De prijs van de EU-toetreding: Vučić bereidt Serviërs voor op definitief afzien van Kosovo

Screenshot_283

(Vertaling: E.J. Bron)

Velen beschouwen hem al als de Servische “Willy Brandt”: de Servische president Vučić maakt zich bij veel landgenoten impopulair, omdat hij hen het tot nu toe volledig indiscutabele afscheid van Kosovo aanlokkelijk wil maken – en als tegenprestatie daarvoor Servië de EU wil binnenleiden.

Duits - Zuerst

In een interview verklaarde Vučić nu dat Servië niet tot de EU zou kunnen toetreden zonder juridisch bindend akkoord met Kosovo. Dit zou inclusief een duidelijke oplossing wat betreft grenskwesties zijn, zei Vučić .

Tot nu toe wees Servië het officieel af om de in februari 2008 verkondigde onafhankelijkheid van Kosovo te erkennen. Nu wil Vučić beweging in de kwestie brengen en kondigde aan dat hij over ongeveer twee maanden een oplossingsvoorstel aan het publiek betreffende de Kosovo-kwestie zou presenteren. Waarnemers in Belgrado beschouwen het als waarschijnlijk dat Vučić de Kosovo-kwestie graag door middel van een referendum wil oplossen.

Al geruime tijd maakt de minister-president, die het doel van de Servische EU-toetreding hardnekkig vertegenwoordigt, zich er sterk voor het Kosovo-probleem “niet op de hals te laden van de toekomstige generaties”. Het zou tijd zijn om wat betreft Kosovo niet meer het hoofd in het zand te steken, maar “realistisch” te zijn, verklaarde Vučić al in juli 2017, wat erop duidt dat hem een definitief afzien van Kosovo als prijs voor een EU-toetreding gepast lijkt. Volgens actuele peilingen is op dit moment 62% van de Serviërs voorstander van toetreding tot de EU.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Kosovo, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Servië. Bookmark de permalink .

9 reacties op De prijs van de EU-toetreding: Vučić bereidt Serviërs voor op definitief afzien van Kosovo

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Alsjeblieft niet zeg. Hebben we hier al niet genoeg criminele handophoudende parasieten uit de schurkenstaatjes van het voormalig Joegoslavië?

  Like

 2. Marc zegt:

  Waarmee aangetoond wordt dat de EU de dood betekend voor alle nationalismen!

  Like

 3. Dewevoga zegt:

  Als Servië verstandig is tredn ze niet toe tot de EU. Ze kunnen beter een samenwerkings verdrag sluiten met de Visegradlanden en Griekenland. Samen de Griekse gasvelden exploiteren kunnen zij aan het goedkope gas, uit het waanzinnige klimaatakkoord van Parijs en hun landen economisch versterken. Tevens geen migrantenquotem. Misschien een pijpleiding voor Grieks en Israëlisch gas naar Nederland, hoeven wij ook niet van het gas af.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rookmelder zegt:

  Verdeeldheid over Kosovo ? Geen nieuws, herinneringen aan de jaren 90 doemen op. Kan Vucic het doordrukken ? Mogelijk, of weer een nieuwe brandhaard. Een referendum ? Zou een oplossing kunnen zijn. Is de uitslag niet zoals gegokt, gehoopt en gewenst ? Dan kan je altijd Rutte raadplegen, die gluiperd minachtte zijn eigen bevolking en zijn ster in Brussel is “gerezen” na een verachtelijk en nietszeggend inlegvelletje, wat niet eens door de Oekraine is getekend en als zodanig niet erkend wordt ! De tijd zal het leren…..

  Like

 5. Dit betekent dat Kosovo op termijn een IS-kalifaat wordt in Europa.

  Like

 6. Roeland zegt:

  De EU heeft Servië natuurlijk al (veel) geld beloofd als tegen-prestatie. Met dit geld kun je immers alles (om)kopen. Voor de Nederlandse bevolking etc. is dat dan weer erg jammer , want wij betalen dat allemaal. Ik vraag me echt af hoe lang dit nog zo kan doorgaan.
  Goede raad voor Servië , trap er niet in! Beter voor jullie en voor ons!

  Like

 7. Eric zegt:

  Best zouden ze dit crimineel heerschap ergens in een donker hoekje koud maken. In Servië weten ze wel raad met dit soort verraders !

  Like

 8. Henk der Niederlànderï zegt:

  Kosovo iets meer dan 90% moslims.
  Een reden te meer om de minderheidsgroeperingen om zeep te helpen.
  Waar hebben we dat meer gezien.
  Ach jah in Bosnie die nu de grootste wapenleveranciers zijn voor de moslims in west Europa.
  Wel handig voor die moslims als ze er weer een leverancier bij krijgen.

  Like

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Lees het boek : “De slaapwandelaars”en je weet voldoende. Hou Kosovo buiten deur, dat zijn uitsluitend moslims. Die lieden die vanachter de rug van Dutchbad de Serven aanveilen en daarna lik op stuk kregen van Mladiz. De generaal die nog steeds onterecht vastzit in de haag. Hij verdedigde alleen zijn land tegen misdadigers die wij de hand boven het hoofd houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s