VIDEO: Staande ovaties voor Dr. Alice Weidel in het parlement van Nordrhein-Westfalen in Düsseldorf

 

(Klik voor Duitse ondertiteling rechts onderin de balk op het rood onderstreepte logo)

(Vertaling: E.J. Bron)

De fractievoorzitter van de AfD, Dr. Alice Weidel, heeft vrijdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de fractie van de AfD in het parlement van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen met een buitengewone rede voor staande ovaties bij de 500 gasten gezorgd.

PI News (2)

In de vergaderzaal van het parlement in Düsseldorf legde Weidel in haar bijna 45 minuten durende toespraak de kenmerken van de door de regering-Merkel bedreven afbraak van de rechtsstaat en democratie bloot. De AfD zou daarom in het geval van een “grote coalitie” een harde oppositie voeren in het Duitse parlement. “Als grootste oppositiepartij zullen we constant de doorn in het vlees van de coalitie zijn”, zei Weidel.

Het zou schrikbarend zijn dat het land vier maanden na de parlementsverkiezingen nog steeds geen regering zou hebben. Geen enkele regeringsvorming in de naoorlogse geschiedenis van Duitsland zou tot nu toe zo lang hebben geduurd. “En een einde is nog niet in zicht”.

De drie partijvoorzitters van de CDU, de CSU en de SPD zouden door hun politieke lot zo aan elkaar zijn geketend, dat ze er alles aan zouden doen om een nieuwe coalitie te vormen. “Nog nooit was de kloof tussen politiek wensdenken en de burgers betreffende realiteit zo groot als nu”, zei Alice Weidel.

Tegelijkertijd herinnerde ze er in haar toespraak aan dat het Europese Stabiliteitspact (ESM) in het jaar 2012 in economisch Engels aan de leden van het Duitse parlement werd voorgelegd. Daarna noemde ze met een glimlach om de mond de namen van de vicevoorzitters van het parlement Claudia Roth en Petra Pau en de goed gevulde vergaderzaal in het parlementsgebouw beefde van het lachen, want speciale kennis in economisch Engels vertrouwde niemand op deze avond in het parlement in Düsseldorf de beide toe. “Claudia Roth en Petra Pau hebben echter ingestemd met het ESM!”, aldus Weidel.

Weidel bewees in het carnavalsbolwerk Düsseldorf dat ze niet bang hoeft te zijn voor een vergelijking als het om politiek cabaret of Aswoensdag toespraken gaat. Het had zo urenlang kunnen doorgaan, een genot voor het brein en het hart, maar ook gewoon voor de lachspieren.

De fractievoorzitter van de AfD in het parlement van Nordrhein-Westfalen, Markus Wagner, noemde het daarna dan ook een novum dat iemand van de AfD in het parlement in Düsseldorf staande ovaties krijgt. In zijn openingsrede had Wagner duidelijk gemaakt hoe gesloten de AfD inmiddels in het parlement van Nordrhein-Westfalen optreedt en hoe ondoordringbaar desondanks de muur van de gevestigde partijen is, die hij met het begrip van de “Heilige Viervuldigheid” treffend karakteriseerde.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op VIDEO: Staande ovaties voor Dr. Alice Weidel in het parlement van Nordrhein-Westfalen in Düsseldorf

 1. reageerbuis zegt:

  De teneur van het bovenstaande verschilt wel erg van het op 25-1-2018 geplaatste stuk, waarin M. Mannheimer, overigens terecht, het lidmaatschap van de tot de islam bekeerde prominent AfD-er Arthur Wagner (familie van Markus Wagner??) aan de kaak stelt !

  Like

 2. kampersrene zegt:

  Die staande ovatie kreeg ze toen zij bekend maakte dat Arthur Wagner ,de Islambekeerling en Mohhamed gatlikker met zijn kloten uit de partij werd gezet en de deur achter hem hard had dichtgeslagen !

  Liked by 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Gisteren nog op de radio in Duitsland die schreeuwers van de Grunen en SPD ,zijn duidelijk nazaten van Adolf zijn aanhangers ,deze vrouw is duidelijk, en komt op voor haar land, wat naar de kloten gaat door Merkel met haar sterk verminderde aanhang .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s