Islamoloog Ramadan gearresteerd op verdenking van verkrachting

Screenshot_59

PARIJS – De bekende Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan (foto), voormalig hoogleraar op twee Nederlandse universiteiten Rotterdam, Leiden), is vastgezet in Frankrijk op verdenking van seksueel misbruik. Hij wordt verdacht van twee verkrachtingen. In oktober had een Franse vrouw aangifte tegen Ramadan gedaan, waarna er meer reacties volgden. Zo zeggen Zwitserse vrouwen dat ze werden verleid door Ramadan toen hij nog leraar Frans was. Inmiddels is door twee vrouwen aangifte voor verkrachting gedaan, in 2009 en 2012.

De Telegraaf

Een van hen is Henda Ayari, een voormalige salafist die nu seculier feminist is geworden. Zij zegt door Ramadan te zijn verkracht op een hotelkamer in Parijs. Daarover had ze in 2016 al geschreven, maar in haar boek viel de naam van Ramadan niet. Door de #metoo-discussie durfde ze de ’name and shame’ wel aan. Andere klachten gaan over brute verkrachting en seksuele handelingen met een destijds 15-jarig meisje, zo schrijft The Telegraph.

Leiden en Rotterdam

Ramadan is een bekende naam in de islamitische wereld. Hij doceert op de Universiteit van Oxford – waar hij op non-actief is gezet – en werkte ook op Leiden Universiteit en op de Erasmus Universiteit. Daar werd hij weggestuurd na ophef over een tv-programma voor de Iraanse staatstelevisie. Dat ontslag was overigens onterecht, oordeelde de rechter later.

De 55-jarige Ramadan is een kleinzoon van Hassan al-Banna, de oprichter van de Egyptische Moslimbroederschap. Zwitserse media beschrijven hem als „geroemd en verguisd”: hij werd het gezicht van de ’Europese moslims’ die volgens hem uit de slachtofferrol moeten kruipen, en is ook in intellectuele kringen populair. Toch zit er achter het vriendelijke gezicht ook een fundamentalistische “islamist”.

Ramadan ontkent het seksuele misbruik. Hij spreekt van een lastercampagne.

Bron:
www.telegraaf.nl
h/t “Thoth”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

15 reacties op Islamoloog Ramadan gearresteerd op verdenking van verkrachting

 1. Jean zegt:

  Hadden ze die smeerlap maar beter zijn naam correct gelezen, het is niet ramadan maar ram-madam, met zoiets is alleen maar ellende te verwachten.
  Jammer dat het nooit dochters/vrouwen zijn van die EU misdadigers die de troep binnenhalen en ons opzadelen met dergelijke ellende.

  Like

 2. Anneke zegt:

  Meneer RAMT er blijkbaar op los, net als zijn verhitte mede islam-genoten.

  Like

 3. Anneke zegt:

  Door een blanke nog nooit mishandeld, wèl eenmaal flink in elkaar geramd door zeer twee verhitte NL-Marokkaanse puber jochies. Dit vergeet ik nooit meer !!! “Weg met al dat islamitische TUIG” !!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Anneke zegt:

  GOED nieuws…Israel Today: Hamas oprichter dood na ongeluk met eigen wapen !!! Wie een grafkuil graaft voor een ander, tuimelt er zelf op een één of andere manier wel in.

  Geliked door 1 persoon

 5. Neilven zegt:

  Het gaat allemaal door deze mensen doen alles wat God verboden heeft, wanneer ziet onze regering nu eens eindelijk in dat het zo niet verder kan, gisteren bij opsporing verzocht weer een uitzending geheel gewijd aan deze oh so vredelievende lieden zoals gewoonlijk komen de licht getinte criminelen uit Noord – Afrika weer voorbij, het moet onderhand eens stoppen, ik noem het een criminele organisatie kijk alleen maar in Amsterdam je zal daar wonen waar marokkanen met Kalasjnikovs rondlopen, Brit zegt het heerlijk “met de Chinezen heb je geen last”.
  Dat zeg ik ook altijd, ruil ze allemaal maar in voor chinezen en de criminaliteit is voor 95% verdwenen uit ons land. Het zit in hun cultuur vandaar dat het zo een rommeltje is in hun eigen landen. Alles doen ze onder de denkmantel van hun geloof.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Indertijd volkomen terecht weggestuurd van de Erasmus universiteit vanwege zijn onfrisse ideeën.
  Maar later oordeelde een D66 rechter dat dit ten onrechte was.(!)
  Zo failliet is de Nederlandse rechtspraak.

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  De (verrotte) appel rolt niet ver van de islamstam !!

  Like

 8. D.DAY zegt:

  Zal er nu een islamitische #METOO komen?

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Hij heeft nu nog meer bekendheid verworven als Islamoloog

  Like

 10. hendrikush zegt:

  Is het voortduwen van dames in de richting van allah ook al verboden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s