Visegrád-groep: “Wij willen geen immigratielanden worden”

Screenshot_7

Strijden gezamenlijk tegen het EU-inpalmen in de immigratiepolitiek: de regeringschefs van de Visegrád-landen. V.l.n.r.: Mateusz Morawiecki (Polen), Robert Fico (Slowakije), Viktor Orbán (Hongarije) en Andrej Babiš (Tsjechische Republiek).

(Vertaling: E.J. Bron)

De ministers-presidenten van Hongarije, Slowakije, de Tsjechische Republiek en Polen kwamen vrijdag in Boedapest bijeen om over thema´s als migratie, gemeenschappelijke defensie en veiligheid te discussiëren. De zogeheten Visegrád-groep (V4) schijnt steeds meer invloed te krijgen op het optreden van de Brusselse eurocraten. Petr Bystron, AfD-lid in de commissie buitenland van het Duitse parlement, bevestigde aan de rand van de ontmoeting dat de Visegrád-landen zich op de goede weg bevinden.

journalistenwatch

Op de agenda van de bijeenkomst stonden behalve de immigratiepolitiek, de EU-begroting vanaf 2020 en de hervorming van de eurozone, ook regionale thema´s zoals de oprichting van een gemeenschappelijke ontwikkelingsbank van de V4-landen. Bystron ondersteunt nadrukkelijk het voorstel van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán om een regionale bank voor ontwikkeling op te richten:

“Orbán laat zien hoe de samenwerking van Europese landen ook kan functioneren zonder de omweg via de bureaucratische molens van de Brusselse bureaucratie. De Visegrád-groep is een voorbeeld voor andere EU-landen. Hij staat in aangenaam contrast tot de unificatiewaan van vooral de Duitse regering onder Angela Merkel”, aldus de AfD-politicus.

Familie, God, soevereiniteit en afwijzing van de massa-immigratie

De Hongaarse minister-president stelde na de bijeenkomst met zijn collega´s vast dat de EU een “nieuw plan” nodig zou hebben en dar er over een nieuwe alliantie van vrije naties gesproken zou moeten worden. De Midden-Europese lidstaten willen hierbij een inspraakrecht bij de hervormingen van de Unie, aldus Orbán op niet mis te verstane wijze. De Visegrád-groep zou zich hierbij beroepen op gemeenschappelijke waarden met betrekking tot familie, God, soevereiniteit en zijn afwijzing van de massa-immigratie naar Europa. Europa zou uit een “gemeenschappelijk woordenboek moeten spreken”. De V4-landen zouden bovendien niet als “zwarte schapen” behandeld moeten worden in de EU, verlangde de Slowaakse minister-president Robert Fico. “Onze landen willen geen immigratielanden worden”, verklaarde Orbán in overeenstemming met zijn collega´s en hij voegde er aan toe dat de Visegrád-landen veel Europese waarden delen. Ze zouden echter niet in de EU bestraft moeten worden, omdat ze in de vluchtelingenpolitiek andere opvattingen zouden hebben dan de andere lidstaten.

Bystron kritiseerde de omgang van de Europese Commissie met de lidstaten Tsjechië, Hongarije en Polen in het verleden. De EU zou “de volle soevereiniteit van haar lidstaten moeten respecteren”, aldus de AfD-politicus. De Europese Commissie maakte in het begin van het jaar bekend Tsjechië, Polen en Hongarije voor het Europees Gerechtshof aan te klagen wegens de weigering van de landen om in het kader van een EU-verdeelsleutel migranten uit andere EU-landen op hun staatsgebied op te nemen. Bystron kritiseerde het optreden als “volkomen willekeurig” en ziet hierin “chantage en intimidatie” van de kant van Brussel. Per slot van rekening zouden andere landen, waaronder Oostenrijk, zich ook niet aan de quota houden, aldus de AfD-politicus.

Duidelijk signaal aan de Brussele EU-cratie

Bystron adviseerde de V4-landen de oprichting van een gemeenschappelijke werkgroep op het niveau van ministeries van Buitenlandse Zaken, die constant contact zou moeten hebben met de Britse Brexit-onderhandelaars. “Dat zou een duidelijk signaal aan de Brusselse EU-cratie zijn dat nog meer landen de EU zullen verlaten als de Europese Unie zichzelf niet hervormt. Door de informatie-uitwisseling over de voortgang van de Brexit-procedure met de collega´s uit Engeland zouden de V4-landen “waardevol en tot nu toe unieke Knowhow verkrijgen”.  Eind vorig jaar had Bystron dit al tot onderwerp gemaakt in het kader van de belangrijke conferentie “Is de Europese Unie te hervormen?” in het Tsjechische Brno. Zijn voorstel werd door de Tsjechische media opgepakt en controversieel bediscussieerd. Duitse mainstream media daarentegen hulden zich in stilzwijgen.

V4-landen het op twee na grootse investeringsvolume van Duitse ondernemingen

Ook al proberen links-politieke media zoals de Oostenrijkse “Standard” de rol van de Visegrád-landen Polen en Hongarije te bagatelliseren en deze “overschat EU-spook van Visegrád” te noemen, de economische betrekkingen spreken een andere taal: de V4-groep vormt een grotere markt voor Duitsland dan de Verenigde Staten en is het op twee na grootste investeringsvolume van Duitse ondernemingen, aldus Dale A. Martin, bestuursvoorzitter van Siemens, volgens het Business Journal in Boedapest.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Brussel, demoniseren, EU-critici, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Immigratie, Midden-Europa, Multiculti, Patriottisme, Polen, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Visegrad-landen, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

8 reacties op Visegrád-groep: “Wij willen geen immigratielanden worden”

 1. koddebeier zegt:

  Chapeau !! Volhouden !! Ban de EU dictators !

  Like

 2. T.Troubadour zegt:

  Deze landen stonden centraal in hun verEt tegen de Islam in de 16e eeuw,nu staan centraal in verEt tegen EUSSR Laten anderen zich hierbij aansluiten zoals Kroatie,Oostenrijk,Bulgarije,Roenmenie,Baltische Staten .Dar kunnen Duitsland noch Frankrijk noch hun vazallen omheen

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Hervormen, veranderen, de EU, hoe kom je erbij zij weten alles beter en daarom stort hun kaartenhuis in elkaar. Zij hebben zoveel kansen gehad om de mensen te winnen voor hun ideaal maar door hun botte domheid is er niets van terecht gekomen, de EU heeft een reset nodig, een harde reset zonder de klungels van nu aan de knoppen.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Goed zo.
  Ga door.
  Straks hebben we een EU 1 EU 2 waarbij 2 meer lijkt op de EEG.
  Een combinatie van vrije staten die handelsakkoorden hebben.

  Like

 5. eva110 zegt:

  Zo blijkt maar weer dat de wijzen uit de Oostbloklanden komen.
  Ik heb bewondering voor de manier waarop de leiders van deze landen voor hun bevolking opkomen!

  Like

 6. Rookmelder zegt:

  Prachtige ontwikkelingen van een vastberaden gezelschap en wie weet gaat Oostenrijk spontaan op in die club. De kuitenbijters van de V4 laten de kop,- en kontenlikkers van de Brusselse moloch maar een -beetje- zweten en huiveren in hun ivoren torens…..

  Like

 7. Bas zegt:

  Juncker en zijn EU-schildknaap Timmermans zullen er wel weer teugen zijn. Het maakt hen daardoor tot een komedieteam met ongekende populariteit.

  Like

 8. Geeft weer hoop, wens hen alle succes…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s