Snelle toename van het Holocaustmisbruik

Screenshot_104

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

In de loop van de afgelopen decennia is het misbruik van de Holocaust langzamerhand toegenomen. Tijdens de afgelopen twee jaar echter is het aantal van deze verdraaiingen tamelijk onopgemerkt veel sneller toegenomen. Holocaustmisbruik is bovendien in meerdere andere terreinen van de mainstream samenleving binnengedrongen.

Manipulatie van de waarheid zou wel eens een aanzienlijk bestanddeel van de discussie over de Holocaust kunnen worden. Dat zal des te waarschijnlijker plaatsvinden naarmate de overlevenden van de Holocaust steeds ouder worden. In een toenemend chaotische wereld is moeilijk te herkennen hoe deze trend gestopt kan worden.

Omdat er geen systematische observatie van het Holocaustmisbruik bestaat, ziet nauwelijks iemand dat het aantal voorvallen sterk is toegenomen. Toen ik in 2009 mijn boek “The Abuse of Holocaust Memory: Disortions and Responses” publiceerde, was het nog mogelijk om bijna alle verdraaiingen is acht duidelijke categorieën te rangschikken.

Voor deze tijd hadden de media en de publieke opinie de focus op Holocaustontkenning gericht. Dat is niet de meest extreme categorie van Holocaustmisbruik. Holocaustomkering is een achterbakse categorie. Een in deze categorie gebruikte belangrijke leuze luidt dat Israël zich tegenover de Palestijnen net zo gedraagt als destijds de nazi´s zich gedroegen tegenover de Joden.

Sinds 2009 zijn niet alleen de grenzen tussen categorieën van het Holocaustmisbruik vervaagd. Er bestaan ook nieuwe versies. Op een bijzonder geraffineerde categorie heeft de genocideonderzoeker Israel Charny gewezen. Hij heeft aanschouwelijk gemaakt dat vakgebieden voor Holocaustonderzoek op verschillende, ook Israëlische, universiteiten “behoren tot een hele serie wetenschappers, die zich volledig wijdt aan Holocaustontkenning of het bagatelliseren van de Holocaust en die volgens alle regels en conventies van de academische wereld allemaal in goed geloof handelen.”

Charny noemde de University of Sussex in Groot-Brittannië een “centrum van de Holocaustverdraaiing”. Een wetenschapper daar publiceerde een artikel, waarin hij beweerde dat Hitler zich niet nadrukkelijk tegen Joden zou hebben gericht, maar: “Dat was deel van een groter programma, dat diegenen uit de weg wilde ruimen die de expanderende Duitse ´Lebensraum´ in de weg stonden”. De verdraaiing op universiteiten is ook nog zichtbaar op een andere primitieve manier: “Zionisten zouden de gaskamers ingestuurd moeten worden”, werd op een stoep van de campus van de University of California in Berkeley geschilderd.

In de Europese Unie werd in 2015 een ambtenaar uit Malta beschuldigd van antisemitische hatespeech en de aanval op een EU-medewerkster. Hij prees in een tirade de fascistische Italiaanse dictator Benito Mussolini en probeerde vrouw te wurgen, van wie hij abusievelijk aannam dat ze Jodin zou zijn. Hij zei: “Vuile Jodin… Hitler had alle Joden moeten uitroeien, net zoals zij nu de Palestijnen uitroeien.”

Opperrabbijn Binyomin Jacobs, de leider van het Nederlandse orthodoxe rabbinaat, zegt dat wanneer er iets in Israël zou gebeuren, de mensen tegen hem zouden schreeuwen: “Hamas, Hamas, Joden in het gas!” Hij zei ook dat Nederlandse jongeren tijdens een van zijn toespraken bij de herdenking voor Nederlandse Holocaustslachtoffers “Heil Hitler!” riepen.

Jeremy Corbyn, sinds twee jaar partijchef van de Britse Labour Party, is regelmatig met de Holocaust-ontkenner Paul Eisen in het openbaar opgetreden. Deze schreef dat Corbyn “aan alle jaarlijkse manifestaties van zijn organisatie deelnam en zelfs geld schonk aan de groep”.

Een belangrijk geval van Holocaustverdraaiing betreft het Poolse Holocaust-revisionisme. Sinds het begin van deze eeuw zijn er belangrijke onthullingen over enorme misdaden geweest, die tijdens de Holocaust door Polen op Joden werden begaan. De twee belangrijkste onderzoekers die dit aantoonden, zijn Jan Gross en Jan Grabowski. Grabowski zegt dat zijn onderzoek aantoont dat er tijdens de Holocaust 200.000 Joden door Polen gedood werden. De Poolse regering probeert deze feiten te betwisten.

Men zou ook niet de ogen moeten sluiten voor het misbruik van de Holocaust door Joden, dat lijkt toe te nemen. Een van de ergste beledigingen voor een Jood bestaat erin een andere Jood ervan te beschuldigen een nazi te zijn. De Sefardische opperrabbijn van Jeruzalem en voormalige opperrabbijn van Israël, Schlomo Amar, zei dat hervormingsjoden erger zouden zijn dan Holocaust-ontkenners.

Men kan honderden, zo niet duizenden andere voorbeelden van Holocaustmisbruik in de afgelopen jaren vinden. Al voor de uitbreiding van de sociale media was het moeilijk om een volledig overzicht van het Holocaustmisbruik te krijgen. De versplintering van het collectieve geheugen van de westelijke wereld heeft zijn verdere verdraaiing mogelijk gemaakt. Tegelijkertijd lijkt het noemen van de Holocaust in een toenemend historisch vacuüm toe te nemen in plaats van te verbleken, zoals gewoonlijk met gebeurtenissen uit het verleden gebeurt.

Het aantal voorvallen is nu dusdanig groot, dat zelfs trends onopgemerkt zouden kunnen blijven. Het thema bereidt genoeg zorgen, zodat men er veel meer aandacht aan zou moeten schenken. De volgende stap zou moeten zijn dat Holocaust herdenkingsinstellingen ermee beginnen systematisch en professioneel zulk misbruik in hun landen te observeren en te categoriseren. Op internationale basis lijkt Yad Vashem de logische keuze te zijn om zo´n stap te initiëren en te coördineren.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

5 reacties op Snelle toename van het Holocaustmisbruik

 1. boorzalf zegt:

  Zag de foto en zag de massa graven van Bergen Belsen,zonder een woord gelezen te hebben.

  Like

 2. Dewevoga zegt:

  De hand van het kalifaat in genocide ontkenningen wordt steeds herkenbaarder. Geen genocide van de Armeniërs, of van de Tutsis en Hutus ten tijde van onze paarse kabinetten (zie huidige samenstelling van kabinet), wel een genocide op de Balkan moslims, maar er wordt weer niet gesproken over de Yesidis. Maar ja, islam is vrede en veiligheid.

  Like

 3. fleckie' zegt:

  ‘Vroeger’ werden rijke Joden dikwijls gedwongen, hypotheken te verstrekken aan meestal de zogeheten adelijken, ter uitbreiding van hun gebied, middels een,geldverslindende aanval op andermans gebied. Echter wat bleek, , hypotheek kon of wilde niet afgelost worden. Zodoende werd er een pogrom ontketend, waarin OOK de meute hun venijn op de Joden mocht en kon botvieren, en de Joden voor de zoveelste keer op de vlucht sloegen, MET achterlaten van hun goederen, etc. ( gewoon op de vlucht, moesten ze maar afwachten hoe lang men hun ‘tolereerden’ op een’andere’ plaats, of land. ……….GELUKKIG bestaat ISRAEL, waar ze weer naar hun aloude wortels terug kunnen, vanwaaruit ze zich kunnen verdedigen, tegen een bepaalde meute, die hen hun eigen vaderland niet gunt……………( op ej Bron 9.2.2015:.onder leraar van Brusselse school tegen leger v.d…………uit het boek’ DE GELE STER’, de Jodenvervolging in Europa van 1933 tot 1945, van Gerard Schoenberner, uitg.H. J.W.Becht- Amsterdam.. isbn 90.230.0328.4. ……………….
  ‘ De Gele Ster’ is het eerste fotoboek waarmee de geschiedenis v.d,Europese Joden vervolging door de nazi’s in de jaren 1933-1945!’met documenten wordt gestaafd. Het boek bevat 196 foto’s ,afkomstig uit archieven in Berlijn,LONDEN,Paris,Amsterdam, Belgrado,Warschau
  Auschwitz en Moskou en gekozen uit nog. 10.000 opnamen. Dit fotomateriaal wordt begeleid door een informatievem tekst die gedeeltelijk uit ambtelijke documenten en verklaringen van ooggetuigen bestaat. …………..De vervolging, die volgens de laatste schattingen vier en volgens de hoogste 6 miljoen slachtoffers eiste, wordt uitvoerig chronologisch en geografisch gedocumenteerd: de terreur in Duitsland van 1933 tot het uitbreken van de oorlog, de onmenselijke toestanden in de. POOLSE. GHETTO’S, de massa- executies door speciale Duitse commando’s en de ..ENDLOSUNG. in de oncentratiekampen. …….Het boek bevat originele opnamen van de deportaties uit bezet Europa naar deze kampen en de aankomsten van de transported,de verwoesting van het ghetto van WARSCHAU. en de bevrijding van de kampen door de geallieerden……………Zo ontstond een niets verhullend beeld van de lijdensweg van het Europese Jodendom en de verschillende etappen op die weg: van de haat propaganda via laster….ontrechting, roof, eindeloos getreiter tot de georganiseerde massamoord………………….
  …….Het boek’A VANISHED WORLD’van Roman Vishniac, met een VOORWOORD van Elie Wiesel , uitg. Meulenhoff/Landshoff, Amsterdam.( in de Engelse taal) isbn 90.290. 8244.5. verhaalt over het leven van de Joden in de Oost-Europese staten………………………..>>>>>>>Zo als bijvoorbeeld in het Nw.Isr.weekblad van 19.4.2013:’Jonge POLEN: geen Joodse buren graag’. 44% van de deelnemers aan een enquetev onder tieners in Warschau heeft gezegd liever geen Joodse buren te hebben. De enquete werd gehouden onder 1250 leerlingen van 20 middelbare scholen in de POOLSE hoofdstad. POOLSE media kwamen dinsdag met de resultaten v.d.enquete ,die werd gehouden door het Homo Homini Instituut ……..Iets meer dan 60% v.d. zeventien en achttienjarige respondenten zeiden dat ze geen Joodse vriend of vriendin zouden willen hebben, 54.6% v.d.ondervraagden zie dat de POLEN tijdens de Sjoa ‘genoeg’ hadden gedaan, 5% vond dat er niet genoeg was gedaan, en 11.2% vond die hulp ‘excessief’……..De woordvoerster v.d.Joodse gemeenschap in Warschau ,Joanna Korzeniewka ,zei dat deze resultaten belangrijk zijn bij het ontwerp van educative programma’s ,’die meer noodzakelijk zijn dan we hadden gedacht’……..
  Een andere Joodse leider, ,Piotr Kadlcik ,zei dat deze kennelijk dominantev antisemitische attitude ‘vooral verrassen omdat er nauwelijksv Joden zijn in Polen’……..Er zouden nog 40.000 Joden wonen in POLEN. Voor de oorlog waren dat er. 3.5 miljoen.<<<<<<<<<<<<<<
  …..
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s