Drastische woorden van een Pool aan een Duitser: Jullie kinderen hebben geen toekomst

Screenshot_53

(Vertaling: E.J. Bron)

Deze “aankondiging”, die we op Facebook hebben gevonden, is hard, maar eerlijk en komt helaas overeen met de waarheid:

journalistenwatch

Ja, we werden met miljoenen vermoord. Desondanks hebben we nooit gebogen. Je schaamt je voor hetgeen er van je geworden is. Je geboorteplaats, je stad en je land veranderen langzaam in iets walgelijks, iets dat je haat en waarvan je tegelijkertijd bang wordt.

Diep van binnen weet je dat er niets is wat je hiertegen kunt doen. Je leest erover op internetforums of buitenlandse nieuwssites, omdat het in jouw land een verboden onderwerp is. Niemand durft te zeggen wat iedereen denkt. En als iemand het toch doet, wordt hij belachelijk gemaakt of strafrechtelijk vervolgd.

Als aan jou gevraagd wordt hoe de toekomst van je land er over 20, 30 of 50 jaar uitziet, dan is er geen hoop meer en geen trots die het eerst bij je opkomen. Je bent gedesoriënteerd, onzeker en helemaal niet van plan om hier helder over na te denken. Je geeft er de voorkeur aan jezelf iets wijs te maken in plaats van toe te geven dat de dingen nog erger worden. Veel erger.

En je zult jezelf steeds opnieuw voor de gek houden: “We zullen wel een manier vinden hoe we dat weer in orde krijgen.” Desondanks weet je dat er voor jouw volk op de lange termijn geen hoop meer is. Je kijkt toe hoe je land sterft. Het is net alsof je weet dat je kind ongeneeslijke kanker heeft.

Je kunt glimlachen en plezier hebben, terwijl het speelt en lacht, maar van binnen ben je oneindig verdrietig. Jij sterft met hem en je ziet hoe het iedere dag meer lijdt. Iedere dag. En je kunt niets meer doen.

Heb je het ook gemerkt dat je niet meer trots bent op datgene wat je persoonlijk bereikt hebt en geworden bent? Omdat je niet echt iets hebt waarop je trots zou kunnen zijn. Dat kun je blijkbaar niet meer, want je apathie om toe te kijken hoe je land sterft, verlamt je.

Je begint aan dingen, maar maakt ze niet meer af. Je houdt je bezig met ambitieuze plannen, maar je doet nooit iets wat werkelijk belangrijk is. Het is moeilijk om jezelf nog uit te putten als je weet dat uiteindelijk in 2-3 of 5 generaties je hele erfgoed vernietigd en vergeten zal zijn.

Dat is nu de situatie in Duitsland. Daarom haat je diegenen die nog een toekomst hebben. Ik zou kunnen zeggen dat we medelijden met jullie hebben, maar dat hebben we niet. We willen gewoon niet dat jullie ons aansteken met jullie ziekte. Wij willen dat onze kinderen veilig zijn. Zij hebben een toekomst. Die van jullie niet.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Duitsland. Bookmark de permalink .

19 reacties op Drastische woorden van een Pool aan een Duitser: Jullie kinderen hebben geen toekomst

 1. Cathja zegt:

  Wat een keiharde woorden…, maar ik vrees dat deze woorden terecht zijn uitgesproken. Zelfs al zouden de vaderlandslievende Duitsers vandaag in staat zijn om het roer radicaal om te gooien, dan is het nog maar de vraag of het land nog te redden is.
  Illegalen kun je uitzetten, maar Duitsers met linkse sympathieën en warme gevoelens richting de islam zullen zich dan met hand en tand verzetten. Is het een complot om het oude Duitsland ‘van de kaart te vegen’?

  Wij denken het al langer: Duitsland is verloren. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet bevatten. Het land waar ik zo vaak met vakantie naar toe ging. Waar ik genoot van mooie steden en prachtige natuur…..; het wordt weggegeven aan een barbaars volk met een vreselijke ideologie.

  Hoe heeft het ooit zover kunnen komen?

  Geliked door 1 persoon

 2. jungleelephant zegt:

  Dat geldt niet alleen voor Duitsland,maar net zo goed voor Nederland!

  Like

 3. Qvic zegt:

  Het is hard, maar waar. Hoe meer we de andere kant op kijken, hoe sneller alles verandert in negatieve zin.

  Like

 4. laura van der storm zegt:

  Chapeau…niets dan de waarheid!

  Like

 5. Flo zegt:

  Een volgevreten en ingeslapen volk ,met nog altijd het idee,wij zijn suprieur, alleen de bürokratie is nog perfect in orde ,maar de rest ondertussen al lang ingehaald door andere landen .

  Like

 6. droevige mof zegt:

  Gelukkig is Duitsland geen brave new world die alleen uit Gutmenschen (deugdmensen) bestaat.
  Zeker, het aantal gehersenspoelde mensen is enorm. Maar ook het aantal mensen groeit dat beseft dat dit land verpest is, als je zo doorgaat.
  De sfeer is drastisch veranderd, dat ervaar ik elke dag. En ik woon niet in het oosten van het land, maar in Keulen, 1 miljoen inwoners, linksgroen, multicultureel en bekend om zijn oudejaarsavond.
  Waarom is de huidige regering bang voor nieuwe verkiezingen? Omdat dat het faillissement van hun jaren van politiek zou zijn, en niet alleen omdat de AfD dan nog sterker zou zijn.
  Je kunt voelen dat er een verandering komt. De vraag is alleen hoe het komt, zoals in 1989 in de DDR of zoals in 1918 toen Duitsland op de grond lag of zoals in 1933 of 1945?
  Wij Duitsers hebben een grote selectie.

  Like

 7. fleckie' zegt:

  Allemaal goed en wel: Het overwegend rooms katholieke POLEN! ‘gehoorzaamt’. wel niet volledig aan de gevolgen v.d. Nieuwe Wereldorde, …UITGEWERKT door ROOMS- KATHOLIEKEN?, en uitgevoerd door?…..

  Like

  • fleckie' zegt:

   Dan nog iets: : was het niet zo dat de Russische Volkskomissar ..Litwinow.. een voorstellen had gedaan:…’Die Russen belebten den gedanken an eigen Dreierbund gegen Deutschland Kurz nachdem die Tschechoslowakei gefallen war und prasentierten einen solchen Vorschlag. Auch formell am 16. April..1939. Einde Allianz zwischen RUSLAND,England und Frankreich hatte Hitler mit Sicherheit veranlasst,einzuhalten,und hatte wohl auch die..Zerstuckelung..POLENS ..verhindert,…Aber weder Chamberlain..noch..sein. franzoscher Kollege Daladier waren davon besonders angetan.
   Ihr Mangel an. entgegenkommen. brachte Liwinow, den Urheber des Vorschlags , in grosse Bedrangnis. Litwinow..war. ein . ausgesprochener. Verfechter der Allianz mit dem Westen, ein aufrichtiger Antifaschist und zudem Jude.Solange er Russland aussenpolitischer Volkskommissar war, schien een Abkommen zwischen den Nazis und den Sowjets unwahrscheinlich. Unglucklicherweise war Stalin bald der Zuruckweisungen von seiten England’s und Frankreich mude und ersetzte am 3 Mai 1939 Litwinow durch Molotov…… overgenomen uit het boek ‘Kriege des 20 Jahrhunderts, pag. 255, uitg. ALBATROSS VERLAG, Zollikon- Schweiz. …………………………een toenmalige journalist v.d.redactie Buitenland, v.d.VOLKSKRANT , vermeldde in een brief o.a. het volgende:’ De toenmalige POOLSE. Regering liet desgevraagd aan Frankrijk en Grootbrittannie weten dat. het. aan. een. dergelijke. garantie . niet. wilde. meewerken. Naast andere factoren speelden deze POOLSE weigering een belangrijke rol bij de Frans-Britse reacties op dit voorstellen van Litwinow,die gekenmerkt werden door een grote mate van lauwheid’. Etc
   Als voorwaarde werd daar bij door Moskou gesteld,dat het RODE LEGER..een vrije doortocht door POLEN zou ,ringer om de Westelijke verdragspartners te hulp te kunnen komen….eycl.

   Like

 8. Rookmelder zegt:

  Dat heeft die Pool goed gezien en gezegd: Duidelijkheid is de verdeling tussen licht en schaduw….

  Like

 9. Thoth zegt:

  (..)En je zult jezelf steeds opnieuw voor de gek houden: “We zullen wel een manier vinden hoe we dat weer in orde krijgen.” Desondanks weet je dat er voor jouw volk op de lange termijn geen hoop meer is. Je kijkt toe hoe je land sterft. Het is net alsof je weet dat je kind ongeneeslijke kanker heeft.(..)

  Inderdaad. De meeste mensen die als ‘vluchteling’ binnenkomt, heeft als religie de gruwelijke islam. En deze zullen zolang de andere religies, atheïsten zolang bestrijden tot ze erbij neervallen. En die, hebben ze dus binnengelaten. Er is niets aan te doen, behalve die gasten weer uitwijzen…, nou, veel succes ermee.

  Like

 10. Republikein zegt:

  De waarheid is altijd hard.

  Like

 11. Williaan zegt:

  Niet dat alles koek en ei is in Polen. Maar de Polen hebben veel mee gemaakt in de loop der tijden en hebben recht van spreken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s