NAVO in de problemen: Nieuwe Russische jager Su-57 zonder gelijkwaardige tegenstander in het Westen

Screenshot_267

(Door: “Viribus Unitis” – Vertaling: E.J. Bron)

Rusland is dit jaar begonnen met de serieproductie van de Su-57, het nieuwe superieure gevechtsvliegtuig van Rusland. De Sukhoi Su-57 heeft in het Westen geen “natuurlijke vijanden”, gewoon simpelweg omdat de NAVO geen vliegtuig heeft dat zich kan meten met de Su-57.

Contra magazine

 

Het beste dat de NAVO nog in het programma heeft, is de Eurofighter. Voor de Eurofighter is de Amerikaanse F22 Raptor geen echter tegenstander. De Raptor maakt geen kans tegen de Eurofighter.

De Amerikaanse vliegtuigen F22 en F35 zijn lachertjes wat betreft prestatie en manoeuvreerbaarheid. De revolutie die de Verenigde Staten bij de vliegtuigontwikkeling maakten, werd de degeneratie van een complete luchtmacht – en verziekt ook andere NAVO-luchtmachten.

Helaas hebben de Amerikanen niet datgene gedaan wat de Russen hebben gedaan. De Russen hebben een evolutie doorgemaakt. Van de Su-24 (nog steeds actief, ook in Syrië), via de Su-27, de Su-30 en de Su-35 naar de Su-57.

De VS zouden wel degelijk op basis van hun zeer goede McDonnel Douglas (tegenwoordig Boeing) F15 op dezelfde wijze een zeer goed vliegtuig evolutionair hebben kunnen ontwikkelen – ze deden dit echter niet.

Er was wel een evolutie in de VS, die echter zeer impopulair is – en alleen vrienden heeft bij de marine. Northrop had toentertijd uit het trainingsvliegtuig/de jachtbommenwerper F5 de F18 ontwikkeld, en deze sindsdien contant doorontwikkeld tot nu de F18 Super Hornet, die wel degelijk als gelijkwaardig aan de Eurofighter beschouwd kan worden. Maar beide kunnen niet tippen aan de Su-57.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: “Viribus Unitis”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in NAVO, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

38 reacties op NAVO in de problemen: Nieuwe Russische jager Su-57 zonder gelijkwaardige tegenstander in het Westen

 1. Wolf zegt:

  Wat een prachtig staaltje techniek dit vlieg-toestel ,deze Jager. Rusland met zijn Leider Putin is überlegen aan die linkse NAVO rotzooi! Heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wacht maar Russen tot wij de JSF hebben, want die kost wel 95000 miljoen per stuk inclusief envelopjes voor de betrokken fans en andere paybackfiguren, dus daar kunnen jullie niet tegenop.

  Geliked door 1 persoon

 3. Flo zegt:

  En maar ruzie maken met Putin. Mocht ooit de pleuris uitbreken zitten de heren met d’r grote muil al lang en breed in veilige oorden .

  Geliked door 3 people

 4. Tistochwat zegt:

  Heel knap! Die Russen zijn zo gek nog niet.
  Dat die piloten niet zeeziek worden, is me een raadsel.

  Maar… de beste piloten zijn deze prachtige exemplaren:

  When they pull up from their dives they experience almost ten times the force of gravity or ten g’s.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja en hier krijg ik kippevel van en. tranen van ontroering, van deze prachtige dieren. overigens alle dieren, waarvan de mens zoveel afgekeken heeft, ondanks de mens zich de top van de evolutie waant. . Maar voor mij blijft het duidelijk in 1 zin samengevat:…………. Het mensDOM en het DierenRIJK !

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Johanna Janssen 26 januari 2018 om 13:56

    Had u deze ook al gezien?
    O.a. op 48:01 en op 48:17
    Zo’n klein grasparkietje:

    Deze is ook ongelooflijk bijzonder:

    Triest dat er op dit moment zó veel van die beestjes jammerlijk opgesloten zitten, hetzij in een dierenwinkel, hetzij bij iemand in een veel te klein kooitje, zonder ‘vriendje’, zonder speelgoed, zonder volwaardige voeding, enz. 😦

    Like

   • Tistochwat zegt:

    “I’m a doctor, not a parakeet.”
    “I used to be a spy.”

    En nog veel meer.

    Like

  • Aegolius cs zegt:

   Tistochwat 26 januari 2018 om 18:22

   Like

 5. Drs.P. zegt:

  Helemaal geweldig, goooo Poetin gooooooooo whahahahahahahaha en WTF zo maar weer ff 5 miljard weggegooid geld van de NL burger voor ene bullshit joint strike fighter.

  Like

 6. Statler & Waldorf zegt:

  Doet mij denken aan de discussie rond de MH 17.
  Die kon zgn. niet uit de lucht geschoten zijn door een Russische SU 25 in gebruik door Oekraïne
  omdat deze niet de hoogte van de MH 17 kon bereiken.

  De SU 25 zou namelijk niet hoger kunnen komen dan 7000 meter omdat deze ontworpen was voor grond/tank oorlogen.

  Toentertijd heb ik e.e.a. opgezocht en wat bleek?
  De voorlopers van de SU 25 hadden al een dienstplafond dat veel hoger lag.
  Zelfs een Spitfire uit WO II kwam al op 11.300 meter hoogte.

  Het werd zelfs nog gekker, op Wikipedia bleek het dienstplafond van de SU 25 te zijn veranderd
  naar 7000 meter terwijl er op diverse andere sites een veel hoger vliegplafond, na goed zoeken, te vinden was.

  Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ondanks allerlei ‘onderzoeken’ en ‘bewijs’ er helemaal geen BUK is afgeschoten op de MH 17 maar dat deze per ongeluk uit de lucht is geschoten door een SU 25 van Oekraïne.
  Er zijn bovendien meerdere vliegtuigen waargenomen in de buurt van de MH 17 op het fatale moment.

  En aangezien de toetreding of stappen in de richting van een toetreding van Oekraïne bij de EU dit door het neerhalen van de MH 17 uiteraard niet bij de plannen van Brussel zou passen werd de Russen/separatisten de schuld in de schoenen geschoven.

  Ook vandaag weer staat het nieuws bol bij de NPO en RTL over Rusland en deze waardeloze omroepen laten geen kans voorbijgaan om de Russen te bashen om over Trump bashen nog maar te zwijgen.

  Geliked door 4 people

  • Rookmelder zegt:

   @W&S, interessant, wikipedia is leuk en mooi, maar lang niet -altijd- betrouwbaar, er zijn zoveel sites, ik kijk vaak op worldwide-militairy.com en pilootenvlieguig.nl.

   Like

  • Thom zegt:

   Ik denk dat het wel een Russische BUK was maar dat er inderdaad ook Oekraiense vliegtuigen vlogen en dat ze de BUK afgeschoten hebben op een signaal van een Oekraiens vliegtuig. Daar is het verkeerd gegaan. De “rebellen” dachten echt dat er een vliegtuig van Oekraine was geraakt en waren stomverbaasd dat het een passagiersvliegtuig was. Dat had daar nooit mogen vliegen, want de week ervoor waren er diverse vliegtuigen uit de lucht geschoten met een BUK.

   Geliked door 1 persoon

  • Benesha zegt:

   In ieder geval: cui bono? Zeker Rusland niet en de Russen zijn ook niet zo gek dergelijke fratsen uit te halen. Anderen hadden meer baat bij deze meervoudige moord.

   Geliked door 1 persoon

 7. Sabeltant zegt:

  De EU heeft Amerika de rug toegekeerd en maakt zich liever druk om het niet bestaande klimaatprobleem. Geen leger van enige betekenis, geen eigen energie voorraad, geen grenzen.
  Met al die niet westerse migranten in de EU die ze ongecontroleerd met open armen ontvangen zie ik het nog slecht aflopen.
  Erdogan is al bezig Turkije uit te breiden en het is een kwestie van tijd voordat de EU wordt overgenomen. In de grote steden is de jihad al in volle gang. (de wereld is door Allah geschapen voor de moslims, wij de oorspronkelijke bewoners hebben ‘m slechts in bruikleen, hij behoort de moslims toe, en ze pakken ‘m terug zodra ze kunnen) Net als in de Palestijnse gebieden begint het met stenen naar politie en brandweer. Autobranden, steekpartijen, en wijken die worden overgenomen.
  Zodra een regering tegenmaatregelen neemt, zoals in Zweden het leger inzetten bv, wordt het sein oorlog tegen de EU gegeven.
  Ik zie nog wel gebeuren dat Erdogan zijn “broeders” komt helpen, het Turkse leger loopt zonder enige tegenstand door naar Rotterdam, al dan niet geholpen door goed getrainde en bewapende migranten die hier al zitten.
  Als er al een machtsstrijd is zal dat tussen Rusland, China en de VS zijn
  De EU is zo traag als een slak, militair van geen enkele betekenis.
  Of de Amerikanen een antwoord hebben op de SU-57 maakt voor ons niet uit.
  De EU is geen vrienden meer met de VS en die zal zeker niet staan te trappelen om te hulp te schieten bij een conflict dat de EU zelf veroorzaakt heeft. Namelijk ongebreideld de grenzen openzetten voor mensen die ons haten.
  Om de Russen hoeven wij ons geen zorgen te maken. De echte vijand ligt verscholen in de ongebreidelde import van migranten.

  Geliked door 4 people

 8. karolien crombez zegt:

  Yes,stond vorige week op RT:::

  Like

 9. eva110 zegt:

  Maar gelukkig krijgen wij hier in Nederigland de JFS, DAT zal de Russen leren.

  Like

 10. M.A.L. Sion zegt:

  Stelregel is: gokken op de winnende partij!
  Dus; Ongegronde verdachtmakingen negeren en snel vriendjes worden met de sterkste partij.

  Like

 11. Lars030 zegt:

  Ik begin die ome Vlad steeds meer te mogen. Trots. Groot strateeg.

  Like

 12. Rookmelder zegt:

  Weer zoiets, Nederland die kritiekloos de USA volgt, en na jarenlang bakkeleien -lees polderen- over de aanschaf en meebetalen van ontwikkelingskosten – miljarden- na lobbyen van Jack de Vries de knoop doorhakte om mee te doen aan het prestigeproject JSF, wat inmiddels door de Russen met de juiste keuzes en nieuwe innovaties een achterhaald toestel is geworden. De SU 35 – multi-rolre Match 2.25- was er al en is een geduchte tegenstander van de JSF, alleen al het feit dat de piloot middels zijn ogen via een geintegreerd vizier raketten kan afvuren, en een radar aan boord heeft die 30 luchtdoelen tegelijk kan volgen, waarvan er 8 aan te vallen zijn, en gronddoelen 4 volgen, twee aanvallen. En dan nu de SU 57 een multi-role -zeer wendbaar- toestel met een topsnelheid van 3050 km/u waar de JSF blijft steken op 1930 km. Qua luchtoverwicht -aantallen-steekt de NAVO er boven uit, maar daar houdt het ook mee op !

  Geliked door 3 people

 13. ronaldo zegt:

  Dan gaan we dat superieure gevechtsvliegtuig toch gewoon in Rusland kopen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 14. Taljaard zegt:

  Rusland hoort bij Europa.
  Voor 1917 deed het dat ook.
  En al eeuwen.

  Like

 15. Tijdens de tweede wereldoorlog had de Amerikaanse lucht macht Engelse motoren van het type Rolls Royce ‘Merlin’ nodig voor hun Mustangs P51, de Amerikanen kunnen niet zonder Russische raketmotoren en Nederland is zó gek dat ze de miljarden kostende ‘sitting ducks’ de JSF kopen, waar wijlen P. Fortuyn mordicus tegen was. Hollywood moet het met hun overdreven patriottisme het geloofwaardig doen overkomen.

  Like

 16. Men zou de ballon van het kinderachtige Amerikaans nationalisme moeten doorprikken en beseffen dat Amerika op een bananenrepubliek gelijkend land is, bestuurd wordt door deep state, financiële elite van Wallstreet, Federalreserve, Militaire complex en de oorlogszuchtige Neo-cons die het voortouw nemen om bijna elk conflict ergens in de wereld plat te bombarderen (Belgrado) en om te zetten in een proxy oorlog en daardoor ook het dociel, aan machtshonger verslaafde Europa voor zijn karretje weet te spannen. Weer wordt de westerse Amerikaanse superprioriteit en propaganda verwisseld met Hollywood realiteit. De F-35 als de op 1 na beste jager (zucht). Het is een sitting duck volgens luchtmachtsspecialisten van veel landen.

  Geliked door 1 persoon

 17. biebie zegt:

  Wie de betere is moet zich nog uitwijzen in het eerste luchtgevecht.
  Dit vergt wel nog enig geduld daar beide vliegtuigen zich nog in de ontwikkelingsfase bevinden.
  Dus de naam Facts Box van de youtube uploader doet de naam geen eer aan want de feiten hebben nog niet plaatsgevonden.

  Like

 18. Wachteres zegt:

  Onvoorstelbaar dat de EU ook nog ruzie maakt met Rusland.

  Uit alles blijkt dat de EU-‘elite’ uit is op de ondergang van Europa.

  Like

 19. Surmont zegt:

  Inderdaad de SU57 heeft geen tegenstander die tegen dit super vliegtuig opkan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s