Christenen in de Centraal-Afrikaanse Republiek: “De moslims slachten ons af als beesten”

Screenshot_75

Teruggetrokken: VN-blauwhelmen in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Yazinon Florence giet een beetje water in een van de twee pannen met rijst. Deze twee pannen rijst zullen het enige zijn wat zij en haar kleinzoon deze dag te eten hebben. “Dit kun je geen leven noemen, we overleven alleen maar”, zegt Yazinon. “We bidden tot God dat de oorlog snel voorbij is en we terug kunnen naar huis.”

journalistenwatch

Vijf jaar geleden bracht de islamitische “rebellen”-coalitie Séléka de toenmalige president van de Centraal-Afrikaanse Republiek, François Bozizé, ten val.

“Ik hoorde explosies en de granaatwerpers. Toen zag ik hoe islamitische vrouwen christelijke vrouwen en hun baby´s met scherpe messen afslachtten als beesten. Ze vermoordden een zwangere vrouw voor mijn ogen”, vertelt Yazinon aan een verslaggever van de “Washington Times”.

Yazinon Florence vluchtte tijdens de gevechten samen met andere christenen naar een kamp in de buurt van de internationale luchthaven van de hoofdstad Bangui. Daar hoopten ze bescherming te vinden door de soldaten van de Franse vredestroepen.

Maar het gevoel van veiligheid is verdwenen sinds de Franse vredestroepen eind 2016 zijn vertrokken en hun taken hebben overgelaten aan de 13.700 man sterke VN-“stabilisering”missie, bekend onder de naam MINUSCA.

“Wij werden hier in deze omgeving compleet in de steek gelaten zonder bescherming en zijn hulpeloos blootgesteld aan de voortdurende aanvallen van de moslims”, klaagt Kongbe Simone, 54, een andere verdrevene die in de buurt van de luchthaven leeft. Hij verloor enkele jaren geleden tijdens een aanval van de islamitische strijdkrachten 3 van zijn 10 kinderen en raakte daarbij voorgoed gewond. “We zijn bang. Ik kan niet lopen. In het geval van een aanval word ik onmiddellijk gedood”, vreest de 54-jarige.

Na de aftocht van de blauwhelmen zijn de christenen zonder bescherming

Na beschuldigingen van seksueel misbruik werden de Franse vredestroepen en de Congolese VN-blauwhelmen in 2017 teruggetrokken. Nu wakkert het conflict tussen de christelijke meerderheid en de islamitische “rebellen”-milities weer aan. De gewapende moslims zouden straatblokkades hebben opgericht. Er wordt bericht van geweld, plunderingen, ontvoeringen en schendingen van de mensenrechten. Volgens informatie van de VN zijn er sinds 2013 ongeveer 900.000 mensen op de vlucht, 2,2 miljoen zouden zijn aangewezen op humanitaire hulp.

Sinds het begin van het jaar zouden nog eens 5000 mensen, meest vrouwen en kinderen, naar Tsjaad zijn gevlucht.

Na de machtsovername in 2016 bood de huidige regering van president Faustin-Archange Touadera iedere vluchteling in de kampen $ 91,- aan om naar huis terug te keren of een ander onderkomen te kunnen zoeken.

Yazinon Florence gebruikte het geld om een kleine tweekamerwoning te huren, waarin vijf bewoners op een oud matras op de lemen vloer slapen. Zij en haar gezin leven van levensmiddelen die ze van hulporganisaties krijgen en van een beetje broodwortel, dat ze verbouwen op een stuk onbebouwde grond.

Terugkeer naar hun eigen huis betekent voor christenen vaak de dood

Ze kan niet terug naar haar voormalige huis. Daar wonen inmiddels moslims, die kortweg de door christenen verlaten huizen bezet houden. Christenen die hun eigendom terugeisen, betalen dat niet zelden met hun leven.

De 18-jarige Albert Kongbe vertelt over zijn buurman, die weer in zijn huis in Yambassa, een stadsdeel van Bangui, wilden gaan wonen en vermoord werd. “Het was al donker, de aanvallers sleurden hem in een donkere hoek en schoten hem in de borst, de voeten en zijn hoofd.” Dat het hierbij niet om een incident gaat, maar heel gewoon is, weet een lid van de MINUSCA-toepen, dat anoniem wil blijven.

Tot nu toe mislukten de pogingen van de VS om de misdadigers voor een speciale rechtbank te brengen. 70% van het land wordt door gewapende groeperingen gecontroleerd. De islamitische Fulani-rebellen, die met hun 2000 man sterke groepering tientallen dorpen in het land onder hun controle hebben gebracht, beweren dat ze door de christelijke president onderdrukt zouden worden en dat hun geweldsexcessen niets anders zouden zijn dan een daad van “zelfverdediging”.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Rotzakken, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

14 reacties op Christenen in de Centraal-Afrikaanse Republiek: “De moslims slachten ons af als beesten”

 1. Claudia M. zegt:

  Tja, dat zijn de echte vluchtelingen, maar die zitten vast in eigen land of een aanpalend land.

  Like

 2. Dewevoga zegt:

  Ik ben zo blij dat er in de kerken in NL zo veel aandacht aan betref wordt. En dat voormalig predikante des vaderlands Stegeman zo voor ze in de bres springt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jade zegt:

  Straks ook bij ons in het theater…

  Geliked door 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Ja aan echte vluchtelingen hebben Soros, Merkel en de EU club niks, daar heeft het ook nooit om gegaan, dus die kunnen verrekken.

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Hier doen mossels mee steeds meer aan denken:

  Geliked door 1 persoon

 6. kampersrene zegt:

  Die smeerlappen die Christenen afslachten… komen dan met een rubberbootje naar Europa waar ze worden verwelkomt door rood en groen “Welkom “fluchtelingen” .Veel risico op die zogezegde gevaarlijke boottocht is er niet. Als ze dreigen te verzuipen worden ze gered door de een of andere kustwacht….En de Paus , het opperhoofd van de Christenen maar bidden , hij doet zelfs overuren in zijn prive kapel …Wanneer gaat die vent eindelijk beseffen dat bidden geen ” fluit ” helpt . Hij moet daadwerkelijk optreden om zijn schapen te redden….hij heeft toch een leger ! of hij ook beschikt over F-16 gevechtsvliegtuigen weet ik niet !

  Geliked door 1 persoon

  • Derk zegt:

   kampersrene, is de paus het opperhoofd van de christenen? Hoe verzin je het. Zoek eerst eens uit waar de paus en het systeem Rome voor staat en kom dan terug met iets zinvols.
   Tip: het systeem Rome heeft gedurende de middeleeuwen vele, vele christenen vermoordt. Lust je nog peren?

   Like

 7. Elisah zegt:

  En ons maar overspoelen met nieuws over de arme rohingya’s….
  Dat er Christenen massaal onderdrukt en afgeslacht worden is zeker niet geschikt om te laten zien, want stel je voor dat we in de gaten krijgen hoe onze toekomst eruit gaat zien.

  Geliked door 2 people

 8. Republikein zegt:

  Erg, maar niet hier naar toe zei Winnetoe.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  En de EU slaapt verder !!

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: Strijd voor uw broeders, uw zonen en uw dochters, uw vrouwen en uw huizen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s