Liegt de elite? Nee toch!

Screenshot_72

(Door: “bozeoudeman”)

Iedereen liegt wel eens, maar mensen met een academische opleiding het meest. Een onderzoek aan de Universiteit in het Amerikaanse Virginia heeft uitgewezen dat er gemiddeld in één op de vijf conversaties een leugen wordt verteld. Maar als de gesprekspartners hebben gestudeerd, wordt er in één op de drie gesprekken gelogen, meldt de Sunday Times.

Deze verhelderde stelling stamt uit 1999 en stond toen in Trouw. Vandaag zou dit niet gebeuren, de waarheid komt de politieke elite niet uit. Een nette academicus stelde enkele maanden geleden dat de autochtoon gewoon bang is om in de minderheid te belanden, iets dat, zoals hij stelde, volkomen onzin is, omdat de autochtoon toch echt in de meerderheid is.

Dat eveneens wetenschappelijk onderzoek heeft uitgemaakt dat indien ons ‘bestuur’ doorgaat met het onbeperkt binnenhalen van ‘vluchtelingen’ die meerderheid rond pakweg 2040 niet meer bestaat als meerderheid, wordt door de man onder het vloerkleed gehouden. Maar dat is logisch en zeker niet verwerpelijk, omdat die resultaten van dat onderzoek natuurlijk weer berusten op leugens van die Poetin, waarmee deze snoodaard onze maatschappij tracht te ontwrichten en te ondermijnen.

Natuurlijk is het een zegen voor onze landen dat avonturiers, dieven, moordenaars, verkrachters en gewonere gelukzoekers en masse Europa binnen worden gelaten, zoals een gestoorde VVD’er in Amsterdam dit lijkt te vinden met zijn blijkbaar geuite stelling “Hoe meer vluchtelingen, des ter beter”.

Natuurlijk is het verrijking voor vrouwen om straks volkomen uit eigen wil gedwongen een hoofddoek te gaan dragen als zij niet aangerand of verkracht wensen te worden. Natuurlijk is het verrijking voor bepaalde bedrijven om de ruiten weer eens ingeslagen te zien worden, net als in 1938, om slechts twee voorbeelden van deze verrijking te noemen.

Verder berusten alle berichten vanuit heel Europa over een schrikbarende toename aan geweldsdelicten dus enkel en alleen op ultrarechtse larie-verhalen, op bangmakerij van neonazi’s, op absolute lucht dus. Zo pretendeert het ‘wetenschappelijk’ onderzoek ons gerust te stellen, een onderzoek dat net in opdracht van het ministerie van Justitie op basis van gegevens van CBS, en dus in belang van de politiek, is afgerond en dat dus ook echt heel erg ‘onafhankelijk’ heeft plaatsgevonden.

Ik geloof mij correct te herinneren dat een andere keurig nette academicus twee miljoen van de EU kreeg om te onderzoeken hoe het komt dat de autochtoon de succesvolle integratie van de allochtoon ophoudt. Met de naam stelling alleen al wordt, niet eens op een nog enigszins subtiele wijze, aangegeven in welke richting de opdrachtgever wenst dat de uitkomst van dit ‘wetenschappelijk’ onderzoek gaat.

Joseph Goebbels, de geestelijk vader van veel politici van vandaag, misschien wel 80 %, zei het al en de man had gelijk: Verkondig een leugen, blijf deze verkondigen en de massa neemt op termijn die leugen als waarheid over. En zoals het onderzoek in Virginia uitmaakte, zijn het vooral academisch gevormde personen die zich redelijk vaak aan liegen schuldig maken. Hoe zou dat nu toch kunnen? Liegt de elite? Een wetenschappelijk onderzoek graag!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Academici, Desinformatie, Elite, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op Liegt de elite? Nee toch!

 1. koddebeier zegt:

  De smeerlapperij van “onze” politieke elite : geen 13 miljoen (Nederlandse belastingcenten) naar het UNWRA (=United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East

  https://www.petities24.com/geen_13_miljoen_naar_het_unwra?wh
  Waar gaat dit over?
  onderstaande informatie uit: https://jonet.nl/coalitiepartners-niet-blij-met-actie-kaag/
  citaat uit dit artikel:

  ..”D66-minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking.

  Zij maakte vorige week versneld dertien miljoen euro (€ 13.000.000,00) over aan de UNWRA, de VN-hulporganisatie voor de Palestijnse gebieden. Dat was een paar dagen nadat president Trump de Amerikaanse hulp halveerde. De drie regeringspartijen reageerden meteen kritisch en stelden Kamervragen.
  Maar er blijkt meer aan de hand te zijn. De partijen nemen het Kaag kwalijk dat ze tijdens een besloten coalitieoverleg van vorige week niet heeft aangekondigd dat zij dertien miljoen euro ging overmaken. Een half uur na dit overleg maakte het ministerie van Kaag de uitbetaling aan UNRWA bekend.
  De verhouding tussen Israël en de Palestijnen is een onderwerp dat uiterst gevoelig ligt in de coalitie. Vooral de ChristenUnie, maar in mindere mate ook VVD en CDA, zijn op de hand van Israël, terwijl D66 meer op de hand van de Palestijnen is.
  De drie coalitiepartijen hebben besloten de D66-minister via een omweg duidelijk te maken dat zij de gang van zaken niet pikken. Ze hebben samen met een aantal oppositiepartijen geregeld dat de kwestie de komende weken bij drie verschillende debatten aan de orde komt.”

  Geliked door 1 persoon

 2. Rookmelder zegt:

  Politieke verliezers liegen “niet”
  De winnaars bepalen de waarheid
  Zij die beweren zonder leugens te zijn
  Zijn leugenaars zondermeer
  In de waarde van een waarheid
  berust het lot van een leugen

  Was getikt, “Rookmelder”

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Ga maar in de leer bij Rutte, die weet hoe het moet!

  Like

 4. Jean zegt:

  Wetenschappers “denken” dat zij de wetenschap bezitten maar ze hangen aan mekaar van leugens en bedrog want zij passen steeds toe “wiens brood men eet diens woord men spreekt”.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Verzamel wat slimme mensen, stop ze in denktanks en ga ze les geven in hersenspoeling, resultaat sheeple people.

  Like

 6. Qvic zegt:

  De elite zijn meestal grootaandeelhouders van grote multinationals, die niet aan een bepaald land verbonden zijn. Deze multinationals dicteren in de landen waar zij opereren, vaak hoeveel belasting zij zullen betalen aan dat land. Deze vorm van chantage wordt vaak gehanteerd onder het mom van werkgelegenheid scheppen, waar de desbetreffende landen vaak mee in stemmen. Zo kan het voorkomen dat deze multinationals meer belasting terug ontvangen, dan dat zij af moeten dragen aan het land. Daar zij zich ook schuldig maken van belasting ontwijkingsconstructies. Door hun producten een exclusieve naam te geven, de opbrengsten van dit exclusieve product door te sluizen naar belastingparadijzen. Deze gelden vervolgens weer terug sturen naar het hoofdkantoor onder de noemer royalty’s. Want over royalty’s behoeft namelijk geen belasting betaald worden. (Nederland is zo’n belastingparadijs, kijk maar eens hoeveel brievenbusmaatschappijen op de grachtengordel zitten in Amsterdam) Zo maken multinationals mega winsten. De multinationals proberen ook zoveel mogelijk hun arbeidskosten te drukken, vandaar dat zij veelal in de lage lonen landen zijn gevestigd. Zo ook dat hun fabrieken vooruit strevend zijn in de automatisering om de dure vakmensen te kunnen vervangen voor goedkope ongeschoold personeel. Daar zij ook er voor zorgen dat er een overschot van arbeiders ontstaat in die landen, door o.a. immigratie om zo de lonen te kunnen drukken. Kortom deze multinationals eigenen zich grondstoffen voor hun producten op een bijna illegalen manier naar zich toe en buiten hun arbeiders zoveel mogelijk uit, om zo veel mogelijk winsten te kunnen behalen. Door deze manier en door hun grote en macht worden zij telkens arroganter richting de desbetreffende landen. Zij dicteren nu het overheidsbeleid in de desbetreffende landen, puur voor hun eigen winsten. (de EU is ook zo’n project van de multinationals om zo meerdere landen te gijzelen en hun eisen op te dringen. Door maar met 1 partij afspraken te behoeven te maken,die voor hen strijd) De bevolkingen kunnen deze macht doorbreken, door geen producten meer van multinationals meer te kopen. Alleen zo halen we de macht bij hun weg. Dus koop zoveel mogelijk uw boodschappen bij het plaatselijke midden en kleinbedrijf. Dit stimuleert tevens de werkgelegenheid en de economie van jouw woonplaats en land. Je zult dan zien, dat wanneer multinationals minder winst maken, dat er een (redelijke) paniek in de hoge rangen van leidingen ontstaat. Zo ook bij de zogenaamde elite en de overheden.

  Like

  • Rookmelder zegt:

   @Qvic, interessante reactie, als multinationals er niet uitkomen, is er in Nederland altijd -gluiperd- Rutte nog met z’n sniekie deals, denk aan de 1.4 miljard die hij zonder ons bekende reden-en-, ondanks een debat, aan hen heeft toegezegd ! En weet u dat het mkb zoals u bedoeld, soms of geregeld valt onder multinationals als dochteronderneming dan wel franchiseorganisatie ?, Ik maakte hier van de week een fout bij een ander artikel door interpretatie, vandaar een voorzichtige vraag. Wat en hoe bedoelt u in de regel waarin staat “overschot van arbeiders, door o.a. immigratie om zo de lonen te kunnen drukken” ? Ik heb daarbij een vermoeden wat u bedoelt, maar wilt u dat voor de duidelijkheid toelichten…..?

   Like

   • Qvic zegt:

    @Rookmelder, Om een overschot aan arbeiders te creëren zijn de volgende scenario’s noodzakelijk. De eerste stap is, zorgen dat ook buitenlanders toegang krijgen de nationale arbeidsmarkt.(vergroting van de EU, andere landen hebben lagere lonen als hier, waardoor de buitenlanders voor een minimumloon willen werken) stap 2 is, de overheden verschralen de arbeiders rechten en de sociale vangnetten.(Verplichte opleidingen zoals het VCA die verantwoording van het bedrijf op de werknemer afschuift en verkorting van de WW uitkering) Stap 3 is, zorgen voor een financiële crisis. (in 2008/2009 zijn vele bedrijven in het midden en klein bedrijf failliet gegaan) De Europese buitenlanders trekken zich gedeeltelijk terug naar het land van herkomst. Daar speelt ook mee dat door de automatiseringen binnen de industrie vele banen verloren gaan. De autochtonen bevolking heeft zich veelal zich in diepe schulden gestoken en zal daardoor veel eerder bereid zijn om voor een lager loon te gaan werken. De economie zal langzamer wel weer aantrekken, maar om een schaarste op de arbeidersmarkt te houden moet er constant massaal potentiële buitenlandse werknemers geïmporteerd worden. Door immigratie uit lage lonen landen. Ook als deze mensen nu wel of niet hier willen werken maakt niet zoveel uit voor de multinationals, want zij betalen niet deze kosten als zij niet willen werken. De overheden betalen deze kosten en worden via belastingen verhaald op de werkende en daardoor zullen de werkende steeds harder en langer moeten werken. (verhoging van de AOW leeftijd en de verhogingen van de belastingen)
    Als je dit plaatje bekijkt, zie je dat de multinationals samen met de overheden alle opgebouwde rechten van de arbeiders aan het afbreken zijn. Totdat de arbeider een soort van wegwerp arbeider wordt. Want nu zie je al dat werknemers nergens meer 40 jaar of langer bij de zelfde werkgever werkt. Het fenomeen flexwerker wordt steeds meer de norm. In de maakindustrie is dit de norm, want als er genoeg orders zijn, wordt er een blik uitzendbureau’s los getrokken en als de orders gereed zijn. Worden de werknemers van de uitzendbureau’s net zo makkelijk er weer uitgegooid. Vandaar de uitzendbureau’s en detacheringsbedrijven als paddenstoelen verrijzen in onze samenleving.

    Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Als deze ‘stellingen’ van bozeoudeman kloppen dan zijn we toch aan de heidenen overgeleverd. Dat is bijna zo erg als overgeleverd te zijn aan de gelovigen.
  malsion@orange.fr – de Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Rookmelder zegt:

   @M.AL.Sion, leuk gevonden, dat kan maar zo, een grote plus, gelovigen slachten in de huidige tijd niet -meer- op bestelling….
   P.S: heeft u mijn -positieve- reactie op God, wat-wie-waar nog gelezen ?

   Like

 8. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Liegt Femke H?Nee toch.

  In een debat over identiteit in De Balie gisteren gingen Femke Halsema en Thierry Baudet in gesprek met elkaar. De oud-GroenLinks leider kwam, zoals gebruikelijk, weer ongelooflijk cynisch en vooral bitter over, terwijl de huidige FVD-leider positief en energiek overkwam.

  Op een gegeven moment werd het debat vrij hard toen Baudet het over ‘zwarte scholen’ had. Hij maakte dat persoonlijk, en vertelde dat Halsema haar kinderen van zo’n school gehaald had omdat het niet werkte. Dat klopte helemaal niet, aldus Halsema. Echt niet. Het was een gore leugen!

  “Mijn kinderen hebben op een zwarte school gezeten, en de rest van hun carriere en ook nu, op een gekleurde school.”
  Helaas voor de politiekcorrecte dame is dat je reinste onzin. En dat zeg ik niet, dat zegt ze zelf. Kijk dit interview met haar van enkele jaren geleden maar. In dat interview legt ze uit dat haar zoontje het op een gegeven moment niet meer naar zijn zin had op school:

  “Dat mijn zoon op een gegeven moment heel erg van streek thuiskwam. Een vriendje, een islamitisch vriendje, die had gezegd — niet één keer maar vaker — omdat hij worst op brood at, varkensvlees, dat hij zou branden. Dat hij naar de hel zou gaan.”
  Halsema heeft toen met de moeder van dat vriendje gesproken en haar verteld dat ze het prima vindt dat mensen geloven, maar niet dat háár kinderen op hun beurt vervolgens geconfronteerd worden “met een straffende God.” Hoe daarop gereageerd werd door die andere moeder? “Onbegrijpend.”

  En nu komt het: Halsema vertelde vervolgens dat ze haar zoon van die school heeft gehaald en hem naar een andere school heeft gestuurd:

  “Ik heb ze weggehaald. Ik wilde mijn kinderen een vrije, stadse opvoeding geven.”
  Het is jammer dat Baudet die beelden niet paraat had tijdens het debat in De Balie, maar gelukkig kunnen we de boel nu alsnog rechtzetten. Halsema deed net alsof Baudet de boel voor de gek hield, maar dat is flauwekul. Hij vertelde de waarheid. Het is juist Halsema die het publiek een rad voor de ogen probeerde te draaien. Misschien dat die andere school ook officieel “gekleurd” was, maar het verhaal dat ze haar kids van een zwarte school gehaald had vanwege de intolerantie van de andere leerlingen klopt wel degelijk.

  Bron: DDS

  Like

 9. Elisah zegt:

  Heel toevallig, 12 uur na de SU van Trump gebeurt er een “ongeluk” met een trein vol Republicans…

  Like

 10. Hovawart zegt:

  Het is geen leugen als men de waarheid niet vertelt, het is door goed te denken een aannemelijk compromis vinden in je brein, waarbij men meestal een geloofwaardig verhaal kan vertellen en een bevredigend antwoord kunt geven zonder de reden/oorzaak te belichten..
  En anders kun je altijd sorry zeggen en breeduit lachend je achterste afvegen aan het gemorrel van het gepeupel.(toch Mark).

  Like

 11. Hovawart zegt:

  Qvic zegt: door geen producten meer van multinationals meer te kopen. Alleen zo halen we de macht bij hun weg. Dus koop zoveel mogelijk uw boodschappen bij het plaatselijke midden en kleinbedrijf. Dit stimuleert tevens de werkgelegenheid en de economie van jouw woonplaats en land. Je zult dan zien, dat wanneer multinationals minder winst maken, dat er een (redelijke) paniek in de hoge rangen van leidingen ontstaat. Zo ook bij de zogenaamde elite en de overheden.
  Hulde en Rozen voor Qvic, dit initiatief is het juiste wapen van de kleine man, zorg dat de middenstanders blijven bestaan, de backbone van een gezonde samenleving (en dan bedoel ik geen islamitische kappers/slagers/bakkers en groentewinkeltjes, die krijgen hier in Noorwegen ook een vrijstelling om 7 dagen per week tot s’avonds laat hun waren te mogen verkopen, en het vreemd vinden dat andere bedrijven niet kunnen concurreren) maar daar is gelukkig nog geen sprake van in Nederland……of toch?

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat wordt dan verdomd moeilijk om geen producten meer te kopen van de multinationals
   Er zijn niet zoveel kleine bedrijfjes die b.v. zelf pindakaas of boter maken.
   Zelfs meel van de bakker komt daar vandaan.
   Alles wat de kleine winkeltjes verkopen, komt daar ook vandaan.

   Like

  • Rookmelder zegt:

   @Hovawart, uw en Qvics motivatie om producten i.p.v. bij multinationals dan bij het mkb te kopen ondersteun ik, maar vaak, zo niet meestal kan het mkb, afhankelijk van het product, niet met de prijs meekomen van de multinationals i.v.m. productiekosten en omzetsnelheid, het is dan meer een kwestie van het mkb dat op basis van …… gunnen !

   Like

 12. Republikein zegt:

  Wat klopt hier niet?

  Beter, wat klopt er wel, zojuist op de tv, de baas heeft zo haar hobby’s.
  Nou, laatste comment op dit topic, da-ag.

  Like

 13. ieznogoedh zegt:

  dat er gemiddeld in één op de vijf conversaties een leugen wordt verteld. Maar als de gesprekspartners hebben gestudeerd, wordt er in één op de drie gesprekken gelogen,
  Bij de meeste politici worden in elk gesprek minstens vijf leugens verteld.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s