Het Nunes memo en de AIVD

Screenshot_19

(Door: “D.G. Neree”)

Ik hoop dat de lezer het me zal vergeven en corrigeren/aanvullen als ik dingen fout heb of aspecten vergeet. Ik ben geen journalist, gespecialiseerd in de Verenigde Staten, maar een buitenstaander die probeert grip te krijgen op wat er daar gebeurt. Gisteren werd in de VS het langverwachte memo openbaar gemaakt. Een summiere samenvatting van de inhoud:

De FBI is verschillende onderzoeken gestart naar (medewerkers van) Donald Trump op basis van het rapport van de Britse ex-geheim agent (MI6) Christopher Steele, die in Moskou gestationeerd was. Dat rapport baseerde zich op anonieme bronnen en onbevestigde verhalen van schimmige Russische actoren en berust dus op los zand. Daar komt bij dat het Steele-onderzoek betaald was door Hillary Clinton en de Democratische partij en Steele rabiaat anti-Trump was. De FBI wist dat het dossier rammelde en politiek gekleurd was,  maar verzweeg dat (officieel) voor het Department of Justice bij het verzoek om toestemming om (campagnemedewerkers van) Trump af te luisteren.

Dit betekent dat  het hele Trump<->Rusland verhaal gebaseerd is op roddels en onbevestigde beweringen. Maar het betekent vooral dat hierdoor de FBI verworden is tot een politiek wapen tegen uitdagers van de zittende macht. In het geval van Donald Trump heeft dit aspecten van een staatsgreep tegen een zittende president (het FBI-onderzoek ging ook door na de installatie van Trump als president van de Verenigde Staten). Maar in feite is het een uitholling van de rechtsstaat en kan (en zal?) de vraag gesteld worden hoeveel andere onderzoeken van de FBI politiek gestuurd zijn en gebaseerd op valse aantijgingen en getuigenissen. Amerikanen mogen zich wel gaan afvragen of zij niet de volgende zijn op een FBI-lijst.  Voor je het weet, ben je besmeurd en gecriminaliseerd, is je carrière naar de knoppen en beland je in de gevangenis voor die rakkers.

En deze corruptie strekt zich dus uit tot het Department of Justice, waar men op de hoogte was van de onbevestigde roddel die de basis was voor de FBI-onderzoeken en waar men het onderzoek tegen Hillary Clinton tegenhield.

In de Nederlandse kranten wordt het hele geval weggezet  als een slappe poging van Trump om het onderzoek tegen hem te saboteren en ze besteden er weinig aandacht aan. Maar de media zullen hun trekken nog thuis krijgen, want zowel de Amerikaanse als de Nederlandse zijn al anderhalf jaar bezig met hun smeercampagnes tegen Trump en baseren zich op de meest verdachte (alsook anonieme) bronnen. Zo is het verhaal dat Trump hoeren liet plassen over een bed waar Obama had geslapen afkomstig uit het Steele dossier.

En dat brengt me op de vraag wat dit betekent voor het verhaal dat de Nederlandse AIVD de Amerikanen attent gemaakt zou hebben op de Rusland-connectie, het Cosy Bear-verhaal. Als het Trump<->Rusland-verhaal totaal nep was, waar blijven dan de beweringen van de AIVD? Dat is dus ook een nep-verhaal, aangezien er helemaal geen Trump<->Rusland-connectie was. Is de AIVD nu ook een politiek instrument en dito wapen geworden? Het lijkt er wel op, want ook het Cozy Bear-verhaal is op lucht gebaseerd, maar werd wel meteen door premier Mark Rutte aangegrepen om de komende sleepwet te rechtvaardigen. Dat is wel toevallig, vooral daar alles wat de AIVD loslaat, goedgekeurd moet worden door de regering. Het is een GEHEIME dienst, weet u nog?

Deze schijnwerper, die nu op het Amerikaanse moeras is gericht, verlicht ook op schemerige wijze het bestaan van eenzelfde moeras in Nederland. Een moeras, dat aan de ene kant gevoed wordt in Washington en aan de andere kant de Brusselse modderstroom. Mensen zouden er goed aan doen om eens na te gaan wat er in Nederland de laatste 10, 20 jaar is voorgevallen op dit gebied.

We leven in gevaarlijke tijden. Een corrupte veiligheidsdienst en een Ministerie van Justitie is de bijl aan de wortel van de rechtsstaat en het op valse gronden afluisteren en criminaliseren van een zittende president is niet meer dan hoogverraad. Afhankelijk van hoe diep de corruptie deze instituten heeft aangetast, kan dit leiden tot een constitutionele crisis en als het democratische kamp en de Deep State (die hiermee duidelijk aangetoond is) kiezen voor de vlucht naar voren, is een burgeroorlog niet uitgesloten. Dit kan overtrokken lijken, maar het fanatisme van de anti-Trumpers is grenzeloos en er zijn hier grote belangen in het spel.

Het is nu weekend en de reacties zijn van officiële kanten nog beperkt. Het is als de onwerkelijke stilte na een auto-ongeluk. Maandag zal de volle impact hiervan aan het licht komen. Want ook al mocht de inhoud van het memo op zich wat tegenvallen voor sommigen, spoedig zal blijken welke implicaties dit zal hebben voor alle betrokkenen.

Zie ook hier: http://verenoflood.nu

Voor twee (Engelstalige) analyses:

Styxhexenhammer666: https://youtu.be/gznY1bGADtg

Stefan Molyneux: https://youtu.be/obywWwAmiEA

Door:
“D.G. Neree”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Donald Trump, landverraad, Linkse Kerk, Nederland, Rotzakken, VS. Bookmark de permalink .

39 reacties op Het Nunes memo en de AIVD

  1. scherpschutter1943 zegt:

    D.G.Neree. Uw betoog en conclusies zijn voor mij helder. Waar u het heeft over Amerika, kan u ook den Haag en Brussel noemen. Waar u de FBI noemt kunt u ook de AIVD noemen (deed u al). In nederland is de onoverbrugbare tegenstelling tussen rechtse- en linkse partijen de grote boosdoener waarbij links zich bedient van methodes en smeerlapperij waar de honden geen brood van lusten, om Baudet en Wilders maar buiten de deur te houden. Ook de regeringspartijen maken zich hieraan schuldig en daardoor kan Rutte lekker zijn gang gaan met zijn verdeel en heersmentaliteit want hij weet zeker dat de verdeeldheid van zijn opponenten leidt tot niets. Hij kan dus gewoon in de achterkamertjes verder de boel verzieken voor nederland.

    Geliked door 1 persoon

  2. Jean zegt:

    Geachte D.G.Neree, ik deel uw zienswijze voor 101%.
    In Mount Rushmore staan 4 vermoorde presidenten afgebeeld en ik ben bang dat dit snel 5 zal worden want het vuile spel van die democraten is dramatisch een spel dat in heel de wereld gespeeld wordt.
    Het is prachtig om Donald Trump te horen, hij zegt het zonder fantasie maar voor 100% “de waarheid en de realiteit” en als linkse en centrum huichelaars met één zaak moeite hebben dan is dat toch wel met “de waarheid en de realiteit”.
    M.i. is de 3de wereldoorlog al begonnen en die wordt gretig voeding toegestopt vanuit Brussel waar een verzameling dictators volop bezig is met de totale vernietiging van Europa daarom dat ze zoveel barbaren binnenhalen want iemand zal toch hun vuile werk moeten opknappen…
    Het ligt in de handen van de burgers, of ze stoppen de waanzin en gaan over tot “democratie” of ze laten alles op zijn beloop met tot gevolg “totale vernietiging” van onze beschaving, vrijheid en onafhankelijkheid.

    Geliked door 1 persoon

    • scherpschutter1943 zegt:

      Jean, net als u protesteer ik wel maar in mijn hart weet ik dat het te laat is om nog iets in nederland in positieve zin te veranderen. Onze vijanden zijn al onder ons en worden beschermd door onze regering. Wij, als bevolking, zijn zo eindeloos verdeeld, dat niemand van ons nog een deuk in een pakje boter slaat., De lachende derde is de VVD o.l.v. Rutte, die schaterlachend de partij van Baudet in de 2e kamer ontvangt want hij weet dat de kiezers van Baudet van de PVV afkomen en dat betekent dat door deze tweespalt de positie van de PVV wordt ondergraven. Kijk naar amsterdam. Ook daar hebben ze een stok gevonden om de hond te slaan. Nu zijn ze daar in 1x vreselijk principieel en willen niets meer met Baudet te maken hebben. Zo ’n houding komt voor uit angst voor de werkelijkheid en angst voor het verlies van het baantje. Dus PVV.stemmers, blijf PVV stemmen, want een stem op Baudet (hij aardig die man en zijn club ook zijn), is een verzwakking van de PVV en dat is niet in het voordeel van de goede zaak, namelijk weg met de islam en de moslims,

      Like

  3. Hein zegt:

    Hierover is op de website sta-pal.nl een serie goede artikelen (met bronvermeldingen) te vinden. Een aanrader. De redactie van E.J. Bron zou een link naar deze artikelen kunnen plaatsen.

    Like

  4. T.Troubadour zegt:

    Perfect weergegeven de Nederlandse pers zijn papegaaien van de USA lying media olv.CNN en de New York Times.Deze lieden die zich journalisten noemen moesten zich schamen,maar worden waarschijnlijk ondersteund foor de moron Soros die zijn globalistische tentakels overal inheeft via NGO ‘s en politici waaronder 250 sympathisanten in de EU

    Like

  5. Europa met name Brussel heeft denk ik zijn eigen “DEEP STATE”
    Trump zal zijn mannetje staan, maar de foute bevolking en een aantal machtige invloedrijke…..dat is andere koek.

    Like

  6. paulzwueste zegt:

    Het wachten was op de uitslag van het memo.
    Natuurlijk zullen de Democraten gillen, brullen en krijsen, maar ik denk dat er zo langzamerhand genoeg Republikeinen èn ook Democraten zijn die zullen zeggen zullen dat genoeg, genoeg is geweest, en dat er nu een helder beeld is van de omvangrijkheid van het bedrog waarmee het Amerikaanse volk is voorgelogen en op het verkeerde been gezet.
    Dat kàn betekenen dat Hillary Clinton opgeroepen zal worden om onder ede ’n verklaring van haar aandeel in de zaak te geven…

    Spannend!

    Like

  7. Aegolius cs zegt:

    Mijn ervaring over “bestuurlijke matrassen” zijn me helaas, alsook u onbekend, zo veronderstel ik.
    Derhalve waardeer ik uw artikel als minder gewaagd dan mogelijk verondersteld. Evenwel heeft de beurs afgelopen vrijdag in de V.S. ’n minus 2,5% laten zien.

    Like

  8. D. G. Neree zegt:

    Er wordt gezegd dat er een tweede memo aan zit te komen, maar dat heb ik nog niet bevestigd gezien. Maar als dat er is, dan zal het zonder twijfel gaan over de manier waarop de onderzoeken tegen Hillary Clinton zijn getraineerd.

    Like

  9. Rookmelder zegt:

    “D.G.Neree”, u heeft als buitenstaander een mooie weergave gegeven van wat er speelt in Amerika, het is een grote smerige stinkende beerput en je krijgt langzamerhand het idee dat een slogan van Trump ” drain the swamp” geen loze was, maar een zeer bewuste ! Schandalig wat er daar speelt, hoe de FBI en DOJ politiek verweven zijn geraakt onder en door de Democraten met maar een doel, het bedje spreiden voor Hillary Clinton, nog voor de verkiezingen. Zelf denk ik dat dit broeinest van ongedierte al werd gecreeerd -met alle middelen- onder Bill Clinton, onder Bush jr. doorpruttelde en onder en met Obama de gelegenheid kreeg om tot een hoogtepunt te komen als een vulkaan-eruptie, waar we nu van de uitbarsting getuige zijn en -nog-worden. Bill Clinton had niet voor niets een ontmoeting in juli 2016 met Loretta Lynch -dem. en min. van Justitie- in een vliegtuig op de luchthaven van Phoenix ! De huidige min. van DOJ -Jeff Session- gaat het nest nu uitroken. Dat het overal zo’n beetje toegaat is geen toeval, ook hier, zoals de scribent al aangaf zijn de AIVD en bijv. het WODC politiek verweven -geraakt- met maar een doel: ondersteuning van politieke doelstellingen en propaganda middels manipulatie !

    Like

  10. D. G. Neree zegt:

    Devin Nunes heeft net te kennen gegeven dat het onderzoek dat tot het memo heeft geleid pas fase 1 is. In fase 2 wordt het State Department (Ministerie van Binnenlandse Zaken) aan de kaak gesteld wegens hun betrokkenheid in de afluister- en smeercampagne.
    https://www.zerohedge.com/news/2018-02-03/nunes-fisa-memo-just-phase-one-now-targeting-state-department-phase-two

    Like

  11. D. G. Neree zegt:

    volledige interview met Nunes https://youtu.be/5Js4TMKutCo

    Like

  12. D. G. Neree zegt:

    “De” Russen (waarschijnlijk contraspionage) hebben dus inderdaad de amerikaanse verkiezingen proberen te manipuleren. Het was alleen niet door middel van Trump, maar door middel van Hillary Clinton. Dat is de boemerang met nucleaire lading

    Like

  13. louis-portugal zegt:

    Goed weergegeven D.G:
    Ik begreep wel dat het idd. niet de enige memo is maar slechts het topje van de ijsberg en er dus nog veel meer gaan komen.
    Ik hoorde zelfs een commentator het vermoeden uitspreken dat er helemaal geen rus aan te pas gekomen is maar het hele verhaal door mensen rond Killary geschreven is.
    Die russen zijn er alleen maar bijgehaald i.v.m. de russiacollusion..
    Ik kan het me goed voorstellen.

    Like

  14. Peter Rissing zegt:

    Goed overzicht waar uiteraard details in ontbreken want het gaat om het werk van geheime diensten.
    Ben daarom benieuwd in hoeverre onderstaand stukje uit:
    https://www.rtlnieuws.nl/technieuws/hoe-de-aivd-de-russen-hackte-vijf-vragen-en-antwoorden
    op waarheid berust.
    Klopt dat verhaal dat moet de AIVD schatten aan informatie hebben buitgemaakt.

    “Omdat de AIVD toegang had tot dit netwerk kon het meekijken met de aanvallen die vanuit het netwerk werden gedaan. Ook lukte het de Nederlandse hackers om bij een beveiligingscamera in het universitair gebouw in te breken. De geheime dienst kon daardoor niet alleen meekijken met wat de Russen doen, ze konden ook zien wie het doen.

    Er worden foto’s gemaakt van de mensen die het gebouw betreden en verlaten, om vervolgens deze afbeeldingen te vergelijken met bekende Russische spionnen. Op die manier wist de AIVD dat het Kremlin is betrokken bij de aanvallen die vanuit dit netwerk worden uitgevoerd.”

    Like

  15. Rookmelder zegt:

    Op verzoek van republikein-en- worden mogelijk ook de fingerprints van Obama v.w.b. de Nunes-memo onderzocht, ik gok bij deze, door het weekend is het een zware bries geweest, die deze week of op termijn zal groeien naar een storm, zoniet orkaan, letterlijk zijn ze het wel gewend…

    Like

  16. Republikein zegt:

    Als je de memoires van Willem Oltmans leest begrijp je dat het al speelt sinds 1945.
    Sorry, this comment could not be posted.
    ?!?

    Like

Plaats een reactie