Het verraad van ‘links’

Screenshot_44

(Door: “bozeoudeman”)

De zendingsdrang van het religieus socialisme is een oorzaak van de spanningen in het Westen en in mindere mate de rest van de wereld gedurende de afgelopen zeventig jaar. Door de welvaart, waarvan een groot deel van de arbeiders in de jaren zestig en begin zeventig van de vorige eeuw profiteerde, ontstond bij de Europese socialisten een gebrek aan arbeiders dat verheven moesten worden. Dat verheffen is de basis van het religieus socialisme. 

Door het in Europa volwassen worden van de werkende massa en dus een toenemend gebrek aan arbeiders die verheven konden, of liever gezegd, wilden worden, in combinatie met een gebrek aan zelfreflectie, zorgden ervoor dat de socialisten akkoord gingen met het uit verre landen hierheen halen van arbeiders die nog niet verheven waren.

De socialisten verraadden op dat moment hun historische achterban om te vermijden dat de partij op termijn geen reden van bestaan meer had en voorkwamen zo het opheffen van de partij. Dit in tegenstelling tot de aanname dat in Nederland de komst van Wim Kok tot die verandering heeft geleid. Al in de jaren zestig, lang voor de komst van Kok, was een ander beleid zichtbaar en zocht de PvdA een nieuw electoraat.

De min of meer als een soort one issue partij ontstane SDAP had het verbeteren van leef- en arbeidsomstandigheden van de werkende massa en het recht op werk voornamelijk als doel. Dat doel was na de wederopbouw in de jaren vijftig en begin zestig met de komst van een hoogconjunctuur rond eind jaren zestig redelijk tot zeer goed bereikt. Het opheffen van de inmiddels van naam naar PvdA veranderde partij was dus voor de hand liggend.

Uit die opheffing had een vernieuwing kunnen en moeten voortkomen. Deze vernieuwing is door Willem Drees jr. met DS´70 geprobeerd tot stand te brengen, maar liep op een fiasco uit omdat de PvdA ook bleef bestaan. Dit laatste is niet vreemd, aangezien veel kaderleden van de PvdA inmiddels via de partij leuke en vaak dik betaalde banen en of hoge functies hadden bereikt. Wat ooit bedoeld was om vanuit diverse strategische plekken binnen de maatschappij als spinnen in een web het doel ‘het verbeteren van leef- en arbeidsomstandigheden en werk voor iedereen’  te bereiken was nu verworden tot een grote broedplaats van salonsocialisme.

Als goed bedoelende mensen was men indertijd de menselijke aard hebzucht vergeten. Het niet willen verliezen van goede banen was dan ook voor veel kaderleden van de partij reden om te zorgen dat de partij niet werd opgeheven en hiermee kwam eigenlijk abrupt een eind aan alle goede wil die ooit tot het oprichten van de SDAP had geleid. De kaderleden van de PvdA zorgden dat hun functies veilig werden gesteld en zo werd de partij onderhavig aan die leden en werd hun belang de reden voor het voortzetten van de partij.

Om misschien zichzelf een rad voor ogen te draaien, ging men akkoord met het naar Nederland halen van gastarbeiders om hiermee een nieuwe groep arbeiders te hebben om te verheffen. De komst van deze werkers was absoluut niet in het belang van de Nederlandse werknemers, die toen sinds enige tijd genoten van verbeterde werk-, woon- en leefomstandigheden.

Het pact in het akkoord van Wassenaar tussen vakbeweging en werkgevers zou deze omstandigheden in korte tijd weer afbreken. Eind jaren zeventig en begin tachtig begonnen de eerste barsten in die bereikte rechten zichtbaar te worden. En anno nu zijn bijna alle rechten verkwanseld door met name de PvdA. Vakbondsleider Wim Kok gaf begin jaren 80 de afbraak van de toen nog precaire rechten meer vaart door de massa te demotiveren en te frustreren in haar wens de eerste regering Lubbers naar huis te sturen. Door Kok werden massale demonstraties en landelijke stakingen de kop in gedrukt.

Het loze instrument estafettestaking werd geboren. De eerste grote desillusie voor de gewone mensen sinds WOII. Kok redde Lubbers zijn politiek bestaan en het grote gekonkel in het akkoord van Wassenaar, ofwel het polderakkoord, werd gered. Dezelfde Kok zou enkele jaren later met Lubbers in een regering plaatsnemen ongeacht wat hij over Lubbers en zijn CDA had gesteld. De zelfgenoegzaamheid van dat CDA was Kok zat geworden. Zo zat dat hij na de verkiezingen met Lubbers en dat zelfde zelfgenoegzame CDA in bed kroop.

Ironisch genoeg heeft Samsom vrijwel identieke woorden gesproken en vrijwel identiek gehandeld. Het was van belang dat Rutte zo snel mogelijk uit het Catshuis moest worden weggestemd. Kok kreeg als beloning voor zijn loze woorden een verkiezingswinst, de PvdA werd bijna net zo groot als het CDA en Samson zou dus jaren later, net als Kok, eveneens door de kiezer worden beloond om hierna ook vrijwel direct kiezersbedrog te plegen, door met die Rutte die weg moest het vreemde kaartspel kabinet te starten waar niemand ooit iets van heeft begrepen.

Eenzelfde soort kiezersbedrog wordt door Asscher voortgezet, de man, die nota bene bijna het begrip flexwerk heeft uitgevonden, stelt zich nu op als de grote beschermer van flexwerkers die door flexwerk worden gemangeld. Binnen de SP is iets vergelijkbaars zichtbaar met de Marijnissen-dynastie die zich net heeft ontwikkeld. Net als eens de PvdA een broedplaats voor haar kaderleden was, is de SP dit nu zo te zien voor een familie.

Er is niet veel nieuws onder de zon bij dat socialisme. Wie meer wil weten over het ontstaan en het bedrog, lees ‘De weg naar Wigan’ van George Orwell. Wat daarin door hem wordt beschreven, sluit angstig nauw aan bij de realiteit van vandaag.

 Uit het manuscript: “Gestoorde roofridders”

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Historie, Hypocrisie, Rotzakken, socialisme, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het verraad van ‘links’

 1. koddebeier zegt:

  Het zijn volksverlakkers en landverraders !!

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Socialisten hebben geen zakken, nou een paar wel, ze zitten altijd met hun grijpgrage vingers in de zakken van anderen, de partij heet niets voor niets “Pak van den Ander”

  Like

 3. Republikein zegt:

  Lijkt op Schilder.
  Mooi.

  Like

 4. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/02/06/noord-koreaanse-slaven-gebruikt-bij-bouw-van-nederlandse-schepen/
  Waar zijn de anti-slavernij figuren nu?
  Oh ja de huidige slavernij staat niet op de agenda….

  Like

 5. Jan zegt:

  Nee, er is geen sprake van een psychische afwijking

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s