VIDEO: Hoe zal Nederland er uitzien over pakweg honderd jaar?

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Klaas”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

38 reacties op VIDEO: Hoe zal Nederland er uitzien over pakweg honderd jaar?

 1. koddebeier zegt:

  Echter hoe hun kinderen en kleinkinderen zullen leven ??? Daar heb 99,5 % schijt aan !!

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  Over het milieu maak ik mijn wel de minste zorgen. Daar vallen geen doden en gewonden door.

  Het grootste gevaar zijn al die analfabete migranten die ons beroven, onze vrouwen verkrachten, onze kinderen vermoorden en ons en onze levensstijl intrinsiek haten.

  Het straatbeeld en ons leven zal compleet veranderen als wij ons niet verzetten tegen de door onze regering opgelegde overheersing.

  Geliked door 1 persoon

  • Yvonne zegt:

   het enige dat ze kunnen bagger en poep roepen de schreeuwlelijkers
   ik was net in een flat in Rotterdam Ommoord, woonden bijna alleen ouderen, ik ga de lift in en ja hoor een Syrier met een stel schreeuwende kinderen stapten ook in, die mensen waar ik moest zijn zeiden dat het aan de woningbouw vereniging verplicht was van hoger hand, fijn he, dag woongenot

   Like

 3. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Bravo!

  Like

 4. Cathja zegt:

  Heel mooi en warm gezongen.

  Ik moet er niet aan denken dat ons mooie Nederland overgaat in handen van mensen uit een wildvreemde cultuur, die alles wat wij zo waarderen beslist overboord zullen gooien.
  Dát kan ik me gewoonweg niet voorstellen.

  Eén ‘troost’ voor mezelf: over honderd jaar ben ik er beslist niet meer.
  Mijn kinderen ook niet, maar de kinderen daarna…?

  Die weten niet hoe mooi Nederland ooit was.
  Ooit….

  Like

 5. Jean zegt:

  Er zal sneller dan velen kunnen denken sprake zijn van de “elfmosselketentocht” tenminste als er niet snel een einde gemaakt wordt aan dat smerig links rotbeleid dat teert op verraad van eigen volk.

  Like

 6. Yobe Sommer zegt:

  Het wordt een grote woestenij

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Nederland zal worden aangeduid als “het voormalig Nederlands kalifaat” na de revolutie.
  Gezien de bevolkingsgroei en de sterke politieke voorkeur voor één bepaalde ideologie, zal het zeker geen eeuw gaan duren tot het verzadigingspunt der overbevolking bereikt word, teveel muizen in een kooitje zal de agressiefste muizen in kannibalen veranderen.
  Het klimaat zal binnenkort de leefruimte wel gaan beperken, de voedselschaarste het nivelleren en ons nopen tot geboortebeperking, en epidemieën doen de rest, maar de toekomst ziet er zonnig uit.(voor wie omhoog kijkt.).

  Like

  • willie zegt:

   (maar de toekomst ziet er zonnig uit.(voor wie omhoog kijkt.).
   Aja ?? Als je omhoog kijkt zie je een bende CHEMTRAILS !! , ook niet leuk, niet ?

   Like

   • Merel zegt:

    Ik vind dit ook verschrikkelijk Willie en dan zeuren ze over een sigaretje
    Dat we dit allemaal pikken dat snap je gewoon niet bllluuu

    Like

 8. dutchess43 zegt:

  Grandioos lied en nee…. ik vind de vragen in het geheel niet irritant of opgepast, integendeel zelfs….

  Like

 9. Nemesis zegt:

  Volgens de weerberichten en voorspellingen, misschie dit jaar nog einde februari. 😀

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  Ben maar blij dat je er over honderd jaar niet meer bent. Als we de ontwikkelingen volgen vanaf de afloop van de tweede wereldoorlog, zien we het volgende. Ten eerste de wederopbouw van Nederland. Vervolgens de jaren zestig waar de linkse invloed zich blijvend deed gelden. Termen als make love, not war, flower power, de Carl Marx universiteit (Tilburg) en nog veel meer van die baarlijke nonsens. Vervolgens komen we aan bij de afbraak van Nederland, te beginnen bij de eerste gastarbeiders en bij Joop den (stomme) Uyl, en steeds verder aflopend tot aan de dag van vandaag. De toekomst heet Sharia, want Europa gooide haar eigen ramen in, en blijft dat doen !

  Like

 11. scherpschutter1943 zegt:

  Over 100 jaar is het land dat we nu nederland noemen, niet meer aan de orde want dan is dit land, samen met de rest van de E.U, een wingewest/vazalstaat van Turkije, dat inmiddels ook is opgegaan in een coalitie van moslimstaten die zijn over gebleven na de nucleaire oorlog van 2050, veroorzaakt door Iran en gewonnen door Israel. De omvolking van de landen binnen de E.U, vond plaats op last van Rusland, met goedvinden van Israel.
  De nederlander als zodanig bestaat allang niet meer maar die was al uitgegumd door die toenmalige argentijnse, die koningin werd van toenmalig nederland. Hoe heette dat mens nou ook al weer! De oorspronkelijke bevolking van nederland is weg geassimileerd door gedwongen vermenging met de moslimbevolking die in de jaren 2000 tot 2040 door de toenmalige hoofdmannen van de E.U onder gewapende dwang van het E.U. leger in nederland moesten worden opgenomen.
  Dat dit niet zonder slag of stoot ging bewijst wel het feit dat de hele toenmalige regering, inclusief alle parlementsleden zijn omgekomen bij een brand in het parlementsgebouw, waarvan door de E.U.hoofdmannen werd gezegd dat deze was aangestoken door de amerikaanse C.I.A.
  Geruchten gaan echter dat de toenmalige premier van nederland, genaamd Rutte, met hulp van ondergrondse motorbendes, deze brand heeft geënsceneerd waarbij hij achter de schermen, de toezegging had van de E.U.president dat hij, als alles naar wens zou zijn verlopen, de opvolger zou worden van de 2e man van de E.U. frans timmermans. Jammer voor hem werd hij, op last van de hoogste E.U.baas, samen met timmermans, in diens kantoor te Brussel dood geschoten door iemand van de siciliaanse maffia, naar verluidt op verzoek van Dragi, de toenmalige president van de europese bank, die met deze dubbele moord wilde voorkomen dat de bewijzen van zijn banden met de italiaanse maffia openbaar zouden worden gemaakt door het vermoordde tweetal. De huidige staat van dat gewezen nederland is dat alle gemeenten en provincies zijn opgeheven en dat de vrijkomende ambtenaren als dwang arbeiders op transport zijn gesteld naar de Goelags in Siberië, waar ze moeten werken in de koper- en uraniummijnen, dit alles op bevel van de moslimcoalitie onder leiding van Syrië, met goedvinden van Rusland, die meedeelt in de winst van de Goelags.
  De omvolking van nederland heeft aan ongeveer 3 miljoen autochtone Nederlanders het leven gekost omdat zij in opstand kwamen tegen deze omvolking . Deze opstand werd bloedig neergeslagen door de 5e colonne van de moslims, die inmiddels al vele jaren in het toenmalige nederland verbleven en deden voorkomen alsof zij nederlanders waren. Deze moslims werden al ruim voor de opstand van de autotochtone nederlanders, stiekum van wapens voorzien vanuit het Midden-Oosten, uit de enorme voorraden amerikaans- en russisch oorlogsmateriaal, die na de nucleaire oorlog waren overgebleven. Over slachtoffers aan de zijde van de moslims zijn geen cijfers bekend maar waarschijnlijk zijn deze aantallen te verwaarlozen omdat in het begin van de opstand de Nederlanders niet de noodzaak van gewapend verzet inzagen omdat zij gedurende decennia door hun geestelijke leiders werd voorgehouden dat het staatsgezag van god gegeven was. Dat zij zich niet met geweld moesten verzetten maar zich ook op hun andere wang moesten laten slaan. Dat zij hun vijanden niet mochten doden maar moesten lief hebben maar middels gebed hun god moesten smeken om vrede op aarde. Toen deze formules niet bleken te werken was het al veel te laat om hun opstand te winnen. Deze opstand werd meedogenloos door de moslims neergeslagen.
  Eventuele parallelen van dit verhaal met gebeurtenissen uit het verleden berusten op louter toeval.

  Geliked door 1 persoon

 12. Aegolius cs zegt:

  En voor degene die het te laat door hebben:

  Like

 13. Bagul zegt:

  Als we ons ergens het minste druk over maken dan is het wel de toekomst. Alleen diegene die de macht in handen hebben die maken plannen en handelen vooruit. Wij worden zoet gehouden met giro 555. Een loslopende koe die een oude dag mag genieten. Berichten over de toename van koopkracht. Er komt een mooie zomer aan. En het basispakket blijft zoals die is. Er komt een Noord-Zuidlijn daar en daar. En Feyenoord wint weer eens van PSV. Loonslaven en doen wat er opgedragen wordt. Dat zijn wij. Voedsel is kapot gemanipuleerd. Vol met ellende. Water zit vol met GEN-X. Benzine is niet meer te betalen. Energierekening ontploft. Rente op spaargeld is verdwenen. En zomaar ineens is daar de sleepwet. Overal staan camera’s. Straffen staan niet in verhouding tot de daden. Politici denken maar aan één ding…ik ga het niet herhalen. Waakzaam en dienstbaar op straat is een ware aanfluiting. Handhaving erbij bestaat uit louter wannabee politiepetjes. En werkelijk alle winkel beveiligers bestaan uit allochtonen. Er is zoveel mis in dit land dat ik het niet kan opbrengen om het hier uit te schrijven en toch is het noodzakelijk. Werkelijk alles is hangt aan elkaar van ellende. Zelfs oud voorzitters van de rekenkamer spreken zich uit over belasting gelden die ‘verdwijnen’. Een Argentijns disco meisje is plotsklaps koningin. Zomaar. Het is te erg voor woorden. Dagelijks te erg. En dan aan de toekomst denken? Hoe Nederland eruit ziet? Blaas alles maar op. Kijken of we dan zo flink zijn om van die luie bank at de komen en die ‘boer zoekt hoer’ te laten voor wat het is. Lapzwansen volk zijn we. Laat alles maar lekker over de nieuwe bewoners. Ze doen het graag! Alles door ons zorgvuldig opgebouwd….het maakt geen bal uit. Geef het pauper brood en spelen. En ja, ze zeggen ook nog dank je wel! Lekker allemaal naar de ‘Heren van Amstel live’. Zie ze staan..die zombies. Nee…ik ben er bijna aan uit. ‘Run Forrest Run’…..Het spel is gespeeld. Zonde. Heel erg zonde.

  Like

  • boorzalf zegt:

   En !!!!! langer door werken,

   Like

   • BigLJohn zegt:

    Boorzalf 1 Februari 2018 om 19:57 Werken tot 67 zie ik op de foto. Ik zal het nog sterker vertellen, en dit is geen sterk verhaal. Mijn invalide vrouw (word in April 61) moet op de sociale werkplaats waar zij werkt werken tot haar 68e jaar plus 3 maanden extra. En volgens mij word er elke 3 jaar, wegens de aanhoudende geldsmijterij van het Rijk richting – de immigranten -, een extra A.O.W. jaar aan toegevoegd. Kun je je nog herinneren dat men met 57,5 in de VUT mocht gaan ? Nu zijn we daar dus al 11 jaar overheen. Die A.O.W leeftijd blijft men verhogen, tot dat men zeker weet dat de meesten al voor een bepaalde leeftijd overleden zijn ! Die leeftijd kon wel eens 75 jaar zijn. Vele jaren geleden liep de PvdA(llah) al daarover te brainstormen….

    Geliked door 2 people

 14. BertG. zegt:

  Over 100 jaar staat Nederland weer onder water.
  Omdat er geen stuiver meer beschikbaar is om alle gemalen en dijken te onderhouden.
  Buiten dat elke kennis zal ontbreken over hoe dat ook precies weer werkte.

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Nou Bert.
   Ik vind dit toch wel wat somber geschreven, want laten we eerlijk zijn als je aan de kant van de Noordzee ’n gat maakt loopt al dat water zo de zee in.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Maar misschien wel de meest realistische reactie dan dat dat ik hier nog ben tegen gekomen.
    Als we zo door gang wordt Nederland een islamitisch land, wanneer er niet drastische maatregelingen gaan volgen.
    En die blinken nou direct uit in kennis over wat dan ook, en zeker niet niet over hoe je een land droog houd.
    Daar hebben ze ook weinig last van in de woestijn, dus daar heeft nog nooit iemand over na gedacht.
    Iets waar ze in Nederland nogal handig in zijn geworden in de loop der eeuwen.

    Geliked door 1 persoon

   • fleckie' zegt:

    Ja, na eerst via drainagebuzen te zijn ‘afgevoerd’ en dan via de gemalen , bij eb in zee geloosd wordt

    Like

   • Nemesis zegt:

    Dat wel, maar bij vloed loopt alles er weer in en ik denk maar zo, iets meer dan er uitgelopen is.

    Like

  • Taljaard zegt:

   @Bert
   Het valt inderdaad zeer te betwijfelen of deze barbaren uit het Midden Oosten, de Maghreb en Afrika wel eens in staat zijn om zoiets als de Deltawerken te kunnen onderhouden.

   Like

  • boorzalf zegt:

   Denk dat je gelijk hebt, geloof maar niet dat die maan aanbidders met zand zakken gaan lopen sjouwen. Die rennen als ratten terug naar die heimaat.

   Like

   • Thomasson zegt:

    @Taljaard en @boorzalf. De video over de Waternood ramp laat overduidelijk zien waarom Nederland kan ongedierte uit islamitische landen en Afrika niet op haar grondgebied hebben, Deze mensen zijn uitsluitend in staat 5 x per dag hun kunt richting Allah te draaien en andere mensen te beroven, verkrachten en vermoorden. Ze zijn in hun bestaan als parasieten erg bekwaam. Maar hoe lang kunnen de burgers van Nederland parasieten onderhouden? Als het zo verder doorgaat, is de vraag of Nederland op 2 februari 2118 zal bestaan? Wat is dat toch jammer dat onze politieke leiders niet willen begrijpen.in welk gevaar hen bange houding het land brengen? Door lafheid te tonen tegenover de smeerlappen van de EU en hun vunzige superbazen van de NWO, tekenen ze de doodvonnis van Nederland. Leer verdomme is NEE TE ZEGGEN! Kies voor je eigen land zoals Victor Orban en Milos Zeman het doen!

    Geliked door 1 persoon

 15. Hovawart zegt:

  Ik vrees dat het tij niet meer te keren valt, nu er steeds meer politieke partijen een islamitisch raadslid op de gemeenteraadsverkiezingslijst zetten om meer stemmers te trekken,In een kwart van de gemeenten leeft het vermoeden dat criminelen infiltreren in het lokale bestuur. … deze raadsleden krijgen steeds meer zeggenschap in het lokale bestuur en bestuurscommissies, en stellen de kaders vast waarbinnen het college van burgemeester en wethouders de gemeente besturen, ook hun unieke en overtuigende wijze van overleggen zal de deelgemeentes in grote verdeeldheid brengen, de bevolking onmondig door ideologische invloeden waarbij alles ondergeschikt schijnt te zijn, waardoor Nederland zachtjes verandert in een On-Nederlands politiek landschap en samenleving.
  Het aantal Artikel 12 gemeenten zal explosief toenemen door financiële problemen die niet meer op te lossen zullen zijn, (wel zullen er vooral bepaalde bedrijfstakken profiteren om hun diensten te verhuren om het bestuur bij te staan met adviezen en onderzoeken )……zucht.

  Like

 16. Republikein zegt:

  Je zou er vochtige ogen van krijgen.

  Like

 17. Hovawart zegt:

  Over een aantal jaren zal er geen (leven) verkeer meer mogelijk zijn in Nederland, door alle milieu en verkeersmaatregelen en “groene” verkeer remmende verzinsels zal de reisduur en bereikbaarheid binnen Nederland zodanig zijn “verlinkst” dat de infrastructuur slechts een parkeerplaats is voor de file van miljoenen auto’s die niet meer vooruitkomen, autoloze steden (een linkse utopie) en torenhoge lasten om een auto te mogen bezitten een onbetaalbare doodsteek blijken voor de maatschappij.

  Geliked door 1 persoon

 18. Roege zegt:

  Hier enkele stukjes uit een proefschrift van een kort verhaal wat zich afspeelt in de nabije toekomst. Het gaat over de Apocalyps van Europa, vanuit het hart van iedere grotere Europese stad (de no-go-zones) komen op een gegeven moment simultaan aanvallen, tegelijkertijd trekken grote legermachten vanuit Turkije en Noord-Afrika Europa binnen. De hoofdpersonen kunnen nog ontvluchten met een provisorische reddingsactie per schip. :

  ———————————————————————————————

  In het donker, ver voor zich uit, kon hij contouren van de verlaten zeehaven onderscheiden. Zo’n 15 kilometer achter hem lag de stad waar hij opgegroeid was. De stad waar hij een jaar geleden nog naar school ging. Na tien minuten lopen kwamen ze onder een zesbaans spoor door. Uit de wind en uit de regen deed David zijn capuchon naar beneden. Aan het eind van tunnel lag iets op de weg. “Doorlopen”, zei opa terwijl hij de onderkant van zijn wandelstok afschroefde. Een lemmet, vakkundig gemonteerd aan het uiteinde, van zeker 20 centimeter kwam tevoorschijn. Vanuit zijn ooghoeken keek David opa aan waarna hij zich weer focuste op hetgeen dat op de weg lag. Onmiskenbaar de vormen van twee mensen. In het voorbijgaan keek David naar het levenloze lichaam van een jongen, ongeveer even oud als hijzelf. Zijn gezicht was kapotgetrapt. In de plassen bloed waren zeker 6 verschillende schoenafdrukken te zien. Achter de jongen lag een meisje van waarschijnlijk dezelfde leeftijd. Haar onderlichaam ontbloot en een nagenoeg perfecte halfronde snee door haar hals. Het lange blonde haar lag in het deels opgedroogde bloed. In het bloed kon David nog net de letters ECH ontwaren. “Doorlopen”, zei opa bits. “We kunnen toch niets meer doen.” De afgelopen 6 maanden was David gewend geraakt aan dit soort beelden. Meestal waren het jonge meiden, meestal waren het homo’s. Zwijgend vervolgden ze hun weg………………………….

  ——————————————————————————————-

  “Er werd zelfs een commissie in het leven geroepen om te bepalen welk nieuws vertoond mocht worden op tv en internet. Verspreiders van ander nieuws werden hard gestraft. Mensen met een andere mening werden monddood gemaakt. Een paar weblogs zoals TPO, Geenstijl of die van E.J. Bron hielden het nog een jaar vol via vpn en het dark-web maar ook dat werd hun softwarematig steeds moeilijker gemaakt.”

  “De politiek zat in een maalstroom die naar de EU-utopie leidde. Een paar partijen probeerden nog wanhopig het roer om te gooien. Bij de laatste stemming in 2021 kwamen Geert en Thierry als grootste uit de bus, met een nipte Kamermeerderheid konden ze gaan regeren. Een kabinet werd gevormd uit de meest nuchtere en reële mensen die ik heb gekend. Het draaiboek voor de beëdiging werd geschreven.
  Tijdens de beëdigingsceremonie werd onze koning weggeroepen. Nog geen minuut later denderde een vrachtwagen dwars door de nieuwe coalitie. Het mediacircus stopte net voor de aanslag hun uitzending vanwege een stroomstoring, beveiligingscamera’s waren buiten werking vanwege onderhoud. Haha… haal even wat koffie voor ons.” vroeg opa.

  David en Meyra namen de lege borden weer mee terug naar het buffet en vulden de bekers met verse koffie. “Is het echt zo gegaan?” vroeg Meyra. “Ik neem aan van wel. Opa heeft er nooit veel over gepraat. In die tijd zat ik op de lagere school. Op school stond het in iedere geval niet in de geschiedenisboeken.” Ze zetten de koffie op het tafeltje. Opa vervolgde zijn verhaal. “Het resultaat van de aanslag waren zeven doden onder wie Geert. Een nieuwe regering uit de verliezende partijen was snel gevormd. Mark kreeg zijn functie in Brussel, Alexander werd premier en Jesse vice-premier. De dader van de aanslag werd gepakt maar vanwege psychische en medische gronden kon hij niet veroordeeld worden… hij had suikerziekte.” …………………………

  ——————————————————————————————–

  In de stilte die volgde dacht David na over wat er verteld was. Hij kon zich nog zijn lerares op de lagere school herinneren. Net na de verkiezingsoverwinning van Trump vertelde ze dat dit een ramp voor de wereld was. Iedereen in de klas staarde haar met open mond aan. Gebiologeerd luisterden alle kinderen naar haar verhaal en iedereen knikte instemmend, David was het helemaal met haar eens.

  Toen David die middag thuiskwam vertelde hij dit aan zijn vader. Vader nam hem mee naar de keukentafel. Samen dronken ze wat en toen sprak hij: Iedere kant heeft zijn verhaal jongen, zorg ervoor dat jij de juiste kiest. David keek hem aan en knikte, hoewel hij het niet begreep. Hoe wist je wat de juiste kant was? Waarom moest er een kant zijn? Die avond op het jeugdjournaal werd het thema Trump uitvoerig besproken in nagenoeg dezelfde bewoording als dat van zijn lerares. Vader kwam achter hem staan en legde zijn hand op Davids schouder. Zijn vader glimlachte naar hem, toch meende David een traan te bespeuren in zijn ene oog.

  Buiten was het al helemaal licht geworden en de wind was behoorlijk afgenomen. Grauwe wolken en onstuimig water sierden het uitzicht. Aan stuurboordzijde kon men in de verte de duinenrij zien. Het zou Egmond of Bergen kunnen zijn………………………….

  ———————————————————————————————-

  “Spreek me niet van het geloof,” siste Meyra. “het is een lachertje, een sprookje, een zielige vertoning.” Iedereen keek op. Meyra draaide haar hoofd om en wees met vinger op het litteken: “Kijk hier… dit is een kleine erfenis van mijn broer. Ik mocht niet meer met mijn vriend omgaan, hij was geen moslim…. Op een avond kwam Achmed op mijn slaapkamer, hij tierde over afgodendienaren, lering en kuisheid. Mijn vader en moeder bleven al die tijd achter hem staan. Daarna haalde hij uit met zijn mes. Mijn ouders sloegen een arm om hem heen en begeleiden hem naar de woonkamer. Mijn kussen werd rood van het bloed, beneden hoorde ik mijn broer schreeuwen. Mijn moeder huilde, gelukkig was mijn zusje niet thuis. In de dagen erna kreeg ik veel bezoek van ooms en neven, allemaal spraken ze over de goedheid en rechtvaardigheid van Allah. Ik heb toen veel nagedacht en was er zeker van dat het mijn schuld was. Op een dag was ik alleen thuis en kwamen ze binnen, negen man sterk. Ze hadden bivakmutsen op maar ik herkende ze aan hun stemmen, ook die van mijn broer. Ze gooiden me op bed en toen…”

  Fleur legde haar hand op die van Meyra. Zo bleven ze stil zitten, het leek alsof niemand wist wat ze moesten zeggen. Zelfs opa’s ogen werden vochtig. David kende Meyra van school, alleen bij bedrijfskunde zat hij bij haar in de klas. Na de les praatten ze soms met elkaar. Wat was dit ongelofelijk kut. Nooit had hij iets aan haar gemerkt op school. Hij wist niet beter dan dat ze een vriend had en dat het later uitgegaan was.

  Opa dronk zijn koffie op en stond op, “ik ga even naar buiten” Hij deed zijn jas stevig dicht en liep naar de deur, David volgde hem. Naast de stuurhut in de luwte aan bakboordzijde gingen ze op de rand van het laadruim zitten. terwijl opa een sigaret probeerde op te steken. Ondanks de luwte waaide de vlam van de aansteker steeds uit. “God…god…domme..”, mompelde opa en draaide van links naar rechts om de sigaret uit de dwarrelende wind te houden. De zevende keer lukte het hem eindelijk om de sigaret te laten gloeien. “God…god…domme..”, mompelde opa weer. David keek over het water, dat was niet omdat de peuk niet aan wilde dacht hij. “Pas goed op haar.” zei opa. David keek naar beneden en zijn ogen begonnen te branden. Opa sloeg zijn arm om Davids schouder, allebei tuurden ze naar de oneindigheid van de zee. Een paar meeuwen vlogen zo’n 100 meter achter het schip, zo nu en dan dook er een naar beneden in het water……….

  —————————————————————————————————–

  In de verte, redelijk goed zichtbaar, stevende een schip recht op hen af. Grote boeggolven, ontsprongen aan beide kanten van de romp. “We maken even een kleine omweg, het wordt tijd dat jullie weer naar binnen gaan.” David knikte, “Mag ik u een hand geven?”. Roy lachte en stak zijn hand uit. Davids rechterhand verdween volledig in de enorme maar vooral warme hand van Roy. “Dank u wel.” zei David en ging staan. Opa en hij liepen terug de warmte in.

  Meyra keek hen aan, “Ga mee David, dan halen we nog wat drinken.”. Opa ging bij Fleur zitten, samen met Meyra liep hij naar de bar. “Ik heb nooit geweten dat jij… uh… dat dit gebeurd was.” zei David, en keek haar aan. “Ik heb het ook nooit aan iemand verteld,” lachte Meyra wrang. “Het is gebeurd, ik probeer het liever te vergeten. De Islam gooit ons letterlijk weer 400 jaar terug in de tijd. Ik hield zo van Nederland, de vrijheid, de tolerantie de gelijkheid en noem maar op, daar is de laatste paar jaar al behoorlijk aan toegegeven. En dat alleen om die paar drammers en huilebalken. Ik bedoel, het is toch niet te geloven dat vrouwen zoals Ebru, Yernaz en Shirin vorige maand publiekelijk geëxecuteerd zijn. Die vrouwen waren nuchter en reëel, maar werden door diezelfde huilebalken jaren geleden ook al aan de schandpaal genageld. Nu hoeft het niet meer.”

  David kon zich het verhaal herinneren uit de enclave. Eerst was er een schijnproces geweest bij de shariarechtbank op de Dam, een grote menigte stond buiten de rechtbank te kijken naar een enorm videoscherm. Daarna werden de drie vrouwen de menigte in geduwd. Een uitzinnige ziedende menigte hebben hen letterlijk verscheurd. David staarde voor zich uit.

  “Wakker worden dromer,” riep Meyra. David keek op. Meyra wees naar buiten, “Zie je daar de wereld? Die is van jou, van mij, van ons, van iedereen. Het is maar net hoe je wilt leven en wat je er van maken wilt. Daarvoor moet je zoals jouw opa zegt, vechten met je hart en ziel. Hoe meer ik er over nadenk en hoe meer ik weet, hoe meer ik het liedje begrijp van BAP”. “Je bedoelt Kristallnaach?” vroeg David, “Die hebben we behandeld bij onze muzieklessen, het ging over het nazitijdperk en dat zoiets nooit meer mocht gebeuren”. “Begrijp je het dan niet?” zei Meyra ernstig, “kom, dan gaan we hier aan deze tafel zitten.”

  Meyra pakte een blaadje van de tafel en uit de zak van haar mouw een pen. Ze begon te schrijven:

  Soms lijkt het net of ik iets hoor,
  maar misschien kan ik me ook vergissen.
  Een geluid, niet eens luid
  en eigenlijk klinkt het vertrouwd,
  meestal heb je het niet meteen door.
  Je wordt wakker, wrijft je ogen uit en ziet
  een surrealistisch beeld, als iets tussen Bruegel en Bosch,
  Niemand die om sirenes nog geeft.
  want ‘wegkijken’ is immers zoveel gemakkelijker.
  Het ruikt naar kristalnacht.

  “Het eerste couplet lijkt op wat opa vertelt, de geboorte van de EU, de toestroom van de asielzoekers, het onopgemerkte bestuur van de EU. Rechts ziet een vreemde onwerkelijke wereld ontstaan en protesteert. Maar links wil het niet zien omdat het gemakkelijker is.”

  Wat is dat in de stilte voor de storm?
  Dan verlaten ze stiekem de stad.
  De politiek verantwoordelijken, ineens incognito,
  haasten zich voorbij.
  Want ze worden hier niet graag mee geconfronteerd
  Wanneer de volksgeest, zo bereidwillig,
  naar het kookpunt raast en brult:
  “Allah Akbar” en grenzeloos belust,
  kokend van afgunst om vergelding schreeuwt
  in de kristalnacht.

  “Het tweede couplet gaat over de vluchtende politiek als ze merken dat het te laat is, het lijkt op dat verhaal wat Laura vertelde. Ik zie daar ook de volgers van Erdogan en de Islam in, ze worden steeds mondiger en brutaler”

  Voor hen die zich storen aan alles wat anders is,
  die met de stroom meezwemmen, zoals het hoort,
  voor wie homo’s misdadigers zijn
  en buitenlanders uitschot zijn,
  is iemand nodig die hen leidt.
  En dan zal geen cavalerie ons kunnen redden,
  geen Zorro die daar nog iets om geeft.
  Hij pist hoogstens een Z in de sneeuw
  en valt lachend van onverschilligheid om:
  ‘Nou, en? Kristalnacht!’

  “Het derde couplet laat iets van de aard van de Islam zien, er is geen plek voor homo’s en de buitenlanders dat zijn wij. Degene die hun verleidt is een man als Erdogan. Maar dan is het al te laat, een Geert of Thierry kan ons niet meer redden. Die Zorro zie ik als een Merkel. Ze heeft haar plekje gevonden en het maakt haar niets meer uit.”

  In de kerk met de Franz Kafka-klok
  zonder wijzers maar met alleen strepen erop,
  leest de blinde aan de dove het verhaal van ‘Smeerpoets’ voor
  achter een drievoudig vergrendelde deur.
  En de wachter met zijn sleutelbos
  vindt zichzelf waarlijk een genie,
  omdat hij alle uitwegen verpulvert
  en verkoopt tegen claustrofobie
  in de kristalnacht.

  “Het vierde couplet gaat over de onheilspellende tijd die ons te wachten staat, maar niemand weet wanneer die tijd gaat komen. Ondertussen worden wij moraliserend voor de gek gehouden met achterkamertjespolitiek. En degenen in Brussel vinden zich geweldig maar hebben ons in hun macht. Ze proberen ons iets te aan te smeren wat nooit kan functioneren.”

  Ondertussen, misschien al openlijk op het marktplein,
  laat men vandaag het ware gezicht zien.
  Ze rapen stenen op en slijpen hun messen
  en oefenen voor de ‘Dag des Oordeels’
  op hen die al verpest zijn.
  De schepen liggen allang klaar om snel te kunnen vertrekken.
  Terwijl in de haven op slaven wordt gewacht
  en op het schroot van deze ongelijke strijd
  uit de kristalnacht.

  “Langzaam wordt het ware gezicht van de Islam duidelijk, uitspraken worden steeds vaker in het openbaar gedaan. De voorbereidingen zijn allang getroffen. Degenen die verpest zijn, zijn de Joden en iedereen die niet bekeert tot de Islam. Wij zijn voorbestemd om afgevoerd te worden.”

  Daar waar Allah overal als excuus geldt,
  of mensen nu verdreven of gemarteld worden.
  Daar, waar macht gelijk aan geld is,
  waar het alles is om sterk te zijn,
  waar “het volgen” en “luisteren” telt.
  Daar waar strijdliederen opgedreund worden,
  waar mensen gedreven door barbaarse ideologie,
  ‘Ahkam’ en ‘Allahoe Akbar’ roepen
  als zij ergens voordeel in zien,
  daar is het dagelijks KRISTALNACHT.

  “ Het laatste couplet is vertaald zoals ik het zie. Voor hen is Allah alles, Darwin uit de originele tekst was meer voor de westerse mens geschreven. Wat ik beangstigend vind is dat dit lied nog zo accuraat is na al die jaren, alles eigenlijk voorspeld heeft en dat we er allemaal met open ogen ingelopen zijn.” Meyra keek David aan, vouwde het blaadje op en stopte die zorgvuldig in haar zak.

  David keek haar met grote ogen aan: “ Goh… zo heb ik het nog nooit bekeken. Je hebt een scherpe en reële visie uitgezet.” Meyra keek lachend terug, ze pakte Davids hand, “Het is nog niet afgelopen, misschien wordt het zwaar maar er is altijd hoop. Kom, we gaan die koffie halen anders verdrogen die ouwe mensen.” David proestte het uit.

  De Dankbaarheid minderde vaart, door het raam doemde een groot militair schip op. Op de romp van het schip stond F82 in grote letters te lezen, achter op het schip was in kleine rode letters somerset zichtbaar. Op het achterdek stond een helikopter, de Dankbaarheid viel in het niet bij dit schip. Langzaam dreven de schepen naar elkaar toe. De bemanning was ondertussen al druk bezig om aan te leggen langszij de Somerset……………………..

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Roege
   Indrukwekkend.
   Nederland als Libanon aan de Noordzee en heel West Europa een tweede Joegoslavie.
   Het valt te vrezen dat deze distopie realiteit zal worden wanneer de politieke en bestuurlijke koers zich niet wijzigt. Maar het valt te verwachten dat het verzet van de autochtone Nederlanders tegen deze overname, in het bijzonder buiten de Randstad, zal resulteren in een harde en bloedige burgeroorlog, waarbij volks-loyale onderdelen van leger en politie zich ook niet langer aan een dergelijke gecorrumpeerde staatsmacht zullen onderwerpen.

   ———————————————————————————————————————–
   Benjamin, Michiel en Diana reden in de voorste gepantserde Volvo station het kleine dorp LInde binnen. Verschillende huizen aan beide zijden van de hoofdstraat waren afgebrand.
   De lucht was bezwangerd met de stank van rook en rottend vlees.
   Overal lagen lijken en het leek erop dat iedereen was vermoord.
   ”De mudjahedin zijn weer bezig geweest.”, zei Michiel grimmig.
   ”Maar ze hadden hier toch een gewapende burgerwacht?”, zo reageerde Diana ontdaan.
   ”Een stuk of vijf oude boerenkerels met jachtgeweren?”, grauwde Benjamin. ”Denk jij dat die op kunnen tegen minstens honderd man zwaar bewapend Marokkaans tuig?”
   De pantserwagen van de Marechaussee achter hen maande tot stoppen.
   Kapitein Louwerse, de bevelhebber van hun strijdgroep, stapte uit.
   ”Hier kunnen we niets meer doen.”, zei hij.
   ”Ik heb zojuist via de radio een gekregen van majoor Slager van de strijdgroep Meppel-Staphorst. Daar hebben ze het tuig, wat hier eergisteren bezig is geweest kunnen afslaan. Maar ze gaan nu tekeer in Balkbrug en Nieuwleusen. Daar moeten wij heen voor assistentie.”
   ”Commando Van der Vegt”, zo beval hij Benjamin. ”Zet de punt 50 op jullie dak en hou deze vuurklaar. Jullie blijven voor rijden.”
   ”Tot uw orders, kapitein.”
   Over de radio hoorden zij een mannenstem; ”Hallo groep Louwerse, hallo groep Louwerse. Ontvangt u mij?”
   ”Ontvangst, Hier Louwerse.”
   ”Hier Marinier Snippe van strijdgroep Dedemsvaart-Ommen. Wij hebben instructies uit Meppel gekregen om ons bij jullie te voegen om Balkbrug en Nieuwleusen te ontzetten.
   Strijdgroep Coevorden is ook reeds onderweg hierheen.”
   ”Goed Marinier. Dan verzamelen wij ons bij jullie in Dedemsvaart. Met een beetje geluk kunnen wij dan samen met Meppel-Staphorst de vijand vanuit zowel Oost als West in de tang nemen.”
   ”Goed, maar schiet op. Het is penibel in Balkbrug. Coevorden is zonet aangekomen. Wanneer zijn jullie hier?”
   ”Twintig minuten.”
   ”OK. Vrijheid en vaderland!”
   ”Vrijheid en vaderland, Marinier.”
   ”Gas d’rop deerne.”, zei Michiel tegen Diana, terwijl hij zijn Uzi liefkoosde.
   ”Wij goat op Marokkan’njacht. Gezegend zij de Heere, Die mijn handen onderwijst ten strijde. Mijne vingeren ten oorlog.”
   ”Allright, private Jackson.”, antwoordde Diana ironisch.
   ”Ga jij de punt 50 maar bemannen, ouwe zandhaas.”, zei Benjamin. ”Uitkijken naar hinderlagen. En jij ook, Diana. Hou je ogen goed open. Rijden!”
   ”Hadden wij maar een helikopter.”, mopperde Michiel.

   De strijd was hard geweest.
   De mudjahedin waren uit de regio verdreven. Maar niet voordat Michiel was gesneuveld en Diana gewond was geraakt. Zij werd overgebracht naar het lazaret van het ziekenhuis in Zwolle. De mudjahedin waren als beesten tekeer gegaan in Balkbrug. Iedereen die niet op tijd aan hen had kunnen ontkomen was zonder onderscheid vermoord.
   De aanval van Louwerse en de twee andere strijdgroepen vanuit Oostelijke richting zou niet zijn geslaagd wanneer de vijand niet onverwachts vanuit het Westen en het Noorden was verrast. Zij hadden inderhaast en chaotisch de wijk genomen naar het Zuiden.
   En wat er van hen achterbleef was net zo genadeloos afgeslacht als zij zelf te werk gingen.

   Louwerse en zijn overgebleven groep van 42 mannen en vrouwen bivakkeerden op de parkeerplaats van het Zwolse ziekenhuis,
   Aan overwinning dachten zij net. Wel maakten zij zich zorgen over Diana en rouwden zij over het verlies van Michiel; die prachtige oude gek uit Rijssen. En het verlies van nog 12 anderen.
   In de vroege ochtend werd alarm geslagen, want er klonk geronk van helicopters uit Oostelijke richting. ”Eurotuig?”, zo vroeg Benjamin bezorgd. ”Weet het niet, Commando.”, antwoordde Louwerse. ”Maar ga in dekking. Iedereen in dekking!”
   Een tiental Apache helicopters doken op uit het wolkendek. Hun distinctieven konden niet worden onderscheiden, maar zij leken geen vijandige bedoelingen te hebben en landden op de parkeerplaats. Een officier stapte uit.
   ”Het zijn Polen, verdomme.”, zei Louwerse verrast.
   Hij liep de officier tegemoet.
   ”Good morning, Dutch brother.”, zie de officier vrolijk en salueerde.
   ”Major Chodorowski, Polish Air Hussars. Can we be of any assistance?”
   ”You sure can. Man, are we happy to see you guys. But how the hell did you manage to fly over Germany?”, vroeg Louwerse.
   ”Via Denmark. We hardly went over that Euroscum infested chaos. And we left part of our unit there to assist the Danish patriots.”

   Er werd een kaart op een klaptafel uitgerold.
   Louwerse wilde met Chodorowski overleggen om de Mudjahedin, die zich naar Nijverdal en Lemele hadden teruggetrokken te pakken te nemen. De Pool had echter andere, en meer ambitieuze, plannen. Er had zich, volgens de Poolse inlichtingen, op de Veluwe tussen Wezep en `t Harde een tankeenheid van voornamelijk Frans Eurotuig verzameld.
   Die moesten worden aangevallen. Vanuit de lucht zouden zij eerst de tanks uitschakelen, waarna de gecombineerde Nederlandse strijdgroepen vanuit het Noord Oosten de rest op de grond zouden opvegen.
   De haat tegen die smerige verraders was nog groter dan die jegens de mudjahedin.
   Omdat zij de moslims in alles bijstonden en net zo’n terreur tegen de lokale Nederlandse bevolking uitoefenden. Dorpjes als Nunspeet en Doornspijk waren door hen geheel van de kaart geveegd.
   Maar met hun lichte bewapening konden de Nederlandse patriotten weinig tot niets tegen hen uitrichten. En zij vormden op de Veluwe een onneembaar obstakel tussen hun eenheden in het Noord Oosten en in de rest van het land. Maar nu hadden ze een ten minste een kans om de Veluwe te bevrijden.
   Het plan van Chodorowski werd goedgekeurd.
   Samen met kolonel Akmitu, van de Molukse strijdgroep Noord Nederland, zou de Pool het opperbevel over deze operatie voeren. Voor het eerst in lange tijd was er weer echte hoop.
   Maar hoe lang zou deze ellendige oorlog nog moeten duren?
   ————————————————————————————————————————

   Like

   • Roege zegt:

    @Taljaard en ook Scherpschutter1943: Ik weet dat er meer mensen zijn die zich proberen te uiten via een verhaal. Het zou mooi zijn als dergelijke verhalen ooit eens in boekvorm zou verschijnen (misschien een soort verzamelbundel?). Hoewel het lastig gaat worden om een uitgever te vinden 🙂

    Mijn verhaal is nog niet helemaal af (werk, overwerk enz.), maar soms denk ik wel eens dat we al te laat zijn met publiceren. Zodra die van mij af is zal ik hem zeker doormailen naar deze website. Dhr. E.J. Bron zal, naar ik mag hopen, vast bereid zijn om wat leesvoer op zijn website te plaatsen.

    Citaat Stephen King: “Het gaat om het verhaal, niet om de schrijver”

    Like

 19. paulzwueste zegt:

  Door beide schrijvers goed geschreven.
  Ik ben het overigens helemaal met Taljaard eens.
  Nederland zal nooit in handen van de islam vallen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s