Waarom gezinshereniging zo´n groot punt is

Screenshot_96

Merkel (CDU) en Schulz (SPD).

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Veel mensen in Duitsland vragen zich af waarom de gezinshereniging voor de familieleden van “vluchtelingen” bij de coalitieonderhandelingen tussen de CDU/CSU en de SPD zoveel plaats inneemt. Iedereen, die kan en wil rekenen, zal zich eveneens afvragen of zelfs niet bij een – zeer onwaarschijnlijke – bovengrens van 200.000 nieuwe “vluchtelingen” per jaar de opname- en integratiemogelijkheden van Duitsland niet overbelast worden.

PI News (2)

In dit verband kunnen er echter nog andere vragen gesteld worden: wat drijft de beide op dit moment nog grootste politieke partijen, namelijk de CDU en de SPD, tot zo´n moeite voor een thema dat voor het allergrootste deel van de burgers, dus ook voor het allergrootste deel van de kiezers, überhaupt geen thema is, omdat het inclusief alle bijkomende problemen niets te maken heeft met hun levenswerkelijkheid? Waarom staan de voor de meeste mensen veel dringender problemen zoals oudedagsvoorziening, belastingen en heffingen, veiligheid, huren enz. niet veel meer in het middelpunt dan de gezinshereniging voor “vluchtelingen”?

De socioloog prof. dr. Jost Bauch heeft in een lezenswaardig artikel in de editie van vorige week van het weekblad “Junge Freiheit” onder de titel “Helpen als passie” belangrijke aanwijzingen op antwoorden over bovenstaande vragen geformuleerd. Bauch herinnert er aan dat er in Duitsland inmiddels veel meer dan twee miljoen mensen op de een of andere manier in de sociale industrie – dus het rijk van Caritas, Diaconie, Rode Kruis, sociale dienst voor arbeiders en vele andere organisaties en instellingen – werkzaam zijn. In de voor Duitsland´s economie zo belangrijke auto-industrie werken volgens informatie van de auteur echter maar 700.000 mensen. Het sociale percentage zou op dit moment 30% van het bnp bedragen. Hier in het land zouden € 888 miljard worden herverdeeld, “met sterk stijgende tendens, mede veroorzaakt door de ´vluchtelingenpolitiek´.”

Tot zover de belangrijkste feiten. Ze worden politiek explosief, omdat de op dit moment grootste partijen een net zulke diepgaande als diverse verbindingen met de machtige sociale industrie hebben. Onder de functionarissen en onder de leden van deze beide partijen zijn sociaal werkers, sociaal-pedagogen, sociaal-bureaucraten enz. in groot aantal vertegenwoordigd. Ze werken niet alleen in de sociale industrie, maar profiteren ook van haar, bijvoorbeeld door veilige arbeidsplaatsen en goede inkomens.

Voor de zich in neerwaartse trend bevindende APD is het na het verlies van de stemmen van grote delen van de arbeiders bijna existentieel belangrijk om zich te verzekeren van de gunst van de sociale industrie en haar machtige welzijnsconcerns. Daarom het hardnekkige vasthouden aan, indien mogelijk, zoveel mogelijk gezinshereniging. Want is zo, zoals Jost Bauch schrijft: “Voor hulporganisaties is er niets erger dan dat ze geen hulpsituaties en hulpbehoevenden meer zouden hebben… Ze hebben een permanente toestroom van sociale cliënten nodig, die aangewezen zijn op compenserende hulp.”

De constante aanlevering van steeds nieuwe “sociale cliënten” uit alle mogelijke streken van de wereld is echter niet alleen een hoofdaangelegenheid van de SPD en de Groenen. Ook delen van de CDU/CSU, met voorop smokkelkoningin Angela Merkel, nemen hier actief aan deel. De kosten daarvoor dragen al die belastingbetalers, die zich er over verbazen dat ondanks hogere belastinginkomsten zij niet worden ontlast. Het geld wordt ergens anders gebruikt en geconsumeerd. En iedereen zou moeten weten waar.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, christendemocraten, cultuurrelativisme, discriminatie, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Graaien, Groenen, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Merkel, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Waarom gezinshereniging zo´n groot punt is

 1. koddebeier zegt:

  Ze kunnen beter terug gaan om hun eigen land weer op te bouwen !!
  Maar ja, janken en je hand op houwen is makkelijker !!

  Like

 2. Flo zegt:

  Je moet een gestoorde zijn om politiek te bedrijven,anders kom je niet bij de club . Normaal denkende zitten ze niet op te wachten, hoe lang laten we ons door die leipkezen nog de les lezen

  Geliked door 1 persoon

 3. Merel zegt:

  Dan kunnen al die hulpverleners toch aankloppen bij de sociale dienst? Is er toch weer werk zat

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s