Calais: Uitzinnig migrantengeweld

Screenshot_97

(Vertaling: E.J. Bron)

Na zware onlusten tussen migranten in Calais heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gerard Collomb, geklaagd over een nooit eerder vertoonde omvang van het geweld. De situatie voor de inwoners van de havenstad zou ondraaglijk zijn.

Direkt

Collomb was na de botsingen op donderdag naar Calais gereisd (foto). Bij meerdere botsingen tussen Afrikaanse en Afghaanse migranten waren ongeveer 20 mensen gewond geraakt; vier migranten zouden na schotwonden in levensgevaar verkeren. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft meegedeeld dat vermoedelijk een Afghaan op een groep Eritreeërs hebben geschoten. Hoe het tot de botsingen kwam, is nog niet bekend. Tegenover journalisten zei Collomb in de nacht naar vrijdag dat de situatie buiten controle geraakt zou zijn:

“We kunnen niet het recht van de sterkere in ons land laten heersen.”

Calais: Al jarenlang een hotspot

Calais is al jarenlang een verzamelpunt voor migranten die illegaal naar Groot-Brittannië willen. De staat had in oktober 2016 een enorm illegaal kamp ontruimd en verhindert sindsdien het ontstaan van nieuwe kampen. Desondanks bevinden zich volgens schattingen meerdere honderden migranten in de regio. Groot-Brittannië betaalt zijn buurland Frankrijk voor de grensbewaking aan het Nauw van Calais.

Zelfs woordvoerders van pro-asiel NGO´s bevestigen nu de precaire omstandigheden in Calais. Zo wees François Guennoc van de hulporganisatie “L´Auberge des Migrants” er in de zender BFMTV op dat Afghaanse mensensmokkelaars in Calais zouden proberen om de controle te krijgen over voor de migranten belangrijke plekken.

Bron:
http://info-direkt.eu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afghanistan, Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Frankrijk, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Calais: Uitzinnig migrantengeweld

 1. Jean zegt:

  Het is nu hoofdzaak de grenzen te sluiten en al dat illegaal gewelddadig tuig Europa uit te flikkeren want het gaat met een rotvaart van kwaad naar erger naar dramatisch.

  Geliked door 2 people

 2. Yvonne zegt:

  Leuk he dat die migranten het zo goed met elkaar kunnen vinden, ze vluchten zgn voor geweld en beginnen in Europa hun eigen oorlog, ik heb medelijden met de bewoners van Calais

  Geliked door 4 people

 3. Bezorgde Burgert ofwel xenofoob, islamofoob, etc zegt:

  Ik snap die vrachtwagenchauffeurs niet.
  Die sloten achterzijde zijn een lachertje. Dat trekken die primaten zo open.
  Je last toch twee klemmen op die deuren en je gooit er een stalen balk doorheen met een dik slot?
  De mensen smokkelaars dan wel ter plekke executeren.

  Geliked door 3 people

  • Trucker zegt:

   Dat is Vijgen Na Pasen, het probleem ligt niet bij chauffeurs die extra moeten opletten/beveiligen of rondrijden.
   De oorzaak moet aangepakt worden en daar treed de overheid niet (meer) op.
   De dag van vandaag worden parkings rond grenzen gesloten omdat er teveel islamieten invaders rondhangen in belgie (het kunstmatige land) worden ze door de openbare omroep BRT sedert enkel weken “transmigranten” geheten.
   Tja illegalen klinkt niet lekker voor de multikulle, islamofiele lijperd, (de Zombies voor de buis weten helemaal van niks) dus zijn het geen “migranten” meer maar opeens vervellen ze tot transmigranten…

   Geliked door 2 people

   • Gait H.M. Leferink zegt:

    Trucker, het grootste probleem is volgens mijn het tuig dat de redakties van onze media bevolkt! Die vertellen ons halve waarheden, omdat ze zèlf horen bij het “zweverige” deel van de bevolking. Dat deel van “Oh wat ben ik blij met de bloemetjes in de wei.” Oplossing: een afzuigkap door die media, en dat soort zelf een aantal maanden laten voelen dat in de landen waar die zgn. ‘vluchtelingen’ vandaan komen DE REGERING het grote probleem is! Omdat die tot op het bot korrupt is! Wat ook werkt is ze dwingen om een maand lang zo’n ‘sieluchche vluchteling’ in hun eigen huis te herbergen. Dat zal ze voorgoed genezen van hun geloven van hun Slinks Linkse krant, of het TVjournaal.
    Goodgoan: Huuskessgait

    Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Dat slot zal niet helpen want de chauffeur staat er alleen voor. Chauffeurs worden niet alleen bedreigd maar ook mishandeld. De politie doet niets omdat ze niets mogen. Met mijn methode weten de asielzoekers niet hoe snel ze weg moeten komen. Simpel, schiet ze neer daar waar je ze aantreft, maakt niet uit. Zolang dat niet gebeurt is heel Europa ten dode opgeschreven. Onze leiders, ook de zogenaamde regering in den Haag, zijn moordenaars van hun eigen volk. Wees er maar trots op.

   Geliked door 5 people

 4. Claudia M. zegt:

  Dit heeft een naam; failed state en het gaat nu heel hard… Hier is ook geen oplossing meer voor, dit gaat faliekant fout. Ik houd mijn hart vast en ga maatregelen treffen!

  Geliked door 3 people

  • Yvonne zegt:

   Claudia, als u tips heeft welke maatregelen u gaat treffen lees ik dat graag ik heb al lang een onbehaaglijk gevoel
   Het is niet wanneer maar waar

   Geliked door 1 persoon

   • Claudia M. zegt:

    Ik wilde binnenkort de echte smid eens uitnodigen om te praten over fraaie smeedijzeren roosters/ornament voor ramen en deuren. Voor de voorkant heb ik fantastisch idee, nu achter nog? Kost een paar centen, maar op je spaarrekening zetten heeft ook geen enkel nut.

    Geliked door 2 people

   • Claudia M. zegt:

    OT; dit is een regenachtig land, de plu kan feitelijk altijd mee en koop dan gewoon direct een hele stevige! … en met fantasie, maar dat mag ik niet schrijven.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Claudia M. 3 februari 2018 om 11:27

    Dat is een goed idee, maar als u een fort heeft gecreëerd, dan nóg bent u straks op straat niet veilig zonder degelijk wapen.

    Like

   • Trucker zegt:

    @ Claudia M. 3 februari 2018 om 12:55
    Meisje Tistochwat heeft volgend brokje nostalgie gepost

    John Steed’s parapluutje.. een idee voor u?

    Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Deze berichtgeving debunken in 3,2,1, en voila alles weer pais en vree.

  Like

 6. Flo zegt:

  De minister komt kijken ,nou en ,die gaat weer naar zijn zwaar bewaakte fort . Een stengun erop ,,en bij de volgende rellen weer ,heeft niks met discriminatie te maken ,maar zoiets begrijpen ze allemaal .

  Like

 7. boorzalf zegt:

  Oppakken en door sturen naar de goolag. En dan naar een jaar of 5 vragen of ze terug willen naar hun eigen heimat. Als ze dan later weer opgepakt worden als illegaal dan 40 jaar naar de goolag.
  Wel even een contractje sluiten met Poetin.

  Geliked door 1 persoon

 8. Pietersen zegt:

  Volgens NOS-teletekst was er ‘ruzie tussen Afghanen en Eritreers’. Echt iets wat je verwacht daar in Calais -een ruzie- alsof er nooit eerder iets gebeurd is in Calais.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Zolang ze elkaar afmaken, heb ik er niet zoveel moeite mee .

  Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s