EEN KONINKLIJK MOTTO

Screenshot_294

(Door: Petra de Geus)

Nederland heeft lang profijt gehad van haar aardgasbaten. Maar de laatste jaren nemen de problemen toe – de door de gaswinning veroorzaakte aardbevingen hebben enorm veel schade veroorzaakt. De rechter heeft vorig jaar geoordeeld dat de NAM aansprakelijk is voor de schade. Is het toeval dat de Shell nu ineens afstand doet van haar aansprakelijkheid?

Volgens Nu.nl zou de Shell “afstand hebben genomen van mogelijke aansprakelijkheid voor schulden door schikkingen waarmee de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) aardbevingsschade in Groningen vergoedt”. Volgens Trouw, gebaseerd op het jaarverslag van Shell Nederland, heeft deze de zogeheten 403-aansprakelijkheidsverklaring voor de NAM ingetrokken. Deze verplichting geldt voor schulden van dochterondernemingen die geen eigen jaarrekening publiceren. De NAM, die in handen is van Shell en Esso, publiceerde nooit een eigen jaarrekening, maar sinds de rechter vorig jaar oordeelde dat de NAM verantwoordelijk is voor de aardbevingsschade in Groningen, publiceerde zij er ineens wel een. Deze timing is zeer opvallend. Het lijkt er op dat de Shell en de Esso wel de winst van het Groningse gas willen hebben, maar dat zij niet voor de schade op willen draaien.

Het argument van Shell dat het puur om een kwestie van jaarrekeningenrecht gaat, is een goedkoop smoesje over de ruggen van de Groningse gedupeerden en de Nederlandse belastingbetaler.

Shell is in handen van haar aandeelhouders en dit zijn met name de familie Rothschild en de familie van Oranje. Esso is in handen van de Rockefeller-familie. De Rothschilds en Rockefellers vormen een belangrijke schakel van het grootkapitaal / bankenkartel waarover ik twee weken geleden schreef.

Screenshot_293De Oranjes doen vrolijk mee met het globalistisch graaien. Volgens het Koninklijk motto: wel de lusten, maar niet de lasten, laten zij de Shell een juridisch dansje doen, zodat straks wat duurbetaalde advocaten de schade beperkt kunnen houden. Ondertussen kunnen zij verder op zoek naar koopjes in Griekenland. Het lijkt er wel op alsof het Koningshuis een business model is geworden – Nederland van ons, maar dan letterlijk.

Voor wie de link tussen het Groningse gas en de massa immigratie en Islamisering even niet ziet wijs ik naar de Resolutie van Straatsburg. Degenen die de schade van Groningen willen ontlopen zijn dezelfde spelers die de massa immigratie stimuleren.

Door:
Petra de Geus (januari 2018)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Graaien, Groningen, Hypocrisie, Koningshuis, kwaadaardige opzet, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op EEN KONINKLIJK MOTTO

 1. Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried Pieter, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld, geboren als Bernhard Friedrich Eberhard Leopold Julius Kurt Carl Gottfried Peter Graf von Biesterfeld (Jena, 28 of 29 juni 1911 – Utrecht, 1 december 2004), was de prins-gemaal van koningin Juliana der Nederlanden en de vader van onder anderen Juliana’s opvolgster, koningin Beatrix. Heeft eens gezegd : de Oranjes betalen nergens voor, dan weet u meteen wie voor de schade gaat opdraaien namelijk u.

  Geliked door 1 persoon

 2. Aegolius cs zegt:

  Kop: twee fossielen, één van het hedendaagse dat waarde bereikt door aanwezigheid en de ander dat waarde put het miljoenen jaren verleden.

  Geliked door 1 persoon

 3. VarAway zegt:

  Iets is niet duidelijk voor mij.
  De NAM is 50% Staat der NL, 25 % Shell en 25 % Esso, het z.g. Heren Accoord.
  De NAM is verantwoordelijk voor alle schade in het Mooie Noorden.
  Dus m.a.w. 50% Staat de NL,( u en ik ). 25% Shell en 25% Esso.
  Allen moeten de beurs trekken.
  Met dank aan het ” Heren Accoord “, lees de door U gekozen Regering van destijds.
  Als Shell of Esso zich nu van de NAM willen ontdoen omdat ze de bui al zien hangen,
  dan is dat jammer voor de aandeelhouders, maar dat gaat toch echt niet lukken, denk ik.
  We praten hier echt over miljarden euro’s.
  Kassa!

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Goed gezegd het zijn dezelfde spelers. Open borders in hun devies behalve als het hun eigen beurs betreft. Het zal erop neerkomen dat de Nederlandse belasting betaler gaat opdraaien voor de aardgasschade. Dat op zich is niet het punt liever de miljarden naar Oost Noord Groningen voor schadeloosstelling aldaar dan miljarden weggooien aan ontwikkelingshulp of naar Brussel wat nooit iets opgeleverd heeft. Was dat wel het geval dan hadden we geen dobbernegers gehad en geen Euro die op het punt staat te chrashen.

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Boycot Shell, gezellig met z’n alle ergens anders tanken !!

  Geliked door 1 persoon

 6. Cleo zegt:

  Zo handelt Bernard jr. ook geheel in lijn met de familie-traditie en volgens het motto ‘Ikke, ikke, ikke’. Dat de woningmarkt van betaalbare huurwoningen zo wordt ‘verkracht’ zal dit soort lieden een rotzorg zijn, zolang zij hun vette bankrekeningen maar kunnen spekken…

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: en wij maar vrolijk zwaaien… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 8. Rapunzel zegt:

  Soms heb ik weleens te doen met de mensen in Groningen die schade lijden. Of met de vissers die miljoenmiljard geïnvesteerd hebben in de pulsvisserij wat nu van de EU niet meer mag omdat de Fransen niet mee kunnen komen.

  Maar dan denk ik er maar gauw aan dat de PVDA het van oudsher goed doet in Groningen, nóg!
  En als ze dan eens overstappen gaan ze van de PVDA over naar Jasses Feras die nog meer schijt aan ze heeft.
  En de boeren en vissers zweren bij het CDA.
  Zak dan maar in de grond/stront wat mij betreft.

  Geliked door 1 persoon

 9. leefbarbaar zegt:

  Zo jammer dat er van de aardgasbaten zo ontzettend weinig over is. Een beetje naar de Deltawerken, maar intussen gekoppeld aan de olieprijs, dus voor ons niet goedkoper. Daarna uitgegeven aan uitkeringen, pretstichtingen, EU, internationale instellingen. In ruil voor baantjes voor de elite. In Noorwegen is men een stuk slimmer (en minder corrupt).

  Like

 10. wauso zegt:

  Waren de Oost-Groningers ‘Vluchtelingen’ of buitenlanders dan stonden die Koninklijke landverraders in de rij om te spenderen. Je Eigen Volk in de steek laten en in wezen als oud vuil behandelen daar zijn ze altijd goed in geweest.
  Maar eerlijk is eerlijk, straks is het weer prinsjesdag en dan staat het Achterlijke Volk weer met vlaggetjes te zwaaien en over 2 maanden is het weer stembiljet invullen voor het partijkartel !
  En wat doen Oost-Groningers om hun probleem op te lossen ?
  Een jaarlijkse fakkeloptocht en dan loopt de grootste linkse klootviool voorop !
  Tip voor de Oost-Groningers: Stem PvdA dat is het enige waar jullie goed in zijn !

  Geliked door 2 people

 11. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  Decennia lang is het aardgas bij de Groningers onder hun voeten weggehaald. Daar hebben de Groningers nooit een cent voor gekregen. Door de gaswinning ontstaan er nu aardbevingen in het Groningse land en staan de Groningse huizen op instorten. Dat is een onvoorziene en schier onbetaalbare schadepost. Daar moeten oplossingen voor gezocht worden. Dus hebben ze bedacht, dat daar protocollen voor ontwikkeld moeten worden. Hoezo, waarom protocollen ??? Oh ja, dat is waar ook, die waren op de lange baan geschoven. Kennelijk moest eerst alles in het werk gesteld, om de “hogere belangen” van Koninklijke Shell en haar aandeelhouders veilig te stellen. Dat heet met een mooie wetenschappelijke term “damage control”. First things first. Wat zeuren die Groningers toch. Weten ze nou nog niet, dat de Haagse regenten nog nooit echt belangstelling voor de provincie hebben gehad. Vroeger was de VOC en later de handel met Nederlands Indië belangrijk en tegenwoordig is de haven van Rotterdam belangrijk. Groningen is zo ver weg. Een ver van ons bed show. Vroeger stuurden ze gewoon een paar dominees naar de ommelanden. Die hielden de bevolking wel koest. Maar in de goede tijd van tegenwoordig zijn ook die Groningers niet meer zo goedgelovig. Hè, wat vervelend nou. Gewoon weglachen, die problemen. Pappen en nathouden. Veel beloven en weinig doen en vooral vooruitschuiven. We stellen wel wat schade-experts aan, die de schade laag inschatten. We verwijten die Groningers gewoon, dat hun huizen slecht gebouwd waren en eigenlijk toch al afgebroken hadden moeten worden. En verder verwijten we ze, dat ze zelf niet genoeg gedaan hebben. Vluchten naar voren. Tijdrekken met politiek gekrakeel en langdurige juridische procedures. Als we maar lang genoeg wachten hebben de Koninklijke Shell en haar aandeelhouders niets meer te vrezen. Een constructie zus en een constructie zo en nog een verzelfstandiging van de NAM gevolgd door een reorganisatie en een overname en een joint venture en dan kan er niemand meer wijs uit worden. En tegen die tijd kunnen we het geld eventueel wel gewoon uit de AOW en de pensioenpotten halen. Ha, ha, ha, haaaaa !!!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Merel zegt:

  En dan wil WA zijn verjaardag vieren in Griningen
  Het koningshuis heeft voor mij afgedaan

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps48 zegt:

   @ Merel 28 januari 2018 om 03:04)
   Dames en Heren.
   Als de koning zijn verjaardag dit jaar in Groningen komt vieren, is dat een fantastische mogelijkheid, om hem met zijn neus op de feiten te drukken en hem duidelijk, dat het koninklijkhuis, als groot-aandeelhouder van Shell, verplichtingen heeft jegens de Groningse bevolking.
   Officiëel demonstreren zal wel niet toegestaan zijn, maar daar is met een beetje fantasie is daar best wel een mouw aan te passen. Koningsdag is voor de koning geen feestje, maar een PR-activiteit. Als het een flop wordt, komt dat heel hard aan bij hem. Een sfeertje creëren is niet zo moeilijk. Desnoods draaien de mensen hun rug naar hem toe.
   Groningers laat je niet in de luren leggen !!! Laat je niet als makke schapen naar de slachtbank brengen !!! Neem zelf het heft in handen !!! Maak groot kabaal !!! Je zou het hele Groningse land vol kunnen planten met borden waar bijv. op staat “Groningen aardbevingsgebied”, “Pas op. aardbevingen”, “Shell moet aardbevingsschade betalen”.
   Je zou ook kunnen beginnen met geen benzine meer te tanken bij Shell. Stikkers maken met de tekst: “Boycott SHELL” en heel Groningen er mee vol plakken. Desnoods het hele land er mee vol plakken. En gebruik natuurlijk de sociale media om kabaal te maken !!!

   Like

   • BertG. zegt:

    Om het te laten merken zou er helemaal niemand naar toe moeten gaan.
    Laat ‘m lekker in ze eentje door de straat rijden, terwijl er geen mens te vinden is in de wijde omgeving.
    Dat is de enige manier om ‘m iets duidelijk te maken.
    Laat zo merken dat je ‘m niet meer moet. Zo kan je ‘m voor lul zetten.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Woorden gaan geen enkele indruk meer maken op willem.
    Je komt trouwens niet eens in buurt om iets ter sprake te brengen.
    Zodra ze het vermoeden hebben dat jij iets te vermelden heb, storten een roedel agentje zich op om je direct af te voeren.
    Denk maar aan gooier van een waxine lichtje.

    Like

   • Oeps48 zegt:

    @ BertG. 29 januari 2018 om 12:30)
    Dames en Heren.
    Eenpersoonsacties hebben inderdaad geen zin. Die maken geen schijn van kans. Daar heb je alleen jezelf maar mee. KABAAL maken moet je vooral GROOTS aanpakken en MASSAAL doen. Dus eerst even de koppen bij elkaar steken en dan goed en groots aanpakken. Bedenk, dat half werk geen werk is.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Oeps48 29 januari 2018 om 12:02

    Ach, beste Oeps48, ze zijn in het noorden zo ‘koningsgezind’ als de neten.
    Je zou een waxinelichtje naar zijne doorluchtigheid – die zogenaamd zo dol is op koekhappen, wc-pot-gooien en spijkerpoepen (wát een acteur!) – moeten gooien.

    O nee, dat kan ook al niet, want dan stoppen ze je in een gekkenhuis.

    Geliked door 1 persoon

 13. Johanna zegt:

  Voor een ieder die ook iets wil doen heeft acteur Marcel Hensema een brief geschreven naar de Koning waarin hij aan hem vraagt het predicaat “Koninklijk” van Shell af te nemen. De brief staat te lezen op de site van RTVNoord onder de kop -aardbevingen- en is over te nemen van zijn facebookpagina en zijn Twitter-account.

  Like

 14. Rookmelder zegt:

  Tsja, wel de lusten, niet de lasten….. typisch de leus van het Koninklijk Huis, even een gesprekje onder Bilderberg-ogen, gluiperd Rutte even e.e.a. onder de neus wrijven en een paar advocaten Euro’s toeschuiven voor een gedegen en sluitende verdediging, en zie daar, hun hachje is gekocht en de Groningers zoeken het zelf maar uit ! Tralalalala…….en Wimlex koopt weer ergens een leuk optrekje om bedrijfspoedel Maxima te kietelen, te verwennen en te ……… !

  Geliked door 2 people

 15. Onno zegt:

  …..de Oranjes betalen nergens voor….
  ———————-
  Daarom begeren psychopaten soevereiniteit (boven God):

  Psychopaths are people who have little or no conscience, who care basically only about themselves and don’t care about others, except for how others can help them gain possessions, power, protection, conveniences etc.

  Geliked door 2 people

 16. Wachteres zegt:

  GroningsKoningslied – Alfred Venema met Pé & Rinus

  Af en toe hebben de Groningers ook nog wel gevoel voor humor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s