De vrijheid krijgt men niet cadeau

Screenshot_1

“Te midden van angst en burgerlijk leven
werd nooit een keten verbroken.
Hier moet men aanmerkelijk meer geven,
de vrijheid krijgt men niet cadeau.”

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Wie slaapt in de vrijheid, ontwaakt in de dictatuur

De auteur van bovenstaand citaat is onbekend. Dat maakt zijn uitspraak niet minder waar. Want deze uitspraak toont precies de situatie, niet alleen van ons, Duitsers, maar van de hele westerse wereld aan. Met uitzondering van Japan (daar is de islam verboden en de immigratie van moslims nagenoeg onmogelijk) worden alle westerse beschavingen door de islam geïnfiltreerd en extreem bedreigd. Met uitzondering van, eveneens, Japan zijn de westerse beschavingen getroffen door de primaire infectie socialisme – die de oorzaak was van de lange slaap der westerse landen:

Michael Mannheimer Blog

Het waren de Linksen, die als eersten het gegroeide en beproefde waardesysteem van het Westen uitholden, tot er zo goed als niets meer van over was. Vervolgens haalden ze hun bondgenoten, de in de vernietiging van beschaving gespecialiseerde islam, binnen.

Doel van Links: De islam te gebruiken als hefboom ter vernietiging van de westerse beschaving, om vervolgens op haar puinhopen hun ziekelijke droom van een socialistische wereldheerschappij tot stand te brengen – waarin zogenaamd de “uitbuiting van de mensen door de mensen” voor altijd zou worden afgeschaft.

Eén blik in de geschiedenis van het socialisme laat echter zien dat het in al zijn experimenten – van Vietnam tot Peru, van de Sovjet-unie tot China – de uitbuiting op geen enkele manier beëindigde, maar in een tot dusverre onvoorstelbare mate heeft verscherpt.

“In een democratie zitten de communisten in het Parlement, binnen het communisme zitten de democraten in de Goelag”*

*Auteur van het citaat onbekend

Nergens, zelfs niet in de Afrikaanse landen, waren er minder mensenrechten dan in de socialistische landen. Nergens werden hele generaties van mensen onder zulke mensonwaardige omstandigheden naar werkkampen, fabrieken (zonder enige arbeidsbescherming) of naar de mijnen gestuurd, om de droom van het socialisme van ten eerste een economische, vervolgens een politieke wereldheerschappij te realiseren.

Hoe vaak hadden de Sovjet- of de Chinese leiders voorspeld dat ze de VS wat betreft economische kracht binnen enkele jaren voorbijgestreefd zouden hebben. Precies het tegendeel is geschied: De planeconomie bleef hopeloos achter bij de kapitalistische.

In China verhongerden miljoenen mensen, evenals in Rusland, in de Oekraïne of tegenwoordig in Noord-Korea. Sinds hun begin, 101 jaar geleden (Russische revolutie 1917) hebben de experimenten met mensen en de oorlogen van het socialisme aan 130 miljoen mensen het leven gekost.

Slechts de islam is, wat het totale aantal doden betreft, nog meer “succesvol”: Sinds zijn uitvinding door Mohammed werden een niet te bevatten 300 miljoen niet-moslims in naam van Allah door deze bloeddorstige religie afgeslacht.

Thans, waar ze de belangrijkste coördinatiepunten (onderwijssector, media, partijen) der westerse beschavingen hebben bezet, halen westerse socialisten uit ten behoeve van de beslissende slag tegen de door hen zo gehate westers-burgerlijke wereld:

Naar planning en metterdaad doorgevoerd wordt het grootste uitwisselingsproces van hele volkeren dat de wereld ooit heeft aanschouwd.

De prijs voor de rassenwaan van Links is zijn genocide op z´n eigen volkeren, die hij goedkeurend, soms ook euforisch op de koop toe neemt, resp. bejubelt.

Auto-racisme, haat tegen alles wat blank is, een bijna religieuze verering van alles wat vreemdeling is (xenofilie) en een niets anders dan satanisch te noemen verkettering van de unieke verworvenheden der westerse beschavingen hebben er de voedingsbodem voor gecreëerd dat de westerse volkeren de dodelijke bedreiging waarin ze tegenwoordig verkeren in letterlijke zin hebben verslapen.

Thans vinden zij zichzelf bijna overal terug in dictatoriale of pré-dictatoriale samenlevingen – en kunnen hun eigen landen niet meer herkennen.

Net als het HIV-virus hebben de socialisten het immuniteitssysteem van de vrije wereld lamgelegd – en in het kielzog van deze immuniteitszwakte de islam aangesleept om datgene te voltooien waarvoor zij, de socialisten, niet voldoende personeel en kracht hebben: de totale vernietiging van de westerse beschaving, zoals geëist door de neo-marxistische bedenkers van de Frankfurter Schule.

Maar misschien hebben ze zich verrekend. Want steeds meer westerse landen zijn wakker aan het worden:

Australië heeft voor islamitische binnendringers (pseudoniem “vluchtelingen”) de zeeroute naar Australië compleet afgesloten.

Oostenrijk heeft, net als Frankrijk, het boerkaverbod doorgedrukt.

In steeds meer westerse landen, om maar helemaal te zwijgen van de Visegrád-staten, wenden de burgers zich af van de linkse en burgerlijke gevestigde partijen (die met de linkse partijen collaboreerden) en stemmen wederom voor conservatief-patriottische partijen – tot algehele ontzetting van de media, die voor deze ontwikkeling al helemaal niet voldoende haatbegrippen kunnen vinden.

In Denemarken bewaakt het leger intussen de grenzen, evenals – het valt nauwelijks te geloven – in Zweden. Dit door het socialistische virus sterkst getroffen land staat op het punt zijn controle over zijn staatsgebied te verliezen.

De Zweedse minister-president Löfven heeft het falen vaan zijn land pas kort geleden toegegeven en de multiculti- politiek bestempeld als een fatale fout. Men overweegt zelfs de inzet van het leger om de interne orde in Zweden, die door de islamitische immigranten existentieel wordt bedreigd, weer te herstellen.

Er zijn nog drie zorgenkinderen:

Engeland, Frankrijk en heel in het bijzonder de Europese supermacht Duitsland houden koste wat het kost vast aan de belachelijke pro-islamitische politiek en de politiek van de onbegrensde massale immigratie van islamitische indringers. (Merkel: “In het internettijdperk kan men zijn landsgrenzen niet meer bewaken” (???).)

Engeland is vast in handen van Pakistaanse immigranten: Meer dan 300 Engelse counties zijn voor bio-Engelsen no-go-areas. Om de 300 door moslims bewoonde provinciesteden en dorpen binnen te gaan, hebben bio-Engelsen de uitdrukkelijke toestemming van de verantwoordelijke imam nodig. Dat de Duitse Stalinpers daarover met een stalen gezicht zwijgt, mag geen wonder heten: Men wil de Duitsers niet wakker porren over datgene wat ook dreigt voor Duitsland.

Frankrijk is echter verder wat betreft de bestrijding van de islam. Het Front National werd bij de Europese verkiezingen van 2014 met 24,9% voor het eerst de sterkste partij van Frankrijk en trok met 24 afgevaardigden in het Europees Parlement. En Marine le Pen zou thans presidente van Frankrijk zijn geweest als alle andere partijen zich bij de presidentsverkiezingen niet tegen haar aaneengesloten zouden hebben.

En Duitsland heeft inmiddels de AfD. Deze partij heeft in slechts enige weken van haar fysische bestaan meer bewerkstelligd dan alle demonstraties van Duitse verzetsstrijders van de laatste jaren bij elkaar – zonder deze belangrijke demonstraties, zonder welke de AfD er vermoedelijk niet zou zijn geweest, tekort te willen doen. Ze kon de Jamaica-coalitie verhinderen en ze zou, was er geen hernieuwde en van de kant der SPD door gebroken belofte tot stand gebrachte Grote Coalitie gekomen, Merkel tot de vorming van een minderheidsregering hebben gedwongen. Met alle risico’s van dien voor een dergelijke regering.

Europa is nog niet verloren.

Teneinde de macht van Links en de islam te breken, zal er echter een verder en voortdurend toenemend verzet vereist zijn. Wie op de tot nu toe bereikte successen gaat uitrusten, wordt morgen met 100 procent zekerheid opnieuw wakker in een nog ergere dictatuur. Want de vijand slaapt niet.

Het volgende gedicht, dat bijna honderdenzevenig jaar geleden werd geschreven door Heinrich Hoffmann von Fallersleben, is buitengewoon passend voor de tegenwoordige tijd:

Te midden van angst en het burgerlijke leven
werd nog nooit een keten verbroken
Hier moet men aanmerkelijk meer geven,
de vrijheid krijgt men niet cadeau.

De gelukkige slaven zijn
de grootste vijand van de vrijheid
daarom moet ongeluk U ten deel vallen
en moet U ieder leed ervaren.

Geen moord, geen brand, geen kerkers,
geen standrecht van bovenaf;
Nog sterker moet het over U komen
wil het zijn (uit)werking niet missen!

Bedelaars moet U worden,
Allemaal moet U honger lijden,
Tot aan moeheid en beklag
vervloekt en verdoemd zijn.

U dient dat beetje leven
zó grondig te gaan haten
dat U het weg wilt geven
als een kwelling en een last

Dan pas ontwaakt misschien nog
Een betere geest in U,
de geest die  nog tijdens de nacht
U opwaarts stuwt naar de vrijheid!

Gedicht gepubliceerd d.d. 11 maart 1850

Heinrich Hoffmann von Fallersleben,

De vrijheid krijgt men niet cadeau.

August Heinrich Hoffman, bekend als Hoffmann von Fallersleben (geb. 2 April 1798 in Fallersleben, gest. 19 januari in Covey) was hogeschoolleraar in de Germanistiek, die wezenlijk bijdroeg aan de erkenning van het vak als wetenschappelijke discipline, en zowel dichter als verzamelaar en uitgever van oude geschriften uit verschillende talen.

Hij schreef zowel de latere Duitse Nationale Hymne, het “Lied der Duitsers”, als talrijke populaire kinderliederen. Ter onderscheiding van andere dragers van de veel voorkomende familienaam Hoffmann nam hij daarnaast de herkomstnaam von Fallersleben aan.

(Noot van vertaler: Dit fraaie, en bovendien zo ware gedicht heb ik naar beste kunnen en hier en daar vrij vertaald, hierbij meer acht slaande op de betekenis dan op de woordkeus en met weglating van de oorspronkelijke, rijmende vormgeving, die taalkundig nu eenmaal zelden of nooit te handhaven valt. Ik hoop, dat het resultaat niettemin voldoet aan de smaak van de lezer.)

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Vrijheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op De vrijheid krijgt men niet cadeau

 1. Bob Fleumer zegt:

  Dit stuk moet aan de binnenkant van Rutte’s voorhoofd worden gespijkerd misschien onthoudt hij het dan !

  Geliked door 1 persoon

 2. Beter een dictator hier dan tig in Brussel …geloof dus nog liever de halve leugens van de Russen en Amerikanen dan die hele EU-leugen ..dat circus daar in Brussel erkennen is echt de EUntergang

  Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Ik word er niet optimistisch van.
  Het openen der ogen van de autochtone bevolking m.b.t. de islam en de migranten mag dan een lineaire groei laten zien zij blijft echter achterlopen t.o.v. het aantal binnenwandelde migranten die een kwadratische groei laat zien.
  Voorlopig is er dus nog geen reden om een positieve kijk op het probleem te hebben.

  Geliked door 1 persoon

 4. BertG. zegt:

  Toch zijn de socialisten succesvoller in het uitroeien van mensen.
  130 miljoen in slecht 101 jaar, daar waar de islam al 1400 jaar bezig is om op de 300 miljoen te komen.

  Like

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Onderstaande grafiek ter verduidelijking:

  Rode lijn = bewustwording van autochtone bevolking m.b.t. islam/migrantenprobleem
  Blauwe lijn = import van migranten en groei van de islam.
  (derde lijn in dit geval niet toepassing)

  Like

 6. BertG. zegt:

  Wat een warig artikel, eerst weet hij niet wie dit geschreven heeft.

  “Te midden van angst en het burgerlijke leven
  werd nog nooit een keten verbroken
  Hier moet men aanmerkelijk meer geven,
  de vrijheid krijgt men niet cadeau.”

  Om aan het eind te eindigen dat het door Heinrich Hoffmann von Fallersleben, is geschreven.
  Of heeft hij alleen de rest bedacht, en het begin “gepikt”.

  Volgens mij had hij een borreltje teveel op toen hij dit allemaal schreef.

  Like

  • BertG. zegt:

   Of sla ik ergens iets over.

   Like

   • theresageissler zegt:

    Of je pákt misschien ergens iets niet, dat is ook nog mogelijk.
    Wat de chronologische indeling betreft, heb je ergens wel een punt, maar als je het maar zorgvuldig en vooral rústig doorleest, vind ik toch wel, dat het verband vrij snel te herkennen valt.
    Zelf heb ik de indruk, dat MM erg enthousiast was over dit gedicht, zo dat hij bijna niet kon wachten om het, samen met de achterliggende gedachte, die voor zijn gevoel ook uit de betreffende twee citaten sprak, voor het voetlicht te laten komen. Tikkeltje impulsief dus, inderdaad.
    Of misschien kun je hier wel zeggen: “dronken van euforie.” Dat zou dan weer appelleren aan dat borreltje van jou! LOL!

    Like

 7. Rookmelder zegt:

  Een lezenswaardig, goed artikel en Hoffman -realistisch gedicht- had 170 jaar terug al goed in de gaten hoe de hazen liepen en en nu nog lopen. Dat individuele landen vanwege hun socialistisch
  en open deur beleid nu de wrange vruchten daarvan plukken is eigen schuld, dikke bult en ernstig. Veel erger en kwader is het dat Frankrijk en Duitsland optrekken en samenwerken als de as van het EU-monster, en met hun waanzinnige beleid -islam knuffelen- de koers willen en zullen uitzetten voor de overige landen met hun knikkende knietjes “leiders” en hen mee willen slepen in dat -alles- verwoestende, ondoordachte en betweterige beleid, waarmee -gelukkig- evenredig het protest en de roep, nee schreeuw om ons als bevolking te verzetten toeneemt !

  Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Het is een grove schande dat de eenentwintigste eeuw begint als een nieuwe “Dark Ages”, een zwarte periode in een tijd dat de huidige generatie beloofd werd als onze gouden jaren, van vrede en voorspoedigheid. Door de leugenachtige belofte’s van zonnekoningen en hogepriesters in Brusselse Paleizen, die middels de migratie van barbaarse volkeren, het afschaffen van grenzen,(in de breedste zin van het woord) het leven in de westerse kibboets pogen te ontwrichten, economisch kaalplukken en door een All-inclusieve invasie van jihadsympathisanten met hun Kill for gain or shoot to maim opdrachten, onze maatschappijen te verzuilen, op een All-expenses paid rooftocht,op kosten van de samenleving zich voor te doen als vluchtelingen en kansarmen, hun valse ideologie als wapen in te zetten. Een met bloed bevlekte vrijheid als toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen, als ons nalatenschap door de leugens en bedrog van zogenaamde demagogen met hun jellied brains die hun vinger wijzen op critici, and make us all dance to their song, to the tune of diversity to fake a better kind of life.

  Once upon a time, not so very long ago
  In a holiday land that you probably know
  Two realms came together because of a fright
  And a terrible plot did unfold that same night
  Fates colliding together against their own will
  The people of the dessert and the clans of the chill
  calamity broke, they each came to find
  That solving some matters brings no peace to mind
  This is no fairy tale, so keep those dreams smothered
  The Islam and democracy…well…
  They hate each other.

   

  Geliked door 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  Zonder burgeroorlog zullen we ons nooit kunnen bevrijden van het socialisme en de islam !!

  Geliked door 1 persoon

 10. Jules Vismale zegt:

  Mensen zijn al eeuwenlang in strijd met elkaar gewikkeld en soms scheppen ze zelf, fictief in in werkelijkheid, figuren of apparaten die zich alsnog tegen hen keren en hen van hun vrijheid willen beroven! En dat de mens tegenwoordig rijkelijk krijgt terugbetaald wat wij de natuur aandoen bewijzen een groot aantal natuurrampen wel.
  Dat dieren echter al eeuwenlang met de mensheid in oorlog schijnen te zijn is natuurlijk eveneens allang bekend. Zo zijn er ooit door de beruchte pestvlo (via ratten) eeuwenlang tientallen miljoenen mensen, bij puur toeval, gedood! In het verhaal dat de anti-communist George Orwell schreef over “Animal Farm” uit 1954 voerden de boerderijdieren noodgedwongen oorlogen met de mensen die hen wreed behandelden.
  Soms lijken mensen zélf dieren of legendarische monsters te scheppen zoals het monster van Frankenstein of een symbolische draak (Total Krieg) die ten tijde van (wereld)oorlogen met miljoenen mannen gevoed moest worden daar hij onverzadigbaar bleek!
  In een verhaal over de Smurfen van Peyo uit 1969 schiepen de blauwe dwergen onbedoeld (via een tovermiddel) uit een onschuldig vogeltje een gemuteerde reuzenvogel, de krwakakrwa, die zo vernielzuchtig en kwaadaardig werd dat hij zijn “scheppers” aanviel en het dier het Smurfendorp compleet vernietigde! Door een soort schuldgevoel wist Grote Smurf de reuzenvogel hierna zijn oorspronkelijke afmetingen terug te geven waardoor de krwakakrwa ongevaarlijk werd.
  In het verhaal van Roald Dahl uit 1961 schiep de weesjongen James Henry Trotter (wiens ouders door een neushoorn zouden zijn gedood nadat die uit een dierentuin was ontsnapt en hij van zijn “gevangenschap” verlost wilde zijn) ook onbedoeld via een tovermiddel niet alleen een enorme perzik maar zelfs een aantal gemuteerde reuzeninsekten. Door middel van de reuzenperzik zorgden de insekten ervoor dat de afschuwelijke tantes van James (Spons en Spijker) letterlijk werden platgewalst!
  In sommige verhalen van Suske & Wiske lijken bepaalde personen eveneens kwaadaardige dieren, monsters, dubbelgangers en zelfs spoken tot leven te brengen die zich natuurlijk meteen tegen hun scheppers keren!
  Er is zelfs een op waarheid berust verhaal bekend dat een lammergier ooit puur toevallig een beroemde Griekse dichter had gedood door op diens hoofd een schildpad te gooien en sommige gieren probeerden in berggebieden mensen in afgronden te smijten! Niet alleen roofdieren als leeuwen, tijgers, luipaarden, hyena’s, beren, honden, krokodillen, slangen, varanen enz. doden mensen maar buffels, nijlpaarden, neushoorns, olifanten, wilde zwijnen en zelfs koeien en paarden evengoed! De mens lijkt heel machtig te wezen maar is zonder wapens en intelligentie totaal niets, gelijk aan de gehate EU en de islam!

  Geliked door 1 persoon

 11. M.A.L. Sion zegt:

  Een patriottische gedachte:
  Wie vrede wil zal deze moeten bevechten.
  malsion@orange.fr – de Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 12. Pingback: Slaapgedicht voor de tevreden Nederlander | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s