Dictatuur Duitsland: ZDF-journalist Wolfgang Herles – “Wij moeten berichten wat door mevrouw Merkel wordt bepaald!”

Screenshot_61

VIERDE RIJK. ZDF-journalist Wolfgang Herles: “We moeten berichten wat door mevrouw Merkel wordt bepaald!”

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

ALS DE MEDIA MOETEN BERICHTEN WAT DOOR DE REGERING WORDT BEPAALD, NOEMT MEN DAT EEN DICTATUUR

Hij is niet de eerste, en ook niet de enige, journalist die zegt dat de media in handen van de Merkel-dictatuur zijn. Daarmee is definitief Bewezen wat wij, islamcritici, sinds jaren zeggen: Wij leven allang niet meer in een democratie, maar in een media- en partijdictatuur naar het model van de voormalige DDR. En daarmee is bewezen dat het door het Duitse verzet gevormde begrip “leugen-pers” de spijker op de kop slaat. En men kan er zeker van zijn dat alle berichten over Pegida EN ANDERE verzetsacties van de Duitsers, over de AfD en over de massa-immigratie door de bank genomen gelogen zijn. (zie daartoe  het interview meer naar beneden)

Michael Mannheimer Blog

Voor de hereniging kwam, kende Merkel alleen de DDR

Ze had er geen enkel idee van hoe democratie loopt. De noodlottigste fouten bij de hereniging waren

 1. de SED niet meteen te hebben verboden
 2. de SED-autoriteiten en Stasi-employees niet zonder uitzondering voor een rechtbank te hebben gebracht
 3. de SED- en Stasi-structuren niet compleet te hebben kapotgeslagen
 4. en dan uitgerekend een leidende STASI-agente, Angela Merkel, in de eerste gezamenlijke Duitse regering mee naar binnen te hebben gehaald.

Nu is het de, het Westen ideologisch ver overtreffende, kleine DDR gelukt de grote kapitalistische broer bij zich in te lijven. Het duurde niet meer dan 10-15 jaar, totdat er van de vroegere Bonner Republiek bijna niets meer over was:

 1. De media waren reeds in 2005 nagenoeg compleet in handen van Links
 2. De STASI trad reeds in 1991 (!) in bedekte vorm, bijvoorbeeld in de gedaante van regionale arbeidsinstantie voor vragen van buitenlanders, jongerenwerk en School “, geleid door een van haar meest gevreesde medewerksters, Anetta Kahane, openlijk en ongehinderd op de voorgrond.
 3. De Linkse Partij, de opvolgster van de SED, gaf meer en meer de toon aan in de politiek.
 4. Door middel van de miljarden aan het eigen volk ter elfder ure ontstolen volksvermogen is de Linkse Partij vermoedelijk met afstand de rijkste partij ter wereld – en heeft nagenoeg onuitputtelijke financiële reserves om ieder die zij wil omkopen, om te kopen
 5. Door middel van deze miljarden kon zij Duitsland politiek hernieuwd gestalte geven.
 6. Zij vond de nieuwe Nazi uit: Iedere Duitser die tegen links was, werd weggezet als Nazi.
 7. Zij vond de nieuwe racist uit: uitgerekend het volk, dat sinds jaren bekend staat als het wereldwijd vriendelijkste en meest behulpzame volk (volgens VN- studies), uitgerekend het land dat nagenoeg alle volkeren ter wereld onder dak brengt, werd tot een “racistisch land” verklaard.

Door middel van deze klassieke bolsjewistische infiltratiestrategieën (om niets anders gaat het)verandert het gezicht van Duitsland onherkenbaar. Wie, zoals ik, nog net de Bonner Republiek heeft meegemaakt, zal bevestigen, dat het onderwerp nazi of racist niet bestond.

Het onderwerp nazi was in werkelijkheid het meest urgente binnenlandse politieke probleem van de DDR.

De aldaar aanwezige nazibeweging was vele malen sterker dan die in de BRD – en gold als de grootste binnenlandse politieke dreiging van de DDR. Wat natuurlijk werd verheimelijkt. Want in het boeren- en arbeidersparadijs kon er tenslotte niet zijn, wat er niet mocht zijn: vreemdelingenhaat.

Bekwaam wisten de STASI- en SED-bergbeklimmers in de periode na de hereniging hun eigen probleem tot heel Duitsland uit te breiden. Zo verzwijgt de Stasi-officier Kahane (door het zich stevig in handen van Links bevindende Wikipedia beschreven als “een Duitse journaliste en mensenrechtenactiviste”) zeer bewust dat de drager van de naam van haar stichting, Amadeo Antonio, niet door West-Duitse, maar door “haar” DDR-neonazi’s werd gedood.

Reeds onmiddellijk na de “omwenteling” ondersteunde Berlijn de STASI

In opdracht van de deelstaat Berlijn en met ondersteuning van de Freudenberg Stichting bouwde (MM: de Stasi-medewerkster Kahane in 1991 de Regionale Arbeidsinstantie voor Buitenlander-vraagstukken, jeugdwerk en onderwijs op in Berlijn, de anderen in de nieuwe deelstaten volgden. Zo bouwde zij mede structuren op tegen het gewelddadige racisme.

In hetzelfde jaar ontving zij samen met anderen plaatsvervangend de Theodor-Heuss-medaille  voor “de vreedzame demonstranten in de herfst van 1989 in de toenmalige DDR”.

[http://www.theodor-heuss-stiftung.de/wp-content/uploads/Jahresband-1991.pdf]

De Amadeu-stichting van de bolsjewistische Kahane ontvangt tegenwoordig nog subsidies ter hoogte van miljoenen – en wordt ook door Uitgeverij Bertelsmann, een uitgeverij die een eigen afdeling voor snuffelarij in gezindheid heeft opgebouwd en onder de nazi’s een grote rol speelde, met miljoenenbedragen gestimuleerd. Bertelsmannmohn is tegenwoordig het op vier na grootste mediaconcern ter wereld.

En de waardige opvolger van Goebbels, de Duitse minister Heiko Maas, werkt ongegeneerd samen met deze bolsjewiek, teneinde de opdracht van zijn bazin Merkel te voltooien: Weg met iedere vrijheid van meningsuiting in Duitsland.

Men ziet dus: In het herenigde Duitsland groeide samenwat altijd al bij elkaar hóórde:

Het nationale socialisme van Hitler en het internationale socialisme van Honecker.

Het resultaat van de infiltratie door de STASI zien wij thans: De Duitse televisie is tegenwoordig, net als destijds de televisie in de DDR, stevig in handen van de regering.

Daarmee zijn de journalisten betaalde hoeren van de staat.

Als echte hoeren werken ze in opdracht en vervullen de wens van hun “klant”. Maar de echte hoeren zijn veel eerlijker dan journalisten: zij geven in de regel datgene wat van hen wordt verwacht.

Journalisten daarentegen doen alsof zij aan serieuze en objectieve berichtgeving te doen. Ze leveren dus niet datgene waarvoor hun klanten – de tv-kijkers of de lezers van de gedrukte media – ze heeft betaald. In plaats van met objectieve berichten komen ze met leugens.

De ergste onder de tv-hoeren is Claus Kleber (ZDF).

Kleber is een ophitser van de bovenste plank tegen elk verzet van de Duitsers, een ophitser tegen de AfD, en reeds lang de toonaangevende ophitser tegen Rusland. Allemaal in opdracht van Merkel. Maar hij doet met zijn quasi-serieuze gezicht alsof hij de Heilige Graal van het journaal zou zijn. En miljoenen tv-kijkers trappen er bij deze opper-leugenaar van de staatstelevisie in.

Claus Kleber is, om kort te gaan, een goedbetaalde zware crimineel van het slag Karl-Eduard von Schnitzler, de toonaangevende ophitser van het zwarte kanaal (een politiek-agitatorisch programma op de DDR-televisie ten tijde van de Koude Oorlog), die de Duitsers heel bewust naar de afgrond modereert.

Bekijkt U aansluitend de volgende video over de desbetreffende duidelijke uitspraken van ZDF-journalist Wolfgang Herles.

(Michael Mannheimer)


ZDF-JOURNALIST WOLFGANG HERLES: “Wij moeten berichten wat door mevrouw Merkel wordt bepaald”!

We hebben immers het probleem dat wij vlakbij de regering zitten. Niet alleen dat daardoor gereageerd wordt in overeenstemming met de Grote Coalitie, maar ook dat wij daardoor volkomen de agenda afstemmen op wat de politiek beweert.

Dat betekent dat de onderwerpen waarover wordt bericht, bepaald worden door de regering.

Er zijn echter veel onderwerpen die belangrijker zouden zijn dan wat de regering vindt – die toch ook wil afleiden van datgene wat níet gebeurt: wat er niet gebeurt, is vaak belangrijker dan datgene wat er wèl gebeurt, belangrijker dan de symboolpolitiek die wordt bedreven – dus wij stemmen de agenda er op af.

En er is feitelijk – ik moet dat hier en nu toch eens zeggen, omdat het openlijk ter discussie staat – er zijn feitelijk aanwijzingen van bovenaf – ook bij het ZDF zegt de hoofdredacteur:

“Vrienden, wij moeten het zo berichten dat het Europa en het algemeen belang dient”, en daar hoeft hij helemaal niet bij te zeggen: “Zoals mevrouw Merkel het graag heeft”.

Dergelijke aanwijzingen zijn er. Dat was ook in mijn tijd zo. Er was de aanwijzing dat het ZDF “het herstel van de eenheid van Duitsland te dienen” heeft. En dat is iets anders dan te berichten wat er plaatsvindt.

Wij mochten destijds niets negatief over de nieuwe deelstaten zeggen. Tegenwoordig mag men niets negatiefs over de vluchtelingen zeggen.

Dat is regeringsjournalistiek. En het leidt ertoe dat de mensen het vertrouwen in ons verliezen. Dat is het schandaal.”

Bron:
https://michael-mannheimer.net

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, Elite, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Dictatuur Duitsland: ZDF-journalist Wolfgang Herles – “Wij moeten berichten wat door mevrouw Merkel wordt bepaald!”

 1. T.Troubadour zegt:

  Hetzelfde vind in Nerderland plaats .

  Geliked door 2 people

 2. Stef zegt:

  Dat is in Nederland niet anders!

  Geliked door 2 people

 3. BertG. zegt:

  Wat is de SED, een politieke partij of een instantie uit Oost Duitsland.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Zou het nou zóveel moeite geweest zijn om op Wikipedia zelf even uit te zoeken wat SED betekent?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Moet ik nou ook al op gaan zoeken welke partijen er ooit in Oost Duitsland bestaan hebben.
    Het had net zo goed een instantie kunnen zijn.
    Ik vraag me serieus af hoeveel mensen dit wisten hier, en nu ineens doen alsof.
    Ik denk dat er geen Duitser te vinden is die weet uit welke partijen het CDA is samen gesteld doe voorheen anders heten.
    Of wat de voorloper is van de PVDA.

    En wat ik niet weet, dat vraag ik.

    Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.: Eén partij, Bert: De SED was, zoals het een goed “Boeren- en Arbeidersparadijs” betaamt, de ENIGE toegestane partij in de Duitse DEMOCRATISCHE Republiek.

    Like

   • BertG. zegt:

    Theresa, als ik al ooit in Duitsland ben geweest, dan is dat voor hooguit een paar uur, omdat mijn pa daar iets moest afleveren i.v.m. zijn beroep als vrachtwagen chauffeur.
    Wees blij dat ik het artikel goed gelezen heb, ondanks dat ik nog nooit over Oost Duitsland nagedacht heb, en hoe het nou precies in mekaar zat daar.
    Het enige wat ik daar van kende, waren de postzegels die ik verzamelde vroeger.
    Voortaan dan maar overslaan als ik weer iets tegen kom hier.
    Het is toch te gek dat ik hier door Nederlanders het kwalijk genomen wordt, dat ik niet bekend ben met de hele structuur daar en de politieke achtergrond.
    Toon ik interesse, is het weer niet goed.
    Het is al waanzinnig dat dit de enige site is waar ik continue een vertaal site open moet hebben staan om te kunnen lezen wat sommige mensen hier schrijven, omdat ze zo graag hier in het Duits ergens op reageren.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik vraag mij b.v. af hoeveel mensen er hier dezelfde kennis hebben opgedaan in hun leven zoals ik zelf.
    Bijvoorbeeld hoe je een piano moet stemmen en restaureren, en vele diverse andere instrumenten. Van snaar instrumenten tot blaas instrumenten.
    Mochten ze dit toevallig niet weten, dan zal ik ze voortaan ook maar gaan uitmaken als onnozel en dom, omdat ze dat niet weten, of ooit de moeite genomen hebben om zich daar in te verdiepen.
    Je kan maar 1x je tijd verdelen in je leven om iets goed te kunnen weten of leren.

    Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Ik hoop dat “Die Menschen”nog op tijd wakker worden, het gaat hier in Nederland nog gewiekster, het gaat er niet om wat de regering doet maar wat ze nalaten en dat is ons land zeker stellen door uit de EU te gaan. De EU is net islam, je kunt er wel in maar er niet uit, tenzij met geweld of algehele opstand, “drain the swamp” in Den Haag dat is wat we nodig hebben.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Denk niet dat het hier een van boven opgelegd iets is.
  Wel dat de media beheerst worden door een smerige linkse goedmensenkliek die uit vrije wil ons met het door hun gewenste nepnieuws opzadelen.

  Like

 6. ron zegt:

  Zwijn merkel is lid van de satanische nazi bilderberg groep noemen zich ook wel illuminati.Deze club is notabene in nederland opgericht.

  Like

 7. Flo zegt:

  Daarom komt die coalitie er zeker,ze willen kost wat kost de macht houden ,nieuwe verkiezingen zou het einde van Merkel betekenen. We mogen nog van geluk spreken dat Trump geld genoeg heeft ,en niet om te kopen is .

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Trump heeft vorige week nog heel Israël opgekocht.
   Voor ’n vriendenprijsje natuurlijk.
   Samen met z’n schoonzoon heeft hij vervolgens ’n stuk woestijn, grenzend aan de Gazastrook gekocht, waar de Palestijnen ’n huisje mogen huren.
   Verder is hij samen met vooraanstaande jonge Palestijnen bezig om de hele infrastructuur in de Gazastrook te restaureren.
   Bush heeft milijoenen verdiend aan de tweede Golfoorlog.
   Trump doet het nog veel beter.
   Verdiend miljarden aan het grootgoed in Israël en de Palestijnen.
   Bovendien hebben de Palestijnen ineens geen zin meer in oorlog omdat ze het zo goed hebben gekregen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s