Rebellerend Visegrád bundelt krachten tegen ‘Brusselse bemoeienis’

Screenshot_277

(Door: Elif Isitman)

Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië roepen de Europese Commissie op zich niet te veel te bemoeien met hun zaken. De zogenoemde Visegrád-groep kwam vrijdag in Boedapest bij elkaar om een collectief standpunt te formuleren voor een bijeenkomst over de verdere toekomst van de Europese Unie (EU) na Brexit.

De vier landen, met name Hongarije en Polen, liggen regelmatig overhoop met kopstukken van de Europese Commissie.

Landen willen geen Europese ‘federatie’

Uit westerse EU-lidstaten, zoals Duitsland en Frankrijk, klinkt de afgelopen tijd de roep om meer Europese integratie. Maar de Visegrád-landen laten dat niet zomaar gebeuren. ‘Europa heeft een nieuwe blauwdruk nodig,’ zei de Hongaarse premier Viktor Orbán, die eerder al ten strijde trok tegen de EU-brede opname van immigranten. ‘We moeten het hebben over een alliantie van vrije naties.’

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Europa, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Midden-Europa, Oost-Europa, Patriottisme, Polen, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Visegrad-landen, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

14 reacties op Rebellerend Visegrád bundelt krachten tegen ‘Brusselse bemoeienis’

 1. jungleelephant zegt:

  Hopelijk is dit het begin van het einde van de Brusselse maffia!!!

  Geliked door 1 persoon

  • simon borgers zegt:

   Zal snel tijd worden dat gehate Brussel Nederland wilde toen niet in de E U maar toch door de strot duwen en nu Nederland Plat We Zijn Het Meer Dan Zat dat is de slogan wie durft er een staking te organiseren.

   Like

 2. Phil dierickx zegt:

  Tenmiste leiders die het welzijn van hun eigen volk voorop stellen. Iets anders dan die laffe EU volksverraders.

  Geliked door 2 people

 3. Hovawart zegt:

  Ook wil Brussel mogelijk extra geld geven aan landen die migranten opnemen, wie gaat hiervoor opdraaien…………de Nederlandse boerenl#l, want naar verhouding was Nederland tussen 2000 en 2015 gemiddeld de grootste nettobetaler van alle EU-lidstaten.
  (gaarne Kamervragen)

  Geliked door 2 people

 4. Hovawart zegt:

  Geef een paar Brusselse expats een ongelimiteerd budget to pull the trigger on starting a new project and you can Now Watch the Disaster Unfold in Real.

  Like

 5. Wolf zegt:

  Het machtige Oostenrijk zal zich hierbij aansluiten.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlànderï zegt:

   En met de Italiaanse verkiezingen in aantocht en de verwachte winst van rechts zal ook daar de nodige oppositie tegen Brussel komen @Wolf

   Like

 6. Enigste op;oplossing? Vette Burger Oorlog. Binnenhof Bezetten en EU totaal opruimen in Brussel. http://aquablauw.com

  Geliked door 3 people

 7. koddebeier zegt:

  Er is nog hoop met deze wijze leiders van de Visegrád-groep, daar kunnen die randdebielen in Den Haag nog wat van leren !!

  Like

 8. Jan zegt:

  EU in trouble? Now seven countries are anti-immigration, as Croatia joins the fray

  Croatia’s minister of the interior, Davor Božinović, said the country accepted 40 migrants under the EU’s relocation program last year. He also spoke about toughening the country’s borders.

  Božinović had an informal meeting with the EU Justice and Home Affairs Council in Bulgaria on Thursday. In that meeting he said, “every country has a sovereign right to protect its borders and to decide who to allow in its territory”. He added that integrated border management is “crucial for the normal functioning of the Schengen area”.

  https://voiceofeurope.com/2018/01/eu-trouble-now-seven-countries-want-toughen-borders-croatia-joins-fray/#.WmtAR6YV6p0.twitter

  Like

 9. Rookmelder zegt:

  Prachtig om te lezen hoe de Visegrad landen -een hap uit Europa- al rebellerend de van de pot gerukte waanzinnige betweters uit Brussel tegen de wensen -lees eisen- en haren instrijken en voet bij stuk houden ! Persoonlijk denk ik dat het een kwestie van tijd en -ervaring opdoen- is voor de kersverse ploeg van Alexander Kurz om zich daar bij aan te sluiten.

  Like

 10. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogden reageerde:
  EU #EXIT

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s