Sticht een Marxisme-museum in plaats van een Slavernijmuseum

Screenshot_259

(Door: Paul Frentrop)

Laat het oog der waakzaamheid zich nooit sluiten

Het stichten van een slavernijmuseum acht ik nutteloos. Iedereen weet dat slavernij niet deugt en niemand is van plan om de slavernij weer in te voeren. Zelfs Donald Trump niet. De ‘Nie Wieder’ gedachte waarop het Anne Frank Huis steunt, is inzake slavernij overbodig. Maar we leven in een vrij land: wie een slavernij museum wil oprichten, kan zijn gang gaan. Het algemeen belang wordt er echter niet mee gediend, dus subsidie kan niet aan de orde zijn en zonder subsidie denk ik niet dat de oprichters hun plan rond krijgen, want een slavernijmuseum zal volgens mij minder bezoekers trekken dan het Pianola Museum, overigens wel een leuke plek om heen te gaan in de Jordaan.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Marxisme, Milieu. Bookmark de permalink .

17 reacties op Sticht een Marxisme-museum in plaats van een Slavernijmuseum

 1. ildiko zegt:

  De oer idioten willen een geschiedenis dicteren die nooit hier plaatsgevonden. Daarom deze imbecielen mogen nergens meer een podium krijgen!

  Liked by 1 persoon

 2. Thoth zegt:

  Het waren sowieso niet het Westen de jacht op slaven organiseerde, nee, het waren de lokale stammen die na een gevecht in z’n gebied de slaven van z’n tegenpartij aanbood…

  Jammer nu voor de gasten die zich hierover druk maken.

  Liked by 1 persoon

 3. Trucker zegt:

  Niet on topic maar islam(ieten) gerelateerd dus altijd on topic!
  Vorige week in belgie, in de stad Gent “eigendom” van een (Nationaal) Socialistische burgemeester (Termont).
  In het station is er een “verwarde man” die met een mes twee (spoorweg)politiemannen aanvalt, politie schiet tweemaal en “verwarde man” is vervolgens levensgevaarlijk gewond (vraag me af op enkele meters met hun dienstpistool 9mm maar éénmaal raken ????????) en (persoonlijke noot) jammer genoeg niet dood.
  Onmiddellijk (let wel onmiddellijk) werd door de politie en andere overheidsorganen de mare verspreid dat het om een geestelijk verwarde man gaat, geen “geradicaliseerde” (persoonlijke noot een islamiet hoeft niet “geradicaliseerd” te zijn om aanslagpleger te worden) en het niets met terrorisme te zien heeft.
  Ik weet dat de procedure om vast te stellen dat iemand niet over zijn geestelijke vermogens beschikt of niet coherent psychisch gedrag vertoont wel wat meer inhoud als de eerste beste ome agent zegt : ‘tiens die is ne beetje gaga’.
  De uitzondering wordt steeds gemaakt als de islamiet in het vizier komt en er een aanslag (of mislukte aanslag) gebeurd, niet verwonderlijk in dit relaas : de “verwarde” messen zwaaiende man is een islamiet (Afghaan) die, melde de pratende hoofden van de media onmiddellijk, “hier legaal verbleef”.
  In de avond reeds mochten “kotgenoten” (studenten die in een kamer verblijven worden kotgenoten geheten een kamer is in die context een “kot”) reeds roeptoeteren dat het een “vriendelijke beleefde man was altijd opgewekt”…
  Wat deed die “vriendelijk beleefde altijd opgewekte” man tussen studenten ?
  Doordat de overheid samen met de pratende hoofden van de media beslisten dat het een “verwarde man” betrof wordt deze aanslag verticaal geklasseerd en nergens in de media vermeld…

  Liked by 3 people

  • Henk der Niederlànderï zegt:

   En ja Trucker.
   Ook bij het volgende akkefietje zal de dader ook weer als verward betiteld worden.
   Daar wil Ik met iedereen een weddenschap mee afsluitenm
   Nou is het mogelijk dat Ik die verlies in verband met suikerspiegel en zo, maar die kans is klein.
   Ik denk dat de verschillende overheden nou toch echt met iets anders moeten komen, of het moet zijn dat daar nog geen goedkeuring uit Brussel voor is.
   Dus voorlopig nog even verward denk Ik.

   Liked by 2 people

   • Trucker zegt:

    ze hebben nog een konijn om uit de hoed te toveren (voor hun Latijn te einde is) : de overtreffende trap : verward, verwarder en verwarst. 🙂

    Like

 4. Patriot 2.0 zegt:

  politiek.tpo.nl/2018/01/24/lijstje-volgens-vrij-nederland-toonaangevende-rechtse-en-linkse-twitteraars/

  Like

 5. Johan zegt:

  “Bovendien zijn rivieren, grond en lucht in het Westen veel schoner dan in 1982.”
  Dat staat zomaar in het artikel. Maar klopt dat ook ? Kijk eens naar de wereldzeeëm. Nog even, en er zwemt meer plastic in dan vis.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Lijkt mij een goed idee dat marxistenmuseum en neem dan meteen alle andere vormen van een soort religie, zoals klimaatgedoe, mee.

  Like

 7. Johan zegt:

  “de kunst om miljarden kubieke meters schaliegas omhoog te krijgen”. Nog zo een opmerking in het artikel. Laat duidelijk zijn dat dit helemaal geen kunst is.
  Met behulp van zwaar verontreinigde vloeistoffen en chemische troep wordt de boel onderaards geïnjecteerd en vervolgens wordt het vrijgemaakte gas omhoog gepompt. Wat beneden achterblijft weet niemand. De gevolgen op langere termijn voor de kwaliteit van het milieu en het grondwater zijn desastreus. Kortom : Het is de zoveelste keer dat de mens roofbouw pleegt op het milieu en de effecten pas jaren later op kwalijke wijze merkbaar worden.
  De auteur stapt in zijn artikel wel erg makkelijk over dit soort zaken heen.

  Like

 8. Rookmelder zegt:

  Toch zou een slavernijmuseum ook wat goeds kunnen brengen, nu de geschiedenis -ook op scholen- in de vergetelheid raakt, sterker nog, een stel aandachttrekkende dwazen verwoede pogingen doet om het slechte van de geschiedenis te wissen. Al was het alleen maar om de mensheid ervan te overtuigen hoe het er toen aan toeging, hoe het niet moet en hoort, dat hedendaags te voorkomen en heel belangrijk, als waarschuwing dat we ons niet moeten laten knechten door een verderfelijke ideologie die daar wel aan doet en er wereldwijd naar streeft !

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Zo’n museum moet er snel komen de naam ervoor is er al : ‘Nie Wieder’ museum… Het museum van onderdrukking, volkerenmoord en uitroeiing !

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Ik kan de woorden ‘CO2-uitstoot’ en ‘global warming’ niet meer hóren!

  Liked by 2 people

   • Tistochwat zegt:

    O, wat voelen de ‘elektrische’ rijders zich toch ver verheven boven degenen die in een ‘vervuilende’ auto rijden.

    Liked by 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Dit is de beste struisvogelpolitiek (op dat “emissie” geleuter en gemarchandeer na) ooit uitgevonden in het Avondland.
    Verplaats het probleem (net hetzelfde als de poetsvrouw die alles onder de mat veegt) en er is niks aan de hand.
    Meisje Tistochwat heeft het treffend uitgebeeld met de geplaatste cartoons.
    Haal de stroom maar uit het stopkontakt en laad die batterijtjes maar op, twee keer meer vervuiling als er nu is maar de groene leiperds en hun milieu vriendjes zijn hypocrieten pur sang dus liggen daar niet wakker van.
    De modale burger (?) weet die veel wat productie en afbraak van batterijen voorstellen, daar is een oud krakkemikkig steenkolen centraletje maar peanuts bij op het vlak van vervuiling.

    Liked by 1 persoon

  • Rookmelder zegt:

   @Tistochwat, prachtige plaatjes, maar wel de keiharde realiteit !

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s