerdere) dieren heeft echter alles te maken met uw financiële situatie en uw verantwoordelijkheidsgevoel. U kunt tenslotte niet de gehele dierenwereld redden als u het voer of eventuele dierenarts bezoeken niet kunt bekostigen en u hen, daardoor, geen goed leven kunt bieden. U neemt er, als u dat ook maar een béétje verstandig en realistisch beoordeelt, in ieder geval niet nòg meer van in huis als u dat niet kunt bekostigen. Hetzelfde geldt voor zieke en valse dieren. Die moeten uit hun lijden verlost worden of bij valsheid worden afgemaakt, omdat ze een gevaar voor u en voor anderen vormen.

Hoe anders werkt dit met de ‘hoogopgeleide/hoogbegaafde’ politici. Die lijken geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel en inzicht, laat staan visie te hebben als het om asielbeleid gaat van ‘vluchtelingen’ en asielzoekers. En dat komt omdat het 1- nooit hun eigen geld is dat zij uitgeven en 2 – omdat ze nooit nagedacht hebben over eventuele gevolgen en regelgeving t.a.v. eventuele (helaas vele) vals gebleken ‘nieuwkomers’. Enkele reis terug dus voor dergelijke ‘gasten’ en ga niet via de gevangenis, want het is geen monopoly-spel. Naast dat politici op/van uw belastinggeld leven/parasiteren, gooien ze het ook nog eens volledig ondoordacht en onverantwoord over de balk. Het is tenslotte gemakkelijk geld uitgeven als het niet úw geld betreft. Als ú van úw huishoudgeld teveel uitgeeft, is dat uw eigen verantwoordelijkheid en eigen schuld als u daardoor financieel in de problemen komt. Iedereen weet tenslotte dat u geen geld kunt uitgeven dat u niet heeft. Wat dat betreft kan de politiek nog veel leren van ‘de gewone man’ en zijn/haar huishoudboekje’! Helaas is dat met de huidig zittende, kortzichtige, narcistische NIETS-kunners een uitermate utopische gedachte. Laat staan dat zij er ook maar enig inlevingsgevoel of voorstellingsvermogen bij zouden hebben. U leest het in hun ogen, ze begrijpen het niet en het interesséért ze ook geen ruk.

Spiegelbeeld

Overigens, evenals dat ‘geniaal’ heel dicht tegen ‘gek/waanzinnig’ aanligt, ligt ‘hoogbegaafd’ (ik onderzoek menselijke en dierlijke gedragsvormen) eveneens heel dicht tegen laagbegaafdheid aan. Beide hebben grote (overeenkomstige) blinde vlekken buiten hun expertise/vakgebied (op hun ‘niveau’) en begrijpen weinig tot niéts van alles wat daarbuiten valt (gezond beredeneerd) en hebben daar ook totaal geen inlevingsgevoel bij. Het verschil is echter dat ‘hoogbegaafden’ er ingenieur, arts of politicus mee kunnen worden – met alle catastrofale fouten in besluitvorming van dien, en ‘laagbegaafden’ er hooguit lopende band medewerker of fabrieksarbeider mee kunnen worden. Dit laatste is absoluut niet neerbuigend of negatief bedoeld, maar juist belicht om het verschil aan te geven in de manier waarop vermeende ‘intelligentie’/‘de slimste?’ helaas wordt beoordeeld en ingedeeld. Ze kunnen er beiden (want aangeboren) niets aan doen, maar u zou zich kunnen afvragen waarom bepaalde mensen met een dusdanig tekort aan inzicht en inlevingsvermogen op zó’n hoog niveau en idem belangen zoveel beslissingsbevoegdheid krijgen. Gepast werk dus voor iedereen zou ik willen adviseren, zonder gevaren en risico’s voor anderen.

De eeuwige slavenpijn

Fresku was afgelopen week de side-kick bij DWDD. Naar mijn idee op het eerste gezicht een sympathieke, licht-negroïde rapper die echter al een probleem lijkt te maken over witlof (lof voor wit…?). Gelukkig legt hij in zijn tekst haarfijn uit waar het èchte probleem ligt: “Op het bord dat de donkere man voorgeschoteld krijgt, ligt witlof. Niks meer, niks minder. De tafel is gedekt met kaarsen, rode wijn, maar ook de gezichten van geliefde Nederlanders. Donkere Nederlanders die niet meer gezien worden als allochtonen. De man begint langzaam zijn bordje leeg te eten, en de witte Nederlanders die langslopen geven hemt een schouderklopje of een aai over de bol. Een donkere man die witlof eet. Integratie op z’n best zou je zeggen. Iedereen die langsloopt, is trots als een pauw. (*En dan komt het…) Maar de donkere man die voorbij komt, is iets minder trots. Hij geeft hem the what-the-fuck-are-you-doing-blik. Geliefd word je om wie je bent, niet om wat je doet. Witlof eten maakt je geen Nederlander.”

*Ik zou die laatste zinnen echter expliciet willen omdraaien. Witlof eten maakt u inderdaad geen Nederlander, maar of u geliefd wordt – of juist niet! – heeft àlles te maken met wat u doet en hoe u zich t.a.v. anderen opstelt.

Fresku vindt overigens dat wij de pijn eens moeten gaan begrijpen van de zwarte gemeenschap als het om het slavernijverleden gaat en vindt het pijnlijk dat een blanke man (een eerdere gast die week betreffende de ‘Beeldenstorm’) gezegd heeft dat sommige negroïde mensen te lui zijn om te werken. Maar dat ìs wel zo! Opsporing verzocht zit er vol mee zou ik zeggen! En daarnaast zijn er heden ten dage mensen van negroïde afkomst die vinden dat zij achterover kunnen leunen en schadevergoeding (in geld) moeten krijgen vanwege hun afkomst, lees; ruim 160 jaar geleden slavernij. Deze voorbeelden laven mijns inziens wel degelijk aan luiheid om te werken. En heel eerlijk gezegd; persoonlijk begrijp ik die eeuwenoude pijn van de zwarte slavernij die zij maar wìllen blijven voelen gewoon ècht niet. Allereerst zijn ze toen door eveneens zwarte stammen gevangen genomen en verhandeld. Anderzijds zijn er eveneens miljoenen blanke slaven (en vooral slavinnen) in Afrika en de Arabische landen verhandeld, mishandeld en verkracht. Dáár hoort u echter (zowel negroïde als blank!) nóóit iemand over, want dàt was in een andere tijd en wij leven nú! Daar draaiden die andere economieën en landen toen ook goed op, dus waar hebben we het in vredesnaam steeds over? Stoppen met die 160 jaar oude slavernijpijn dus en gewoon meedraaien en samenleven in de huidige maatschappij. Dan zult u zien dat u gewoon gewaardeerd wordt om wat u doet! WIE u bent vanwege uw uiterlijk of afkomst doet er namelijk
h e l e m a a l   niéts toe.

Het niet meer over die (!) slaventijd willen hebben en Zwarte Piet daar los van kunnen/willen zien, wordt echter door bepaalde mensen/groepen (waaronder Silvana met haar BIJ1) graag gezien en aangegrepen als verheerlijking van racisme. Met welk doel is mij totaal onduidelijk. Het enige wat er werkelijk gebeurt, is dat de gemeenschap hiermee juist UIT1 gedreven wordt i.p.v. samengebracht. Hoezo moet begrip overigens altijd van één zijde komen?

Racisme is haat gebaseerd op huidskleur en afkomst waarop alleen de blanke mens het ‘alleenrecht’ lijkt te hebben…? Een verschijnsel dat totaal onnodig (èn gevaarlijk) wordt aangewakkerd door ‘politieke’ partijen als DENK, NIDA en BIJ1. Racisme? Wat een hartverwarmende, spontane, positieve en energieke vrouw is Romana Vrede! Zij komt namelijk op de juiste (!) manier op voor minderbedeelden en de zwaksten in de samenleving. Maar zij heeft dan ook een héél andere levenservaring die haar heeft gevormd tot wat ze nu is en doet. Een vrouw naar mijn hart!

Nederlanders?

De Turkse gemeenschap in Almelo
(7000 mensen) vraagt zich overigens af wat zij nog meer moet doen om te integreren… Ik zou zeggen, begin eens met – als hier geboren ‘Turken’ onder elkaar – in het openbaar Nederlands te spreken! Dàt heet nou respect hebben! En kap eens met die bedroevende Turkse vlaggen parades. U voelt zich toch Nederlander? Of toch niet…?

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, Hypocrisie, Nederland. Bookmark de permalink .

20 reacties op De ‘Gewone man’ als voorbeeld voor het land

 1. monalisa64597182 zegt:

  En nu met 17 miljoen naar den haag?? Het blijft een droom Nederland kan klagen wat ze willen Nederland heeft een hoop ezels anders hadden ze met de laatse verkiezing anders gestemd. Proost.🍷🍷

  Geliked door 2 people

 2. Stef zegt:

  Fantastisch verwoord Hr.Schilder. Wat een rijkdom van inzicht in tegenstelling tot het armentierige NPO gepruil.

  Geliked door 1 persoon

 3. theresageissler zegt:

  Tja, wat bepaalde gevoelige zielen óók wel extra kan inspireren: Over de zwarte slavernij is veel geschreven, hè; fictie, wel te verstaan, of minstens geromantiseerd:
  De Negerhut van Oom Tom van Harriet Beecher-Stowe, Marijn bij de lorrendraaiers van Miep Diekmann, Roots van Alex Haley….
  Logisch, dat dat tot de verbeelding spreekt, vooral van die van de wat simpeler zielen….
  Ik ken bijvoorbeeld geen enkele vertelling, al dan niet verfilmd, over BLANKE slaven. U wel?
  Dus zul je zien, dat dat meespeelt.

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Theresageissler 24 januari 2018 om 20:45 Al diegenen die het slavernijverleden van ons land flink aandikken, reppen met geen woord over de huidige slavernij in het midden Oosten. Niet alleen de vrouw die aldaar de slaaf is van haar man, maar ook de beruchte slavenmarkten waar vrouwen en kinderen worden verhandeld als vee op een veemarkt. Ook blanke vrouwen en meisjes treft dit lot aldaar.

   Geliked door 1 persoon

 4. williaan zegt:

  Goed stukje ui het hart gegrepen.
  Lieden “zó’n hoog niveau” lijden vaak aan tunnelvisie.

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/politicologie
  From Russia with Brussels lof.
  Cum laude boerenlul.

  Geliked door 1 persoon

 6. monalisa64597182 zegt:

  De Turkse gemeenschap in Almelo (7000 mensen) vraagt zich overigens af wat zij nog meer moet doen om te integreren 1 Paspoort of het tukje of het Nederlandse, 2 minder kinder verwekken, 3 pas je aan aan de wetten van Nederland, en hou je cultuur achter je voordeur buiten de deur ben je een Nederlander zo niet terug naar land van herkomst, zoals wij ook in een ander land leven passen wij ook aan hun weten en gebruik methode. anders kan je wel terug gaan. dat heet integreren.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rookmelder zegt:

  De hr. Schilder heeft de toestand van Nederland anno 2018 perfect verwoord, uw visie over de verkiezingsuitslag deel ik volledig !

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Guardiacivil 25 januari 2018 om 00.03 Ambtenaren, breek me de bek niet open ! Om ze eens harder te laten werken werd ooit eens besloten om in de kantines een nieuwe snack toe te voegen. De zogenaamde Ambitieballen….

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Precies, maar tijdens het lezen dacht ik, waarom altijd zulke groepen onderzoeken, ze geven hiermee zelf aan dat dit een nog al zwakke groep is, kantoorwerk in duf kantoor, saai langdurig papierwerk, veel zitten. In plaats ze bijvoorbeeld een groep onderzoeken die veel aan sport doen na het werk of een bewegend beroep uitoefenen, dan zal de uitkomst ook heel anders zijn.
    Het lijkt er op dat dit onderzoek nog meer het pensioenstelsel in de ban moet doen wegens financieel beeld en de toekomst van vele grijsaards.

    Like

 8. Statler & Waldorf zegt:

  Racisme is een woord dat niet van toepassing kan zijn tussen mensen dus kan men daar elkaar ook niet van beschuldigen. Er bestaat maar één menselijk ras getuige het feit dat alle mensen op de hele wereld van welke afkomst dan ook zich onderling, vermits man en vrouw uiteraard, kunnen voortplanten. Aziatische, arische, negroîde enz enz. zijn slechts varianten maar geen verschillende rassen.

  Het voortplanten is biologisch voorbehouden binnen één ras.
  Onderling kunnen levende wezens zich slechts voortplanten binnen hun ras. Neem een hond, deze kan zich binnen de soort, in dit geval het hondenras, alleen voortplanten met een wezen van het hondenras. Voor katachtigen, hoefdieren, vogels, vissen en noem alle rassen maar op is bovenstaande van toepassing.

  Verschillende rassen kunnen zich dus niet voortplanten onderling. Een kat kan men niet mixen met een hond, Een giraffe niet met een vis, een tijger niet met een olifant, enz, enz.
  Moeder natuur laat dat genetisch niet toe. Slechts bij de ondersoorten is dit soms mogelijk maar deze behoren dan altijd tot hetzelfde ras.

  Gekscherend zou een mens slechts van racisme kunnen worden beticht wanneer hij of zij een dier(soort) zou beledigen op basis van de raskenmerken van het daartoe behorende ras. Neem een kikker die een giraffe zou beledigen op basis van zijn lange nek. Dat is racisme omdat het hier om twee rassen gaat.
  Binnen één ras, het menselijk ras in dit geval, is racisme dus schier onmogelijk. Het kan gewoonweg niet zonder daarmee je eigen ras te beledigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s