CARTOON

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “klaas”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66, Krankzinnigheid, Nederland, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

9 reacties op CARTOON

 1. Hovawart zegt:

  “Politiek bedrijven is een geschiedkundige wetenschap waarvan niemand kan vertellen of kan begrijpen hoe de hedendaagse wereld zich vormt, de toekomst er uit zal gaan zien, enkel de wens levert om hun droom uit te laten komen” en politici dromen daar 5 dagen per week over.

  Like

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren,

  De demonen van de DOOD-666 proberen momenteel de nieuwe orgaandonorwet door de Eerste Kamer te forceren. De discussie gaat hoofdzakelijk over het probleem, of de patiënt en zijn nabestaanden wel of niet het laatste woord hebben. Dat is allemaal mooi en wel, maar er zijn ook enkele andere belangrijke aspecten, die in de discussie onderbelicht blijven.

  Uit een dood lichaam kun je GEEN levende organen verkrijgen. Daarom moet het lichaam nog leven op het moment, waarop de organen worden uitgenomen. Derhalve wordt zonodig het lichaam kunstmatig in leven gehouden. Pas nadat het hart wordt uitgenomen sterft het lichaam.

  Om uit een levend lichaam toch organen te kunnen verwijderen is de term “hersendood” bedacht. Met deze term wordt het klootjesvolk gerustgesteld. Maar hersendood is NIET dood. Een zwangere vrouw, die zogenaamd hersendood is, kan zelfs na maanden nog een levend kind baren. Er zijn gevallen bekend, waarbij een hersendode nog gereanimeerd kon worden. Als je hersendood verklaard wordt, funktioneert het lichaam nog. Het hart klopt nog. Het bloed wordt nog rondgepompt. De hersendode poept en plast nog. Het lichaam heeft nog een normale temperatuur. Wonden genezen nog. En ga zo maar door. Het lichaam is dus NIET dood.

  Omdat men aanneemt, dat een hersendode niets voelt, wordt de donor bij de operatie NIET verdoofd. Verdoving zou immers betekenen, dat de donor niet dood is. Artsen, die de donoroperatie moeten uitvoeren melden veelvuldig, dat de donor tijdens de operatie vaak afwerende gebaren maakt. Soms gaat de donor nog rechtop zitten. In veel gevallen moet de donor zelfs worden vastgebonden, om de operatie uit te kunnen voeren. Kennelijk voelt de donor de pijnen van het snijden. Wilt u zonder verdoving geopereerd worden ???

  Uiteraard geloven we, dat artsen heel zorgvuldig en ethisch te werk gaan. Ze hebben immers de eed van Hippocrates afgelegd. Er wordt zelfs met protocollen gewerkt, waarin precies staat beschreven hoe gehandeld moet worden. Protocollen zijn leuke theoretische bedenksels, maar in de praktijk wordt er vaak slordig mee omgegaan. Ook artsen zijn mensen, die graag veel geld willen verdienen. Het slachten van een donor zal uiteraard heel goed betaald worden. Artsen hebben naast een dienstverband ook vaak een privépraktijk in het ziekenhuis. De scheidingslijn is veelal niet duidelijk. Die privépraktijk hebben ze vaak voor heel veel geld moeten kopen, waarvoor ze diep in de schulden zitten. Ze staan dus onder druk, om veel geld te verdienen. Ziekenhuizen bevinden zich momenteel in een proces van commercialisering. Die moeten dus ook veel, heel veel, geld verdienen. En de commerciële en economische belangen willen wel eens haaks staan op de belangen van patiënten en gezondheidszorg. Artsen en patiënten halen niet voor niets zo vaak negatief de publiciteit.

  De handel in donororganen is een wereldwijde handel. Organen worden van hot naar her de wereld over gestuurd. Het is een miljarden business. En als er ergens veel geld omgaat, is de firma list leugen en bedrog meestal ook van de partij. En ook de maffia is al lang in deze handel geïnfiltreerd.

  Het komt er dus op neer, dat de donor onverdoofd wordt geslacht, en de organen worden verhandeld. En aan die handel worden allerlei lieden schatrijk.

  Zeker, zonder donoren zijn er uiteraard geen donororganen. De behoefte is wereldwijd heel groot en de beschikbaarheid is beperkt. Vandaar dat de demonen van DOOD-666 de nieuwe orgaandonorwet door de Eerste Kamer proberen te forceren.

  Als u nu al deze feiten kent, wilt u dan nog steeds donor worden ??? Moet de nieuwe orgaandonorwet worden geaccepteerd, of worden verworpen ??? Bedenk, dat het hier om een ethische problematiek gaat die net zo erg is, als de slavenhandel uit vroeger tijd.

  En als u al deze feiten overweegt, wilt u dan nog steeds, indien nodig, een donororgaan ontvangen ??? Kunt u dat met uw geweten in overeenstemming brengen ??? En kunt u daarmee verder leven ???

  Niet meteen emotioneel reageren, maar graag een en ander even heel goed laten bezinken en erover nadenken. Orgaandonatie is iets anders, dan een avondje gaan stappen.

  https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/orgaandonatie-wil-je-zonder-verdoving-geopereerd/

  http://www.earth-matters.nl/192/12942/earth-matters-tv/orgaandonor-is-helemaal-niet-dood-als-zijn-organen-eruit-gehaald-worden.html

  http://succesboeken.nl/boeken/9789079872763/Wat-je-over-orgaandonatie-zou-moeten-weten#.WnuEVdThDGh

  http://www.voedingisgezondheid.nl/Orgaandonatie.html

  http://www.annetwood.nl/brief-aan-de-ministerraad

  Geliked door 4 people

  • Oeps48 zegt:

   Dames en Heren.

   Zoals ik hierboven al aangaf, is de handel in donororganen een hele lucratieve business. Iedereen verdient er geld aan., heel veel geld zelfs. De Arts, die de organen uitneemt, ontvangt een goed honorarium. Het ziekenhuis wordt uiteraard ook goed betaald. De mensen van Eurotransplant werken niet voor niets. Eurotransplant dient dus ook gepeperde rekeningen in. De patiënten, die de organen ontvangen, moeten flink dokken, of althans hun zorgverzekeringen. De uitvaartondernemer, die een leeggeplukt lijk moet afleggen, zodat het nog toonbaar is, zal daar ook wel extra voor rekenen.
   De enigen die niets ontvangen, zijn erfgenamen of nabestaanden van de donor. Op het moment, waarop zij emotioneel kapot zijn, wordt er een beroep gedaan op hun maatschappelijke verantwoordelijkheden. Daarna blijven ze met gemengde gevoelens en emoties achter. Ze ontvangen hooguit een automatisch kil bedankbriefje of -maailtje uit een computer.

   Geliked door 1 persoon

 4. Bagul zegt:

  Oeps48….goed geschreven! Ik had het niet beter kunnen verwoorden;-)

  En dit is maar één aspect van onze ‘goede’ gezondheidszorg. Want hier is het allemaal piekfijn geregeld vergeleken bij pak en beet; Bulgarije. Nee, niet Bangladesh…dat is niet eerlijk. Wat er in dit land allemaal gebeurt op het gebied van zorg en ziekenhuizen is letterlijk shockerend. In mijn korte periode bij een grote speler op het gebied van ziektekosten verzekeringen heb ik zaken meegemaakt die in een klokkenluiders rapport thuishoren. Maar hé….ik lijk wel gek om daar achteraan te gaan. Net als bij mijn vrienden van waakzaam en dienstbaar..idem dito. En vooral niet de aimabele club van de belastingdienst vergeten! Zelfs de oud voorzitter van de rekenkamer vertelde in ons clubblaadje Elsevier dat ze niet wist waar belasting gelden allemaal blijven! Waar het naartoe verdwijnt! En ga zo maar door! En dan heb ik het hier over drie mainstream onderwerpen.. Laat staan de subgroepjes die daar onder hangen. Maar hé…carnaval komt eraan! Koe Hermien is vrijgekocht en gisteren had de Rotterdamse politie een goed dagje want in een safehouse werd ruim 6 ton contant gevonden. Trouwens….waar blijft dat geld? Uitgedeeld gaat em niet worden. Nooit delen ze iets uit! Miljoenen opgevist en waar het blijft? Ik weet het wel hoor! Maar goed….terug naar de bv Nederland. Waar alles zo goed geregeld is. En we zo fijn met elkaar samenleven. Waar we onze ouderen met respect behandelen en waar het goed toeven is! Waar frisse lucht en schoon drinkwater bereikbaar is voor iedereen. Waar iedereen zonder zorgen leeft en wij denken aan onze medemens. Waar onze gasten die ook mee mogen genieten van alle rijkdommen, ons een warm hart toedragen.Waar mijn koning zich zo laat zien en gelden dat ik door het vuur voor hem ga en zijn familie erbij. Iedere dag feest! Iedere dag genieten. Iedere dag goede moed. Mijn kinderen hebben een toekomst voor zich om jaloers op te zijn! Het onderwijs systeem behoort tot één van de allerbeste systemen hier! Heerlijk dit Nederland. Dank u Nederland. Dat ik hier mag wonen! Dank! Oh sorry….ik moet stoppen. Ik moet naar de apotheek. Mijn medicijnen liggen klaar, tegen depressiviteit. En met mij nog voor meer dan 1 miljoen andere medeburgers. Want…we durven er nu voor uit te komen. We mogen en moeten praten over donkere en duistere gedachten en depressieve gevoelens. Zelfs te zien via sire spotjes. Gôh, hoe zou het toch allemaal zover gekomen zijn?Fijne dag allemaal! Sterkte in de jungle! Serieus? Ja echt..serieus? Nou…ik bid voor jullie zielen. Want God, er staat wat te gebeuren! Zorg behalve voor goede wapens in godsnaam voor genoeg luiers. Want de dunne zal jullie allemaal door de broek lopen als het zover is! Oprecht sterkte!

  Geliked door 4 people

 5. bigljohn zegt:

  Wie garandeert ons niet dat, als die akelige wet erdoor is, dat al dan niet overbodige organen door ziekenhuizen verhandeld worden aan het buitenland, om zo de ziekenhuis-kas te spekken ? Je word jandorie na je dood mogelijk behandeld als in een garagebedrijf. Defecte startmotor er uit, en een ruil startmotor er in. De wetenschap die nog niet zo ver is dat ze alles kan genezen, doet nu een fatale noodgreep door mensen te gaan zien als een auto van waar uit onderdelen gesloopt kunnen worden. Maar ik pas, en mijn vrouw ook. We hebben alle twee een door ons aangevraagde schriftelijke bevestiging van het Rijk thuis liggen, waarin staat dat na onze dood door die garagehouders van het ziekenhuis NIET aan onze lichamen gesleuteld mag worden. En nu maar hopen dat ze dat niet alsnog stiekum WEL gaan doen. Je weet maar nooit, want Nederland begint steeds meer op de voormalige DDR te gaan lijken ! D66DR…..

  Geliked door 1 persoon

 6. eva110 zegt:

  Het moment dat de politiek wilde gaan beslissen dat ik donor moest worden heb ik onmiddellijk aangegeven geen donor te willen zijn.
  Ik zou met liefde een nier geven als ik daardoor iemands leven zou kunnen redden, maar dat is mijn beslissing en die hoeven gluiperige Pechthold Penthouse en zijn bijzitje Pia Grijpstra niet voor mij te maken.

  Geliked door 1 persoon

 7. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Ook ik heb een codicil ingediend, dat ik GEEN orgaandonor wil zijn. En ik heb een schriftelijke bevestiging van het Rijk ontvangen.
  Als u ook zoiets overweegt, zorg er dan voor, dat uw nabestaanden dat weten.

  https://www.donorregister.nl/uwregistratie/digitaal#!/login

  Zie hier wat ook u zou kunnen overkomen.
  https://www.wanttoknow.nl/nieuws/hersendode-hoort-orgaanoperatie-bij-zichzelf/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s