Orbán voor samenwerking met Oostenrijk

Screenshot_64

Heinz-Christian Strache en Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije en Oostenrijk moeten samenwerken om elkaar wederzijds te beschermen, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán dinsdag in Wenen na een gesprek met de Oostenrijkse vicekanselier Heinz-Christian Strache, de voorzitter van de FPÖ.

Mitteleuropa

Op een persconferentie met Strache zei Orbán dat hij en de vicekanselier ermee akkoord zouden zijn gegaan dat hun voor veiligheid en infrastructuur verantwoordelijke ministers bilaterale gesprekken zullen voeren over de veiligheidssamenwerking. Orbán zei dat Oostenrijk tot voor kort een “Hongarije-vijandige” regering had, die Hongarije vijandig gezind was. Dat is nu veranderd, omdat er een regering aan de macht is die fair en eerlijk is en streeft naar vriendschappelijke betrekkingen met Hongarije, voegde hij er aan toe. Mogelijkerwijs is dit echter ook vals spel.

Orbán zei een ontmoeting met Strache gehad te hebben, omdat de twee belangrijkste onderwerpen, die de Hongaren met betrekking tot bilaterale betrekkingen, veiligheid en infrastructuur betreffen, onder de verantwoording van de kleinere coalitiepartij vallen. Hongarije streeft ernaar vriendschappelijke betrekkingen met iedereen te onderhouden die Hongarije beschermen en waarmee gemeenschappelijke doelen bereikt kunnen worden. Uit de laatste jaren werd geleerd dat Oostenrijk en Hongarije samen beschermd kunnen worden en samen beschermd moeten worden.

Hongarije zou Oostenrijk dankbaar zijn voor de hulp bij de grensbewaking, die ook Oostenrijk beschermd zou hebben, voegde hij er aan toe. Strache zei dat Oostenrijk en Hongarije hun vriendschap verder zouden moeten verdiepen en uitbreiden. De vicekanselier zei dat hij en Orbán het er over eens waren dat het immigratiequota programma van de EU afgewezen zou moeten worden, omdat de herverdeling van migranten over het hele continent geen effectieve mogelijkheid zou zijn om de migratiecrisis te overmeesteren.

De EU zou echter een manier moeten vinden om haar buitengrenzen te beschermen, voegde hij er aan toe. Strache prees Orbán´s inspanningen om toe te werken naar de bescherming van de EU-buitengrenzen en de beveiliging van de migratieroute van de westelijke Balkan. Strache zei dat hij en Orbán ook gesproken zouden hebben over de gemeenschappelijke doelen van hun landen: ontwikkeling van de infrastructuur, economische samenwerking, digitalisering, innovatie en verkeersverbindingen tussen Oostenrijk en Hongarije.

Op de vraag naar de relatie van de voormalige Oostenrijkse regering met Hongarije aangesproken, zei Strache dat de bilaterale betrekkingen in het jaar 2015 een dieptepunt bereikt zouden hebben en dat de Oostenrijkse kanselier toen respectloos tegenover Hongarije geweest zou zijn.

Maar Oostenrijk zou de Hongaarse regering dankbaar voor de bescherming van de EU-grenzen in overeenkomst met EU-recht hebben moeten zijn, zei Strache. Als antwoord op een vraag zei Orbán dat Europese landen tussen twee wegen zouden kiezen. Of ze worden “immigratielanden”, laten een groot aantal islamitische gemeenschappen toe en creëren een gemengde samenleving, of ze beschermen hun culturele identiteit en christelijke cultuur en laten geen parallelsamenleving ontstaan.

Hongarije volgt de laatstgenoemde weg en accepteert geen migranten. “Wij zullen asiel toestaan aan asielzoekers… zoals we in het verleden hebben gedaan, maar migranten kunnen niet naar Hongarije komen”, voegde hij er aan toe.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

23 reacties op Orbán voor samenwerking met Oostenrijk

 1. Flo zegt:

  Zo kan het ook ,hoe moelijk kan je het maken .

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Slecht nieuws voor alle blanke vluchtelingen hier.
   Hongarije accepteert geen immigranten…
   Je zult het hier moeten uitvechten.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Ja en nee. Inwoners van EU landen mogen zich vrij in alle andere EU landen vestigen. Natuurlijk zijn daar voorwaarden aan verbonden, maar dat even terzijde. Echter Orban doet inderdaad wat Orban wil.

    Like

 2. Cathja zegt:

  Het is verheugend nieuws dat deze twee landen elkaar gevonden hebben in de strijd tegen (illegale) immigranten. Hopelijk worden er nog meer landen toegevoegd, zodat we de islamisering van Europa af kunnen remmen.

  Like

 3. Henk der Niederlànderï zegt:

  Huh Ik vraag me af hoe lang het gaat duren voordat ze daar in Brussel beginnen over het Oostenrijks Hongaars Keizerrijk met uiteraard erbij te vertellen dat dit een levensgevaarlijk blok is voor Europa.
  Want geschiedenis nietwaar.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De geschiedenis zal zich herhalen.
   Het is nu eenmaal zo dat niemand maar dan ook niemand in staat zal zijn om de Europese identiteit, die bestaat uit zoveel totaal verschillende identiteiten, waarvan sommigen veroordeeld zijn tot elkaar, te vernietigen.
   Ik denk dat we ongeveer dezelfde situatie krijgen als begin 1914.
   Duitsland na de revolutie samen met de andere Duitssprekende landen en de Balkan tegen de islam in Europa.
   De strijd zal zich dan voornamelijk in Zuid-Oost_Europa afspelen.
   De ontwikkelingen gaan diezelfde kant op….

   Nederland zal natuurlijk neutraal blijven.

   Like

 4. Rookmelder zegt:

  Hier kon je, zoals eerder al aangegeven, op wachten, samen de krachten bundelen en optrekken tegen de drammende, dreigende en -bijna- alles doorduwende eisen vanuit de Brusselse toren, daarbij de controle over de eigen grenzen in het oog houdend !

  Like

 5. Bas zegt:

  Samenwerking om elkaar te beschermen. Deze alliantie kan alleen maar goed uitpakken. Het gaat de goede kant op!

  Like

 6. Hovawart zegt:

  Het toonbeeld van Europese samenwerking, en Brussel is tegen…………………………nuff said
  Dat samenwerking tussen lidstaten zonder consensus van BruSSelse mannetjes niet geapprecieerd word, zegt genoeg over de huidige vorm van bestuur, of megalomanie van tirannen.

  Like

 7. J.v Gemert zegt:

  Dit is zo ontzettend hoopvol! Het moet echt vanaf Centraal-Europa komen. De V4-Visegrad-landen, met Oostenrijk erbij. Bulgarije heeft ook al aangegeven toenadering te willen zoeken en ‘mee te doen’. Daar komt nu ook nog Croatië bij! En in Italie staan de rechtse partijen Lega Nord, Forza Italia, en de 5sterren-beweging op ‘winnen’. Die willen bij winst in maart 500.000 immigranten in 5 jaar tijd terugsturen. Tel daar ook nog de Finnen bij op; die blonde vrouwelijke presidentskandidate is flink rechts, en wil ook islam en immigratie een halt toeroepen. De CSU in Beieren is ook katholiek en rechts en heeft Orban op hun partijtop-bijeenkomst onlangs gehad. Denemarken is al gestopt met immigratie. Duitsland: Merkel/Schulz worden nu al voor 3-kwart ‘omsingeld’: aan het noorden (DK), oosten (V4), en Zuiden (AU, CH, It). Dit is hoopvol! Frans Timmermans, Juncker, en Verhofstadt gaan dat niet meer redden, dat ‘doordouwen’, en al helemaaaal die artikel 7-straf niet meer. HET KANTELT NU! EN DAT IS GEWELDIG!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

 9. Henk Beije zegt:

  Er zijn gelukkig nog mensen in Europa die gezonde hersenen hebben,en dat is ver te zoeken bij ons Nederlandse kabinet,met hun beleid van kom maar binnen.
  Waardoor we 3 miljoen mee eters hebben in ons land,waar je 3 X niks aan hebt,en wel toevallig,ze hebben allemaal een dubbel paspoort.
  Oplossing,terug vanwaar je bent gekomen,alle allochtone uitkering trekkers,en criminelen met een dubbel paspoort,neem ze ons Nederlands paspoort af,en veel problemen zullen opgelost zijn.

  Like

 10. Cathja zegt:

  @ paulzwueste vanaf 11:13

  Ietsje te diep in het glaasje gekeken gisteravond, en wil het nog steeds niet dagen?
  🙂

  Like

 11. Jan zegt:

  Hongarije en Australië zijn overeen wat betreft aanpak van ‘gimme grants’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s