Geweld tegen christelijke nonnen in Bethlehem – De media zwijgen

Screenshot_9

(Door: Ryan Jones – Vertaling: E.J. Bron)

Iedere Israëlische kleinigheid tegen christenen, om het even reëel of alleen maar gevoeld, is altijd onmiddellijk een thema in de internationale pers. Laten we als voorbeeld een voorval nemen, waarbij antichristelijke graffiti door een handvol radicale joodse jongeren in kerken in Jeruzalem werd gespoten. Hoe verontrustend deze voorvallen ook waren, er werd geen echte schade aangericht. Zowel de autoriteiten als de plaatselijke joodse gemeente gingen onmiddellijk ondersteunend achter de kerken staan.

Israel Heute

En desondanks werd Israël daarna in de mainstream media foutief als een plek bekritiseerd die tegenover christenen onvriendelijk en zelfs vijandig is ingesteld.

Daarom is het des te interessanter dat een voorval, dat onlangs tegen christelijke nonnen in het nabije Bethlehem plaatsvond, zo goed als genegeerd wordt.

Middle East Concern”, een van de weinige organisaties die bereid is de noodsituatie van de christenen onder de Palestijnse Autoriteit te onthullen, bericht dat delen van het Koptische klooster van de Heilige Maria in Bethlehem onrechtmatig door een inheemse islamitische familie werden overgenomen. De daar levende nonnen stonden routinematig blootgesteld aan lichamelijk misbruik.

De zusters Maria en Esther hebben officiële klachten tegen de familie Mahatna ingediend, maar de rechtbanken van de Palestijnse Autoriteit hebben tot nu toe geen echte maatregelen genomen.

Het klooster blijft deels bezet, hoewel de nonnen hun eerste klacht in april 2017 ingediend hebben, toen een vrouwelijk lid van de islamitische familie, Rania Mahatna, zuster Maria aanviel en daarbij ook haar eigendom beschadigde.

Een ander voorval vond plaats op het moment dat de nonnen op weg waren naar het politiebureau om hun eerste klacht van april 2017 in te dienen. Een broer van Rania Mahatna, Rami, stopte samen met een stel vrienden de auto van de nonnen en viel deze met ijzeren staven aan.

Een politieagent, die getuige was van de aanval, veranderde volgens berichten later zijn getuigenis toen hij voor de rechtbank stond.

De nonnen en hun advocaat denken dat de familie Mahatna contacten heeft binnen de Palestijnse Autoriteit, die ze gebruikt om juridische stappen in deze zaak te verhinderen.

Het gaat hierbij niet om een incidenteel, op zichzelf staand geval. Maar omdat Israël en de Joden er niet bij betrokken zijn, krijgt de zaak zo goed als geen aandacht. Het schijnt gewoon overeen te komen met het narratief volgens welk alleen Israël achter alle problemen van de lokale christelijke bevolking zou zitten.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabieren, Barbarisme, Censuur, christenhaat, Christenvervolging, corruptie, demoniseren, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Kopten, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Geweld tegen christelijke nonnen in Bethlehem – De media zwijgen

 1. Cathja zegt:

  We lezen toch vrijwel nooit iets over ‘Palestijnen’ die zich misdragen of geweld plegen? De schijn moet opgehouden worden dat Israël de hoofdschuldige is in het al zeer lang lopende conflict tussen ‘Palestijnen’ en de Staat Israël.
  Het zou te respecteren zijn als de internationale media deze -voor velen misschien amper het bekritiseren waard- gewelddadige acties tegen de christelijke nonnen scherp zou veroordelen. Ik vrees dat we hier tevergeefs op wachten.

  Like

 2. Henk der Niederlànderï zegt:

  En de media zwijgen!!!
  Wanneer trekken de media hun gore antisemitische muil wel open dan als het over de criminaliteit gaat bij hun zo geliefde ”palestijnen”
  Nooit dus, wat voor mij betekend dat de redacteuren en zeker de hoofdredacteuren gewoon antisemieten zijn.
  Niks meer en niks minder.
  Een zeer zeldzame uitzondering daar gelaten.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Henk der Niederlànderï. De media zal haar gore muil nooit openen tegen de mensen die haar financieren. Dat wil zeggen de sleutelfiguren binnen de redacties. Niet de Palestijnen zijn geliefd, maar de mensen die ze financieren . Ze zijn precies dezelfde mensen die de media ‘Zwijggeld’ of gewoon betalen voor opdrachten wat te schrijven of op TV te tonen en wat niet. De Palestijnen zijn voor de media-bobo’s een goudmijn. Ze betalen voor voor de kleintjes onder hen luxe vakanties, 5 sterren hotels of een maaltijd in een restaurant met 5 Michelin sterren. De grote jongens binnen de media gaan voor meer. Bijvoorbeeld: transacties waarin hun off -shore rekeningen worden gespekt of een leuke rekening in een Zwitserse bank. Hoe dan ook, het is vanzelfsprekend dat nonnen in Betlehem, vermoorde christenen in Egypte of elders in het midden oosten brengen niets in het laatje. Dus, ze zijn voor de media geen moeite waard. OOK NIET VOOR DE ZGN. STAAT MEDIA (TV).. De hele zgn. reguliere media is een grote gore corrupte bende. Gelukkig komen nu nieuws via andere kanalen. Zij staan bijna buiten spel en huiveren van angst. Vandaar de trammelant met Fake News. .

   Like

  • Voor Volk&Vaderland zegt:

   … en anti-Christelijk

   Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  Leve Israël. Dat zij hun vijanden, o.a.. de palestijnen, volledig moge vernietigen. Geen genade voor de palestijnen

  Geliked door 1 persoon

 4. Rookmelder zegt:

  Wereldwijd, zo ook in Israel is het hetzelfde verhaal, moslims blijven zeiken, drammen en -be-dreigen, want oh,oh, ze zijn zo zielig en bedienen zich als geen ander in het benutten van de o, zo zielige slachtofferrol. Dat dit niet in de msm-media verschijnt is niet vreemd, stel je voor zeg, die “arme”, “gekwetste” en “onderdrukte” Palestijnen -Arabieren- moet de hand boven het hoofd worden gehouden i.t.t. dat “verrekte, foute en onderdrukkende Israel”, want dat zijn uiteindelijk ten allen tijde de “daders” !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s