Italië: Migratie wordt thema in de verkiezingscampagne

Screenshot_56

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De migratie wordt in Italië een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne. Wie zal ervan profiteren?

Afgelopen zaterdag opende in de Italiaanse stad Macerata een man vanuit een rijdende auto het vuur op Afrikaanse migranten, waarbij zes van hen gewond raakten. Alle politici van links tot rechts veroordeelden deze daad. Desondanks wordt duidelijk dat het thema migratie een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne in Italië wordt.

Contra magazine

Een van de eerste toppolitici die hierop insprong, was de chef van Forza Italia en voormalig minister-president Silvio Berlusconi. Hij noemde migranten “een sociale tijdbom, die bereid is te exploderen”. In de regeringstijd van “de linksen” zouden er meer dan 600.000 migranten illegaal Italië binnengekomen zijn, die bereid zouden zijn delicten te plegen, zei hij zondagavond in een tv-interview.

De chef van de rechts-conservatieve partij Lega Nord, Matteo Salvini, twitterde maandag dat het “ongecontroleerde immigratie” zou zijn die tot “chaos, woede en sociale botsingen” zou leiden. Ondertussen komt van politiek links Italië alleen maar de veroordeling van racisme en vreemdelingenhaat, terwijl men in de migratiepolitiek van de afgelopen jaren geen fout kan herkennen.

Italië zelf geldt voor de meeste migranten zelf echter meer als doorgangsstation op de doorreis naar Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië of Zweden. In Italië zijn de uitkeringen te laag en de vooruitzichten op een baan en inkomen slecht.

Op 4 maart kiest Italië in vervroegde verkiezingen een nieuw parlement. Beppe Grillo´s linkse protestpartij “Vijfsterrenbeweging” (M5S) geldt als favoriet, terwijl de op dit moment regerende midden-linkse Democratische Partij met Berlusconi´s Forza Italia strijdt om de tweede plaats. Men verwacht dat er als gevolg van het succes van M5S geen stabiele politieke meerderheid mogelijk zal zijn. Juist ook daarom is het voor de partijen rechts van het midden bijna een geschenk dat het thema migratie in het middelpunt van de verkiezingscampagne komt te staan.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Immigratie, Italië. Bookmark de permalink .

21 reacties op Italië: Migratie wordt thema in de verkiezingscampagne

 1. Rookmelder zegt:

  Gezeik, problemen, ellende, slachtoffers en doden, als gevolg van de halzen uit Brussel met hun dikbetaalde baantjes, beveiligde optrekjes en policor gedachtegoed. Het is te hopen dat Italie, als aanvoerhaven van Frontex, en de Italianen het goed tot zich laten doordringen waar ze mee bezig zijn en op 3 maart a.s. de juiste keuze-s- maken, laat dat vreselijk irritante gezelschap in Brussel maar een poepie ruiken !

  Like

 2. Williaan. zegt:

  “een man vanuit een rijdende auto het vuur op Afrikaanse migranten” Deze problemen hebben de EU politici ook al niet willen zien aankomen. Zij hebben totaal geen idee wat gefrustreerde mensen kunnen gaan doen. Het kunnen de eerste symptomen van volksopstanden zijn door hen zelf veroorzaakt.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Het middelpunt van het EU beleid ha!
  Ophangen en doodschieten, vervolgens vierendelen en dan verbranden.
  Oog om oog en tand om tand.
  In oorlogstijd gelden andere wetten.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ik zou ze daarna toch terug laten lopen naar hun land.

   Like

   • Republikein zegt:

    De volgorde maakt mij niet zoveel uit, als ze daarna maar via raket naar een ander universum worden gestuurd.
    Misschien gebeurt dat reeds en komen de aliëns ons plagen.
    Sjefke van Oekel, the late, had dat begrepen en zei regelmatig “hartelijk welkom en welkom gefeliciteerd”.
    Ontzettend he, nou, ontzettend.
    Aan alles komt een end, gelukkig wel.

    Like

 4. Franco zegt:

  De stad heet Macerata met een ‘a’. Die schietpartij was een antwoord op een vreselijke moord een paar dagen eerder gepleegd in Macerata op een 18-jarig meisje. Meisje zat in een afkickkliniek en is op een dag naar buiten gewandeld. Kwam toen een illegale drugsdealer met strafblad uit NIGERIA tegen die haar naar zijn woning bracht, vermoordde,in diverse stukken hakte en in twee koffers langs de weg zette. Nigeriaan is meteen gevonden en zit vast. Er komen steeds meer gruwelijke details van de laatste uren van dit arme meisje naar buiten. Het is dus niet zomaar een schietpartij (hoe afkeurenswaardig dan ook). Waarom wordt alleen de helft van het verhaal verteld??

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Het ondermijnen van de welvaart van burgers en het opzadelen van vele generaties met een zorgplicht voor massa’s economische rondreizigers die voor het EU- fokprogramma zijn geselecteerd, en door voortplantingsdrift gedreven hun taak vervullen zonder scrupule, zal op heel wat agenda’s komen en blijven staan, onder het mom van verbroedering een haatvolle ideologie uitrollen die geen ruimte zal overlaten voor een vrije westerse beschaving, zal niet zonder slag of stoot worden aanvaard, de roep om verandering zal binnenkort een minder tolerante kant van de westerlingen aan het licht brengen. make no mistake the beast inside is sleeping, not dead.
  De politiek heeft al achttien jaren kunnen liegen en bedriegen, door massamanagment, maar raakt, ondanks hun wurggreep op de maatschappij, sneller zonder draagvlak dan de bitcoin zijn waarde verliest,(tevens een duidelijk signaal dat alles onderdanig zal zijn aan de multipolaire wereldorde).

  Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  ERDOGAN bezoekt het Vaticaan: geweldadige botsingen tussen Politie en demonstranten.

  Tientallen demonstranten botsten op 5 februari met de politie vlakbij het Vaticaan.
  Dit gebeurde tijdens het bezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

  Ondanks dat paus Franciscus een 24 uurs verbod op demonstraties had aangekondigd, marcheerden ongeveer 200 pro-Koerdische demonstranten, die scandeerden: “misdaad tegen de menselijkheid” in Afrin, Syrië. De betoging werd gewelddadig toen sommige demonstranten probeerden de versperringen te passeren.
  Ze werden teruggeworpen door de politie die hen met rubberen knuppels te lijf gingen.
  Ten minste twee mensen werden gearresteerd en één gewond.

  3.500 politieagenten waren naar Rome gestuurd in het vooruitzicht op het bezoek van de Turkse president, het eerste bezoek van een Turks staatshoofd in het Vaticaan sinds 59 jaar.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   De Turkse president Erdogan had o.a. het plan opgevat om de paus te bedanken dat hij tegen het besluit van de Amerikaanse President Donald Trump
   om Jerusalem als hoofdstad van Israel te erkennen, had geageerd
   “We zijn allebei voorde status quo,” had Erdogan, die een vurig verdediger van de Palestijnse zaak is gezegd.

   Niet verwonderlijk, hebben Paus Franciscus en de Turkse staatshoofd op 5 februari ingestemd om het belang van vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten te benadrukken, maar zonder verder in te gaan op details.

   EEN ENGEL DES VREDES, DIE DE DEMON VAN OORLOG WURGT………..

   De paus voegde de daad bij het “woord”en bood de president van Turkije een bronzen medaille van ongeveer twintig centimeter diameter aan.
   “Dit is een engel des vredes, die de demon van oorlog wurgt,” zei paus Franciscus.
   “Het is het symbool van een wereld gebaseerd op vrede en gerechtigheid”, voegde hij eraan toe.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    De schaduw van de Koerdische kwestie
    De twee staatslieden spraken ook nog over het belang van eerbiediging van de mensenrechten,maar bleven verder in algemeenheden steken en zagen af
    om gevoelige onderwerpen aan-te-pakken.
    Over de Koerdische kwestie spraken zij b.v. niet.
    In juni 2016 waren de betrekkingen tussen Ankara en de Heilige Stoel aanzienlijk verzwakt, dit naar aanleiding van het bezoek van de paus aan Armenië.
    Franciscus had toen n.l.het woord “genocide” gebruikt.

    De ongeregeldheden in Rome…..

    De Paus ontvangt Erdogan………..

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Erdogan heeft die medaille inmiddels laten omsmelten als tankgranaat, maar dit terzijde.
    Ik vind het prachtig dat die erdogan op bezoek komt bij die paus.
    Hoe meer moslims hoe beter, zou ik zeggen.
    Multatuli, schrijver van die reclameslogans voor AH-koffie heeft namelijk voorspeld dat ’n paus zou worden vermoord door ’n moslim, dus vandaar.

    Deze paus-verrader kunnen we missen als zeer zware kiespijn, en als ’n moslim het karweitje wil opknappen zouden we allah daarvoor moeten danken…!

    Like

   • delamontagne zegt:

    Italianen zijn toch “iets” heetbloediger dan “kalme”Nederlanders.
    * ? *
    Deze “talk-show” kun je bepaald geen Eva Jinek gedoe noemen.
    Verhitte, woedende Italianen versus muslims en radiomeneer.
    Lijkt mij niet dat die Italianen zo gecharmeerd zijn van de import die wel door de paus wordt geambieërd

    Like

 7. Qvic zegt:

  De politiek heeft het volk verraden en als de asiel eisers hele volksstammen met auto’s en vrachtauto’s in de menigte rijden, waar vele doden vallen. Wordt door de politici krokodillen tranen getoond en van hoe erg het wel niet is, om vervolgens niets te doen en de bevolking aan hun lot over te laten. Maar nu het volk zelf in actie komt, zou dat in eens niet door de beugel kunnen? Hoe hypocriet zijn de huidige politici tegenwoordig. Het zou veel effectiever zijn dat het gewone volk hun frustraties over de massale (illegale) immigratie afreageren op de politici, want tenslotte zijn zij die dit mogelijk hebben gemaakt.

  Like

 8. Nemesis zegt:

  http://www.anonymousnews.ru/2017/08/26/italien-fluechtlinge-fuehren-blutigen-krieg-gegen-militaer-und-polizei-mafia-liquidiert-120-afrikaner/

  Dit was wat ik in een reactie wilde plaatsen, die dan dus floep weg was. Had het meest belangrijke al vertaald, maar ik kan het even niet opnieuw doen.

  In Zuid Italie voeren de zogenaamde vluchtelingen een bloedige oorlog tegen de politie en het leger, maar ook tegen de daar levende Italiaanse bevolking.

  In Duitsland is het iedere dag en nacht al een groot drama met die barbaarse hordes, daar hoor je dus in Nederland zo goed als helemaal niets van. De alternative media doet z’n best en met hulp van de mensen die reageren de mensen hier te informeren. Hier hebben we tenminste nog de onvolprezen heer Bron en ook Theresa die van de berichten uit Duitsland super vertalingen maken.
  Bedankt hiervoor !!!!!!

  Like

 9. Jan zegt:

  Een vergelijking tussen de wensen van Italianen en de parasieten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s