Commentaar van “Henk V.”

Screenshot_47

(Door: “Henk V.”)

Op zeker moment stelt A.R. Göhring, de schrijver van dit artikel  twee belangrijke vragen: “Of kennen de progressievelingen de details van de migrantenmoorden helemaal niet? Willen ze deze niet kennen?” 

Het antwoord op beide vragen is NEE en de verklaring daarvoor is simpel en triest. Alle ‘’weldenkende mensen van goede wil’’, die worden opgesomd in het artikel, hebben zeker één ding gemeenschappelijk: zij lopen met oogkleppen van goedwillendheid op en zij kunnen of willen van dat beperkte waarnemingsvermogen geen afstand doen, omdat dan een kaartenhuis van zich kortsluitende drogredeneringen in elkaar stort.

Die kaarten worden bij elkaar gehouden door een bijna niet te vernietigen drang tot zelfbedrog, gevoed door een prettig, zeer verslavend  gevoel, namelijk dat men heel goed bezig is; dat men DEUGT en dat anderen, die op een heel andere manier naar dezelfde gebeurtenissen kijken, gewoonweg  NIET deugen. Dat die anderen niet deugen, staat voor de goedwillende mensen op een of andere simpele manier van denken als een paal boven water. Daarom mag men de mensen die niet deugen belachelijk maken, uitschelden, kleineren en minachten. Deze schending van de waardigheid van de andersdenkenden komt dus voort uit het besef van een ‘’alles te boven gaand gevoel van goedheid’’. Ziedaar het mentale peil van de linkse interpretatie van goedheid. Een mateloos gevoel van een morele superioriteit op een kinderlijk niveau.

Dankzij de succesvolle greep naar de macht van het linkse denken hebben wij nu twee landen in Europa gekregen die als een vergrootglas voor iedere zelfdenkende waarnemer zouden moeten dienen. Duitsland en Zweden. Dat waren ooit zeer belangrijke landen, die veel hebben gepresteerd in menig opzicht. Landen, die redenen genoeg zouden moeten hebben om heel tevreden te zijn met zichzelf, maar dankzij de drammerige verlinksing in het denken is die reden tot trots zijn op de eigen identiteit en verworvenheden bijna totaal verdampt, omdat de niet ophoudende geseling van opgelegde zelfverachting de beide landen lijkt te hebben verlamd… Zweden en Duitsland wordt nu voorgehouden dat zij dringend toe zijn aan verrijking. Die verrijking houdt eigenlijk gewoon in dat immigratiegolven van lieden uit andere, lager ontwikkelde, culturen zich vermengen met de ooit zo succesvolle blanke bevolking en daarbij gewoonlijk vasthouden aan hun eigen tradities, religie en gedragspatronen, die keer op keer botsen met de door de Duitsers en Zweden zelf bewerkstelligde succesvolle ordening van hun maatschappij.

Over de aard van de gewenste ‘’verrijking’’ is hier al veel geschreven. Ik mag jullie wijzen op het meer dan voortreffelijke artikel van Petra de Geus, dat op 13 januari van dit jaar op deze site werd geplaatst. Daarin schildert zij op een heldere manier  de achtergronden van de ‘’verrijkingsprocessen’’ die zich nu in Europa voltrekken. Alle initiatiefnemers daartoe /betrokkenen daarbij noemt ze bij name.

Voor iedereen die ons werelddeel op weg wil helpen naar die geweldige verrijkende toekomst, namelijk een totale eenwording van de EU, die op haar beurt een bijdrage zal leveren tot de eenwording van de hele wereld (JAZEKER!!), heb ik één opmerking over: jullie bouwen HELEMAAL NIETS op, maar je breekt ALLES af wat in de loop der eeuwen aan eigen Europese verrijking tot stand is gebracht. Je breekt een wereld af die zo goed in elkaar stak dat iedereen van goede wil in de wereld naar Europa keek en daarbij wenste dat ook hun eigen samenleving er zo goed uit zou zien.

De schade die nu wordt aangericht in Zweden en in Duitsland wordt ook al zichtbaar in veel landen van Europa en niettemin gaan de bewerkstellers van de ingebeelde ‘’verrijking’’ door met hun politiek, ongeacht het leed dat wordt aangericht. Zeker de Duitse overheid lijkt niet te willen begrijpen dat men – uit naam van de goede intenties – een politiek voert waarbij letterlijk doden vallen en grote groepen mensen in de misère belanden.

A.R.Göhring  beschrijft de gruwelijke manier waarop jonge vrouwen door verrijkende migranten werden omgebracht. De moordenaars kwamen uit Afghanistan. Dat is een land, waarin zeer traditioneel levende stammen van bergvolkeren zich in allerlei oorlogen hebben te weer gesteld tegen indringers en rivaliserende stammen. Het is een land, waarin het voor vrouwen nog steeds onmogelijk is om zich te ontwikkelen en een menswaardig, vrij bestaan op te bouwen. Veel vrouwen, die de onderdrukking niet meer mentaal konden verwerken, pleegden daar zelfmoord.

Zelfs in de door de Amerikanen ‘’bevrijde’’ gebieden kwam de bevrijding van de vrouwen nauwelijks op gang. Schoolgebouwen voor meisjes en jongens moesten daar continu militair beschermd worden.  Het is ronduit misdadig dat de Duitse overheid mensen uit zo’n land totaal onvoldoende controleert wanneer ze  – daartoe naar verluidt door de  DUITSE OVERHEID   in Afghanistan  uitgenodigd ! –  In Duitsland arriveren.

Hoe moet je een overheid noemen die potentiële moordenaars, verkrachters en vrouwen-onderdrukkers opzettelijk het land binnen haalt?

Hoe moet je een machthongerige  EU noemen, waarvan de topman Jean-Claude Juncker zegt dat deze EU – net gelijk tot welke calamiteiten de instroom van verrijkende horden zal leiden – de buitengrenzen zal OPENHOUDEN?

Ik richt deze vragen aan het adres van de linkse oogkleppendragers!

Linkse ‘’goedmenschen’’, beseffen jullie dat jullie goedheid onze samenlevingen naar de verdommenis jaagt? Willen jullie DAT op je geweten hebben??

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

49 reacties op Commentaar van “Henk V.”

 1. Jean zegt:

  “zij lopen met oogkleppen van goedwillendheid op en zij kunnen of willen van dat beperkte waarnemingsvermogen geen afstand doen” ???
  Goedwillendheid is dat zootje volledig onbekend en waarnemingsvermogen hebben ze niet want ze kijken 24u op 24u naar hun bankrekening of de stortingen op tijd binnenkomen.
  Het mengen van verschillende culturen heeft al eeuwen lang ALTIJD “”OORLOG”” tot gevolg gehad en dat zal ook nu het gevolg zijn.
  Wij zullen de verantwoordelijken als eerste ter verantwoording roepen of beter gezegd wij zullen ze oppakken en voor een volkstribunaal smijten.

  Like

  • Henk.V zegt:

   U hoort mij ook niet zeggen dat de ”elites” goedwillend zijn. Jean. Goedwillendheid is een geesteshouding die deze mensen ZICHZELF TOEDICHTEN. 🙂
   Ik kan mij dan ook volledig in uw redenering vinden.

   Like

 2. Jan van Groningen zegt:

  Zou ook hoogste tijd worden

  Like

 3. delamontagne zegt:

  wat geweldig goed verwoord

  Like

 4. Peacepipe zegt:

  Ze zijn zelfs zo dom, dat ze niet begrijpen dat ze op (korte of langere) termijn de toekomst van hun (klein)kinderen aan het vernietigen zijn! Ofwel kindermishandeling op termijn!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Henk V mag dan wel vragen of linkse mensen een geweten hebben maar de eindconclusie van deze bede zal zijn dat linkse mensen nauwelijks een functionerend geweten hebben. Waarom zou je ook moeten stilstaan bij zoiets banaals als een geweten als jezelf de rotsvaste overtuiging hebt het goede te vertegenwoordigen.

  Dit gebrek aan een goed functionerend geweten hebben linksen gemeen met Mohammed aanhangers. Mohammed aanhangers willen in alles de stichter van hun politieke semi religieuze ideologie volgen. Dat hebben zij gemeen met hun 180 graden tegenpool de goedgemaakt. De goedmens volgt de doctrines van het socialisme die stellen dat alles gelijk is, dat rassen niet bestaan en dat maatschappelijke ongelijkheid een sociaal construct is.
  Waarom je geweten plagen als een binnengelaten Afghaan een meisje afslacht. Europeanen vermoorden immers ook meisjes.

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Als de linkse mensen toegeven dat ze fout zijn met hun wereldbeeld blijft er zo goed als niets over en dat kunnen/willen ze niet. Vandaar het koppige doordrammen in de hoop dat ze ergens in de verre toekomst toch gelijk hebben. ( NOT)

  Like

 7. Statler & Waldorf zegt:

  @Henk V.

  ‘Een mateloos gevoel van een morele superioriteit op een kinderlijk niveau.’

  Nee Henk, dat is niet het achterliggende probleem.
  Het probleem is, en ik schreef het al eerder:

  Cognitieve dissonantie.

  En dat heeft niets te maken met morele superioriteit of een kinderlijk niveau (nou ja, een beetje) maar met de droombeelden over hoe de wereld eruit zou moeten zien in de beleving van hem of haar.

  Cognitieve dissonantie is je eigen denkbeelden NIET bijstellen naar de werkelijke wereld maar dusdanig ‘verbouwen’ zodat die WEL in zijn/haar beleving past met als resultaat dat diegene met cognitieve dissonantie toch een vorm van gemoedsrust zal ervaren.

  Hele volksstammen lijden er aan.

  Geliked door 3 people

  • Rookmelder zegt:

   @W&S, wauw, jij durft, al kost het me een ban hier, wordt het niet -eens- tijd voor jou voor cognitieve therapie ? Kom op zeg, schrijf dan zelf -eens- een artikel dat iedereen hier aanstaat en hou daarbij in het achterhoofd :…….. De beste stuurlui staan aan wal !!!

   Like

  • Henk.V zegt:

   Precies, Statler & Waldorf en die andere, aangepaste, interpretatie van de werkelijkheid noem ik dus leven met oogkleppen op 🙂 De gemoedsrust die zoiets oplevert neemt de vorm van ”je heel erg goed voelen” aan, waardoor je kunt vast houden aan je ”idealen”, aan de zelfgebouwde luchtkastelen, tot grote schade van de medemensen. Het bewaren van het ”goede gevoel” ontaardt daarbij in pure onderdrukkingsdrang, tot vormen van dictatoriaal gedrag, want NIEMAND mag de rust van de ”goed bedoelende” elites met kritische opmerkingen verstoren.

   Geliked door 1 persoon

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Henk.V

    Als je het zo omschrijft ben ik het met je eens.

    Echter komt de morele superioriteit voort uit de kwaal cognitieve dissonantie.

    Ik deed een poging niet het symptoom (morele superioriteit) te duiden maar de daadwerkelijke onderliggende kwaal (cognitieve dissonantie) aan te wijzen.

    Like

  • Wachteres zegt:

   “Cognitieve dissonantie is een term uit de psychologie voor de spanning die ontstaat als waargenomen feiten of opvattingen in strijd zijn met de eigen overtuiging of opvatting. De reactie bestaat vaak uit het veranderen van opvattingen en/of het gedrag aanpassen of te rationaliseren”

   Maar de politiekcorrecten/linksen hebben helemaal geen behoefte om de eigen overtuiging/opvatting aan te passen, S., want zij hebben ALTIJD GELIJK.

   Er zal bij hen dus geen cognitieve dissonantie ontstaan, want die komt er alleen als men vragen gaat stellen bij het eigen handelen.

   Een voorbeeld: Ooit iemand uit de EU-leiding meegemaakt die zich afvroeg of hun open-grenzen-beleid wel werkt, of dat goed is voor Europa en haar bewoners?

   http://nieuws.tpo.nl/2016/12/31/nieuwjaarsspeech-merkel-terreur-is-ziekmakend-grenzen-blijven-open/

   http://time2wakeup.me/?p=6751

   EU-president Juncker: Grenzen moeten ondanks terreuraanslagen open blijven

   Mogelijk hebben zij angst voor cognitieve dissonantie.

   Geliked door 1 persoon

  • Beste Statler & Wadorf; Cognitieve Dissonantie hebben Jehovah’s Getuigen ook. Die geloven steevast in hun utopia en vervloeken de wereld… en zijn dus geen deel van deze wereld… maar leven in een andere wereld… met hun eigen regels en wetten.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    De wereld is niet vervloekt, maar de bewoners.
    Daarom komen ze je ook redden, voordat het te laat is als het eind der tijde aanbreekt.
    Ben je lid van jehova geworden, dan wordt je “opgestraald” met ze alle.
    Anders niet, en zul je hier sterven, samen met al die andere die verloren zijn.
    Om daarna weer met ze alle terug “gestraald” te worden als de wereld weer bewoonbaar is.

    Like

 8. Jan zegt:

  Duitse regering verzwijgt wat gaande is in de Balkan

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De goedmensen en de deugmensen hebben beide bloed aan hun handen, misschien straks zelfs van hun kinderen en kleinkinderen, want ook zij zullen de dans niet ontspringen, als de moordzuchtige en verkrachtende barbaren toeslaan !!

  Geliked door 2 people

 10. Charles Martel zegt:

  NOS witwassers en andere newsfakers zijn medeschuldig aan de pc-blindheid.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Hoe moet je een overheid noemen die potentiële moordenaars, verkrachters en vrouwen-onderdrukkers opzettelijk het land binnen haalt?

  Hoe moet je een machthongerige EU noemen, waarvan de topman Jean-Claude Juncker zegt dat deze EU – net gelijk tot welke calamiteiten de instroom van verrijkende horden zal leiden – de buitengrenzen zal OPENHOUDEN?

  Ik richt deze vragen aan het adres van de linkse oogkleppendragers!

  Ik vermoed dat je van geen enkele linkse oogkleppendrager een antwoord op deze vragen krijgt, Henk.
  De linkse oogkleppendragers hebben nog nooit over dergelijke vragen nagedacht.
  Sterker nog: als zij je vragen lezen, begrijpen zij die niet eens.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Ik vrees dat de ”elites” die nu de gang van zaken naar hun hand willen zetten, pas wakker zullen schrikken wanneer de ellende die zij hebben veroorzaakt tot extreme vormen van verzet gaan leiden.Of zij dan in staat zijn de schuld voor de ontstaande chaos bij zichzelf te leggen, betwijfel ik.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Henk.V 31 januari 2018 om 07:56

    Het wakker schrikken van de ‘elites’ is anders dan het wakker schrikken van de ‘deugmens’.
    Indien de ‘elites’ al ergens van zouden wakker schrikken, is dat van het heftige verzet der wakkeren. Maar geen nood: voor de ‘elites’ staan alle vluchtwegen open. In een mum van tijd zijn de vogels gevlogen en schuldgevoelens kennen ze niet, anders zouden ze die al eerder tonen.
    De ‘deugmens’ die wakker schrikt, zal verdwaasd en ontkennend om zich heen slaan omdat hij totaal onvoorbereid is. Ik acht het niet uitgesloten dat zij dan alsnog hun kopjes dociel onder het kromzwaard van de mohammedaan zullen vlijen. Want de ‘vluchteling’ is nu eenmaal zwaar getraumatiseerd en kan er helemaal niks aan doen. Het is tenslotte allemaal de schuld van het ‘haat zaaien’ van Wilders en andere ‘fascisten’.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Henk.V, “betwijfel ik” ? Ik schoot echt in de lach en weet zeker van niet, indachtig de woorden ” met de kennis van nu” …….

    Like

 12. Trucker zegt:

  En als steeds de schuld (alleen) bij de linkse partijen plaatsen…
  Van oogkleppen, gesproken.
  In Vlaanderen (dat ik toevallig héél goed ken) zijn ALLE partijen BEHALVE Het Vlaams Belang geen grenzensluiters en ook zien ze geen probleem met de toestroom van islamieten invaders.
  Enkele partijtjes die in woorden “rechts” zijn (bv de Bende van de rat De wever Bart NVA spreekt zeer stoere taal bij monde van het Theo Francken kereltje ) maar in het beleid… links als de linksen.
  Onze voorzitter (Tom Van Grieken) noemt hem TheoRIE Francken (schitterend gevonden), en ik vermoed dat het in de eu van de HQ brussel dictators niet veel anders zal zijn, mainstream partijen zitten elkaars vliegen af te vangen, en dan maar leuteren dat “de linkse partijen voor Dantes Inferno zorgen.
  Toch maar eens goed de situatie analyseren vooraleer een kompleet artikel te pennen dat ik zo onderuit haal.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Goed geïnformeerd zijn en de situatie goed analyseren is inderdaad een voorwaarde voor het kunnen begrijpen van de dramatische ontwikkelingen die nu in onze westerse samenlevingen plaats vinden, beste Trucker.
   Ik begrijp dat u denkt dat het mij daaraan ontbreekt en dat u vermoedt dat u kennelijk over meer overzicht en inzicht beschikt. Tja, wat zal ik daarop zeggen?
   U denkt maar wat u wilt. U denkt mij toch niet over te kunnen halen tot een welles-nietes spelletje? Ik ben daar echt te oud voor 🙂
   Ik heb de ontwikkelingen in de politiek vele jaren gevolgd en één ding is maar al te duidelijk geworden In het Westen, na de val van de de Sovjet Unie, dacht men dat het communisme / het linkse denken volmaakt gepasseerd was.
   Wat toen nog niet erg opviel was dat in onze ”vrije wereld” al lang onderhuids werd gewerkt aan de verlinksing van het denken op allerlei niveaus. Dit alles volgens de ideeën van de ultralinkse denktank die wij de Frankfurter Schule noemen.
   Over de strategie die deze denktank toepaste is hier genoeg geschreven. Dus ik wil niet in herhalingen vervallen.
   Er bestaan heden ten dage nauwelijks nog onderwijs- of opleidingsinstituten waar het linkse gedachtegoed niet richtingbepalend in het denken is geworden. Met andere woorden: Er is een situatie ontstaan die door de bekende Duitse Groenlinkse politicus Jürgen Trittin wordt omschreven als ”de linkse ”Meinungsführerschaft.”
   In onze aangetaste westerse maatschappij zijn linkse opvattingen min of meer gemeengoed geworden, zonder dat men dat zelfs beseft!
   Wij hebben geen linkse politieke partijen meer nodig om het volk bijna over de linie min of meer links te laten denken! Bijna iedereen in het Westen kreeg linkse gedachten met de paplepel ingegoten vanaf hun jeugd.
   Het ontspoorde denken dat zich nu als politiek correct presenteert draagt dus wel degelijk veel linkse ziektekiemen in zich!
   Zelfs de huidige liberale partijen en de meeste christelijke partijen huldigen nogal wat linkse standpunten, zoals wij kunnen zien bij de VVD, het CDA en de Christen Unie.!
   Alleen partijen, zoals het Vlaams Belang, de PVV en Het Forum voor de Democratie hebben zich bewust willen ontdoen van linkse ballast.

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Waar opper ik de ook maar iets dat u doet besluiten dat ik er een “welles nietes spelletje” wil van maken ?
    Tevens is de teneur van uw reply een bevestiging van wat ik stel : ALLE partijen zijn debet aan de huidige tendens van islamieten invaders binnen te laten en de facto een multikulle maatschappij creéren.
    Al wat daarrond zweeft is overbodige ballast, niet groepjes of individuen bepalen het beleid, tot nader order zijn het in Het Avondland coalities van politieke partijen die een beleid bepalen, mijn in,steek is dat alle partijen die aan de macht zijn in de eu van de HQ brussel dictators dezelfde koers volgen.
    Mei ’68 is de in filtratie begonnen van de linksen in alle instellingen en waar is de beste plaats om te starten : de scholen en universiteiten, is ouwe meuk weet iedereen.
    Vandaar naar alle instellingen die de staat heeft is de tweede stap en het laatste bastion de pers volstoppen met de afgestudeerden die de “juiste” koers volgen.
    Ik ben van de vorige eeuw meer precies en kind uit de jaren vijftig weet dus zéér goed over wat ik schrijf en hoe ik dat linksige alles kan en mag gezeik ondervonden heb.
    Trouwens is dat
    “…Zelfs de huidige liberale partijen en de meeste christelijke partijen huldigen nogal wat linkse standpunten, zoals wij kunnen zien bij de VVD, het CDA en de Christen Unie.!
    Alleen partijen, zoals het Vlaams Belang, de PVV en Het Forum voor de Democratie hebben zich bewust willen ontdoen van linkse ballast….”

    niet de teneur van mijn reactie of zie ik het verkeerd en is het spelletjes spelen.
    Goed mogelijk dat u “…de ontwikkelingen in de politiek vele jaren gevolgd…” maar zou het niet mogelijk zijn dat ik dat misschien ook heb gedaan, of eigent u zich het alleenrecht toe omdat u “oud bent en de ontwikkelingen in de politiek vele jaren heeft gevolgd”.
    Ik heb onder meer littekens op mijn lijf van de klappen die ik gekregen heb in betogingen omdat ik “de ontwikkelingen in de politiek” van zéér dichtbij heb gevolgd.

    Like

   • Harry zegt:

    Ik bemoei me nergens mee , maar persoonlijk vind ik stiekem toch dat zo’n “oud mannetje” als Henk V. nog bijzondere scherpe visies heeft .

    Een beetje off topic , maar dat doet bij mij de vraag rijzen , wanneer je te oud bent om iets te vinden van de wereldproblematiek en wanneer je te oud bent om zelf je onkruid kort te houden ?
    Loopt dat niet parallel ?
    Of kost het één zóveel tijd , dat er niks overblijft voor het andere ?

    Hoe ben ik in hemelsnaam in die onkruid-business verzeild geraakt ?

    Like

 13. Qvic zegt:

  Het is een paradox van het algemeen denken. Want mensen met een laag I.Q., denken dat zij heel wijs zijn en zich daarmee graag boven andere willen plaatsen. Maar mensen die een hoog I.Q hebben, zien in dat zij maar een beperkte wijsheid bezitten. Nu komt de paradox, mensen met een laag I.Q. denken op een veel lager niveau c.q. dimensie, dan mensen met een hoog I.Q. Mensen met een hoog I.Q doorzien actie en daar op volgend de reacties en op de lange termijn denken van hoe en wat er gebeurt. Dat vermogen hebben mensen met een laag I.Q. niet, die leven veel meer op het korte termijn geheugen en begrijpen ook niet zo goed wat er met een actie en daar op volgend de reacties gebeurt. Zoals nu met de massale moslim immigranten. Het ironische is dat veel mensen met een laag I.Q. een hogere opleiding hebben, dan mensen met een hoog I.Q. Dit komt vooral door de huidige leermethodes. Door enkel uit boeken te leren (enkel theoretisch) maken de lage I.Q. mensen 1 grote puinhoop van als zij die theorie in de praktijk moeten uitvoeren. Want leren uit een boekje is eigenlijk gehoorzamen aan het boekje. Maar als het boekje op houdt, aan wie moeten zij dan gehoorzamen? Deze mensen kunnen ook enkel leven aan de hand van regels, zonder regels of voorschriften zijn zij onbestuurbaar. Mensen met een laag I.Q. hebben dan ook altijd chronisch geld te kort, het maakt niet uit van hoeveel zij verdienen. Het is altijd eind van de maand op of zelfs eerder. Zij zijn ook diegene die meer geld lenen, dan zij eigenlijk kunnen veroorloven. Hiermee vullen het ene gat met het andere. Dat zien we vooral terug bij de linksdenkende mensen en die zitten hoofdzakelijk in de politiek. Daarom wordt alles duurder in de maatschappij door de linkse politieke partijen. Zij zullen alles doen om toch meer geld te kunnen ontvangen via belastingen en zij zijn ook omkoopbaar. Dit gebeurt veelal via lobby groepen, die bepalen nu min of meer wat de regeringen doen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Rookmelder zegt:

  Henk V. een compliment, een prima weergave van de tijd waarin we leven ! Maar met het motto “laat de mensen maar denken en praten, maar ga je eigen gang” kom je in de huidige tijd ver, zoniet heel ver…..

  Like

 15. fleckie' zegt:

  Dank zij schrijver’s Delamontagne, op ej. bron, attendering op NEW WORLD ORDER,(JEZUIETEN)…….. ( het ongecontroleerde binnenstromen laten van lieden met een ‘ruim’barbaarse achtergrond, ( even dit ter kennisneming van zog. ‘GOEDWILLENDEN? voor opname in onze culturen, beschavingen.( ook al omdat de naam JEZUIETEN genoemd wordt, waarvan de huidige paus. lid is( hoofd der JEZUIETEN-orde, ( de hoogst intelligentsia v.d.r.k.kerk noemt men. (Overste)GENERAAL) , …Het volgende uit het boekje ‘SEXUALITEIT PAUSELIJK GEZAG GEWETEN’ van dr. b.delfgaauw, begeleid door F.M.G.Saes ,voorzitter Katholieke Artsenvereniging,…met een vertaling van de encycliek HUMANAE VITAE.:….een moedige kritiek en een fundamentele analyse van achtergronden en consequenties. Uitg. HET WERELDVENSTER/ Baarn, 1968. …………..Pag.15:… ‘De KATHOLIEKE KERK is..nog..steeds..een..der..machten..die. de ..toekomst..van..de..wereld..bepalen. De encycliek..HUMANAE VITAE over de geboorteregeling heeft ontsteltenis gewekt,, omdat zij inzichten naar voren brengt,die ingaan tegen de Algemene overtuiging der deskundigen op het gebied der WERELDBEVOLKING . Dit boek wil laten zien,dat dergelijke uitspraken mogelijk zijn, omdat de encycliek wordt beheerst door ernstige misvattingen op, het gebied der moraal, verwarring van moraal, en recht,miskenning van het eigen geweten v.d.individuele mens …..Het Concilie heeft hierover juistere opvattingen verkondigd, maar de paus legt de uitspraken v.h.concilie naast zich neer. Dit komt voort uit een overtrokken waardering v.h.pausambt: uiteindelijk is het alleen de paus,die de leer der Kerk bepaalde.Als dit de houding v.h.vaticaan blijkt,dan is h.concilie voor niets gehouden……Het gaat er in dit boek derhalve niet primair om aan de vele protesten tegen de pauselijke encycliek er nog aan toe te voegen. Het gaat veel meer om de. problemen, die..ACHTER..deze encycliek liggen en die om een oplossing vragen.Tracht men door middel van een alles gladstrijkende exegese de uitspraken v.d.paus te redden,dan werkt men mee aan een verdichting v.d. duisternis ,die nu toch reeds vele kerkelijke vraagstukken omhult. . Men heeft het recht te weten,waar men aan toe is. Helderheid kan alleen ontstaan,als de bisschoppen de paus verplichten zijn encycliek terug te nemen of anders zijn ambt neer te leggen.Iedere andere oplossing laat de verwarring bestaan. Na een korte inleiding op de crisis- situatie ,waarin de Kerk verkeert,heeft een eerste hoofdstuk een analyses v.d.encycliek..HUMANAE VITAE. ……….Het 2e hoofdstuk brengt enkele wezenlijke grondlijnen van moral en ethiek. ……….Het 3e hoofdstuk werkt het onderscheid tussen autoritair en authentiek geweten nader uit. ………………………Dit boek komt uit na de tragische gebeurtenissen in Tsjecho-Slowakije. De beide gebeurtenissen: de publicatie v.d.encycliek Humanae Vitae en het Russische ingrijpen in Tsecho-Slowakije staan beide gebeurtenis volkomen los van elkaar,maar er is wel verband tussen de achtergronden. In beide gevallen gaat het — evenals bij de oorlog in Vietnam– om de strijd van eigen verantwoordelijkheid tegen van buiten komend gezag. Zolang de Kerk haar autoritair gezag handhaaft, staat zij aan de kant van de onvri jheid en bevordert zij een mentaliteit,die bereid is in gezag te berusten zonder naar gronden,rechten en grenzen van dit gezag te vrage……..>>>>>>>>>>>>>>

  Like

  • fleckie' zegt:

   Vervolg op …’MAAR DE. ENCYCLIEK. LIGT. ER’…….’ De vraag is thans:Hoe moeten we met deze encycliek nu verder? Kunnen goedwillenden trouwe katholieken,oprecht bewogen door de nood v.d.medemens,door de nood van miljoenen in. LATIJNS. AMERIKA! Azie en elders deze richtlijnen volgen? ..Het zou een tragische vergissing zijn indien wij aannemen ,dat de zaak opgelost is als ieder maar rustig zijn gang gaat.
   ..NEEN, wij moeten ‘getuigen’ als onze KERK ons dierbaar Is. Na. .de..harde..onontkoombare..Logica ..van..Delfgaauw dienen medici,,psychologen en sociologen met..HUN..argumenten te komen. Immers de H.Geest is des te duidelijker aanwezig naarmate de argumenten duidelijker spreken……………Onze bisschoppen. zijn ons voorgegaan . In. een. gelukkige brief aan de priestess. Een brief in zijn. woordkeus en opzet getuigend van grote bezonnenheid en een grote mate van prudentie. …De bisschoppen huldigen duidelijk niet de renaissance- opvatting: ‘De Kerk…dat is de hierarchie’. Zij stellen. In. tegendeel ..Humana Vitae ter discussie op het pastoraal concilie. en in het diocesane pastorale beraad. ..Wij zouden de bisschoppen geen dienst bewijzen met te zwijgen. Wij zouden dan in de geest handelen van deze ongelukkige encycliek,die van een. eenzame hoogte af is gevaardigd zonder rekening te houden met. de. mening . van. het. wereldepiscopaat en zonder rekening te houden met de gewetensvolle huwelijksbeleving van de Christenen. Wij zouden. dan. onze. handen. in. onschuld. wassen. en. de medemens aan zijn lot overlaten. ……………Dit is niet overeenkomstig het eerste voornaamste gebod,het gebod der liefde. …………..Er zijn bemoedigende — maar ook teleurstellende feiten te signaleren. …………..Bemoedigend is het feit,dat de Belgische en Duitse bisschoppen zich achter de Nederlandse bisschoppen plaatsen. ( Persberichten d.d.2.9.1968). …………..Teleurstellend zijn…VATICAANSE ..UITLATINGEN.: Lambruschini e.a.:’ Er mag niet meer over de encycliek gediscussieerd worden’……..’Felle kritiek van. Ottaviani op. Hans. Kung’……..’Rome stelt eisen'( De Tijd 31.8.1968 over de Nederlandse nieuwe katechismus). …….’Vier deskundigen( o.a. Kannunik Houtart, Vanistendael) op het laatste ogenblk uitgesloten als deskundigen op de Algemene Vergadering.v.d. Latijns-Amerikaanse bisschoppen’. …….’De onveranderlijke leer der Kerk wordt bevestigd’ etc. …….Ieder kerkhistoricus zou lange lijst en kunnen same stellen van…’vergissingen’. en..dwalingen door het kerkelijk leergezag verkondigd, die na kortere of langer tijd weer werden herroepen……………Dit is geen ramp.De wetenschap vordert en daar mee onze inzichten. …………..Vreemd doet het aan ,dat Paus PAULUS..geregeld zijn ‘particuliere. theoloog ‘ raadpleegt te midden van deze reincultuur van thologen……………
   Had de paus niet meer behoefte aan een’particulier bioloog’, een particulier’Natuur-filosoof’?…………..Zijn.er geen. ‘Beta’s. in. het. Vaticaan? …………………Niet iedereen zal geheel instemming met de betoogtrant van Delfgaauw. De ‘virulentie’ van Delgaauw is genoegzaam bekend .Zijn voorliefde voor ‘zwart-wit’ is maar een eerste indruk. Bij herlezing blijkt de zakelijkheid en genuanceerdheid van zijn argumenten zonneklaar!…….
   …….Het geheel is uiting van een ernstig verontrust gemoed! Met als duidelijk bedoeling: te komen tot een ‘betere waardering en het beter doen functioneren van het…PAUSELIJK…GEZAG’……………….12 September 1968…….. F.M.G.Saes , Voorzitter. Katholieke. Artsenvereniging.<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>

   Like

 16. delamontagne zegt:

  Uit dit soort landen, Afghanistan, komt dat soort barbaarse volk.
  * * *
  Omdat ze beschuldigd werd een coran te hebben verbrand ( beschuldigd hiervan door een door haar afgewezen “minaar” ! ), werd
  Farakhunda, een 27-jarige Afghaanse vrouwelijke student, gelyncht door een horde tuig in Kabul, levend verbrand en in de rivier gegooid.

  https://tvs24.ru/reseaulibre/cc-content/uploads/h264/f4G4JFaAVpNAGfgJD1xX.mp4?_=1

  https://tvs24.ru/reseaulibre/cc-content/uploads/h264/THQHl6Ub9hkR0oS43xEW.mp4?_=2

  Like

  • Henk.V zegt:

   Wat een afschuwelijke gebeurtenis, delamontagne ! Door mensen als de moordenaars van deze jonge vrouw uit te nodigen om naar Duitsland te emigreren maken de daarvoor verantwoordelijke Duitse instanties zich impliciet schuldig aan misdaden tegen het eigen volk. Hier zie je een adembenemende slechtheid, bedreven worden onder het mom van vluchtelingen hulp..
   Een voorbeeld van totale gekte….

   Geliked door 1 persoon

 17. Don Tessers zegt:

  Heeft de linkse kerk zichzelf gebrainwashed en brainwashen ze ons nu zodat we hetzelfde gaan denken?

  Like

 18. fleckie' zegt:

  INLEIDING boek van dr.b.delgaauw: s SEXUALITEIT PAUSELIJK GEZAG GEWETEN,uitg HET
  WERELDVENSTER/ Baarn. 1968……….’N.a.v. De encycliek over geboorteregeling gaat een progressief rooms-katholiek. filosoof nader in op de grzagsuitoefening van de als op het gebied van moral. EN. geweten………………….INLEIDING…………..’Toen paus Johannes XX111 op 28 oktober 1958 tot Paus werd gekozen,wist niemand wat er allemaal zou gaan gebeuren. Algemeen
  sprak men van een tussen-paus,die zich zelf waarschijnlijk ook zo beschouwde.en waarvan men geen opvallende of ingrijpende maatregelen had te verwachten. ………Hoe anders is dit gelopen.
  …..Eenmaal op de STOEL..van..Petrus ..gezeten ..moet Johannes het als een loodzware last hebben ondervonden ,toen hij zich realiseerde wat er allemaal zou moeten gaan gebeuren. …………..Vele. ‘Vergissingen’ en misschien ook. wel. dwalingen — in de ogen van Johannes– die de Kerk reeds lang met zich sleepte,moesten aan kant worden gezet. De KERK. ,die op sommige terreinen vele tientallen jaren achter was en op andere terreinen eeuwen, moest aangepast worden……………Johannes kwam met zijn ‘AGGIORNAMENTO’.. …….Hij riel het tweede Vaticaans. Concillie bijeen om samen met zijn broeders in het bisscopsambt,ondersteund en geadviseerd door deskundige leken ,orde op. zaken te gaan stellen. Typisch was hierbij de vanzelfsprekendheid en de eenvoud ,die Johannes in zijn optreden kenmerkten. Het levensechte realistische en toch zo menselijke in Johannes werd door het gelovige volk al eveneens als vanzelfsprekend beschouwd. De CURIE keek argwanend toe.
  Zo schrapte hij meerdere heilig verklaarde mannen en vrouwen van de lijst van heiligen, , omdat er gegronde twijfel bestond aan het feit of zij wel ooit bestaan hadden( zonder er veel woorden aan te verspillen) Hij vaardigde geen encyclieken uit over onderwerpen,die hij te moeilijk vond, maar legde ze aan het concilie voor. …………..Zonder vooroordelen. en niet gestoord door. de mening v.d.curie ging hij zijn eigen weg en trad ook de niet katholieke Christenen tegemoet.
  …….Hij vroeg ook de Protestantse medebroeders vergiffenis voor onrecht hen in het verleden aangedaan, onvoorstelbaar bij. PIUS X11 , Ottaviani en Ruffini. …….Hij bezocht zelf zieken en gevangenen,wat de laatste eeuwen geen paus meer gedaan had……………De KERK moest zich op alle terreinen des levens aanpassen; verworvenheden en inzichten van de moderne wetenschappen ingepast in de kerkelijke leer,zodat deze leer aangepast zou zijn aan de moderne mens in plaats van een anachronisms te zijn, op velerlei gebied. …….Hij moet de huwelijksnood van zeer velen hebben gekend. . De KERK gaf geen oplossing en geen troost……….Hij moet de…ellendige…gevolgen…van…de…bevolkingsexplosies…..hebben ..gezien..en..had…’medelijden
  …met..de..schare’……………TOEN..WERD..HIJ..ZIEK..EN…STIERF…………..Maar het concilie werk te ……..Een v.d. belangrijkste onderwerpen,die op het concilie ter sprake kwamen ,was de meningsvorming over het huwelijk: man en vrouw maken het huwelijk in persoonlijke
  verantwoordelijkheid en wederzijds liefde. Gegroeid is het inzicht ,dat de huwelijksliefde thans anders gewaardeerd en gepraktiseerd wordt dan in vroeger tijden. …………..Het Concilie aanvaardde uitdrukkelijk het’verantwoorde ouderschap’.Dit wil zeggen de ouders gezamenlijk maken uit wat ze tegenover zich zelf,elkaar,hun aanwezige en toekomstige kinderen kunnen doen. …..Zij alleen weten welke geestelijke en materiele kansen zij hun kinderen kunnen bieden of niet bieden. . Hierbij spreekt vanzelf mee hun sociale Instelling…..Ook ‘ medemenselijkheid’ is een essentieel vereiste van een goed gevormd geweten. . …………..Ook als er geen kinderen( meer) kunnen komen,mag de sxuele intieme relatie niet gevaar lopen,die in zich zinvol is en een groot goed.Deze moet voor alles menswwardig blijven. Niet de biologische wetmatigheid,die de mens met andere’zoogdieren’ gemeen heeft,mag bepalend zijn,maar de specifiek menselijke echtelijke liefde……………Sexualiteit en voortplanting zijn twee verschillende dingen.Teilhard de Chardin beschrijft in zijn ‘L’energie humaine’ het onderling verband en de wisselwerking op meesterlijke wijze. ( Hij werd dan ook argwanend bekeken door de Curie en kreeg een levenslang publicatieverbod opgelegd). …….Aanvankelijk—Aldus Teilhard– was de sexualiteit er uitsluitend voor de voortplanting. Naarmate de’hominisatie’ toenam werd het voortplantingsaspect meer secundair en de liefde ook in de sexuele beleving steeds belangrijker.
  ……..Uiteindelijk zal het zo zijn ,dat er steeds meer en meer liefde is en dat de voortplanting…verstandelijk…geregeld wordt: de vrijheid van de kinderen Gods. …………..IN de ENCYCLIEK WORDT DIT STEEDS…MISVERSTAAN……..De mens wordt hier beschouwd als een zoogdier plus verstand,waarbij dan ook nog het verstand niet zou mogen ingrijpen door de genitale functies te reguleren. …………..De mens wordt ondergeschikt gemaakt- het eeuwen durende misverstand van veel kerkelijke uitspraken- aan zijn biologische wetmatigheden,die hij niet met de dieren gemeen heeft .Bovendien gaat men er dan nog van uit,dat het gebouw v.d.natuurwetenschappen ten tijde van ..Thomas van Aquino reeds afgebouwd is. Er bestast een natuurlijk groei van inzichten,een evolutie.,Mede tot stand gekomen door de verworvenheden van meerdere wetenschappen,vooral van de geneeskunde ,de psychologie en sociologie en de ..democratie.Het door God gegeven intellect wijst de mens de weg. Zijn verstand zegt hem,dat de liefde en de licamelijke uitingsmogelijkheden ervan een groot goed is,: zijn verstand zegt hem verder, dat deze liefde weliswaar kan leiden tot nieuw leven,maar dat,omdat deze liefde onzelfzuchtig is en gericht op de medemens,het nodig kan zijn de gevolgen te beheersen,terwille v.d.echtgenoot,ter wille van de kinderen en terwille van de gemeenschap……..De bijbelse opdracht de aarde te onderwerpen en te beheersen verlangt dit van de mens………………….
  …….Dan..komt..’HUMANAE. VITAE’. op 29 juli 1968……..Er wordt zeer duidelijk gesteld,dat de gegroeide praktijk,de door het Concilie aanvaarde huwelijksbeleving,weer ongeoorloofd is. De tekst is zo duidelijk en hard,dat bij voorbaat alle argumenten ,die worden aangebracht door geneeskunde ,psychologie en andere wetenschappen als onacceptabel worden afgedaan. De tragische vergissing’,foutieve redeneringen en logische fouten worden door Delfgaauw duidelijk aangetoond…………….MAAR..DE..ENCYCLIEK..LIGT..ER.>>>>>>>>>>>(wordt vervolgd)>>>>>>>

  Like

  • fleckie' zegt:

   Nog even dit: moet mij ook van het hart, uit het boek..’STALINGRAD’, van THEODOR PLIEVIER! Uitg. . F.G. Krooonder, Bussum, pag. 7,’ ( div. mensen worden met gefingeerde namen genoemd…..’ .Gnotke, en ook Gimpf, behoorde eerst tot het vierde tankleger, en met dit leger waren ze de steppen bij…KOERSK…doorgetrokken; terwijl pionier- afdelingen penetraties door de mijnenvelden forceerden en de weg vrij maakten, ruimde dit…'” uitschot” ‘ van de voorafgegane winterveldtocht, soms samen met plaatselijke bewoners, vrouwen..en..halfvolwassenen , ook wel geevacueerde. JODEN. uit Warschau,Budapest,, of Hamburg, de mijnenvelden op….Deze..rechts. en. links ..van. de. penetraties ..over de mijnenvelden ..verspreide. ,voorwaartsgedrevenen..en..in..de ….
   lucht vliegende,telkens. weer met..nieuw..” uitschot” , met andere inwoners of andere Joden aangevulde afdelingen, behoorden ,evenals…de…tankafdelingen , stoottroepen…en..grenadiersregimenten tot het leger..en..het..naar..het oosten opdringen
   de offensief’.

   Like

   • fleckie' zegt:

    Op t.v. NOS-tt. 130. Za.3.2.2018′ , :’…RUSLAND HERDENKT..SLAG. OM. STALINGRAD’…In RUSLAND is de Duitse overgave in de slag om STALINGRAD herdacht.,vandaag 75 jaar geleden. De overwinning was van grote betekenis: vanaf dat moment dreef het Rode Leger de Duitse troepen steeds verder terug. DUitsland capituleerde in Mei 1945. …………..President Poetin noemde de overwinning in een toespraak een lichtend voorbeeld v.h.Russisch doorzettingsvermogen temidden van tegenspoed. De slag om ..STALINGRAD..duurde van Augustus .1942 tot februari 1943.
    …….Na het overlijden van Stalin in 1953 werd de stad omgedoopt in ..VOLGOGRAD..Dat was tijdens de destalinsatie.>>>>>>>>>>>>>>fleckie: …OOK kreeg de stad…LENINGRAD. weer de naam St.Petersburg…………..’ 900 DAGEN ‘ heet het boek van E. Salisbury, ‘ ,’HET. BELEG. VAN. LENINGRAD’……op 1.3.2015:0nder ‘POETIN. NIET. UITGENODIGD’, minimale beschrijving van deze belegering , door de NAZIS.<<<<<<<

    Like

   • fleckie' zegt:

    In het boek’KRUISTOCHT DOOR EUROPA ‘, geschreven door Dwight D.Eisenhower,uitg.Heinemann/ Nederland,’s-Gravenhage,…oorspronkelijke titel. ‘ CRUSADE IN. EUROPE’, begint ” hij met…’HET VOORSPEL TOT DE OORLOG’……….
    ‘Op 7 Mei 1945 ondertekende veldmaarschalk JODL in het geallieerde Hoofdkwartier te Reims het dokument van de Duitse overgave. Daar eindigde de volgende dag om twaalf uur ‘ nachts , het conflict in Europa,dat sinds de eerste September 1939 had gewoed. ………….Tussen deze beide data waren millioenen Europeanen gedood. De Russische industrie ten westen van de Wolga was nagenoeg van het aardoppervlak verdwenen. Geheel Europa ten westen van de Rijn had,op enkele uitzonderingen na,vier jaar lang geleefd onder de heerschappij van een bezettingsleger. Vrije Instellingen en het vrije woord waren verdwenen. Volkshuishoudingen waren ineengestort en de industrie was met de grond gelijkgemaakt.In Duitsland zelf was,na jaren van schijnbare onoverwinnelijkheid,een tapijt van vernieling en verwoesting op het land neergedaald. Zijn bruggen waren vernield,zijn steden puinhopen en zijn grote industriele capaciteit praktisch verlamd.( foto pag.96) Engeland had zich economisch en financieel tot uit putting gebracht,om zijn aandeel in de oorlog te kunnen bijdragen; het volk was bijna. geheel gemobiliseerd en een ieder,die zich nog nuttier kon maken,mannen zowel als vrouwen,maakte deel uit van de strijdkrachten of nam deel aan de een of andere soort oorlogswerk………………….Ook AMERIKA werd niet gespaard. : toen het in de Stille Oceaan V- J- dag was,waren er 322.188 van zijn jongemannen op het slagveld gesneuveld of in militaire dienst gestorven,terwijl er ongeveer 700.000 daarenboven nog gewond waren. De NATIE had in grenzenloze mate hulpbronnen aangeboord,niet alleen voor haar eigen legers en vloten en luchtstrijdkrachten ,maar tevens om aan haar Bondenoten de uitrusting en de wapens te vetschaffen waarmee op doeltreffende wijze tegen de gemeenschappelijke vijand kon worden opgetreden. Elk van de Geallieerden had,naar vermogen,de gemeenshappelijke zaak gediend, maar Ameria had alles overtroffen,als het arsenaal van de democratic. Wij waren de natie,die ,van het begin tot het einde van de oorlog,de grootste transformatie had bewerkstelligd,van bijna totale militaire zwakte tot aan een verbluffende kracht en doelmatigheid……………Europa was al een jaar in oorlog,voordat wij ons zorgen ginger maken omtrent onze bedroevend ontoereikende defensie. Toen de natie in 1939 de eerste stappen ging doen om haar militaire formaties te. versterken. lag haar uitgangspositie zo dicht bij het nulpunt als maar denkbaar was voor een groot volk………………….in die zomer brachten de Duitsers aan de POOLSE grens zestig infanteriedivisies,veertien gemechanisserde en gemotoriseerde divisies,drie divisies bergjagers, meer dan 4000 vliegtuigen en duizenden tanks en pantsetwagens bijeen. Daar tegenover konden de POLEN nog geen derde van die sterkte stellen in alle categorien, Hun strijdkrachten waren tot een snelle vernietiging gedoemd onder de furie en het gewicht van de Duitse stormloop. Maar hoewel het POOLSE leger een gemakkelijk prooi was voor Hitler’s oorlogsmachine,toch overtrof het in aantal manschappen en uitrustingstukken nog verre het leger v.d.Verenigde Staten.<<<<<<<<<<<>>>fleckie>>>>vervolgens beschrijft Eisenhower per hoofdstuk 2: Oorlog tot aande de einden der aarde, …..3: Marshall’s commandopost,…..4 Springplank voor de invasie …..5 ” Torch” in voorbereiding…..6 de landing in Afrika…..7 Winter in Algiers…..8 veldtocht in Tunesie…..9 “husky”….. 10 Sicilie en Salerno…..11 conferentie in Cairo…..12 Italie…..13 ” Overlord” in voorbereiding…..14 vaste voet na D-Day…..15 doorbraak…..16 achtervoling en de slag om de bevoorrading…..17 gevechten in de herfst aan de Duitse grens…..18 Hitler’s laatste poging…..19 over de Rijn…..20 aanval en omsingeling….. 21 Duitsland onder de voet gelopen….. 22 naspel van V- E-Day….. 23 operatie studie….. 24 RUSLAND….. dankbetuiging…..noten …..aanhangsels…..A. Geallieerde slagorde voor het laatste offensief,…..B Geallieerde lucht-land-team voor hetlaatste offensief…..C de Duitse Landstrijdkrachten…….Lijst van miliatairecodenamen,…..register.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Like

 19. Doornroosje zegt:

  Een uitstekend artikel Henk V

  Like

 20. ronjaspers zegt:

  Pardon,in je laatste alinea ”Linkse goedheid” mijn god hoe naief kun je zijn,links zit vol met haat blankenhaat wel te verstaan in duitsland roept het extreem linkse nageboorte dat de blanke duitse bevolking uitgeroeid dient te worden.Het extreem linkse nageboorte is al decennia bezig om westerse landen te slopen met hun giftige communistische/socialistische ideologie.Extreem links is geestelijk gestoord,agressief,geweldadig,suicidaal,destructief en het zijn landverraders.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Ik herhaal wat ik al in een reactie zeg : Het zijn de politiek links denkende mensen ZELF z die zich voor goed en deugdzaam houden.
   Dat is wel het laatste wat ik van links vind, Ron.
   Met uw samenvatting van het linkse kwaad stem ik in.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s