De Protocollen van de Wijzen van Sion

Screenshot_248

(Door: “Driek”)

Dit veelbesproken boek stamt uit het jaar 1905. Een Russische professor, Sergei Aleksandrovich Nilus (1881 – 1948), publiceert in dat jaar de Protocollen van de Wijzen van Sion, uitvoeriger omschreven als de ‘Protocollen van de samenkomsten der Wijze Ouderlingen van Sion’. Deze Wijzen zouden de driehonderd hooggeplaatste Joden zijn, die uit alle delen der wereld te samen plegen te komen om de plannen ter verovering van de wereldmacht te ontwerpen. Professor Nilus zou op nimmer verklaarde wijze in de gelegenheid zijn geweest de notulen der geheime vergaderingen aan de wereldopinie voor te leggen.

De echtheid van deze geschriften wordt op goede gronden ontkend. Professor Nilus vermeldt noch de bron, die hem in staat stelt de verslagen te publiceren, noch noemt hij slechts één der namen van de driehonderd samenzweerders, noch de plaatsen van samenkomst. Het blijft onopgehelderd en het zijn juist deze dingen die de mogelijkheid tot onderzoek zouden scheppen.

De protocollen zijn boeiende en goed geschreven opstellen welke ten tijde der Eerste Russische Revolutie aan de fantasie van den schrijver zijn ontsproten. Waren zij meer dan fantasie en mochten zij aanspraak maken op authenticiteit, dan was beantwoording dezer eenvoudige vragen niet achterwege gebleven. Overigens, hoe kunnen bijeenkomsten van driehonderd vooraanstaande, uit vele landen samengestroomde Joden geheim blijven?  Desalniettemin is deze grootse fantasie een kolfje naar de hand der antisemieten en Nationaal  Socialisten, die de echtheid volhouden op grond van het feit dat de in de documenten ontvouwde en aan de Joden toegeschreven plannen, door de feiten zouden zijn bewaarheid. Om dit aan te tonen wordt een beroep gedaan op de in vele der protocollen uitgesproken  stelling, dat het geld “geheel in handen der Joden zoude zijn, waardoor er een ‘Wereld – Economische’ crisis veroorzaakt zal worden. Alle staten in de wereld zouden dan tot de schuldenaren der Joden worden gemaakt”.

Volgens de antisemieten is dit alreeds uitgekomen en daarmede zou de echtheid der stukken vast staan. Wie de feiten onderzoekt, weet dat er natuurlijk rijke Joden bestaan, doch dat al het goud en geld nimmer geheel – en evenmin voor een belangrijk gedeelte – in Joodsche handen is geweest. Wereld Economische crises zijn zowel vóór en na 1905 een met het kapitalisme samenhangend verschijnsel.

De staten in dezer wereld zijn geenszins de schuldenaren van de Joden, die wel betere beleggingen kunnen vinden. Waren de protocollen echt, dan zouden de Ouderlingen van Sion, wetende dat de Joden in ieder land niet meer dan een onbetekenende fractie der bevolking uitmaken, in werkelijkheid domme idioten zijn, die de werkelijke verhoudingen volkomen uit het oog verliezen.

Het geschrift, dat aan den ‘Wijze Mannen van Sion’ wordt toegeschreven, gelijkt in al zijn methoden en doelstellingen op de Nationaal Socialistische leer, zowel zijn praktijk, zijn optreden, zijn wezen, zijn innerlijk en uiterlijk. Het is van geen belang te onderzoeken of Adolf Hitler uit de fantasieën van professor Nilus lering heeft getrokken en ze ten voorbeeld heeft genomen. Belangrijker is vast te stellen dat hetgeen de Jood wordt toegemeten als bewijs van zijn verdorvenheid en misdadige methoden precies overeenkomt met de theorie en praktijk van het Nationaal Socialisme.

Vanuit Europa waaide het antisemitisme, zoals de Protocollen van de Wijzen van Sion en Mein Kampf, over naar de moslimwereld. Deze geschriften verergerden het conflict tussen Israël en de Palestijnen. De Protocollen van de Wijzen van Sion droegen bij aan de verheviging van haatgevoelens tussen moslims en Joden in het Midden-Oosten en Europa.

In de Arabische wereld worden de Protocollen van de Wijzen van Sion steeds weer herdrukt en serieus genomen. In de Palestijnse gebieden zijn ze wijdverbreid. Jonge zelfmoordterroristen van Hamas of de Islamitische Jihad dragen vaak een exemplaar van de protocollen bij zich als ze zichzelf opblazen.

Er zijn 23 protocollen welke ik hier niet ga vermelden. Dat wordt een boekwerk. Doch ik neem aan dat de spitse lezer van “E.J. Bron” ze wel op internet kan vinden.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

(Enkele gegevens in dit artikel heb ik ontleend aan het boek van Mr. H.W.J. Sannes, ‘Onze Joden en Duitslands greep naar de Wereldmacht’. Holland. Uitgeversmaatschappij te Amsterdam, 1946)

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Historie, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Protocollen van de Wijzen van Sion

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Met dank aan Driek

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  DE PROTOCOLLEN VAN DE WIJZEN VAN SION
  (Nederlandse vertaling uit 1933)

  Klik om toegang te krijgen tot protocollen.pdf

  Het Christendom omver werpen omstreeks 1897? Ik kan me er wat bij voorstellen gezien het voormalig standpunt van het Vaticaan/Christelijken de Joden verantwoordelijk achtte voor hun Christusmoord.

  Bij overlevering gaat veel verloren of wordt toegevoegd. Lees https://ejbron.wordpress.com/2018/01/24/god-wat-wie-waar/

  Vooralsnog houd ik het op ‘n “toevallige” tijdgewricht ontwikkeling:

  De familie Rothschild bezit 5x zoveel als de 8 rijkste mensen ter wereld samen
  https://jdreport.com/de-familie-rothschild-bezit-5x-zoveel-als-de-8-rijkste-mensen-ter-wereld-samen/

  En volgens een ander blog, dat volgen mij echt ontspoort:

  Wanneer het geschatte vermogen $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie “De Rothschild” onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere wereldburger 70 miljoen dollar ontvangen.

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/11/voor-iedereen-op-aarde-70-miljoen-als-rothschild-zijn-vermogen-deelt/

  Like

  • ShimonEliezer zegt:

   Mijn hemel….Oxfam Novib…zo’n foute organisatie. Doe daar eens onderzoek naar. Lees eens P.Siebelt “Modus Operandus” daarover.
   Voor de “Protocollen”: Prof. K.Smelik “De zeven levens van de Protocollen van de Wijzen van Zion” en van Mr. H.Ben-Itto “Anatomie van een vervalsing De protocollen van de wijzen van Sion”. Die louche websites spuien onzin en jij slikt het.

   Like

 3. Henk der Niederlànderï zegt:

  Ik weet het niet precies meer, maar zoals onderzoek heeft uitgewezen waren deze protocollen opgesteld door een of andere Russische afdeling van de toenmalige geheime dienst om de Joden in een kwaad dagligt te stellen om tot vervolging over te kunnen gaan.
  Ik heb een aantal jaren geleden hierover een artikel gelezen maar zoals Ik boven al aangaf weet Ik niet meer op welke site of waar dan verder ook.

  Like

 4. willie zegt:

  Dit is de schrijver van ”the protocols” https://en.wikipedia.org/wiki/Maurice_Joly , hoogst wss een illuminati

  Like

 5. hslot4 zegt:

  @ Aegolius quote : Wanneer het geschatte vermogen $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie “De Rothschild” onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere wereldburger 70 miljoen dollar ontvangen.
  Ja en dan zou het geen donder meer waard zijn 🙂 lmfao
  En iedereen maar die propagande bullshit slikken die ze op het www zien want het slikt zo lekker weg .
  Ga je maar eens in de BIS bank inlezen dan kom je dichter bij de beerput of beter gezegd zit je er meteen midden in .

  Geliked door 2 people

 6. Hoewel het bij deze “Protocollen” gaat om een fictief verslag van een vergadering van joodse leiders ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Protocollen_van_de_wijzen_van_Sion), dat in 1897 zou hebben plaatsgevonden in Bazel duikt dit schandelijke antisemitische smaadschrift steeds opnieuw op in de Arabische wereld en op allerlei antisemitische en Israël hatende sites. Al direct na de verschijning is duidelijk geworden dat het bij het geschrift om een vervalsing ging. Het gaat om het meest smerige antisemitische geschrift aller tijden. Het verhaal gaat dat joodse leiders (wijzen van Sion) bijeen zouden zijn gekomen om de christelijke maatschappij omver te werpen. Ook zouden zij plannen hebben gesmeed voor een joodse wereldheerschappij; de “Protocollen” beschrijven tot in detail hoe deze verwezenlijkt zou moeten worden. Het geschrift werd en wordt daarom volop geciteerd door antisemieten om er het “joodse gevaar” mee aan te tonen. Omdat de vrijmetselarij ook genoemd wordt in de Protocollen, is dit voor sommigen een bewijs dat er een Joodsmaçonnieke samenzwering bestaat.

  De Protocollen van de Wijzen van Sion, daar had al-Husaini ook wel oren naar in WOII: https://jowitteroosblog.wordpress.com/2018/01/03/al-husainis-protocollen/

  Geliked door 1 persoon

 7. guusvelraeds zegt:

  Op zich goed een artikel te schrijven over het leugenverhaal de protocollen van Sion. Er bestaat nauwelijks een beter voorbeeld van propagandistisch fake News. Maar in het artikel staat een onvolkomenheid. Het antisemitisme is niet vanuit de protocollen en het nationaal socialisme overgewaaid naar de islamitische wereld. Het anti semitisme was al 1400 jaar aanwezig in de islamitische wereld. Hooguit hebben de protocollen en het nationaal socialisme extra fuel geleverd voor een maatschappij verterende brand die al sinds mensen heugenis bestaat in alle islamgebieden. Het is ook niet voor niets dat islamitische gebieden achterblijven op alle menselijke levensgebieden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s