Viktor Orbán: VN-vluchtelingenplan ziet eruit alsof Soros het geschreven heeft

Screenshot_49

(Vertaling: E.J. Bron)

Het ontwerp van het VN-document over migratie “ziet eruit alsof het uit het Soros-plan gekopieerd is”, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) vrijdag in een radio-interview. De Verenigde Naties zijn een verrijking, “maar we mogen niet toestaan dat zij principes formuleert die in strijd zijn met de belangen van Hongarije”, zei Orbán tegenover Kossuth Radio.

Mitteleuropa

“En het pakket, dat op dit moment wordt voorbereid, is in strijd met de Hongaarse belangen”, zei de minister-president. Orbán zei dat er het VN-migratiepakket principes zou bevatten die een versoepeling van de bestraffing voor illegale grensoverschrijdingen en een versnelling van de bestuursprocedures op asielgebied bevorderen. Met andere woorden: de VN adviseert de landen hun regels voor illegale migratie te versoepelen, voegde Orbán er aan toe.

Hij wees erop dat het VN-pakket ook de toewijzing van een speciale rol voor NGO´s in de omgang met migratie bevordert. “Hongarije heeft slechte ervaringen opgedaan met bepaalde NGO´s; de pseudo-NGO´s, die zich bezighouden met migratie, vreten uit de hand van de Amerikaanse financier George Soros”, zei Orbán. De regering zou over het ontwerp van het document, zodra het gepubliceerd wordt, discussiëren, voordat zij er een standpunt over inneemt, zei Orbán.

De minister-president zei dat het migratiepakket van de VN een bedreiging voor een serie landen zou vormen en prees de “harde migratiepolitiek” van landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.

Hij zei dat de landen van de Visegrád-groep “ook niet blij zouden zijn” wanneer er “globale documenten” zouden bestaan die de deur zouden openen naar acties die de nationale belangen zouden kunnen schaden. Over zijn jongste bezoek aan Wenen zei Orbán dat de Oostenrijkse regering de afgelopen jaren “anti-Hongaars” geweest zou zijn, maar dat de nieuwe regering nu “fair, fatsoenlijk en pro-Hongaars” zou zijn. Alhoewel er nog steeds onenigheden bestaan, bouwen de opvattingen eerder op de positieve tradities van de historische ervaringen op, voegde hij er aan toe. Tot de gezamenlijke belangen behoort de samenwerking op de gebieden veiligheid en grensbewaking.

“We weten nog steeds niet of Italië lid van de Schengen-zone zal zijn of dat het land het lukt zijn grenzen duurzaam te verdedigen. Oostenrijk zou gemakkelijk een sleutelrol bij de instandhouding van het Schengen-systeem kunnen spelen.” Orbán herkende verschillen tussen de beide landen met betrekking tot de voordelen voor familieleden van werknemers in het buitenland, die tienduizenden Hongaren betreffen.

Hij zei dat Hongaren die in Oostenrijk werken net als de Oostenrijkers hun sociale verzekeringsbijdragen zouden betalen, en toch heeft de regering daar regels, die lagere gezinsbijdragen voor Hongaren zouden betekenen. “Dit is een benadeling van de Hongaren”, zei hij, en hij voegde er aan toe dat dit geen ruzie tussen Hongarije en Oostenrijk zou zijn, maar een kwestie van interpretatie van Europees recht.

Dit zou na een vonnis door het Europees Gerechtshof duidelijk worden. Op de vraag naar een ontmoeting met de aartsbisschop van Wenen, kardinaal Christoph Schönborn, met betrekking tot de vervolging van christenen, antwoordde Orbán dat de wereld van de moslims zeer divers zou zijn. “Wat wij nu willen, is dat oorspronkelijke christelijke gemeenschappen een kostbaar stuk van dit mozaïek blijven”, zei Orbán.

Europa zou altijd een christelijk continent geweest zijn, maar wanneer er massa´s moslims binnengelaten zouden worden en er gemengde bevolkingen zouden worden gecreëerd, zou een levensstijl, die op de christelijke cultuur gebaseerd zou zijn, bedreigd worden en zou het idee van het thuisland verdwijnen.

Met betrekking tot de Visegrád-topontmoeting van vorige week zei Orbán dat de Tsjechische minister-president Andrej Babiš zijn collega´s ervan overtuigd zou hebben dat voor de oprichting van een Visegrád-ontwikkelingsbank eerst gezamenlijke economische projecten uitgewerkt moeten worden. Wanneer blijkt dat een bank nodig zal zijn. moet dit gemotiveerd worden. Onder de mogelijke grote projecten noemde hij noord-zuid infrastructurele ontwikkelingen zoals de spoorverbinding Boedapest-Warschau en de autosnelweg.

Bron
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Oostenrijk, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Verenigde Naties, verloedering, Visegrad-landen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Viktor Orbán: VN-vluchtelingenplan ziet eruit alsof Soros het geschreven heeft

 1. Henk der Niederlànder zegt:

  Even zo goed als de EU aan het handje loopt van de Soros dollars is dat ook gewoon het geval met de VN.
  Overal heeft deze smeerlap zijn lobbyisten rondlopen en geloof me maar dat die op de juiste plaatsen een zak geld achter laten

  Geliked door 1 persoon

 2. Rookmelder zegt:

  Soros, de lamzak, heeft dit -waarschijnlijk- niet geschreven, maar poen, poen, poen, het laten doen !
  Het is het Coudenhove-Calergi plan, aangepast naar de huidige tijd en …. de “maatstaven” van het EU “fatsoen” …..

  Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s