Te mooi om waar te zijn

Screenshot_93

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Er is een maand voorbijgegaan, de christelijke wereld heeft Kerstmis gevierd en de wereld is vanwege de Amerikaanse declaratie niet ten onder gegaan. Met of zonder bevestiging – Jeruzalem is Israël´s rechtmatige hoofdstad. Overigens ergeren de Arabische landen zich veel minder over deze aangelegenheid dan de landen in Westen, vooral in Europa. In Europese media werd melding gemaakt van “vreselijke onlusten” in het land.

Israel Heute

Lezers hebben onze redactie in Jeruzalem opgebeld om ons een hart onder de riem te steken. Ze informeerden naar de vanwege de Jeruzalem-declaratie opgebroken opstand. Maar wij konden hen geruststellen, omdat niemand van ons in Jeruzalem iets in dit opzicht heeft waargenomen. Zo ziet het verdraaide beeld over Israël eruit, nadat de president van de Verenigde Staten tegen de wil van de rest van de wereld een beslissing ten gunste van Israël nam. “Washington´s ommekeer met betrekking tot Israël en Jeruzalem is te mooi om waar te zijn”, benadrukten enkele ministers. Het is een gunstig moment, dat Israël niet mag missen.

Wat anderen is toegestaan, moet ook Trump zijn toegestaan

De westelijke pers meldde vergenoegd dat Trump´s chantagepoging in de VN-vergadering mislukt zou zijn. Van de 193 lidstaten (inclusief Palestina en Vaticaanstad) hebben 128 landen, waaronder Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem veroordeeld. Negen landen stemden tegen, 35 landen onthielden zich van stem en 21 landen namen niet deel aan de stemming.

Toch hebben zodoende 65 landen, een derde deel van de VN-leden, Trump´s Jeruzalem-verklaring niet veroordeeld. Wat wil men van de VN verwachten, wanneer van de 193 lidstaten er 56 islamitisch zijn en de beweging van de blokvrije landen (100 VN-leden), die van 2012 tot 2016 door Iran werd aangevoerd, automatisch tegen Israël stemt?

Wat het Westen beschouwt als glorierijke VN-stemming tegen Israël, kan men vanuit Israëlisch oogpunt anders beoordelen. Een derde deel van de VN-leden bleef standvastig en loog deze keer niet in het “Huis van de leugens” mee, zoals de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu de VN af en toe noemt. Maar waarom winden de Europese landen zich zo op over Trump´s chantagepoging? Zijn het niet de islamitische VN-leden die de westelijke landen chanteren? En doen de blokvrije landen dat niet ook? Zo is de politiek, of ons dit bevalt of niet. En precies hetzelfde heeft Donald Trump nu gedaan, maar deze keer ten gunste van Israël. Dat wordt door iedereen zo gehanteerd, ook door Israël en de Europese landen. De wereld is dynamisch, en diegenen die dat deze dagen niet echt willen inzien, zijn de westelijke landen en volkeren, die van zichzelf beweren pragmatisch, vooruitstrevend en democratisch te zijn.

Ontevredenheid met de Palestijnse politiek

Na de stemming in de VN ontstond er een scheuring tussen de Arabische landen en de Palestijnse Autoriteit. “Mahmoud Abbas verlamt onze betrekkingen met Washington”, zeiden Arabische stemmen. In de Arabische pers wordt vaak benadrukt dat er niet echt effect in de Arabische landen te zien zou zijn, en al helemaal niet in de Palestijnse gebieden…

Bron:
www.israelheute.com
Door: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabische wereld, demoniseren, Donald Trump, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Verenigde Naties, verloedering, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op Te mooi om waar te zijn

 1. Charles Martel zegt:

  Onze “leiders” zijn een stelletje bevooroordeelde onbenullen en andere Mogherini’s die zelfs de democratie verkrachten als het uitkomt. Puigdemont weet er alles van.

  Like

 2. Japio zegt:

  Trump geeft toestemming voor publicatie omstreden memo over FBI

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Het Palestina Israël conflict wordt al meer dan 50 jaar mede in stand gehouden door Westerse staten die de corrupte Palestijnse gebieden vol stoppen met subsidie op subsidie jaar in jaar uit. Was dit niet het geval geweest was een oplossing van het conflict mogelijk al 25 jaar geleden in zicht gekomen en aangegrepen. Het Palestijns elitair leider crapuul heeft nooit verantwoording hoeven af te leggen voor de gelden die elk jaar opnieuw geschonken werden. Voor de Palestijnse elite is het Palestina conflict samen opgaande met de institutionele corruptie een business model dat ze niet willen verliezen. De nieuwe Nederlandse Minister annex Palestijnen lover (Kaag D66) heeft nog snel (zonder fiat van de kamer) ik meen 18 miljoen overgemaakt aan de criminele Palestijnse bende van Abbas. Het kunstmatig gecreëerde Palestijns vluchtelingen probleem dat generatie op generatie in stand wordt gehouden mag immers niet tot een oplossing komen. Waar moeten dan al die vluchtelingen organisaties zoals UNWRA exclusief voor Palestijnen naar toe?

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/01/18/versnelde-hulp-aan-noodlijdende-palestijnse-vluchtelingen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s